Boedapest
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Hongarije heeft vanaf dinsdag 1 september zijn grenzen gesloten voor buitenlandse bezoekers (behalve voor Tsjechische, Poolse en Slowaakse staatsburgers). Er gelden enkele uitzonderingen, zoals voor diplomatieke bezoeken en andere noodgevallen. Het inreisverbod blijft op z'n vroegst tot 1 oktober 2020 van kracht.

De beste attracties in Boedapest

Boedapest: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest: 10 hoogtepunten

Boedapest, eeuwenlang gewild door zowel het Westen als het Oosten, zal je charmeren met een rijke mix aan cultuur, kunst en architectuur. Hier zijn 10 topactiviteiten in de stad die Boeda en Pest verenigd heeft!

Széchenyibad

De bronnen van het Széchenyibad in het stadspark van Boedapest vormen het grootste badhuis in Europa. Bij het bezoeken van de binnen- en buitenbaden voel je de helende krachten van de bron.

Hongaars parlementsgebouw

Net zo indrukwekkend als de neogotische gevel is het interieur van het Hongaarse parlement, met haar prachtige fresco's, beelden en mozaïek.

Kettingbrug

In 1849 was de Kettingbrug de eerste brug in de stad die de Donau overspande. Het destijds moderne wonder verenigde Boeda en Pest tot één stad.

Andrássy Avenue (Andrássy út)

Andrássy Avenue is het voornaamste winkelgebied in de stad, en de huizen in neorenaissancestijl hebben de straat een plek op de UNESCO-Werelderfgoedlijst gegeven.

Hongaarse Staatsopera

De Hongaarse Opera is wellicht het indrukwekkendste gebouw aan Andrássy Avenue. De binnenkant is al net zo mooi, en de concerten zijn ook niet slecht!

Matthiaskerk

De Matthiaskerk heeft in zijn turbulente geschiedenis de nodige veranderingen ondergaan, maar het blijft een van de topattracties in de kasteelwijk van Buda.

Vissersbastion

Ooit werd Boeda verdedigd door vissers. Het vissersbastion is een ode aan hen, en het geweldige uitzicht trekt grote aantallen bezoekers.

Burcht van Boeda

De burcht van Boeda werd al in 1265 uit de grond gestampt, en was tot 1918 woonplaats van de Hongaarse koningen. De grootste en beroemdste attractie van Boedapest is niet te missen - letterlijk!

Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek ontleent zijn naam aan de eerste koning van Hongarije. De schoonheid van het gebouw staat in schril contrast met de rechterhand van de koning, die in de kerk te zien is!

Huis der Terreur

Het Huis der Terreur is niet alleen een museum; het is een ode aan de slachtoffers van de fascistische en communistische regimes die in het museum worden onderzocht.

Plan je bezoek aan Boedapest

Wanneer gaan?

In hartje zomer trekt Boedapest grote hoeveelheden bezoekers, maar omdat de bezienswaardigheden zo wijd verspreid zijn, kan de stad de toeristische instroom goed aan. Toch is het een goed idee om in de vroege of late zomer te gaan, als het niet heel heet is - dan kun je van de warmtebronnen genieten!

Hoeveel dagen?

Een lang weekend is gemakkelijk gevuld met de grote bezienswaardigheden. Als je de beste baden, musea en het nachtleven van Boedapest ook wil ervaren, is een week nog maar het minimum!

Vervoer in de stad

Boedapest kent een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. De metro is, na de Londense Metropolitan Line, het oudste metrosysteem ter wereld! Tickets koop je voordat je de metro ingaat op het station of in een kiosk. Let op: met een standaard enkeltje mag je niet overstappen, dus vraag naar speciale tickets als je moet wisselen.

Goed om te weten

 • Taal
  Hongaars
 • Valuta
  Hongaarse forint (HUF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +36
 • De beste periode voor een bezoek
  Voor- en najaar

Activiteiten in Boedapest

De must-see bezienswaardigheden in Boedapest

Steden in Hongarije

Sitemap Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

The guide was so helpful and nice! We had interesting and good talks about everything and learned a lot about Budapest and the food culture! All the food is very heavy so you won’t need any food after. Only one drink was included in the price, so we paid for some more drinks, to make the experience even better

Boedapest: privétour van 3 uur met proeverijen Beoordeeld door Sanne, 18-08-2020

i d avond ontspannend te varen. verlichting gebouwen supermooi. duurde iets korter dan verwacht maar voor deze prijs de moeite waard. je rijdt met de auto langs de oevers maar op het water toch een andere invalshoek en zoals eerdere recensies geen gepraat v touringleider

Boedapest: 1 uur durende rondvaart met welkomstdrankje Beoordeeld door Maltie, 12-08-2020

Door corona zijn wat zaken anders dan normaal. Geen inwisseling van de voucher voor een ticket bijvoorbeeld. Dat stond niet op de voucher die wij kregen. Verder een mooie trip met heel lekker eten.

Boedapest: rondvaart met diner en live muziek Beoordeeld door Jacob, 28-07-2020

Super geregeld. Een hele romantische avond met heerlijk eten, vriendelijke bediening en ten alle tijden goed bereikbaar (zowel Getyourguide als van de organisatie op de boot). Enorm genoten!

Boedapest: boottocht met diner bij kaarslicht Beoordeeld door Loes, 24-03-2020

Leuke fietstocht, gids gaf veel informatie en wist leuke plekjes. Ook aanraders gekregen voor activiteiten tijdens verder verblijf en deze waren het zeker waard.