De populairste activiteiten van Boedapest

Boedapest: avondrondvaart en onbeperkt prosecco

1. Boedapest: avondrondvaart en onbeperkt prosecco

Ontdek Boedapest in de avond tijdens een boottocht over de rivier de Donau. Geniet van onbeperkt goede prosecco of zelfgemaakte limonade terwijl je de belangrijkste attracties van de Hongaarse hoofdstad vanaf het water bewondert. Bekijk het Hongaarse parlementsgebouw, de Vrijheidsbrug en nog veel meer, en kom dankzij de meegeleverde audiogids meer te weten over de bezienswaardigheden. Je kunt ervoor kiezen om een schaal met lokale hapjes aan je ervaring toe te voegen. Ga aan boord aan de Pest-zijde van de rivier. Check in, kies je stoel en ga zitten met een welkomstdrankje van Hongaarse mousserende wijn, spritzer of zelfgemaakte limonade. Geniet van het prachtige uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest terwijl je luistert naar het vooraf opgenomen Engelse commentaar. Bij de bar kun je je glas onbeperkt laten bijvullen met mousserende wijn, spritzer of limonade, of bestel op eigen kosten een ander drankje. Ga naar het bovendek om een paar prachtige foto's te maken van Boedapest vanaf het water of van jou op de boot. Ontspan terwijl je geniet van het uitzicht, de drankjes en de loungemuziek. Kies voor de ticketoptie Dip 'n' Crust en geniet op de boot van 3 verschillende soorten dips (tonijncrème, zakutzka met chorizokruimel en groene pittige fetacrème) en huisgemaakte focaccia met rozemarijn Als alles op is, keer je weer terug naar de kade.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met welkomstdrankje

2. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met welkomstdrankje

Ontdek Boedapest tijdens een rondvaart over de Donau. Ga lekker zitten en vaar langs een aantal van de opmerkelijkste bezienswaardigheden van de stad, en nip van een gratis welkomstdrankje (een glas prosecco, een seizoensgebonden welkomstdrankje of frisdrank). Stap aan boord van de plezierboot bij de pier van het Szent István Park in Boedapest waar je wordt ontvangen met een welkomstdrankje. Vaar vervolgens over de Donau en passeer monumenten, waaronder het Nationale Parlement, de Burcht van Boeda en de onlangs gerestaureerde Várkert Bazár. Voor het beste uitzicht begeef je je naar het open dek en bekijk je de verlichte concerthal Vigadó of kijk je naar de helder verlichte monumenten tussen de Margarethabrug en de Rákóczibrug, vanaf het comfortabele dek met panoramavensters en airconditioning. Beleef de stad meer als een local. Er is geen audiogids of reisleider aan boord, maar de boot functioneert als een drijvend café en pub met een eigen bar.

Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

3. Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

Boek je dagticket voor de Széchenyi Spa vooraf en profiteer van een gratis proeverij van de beroemde Hongaarse drank 'pálinka' tijdens een optionele rondleiding door het Pálinka-museum. Széchenyi is het grootste thermische badencomplex van Boedapest en zelfs van heel Europa. Het werd in 1913 in neobarokstijl gebouwd. Oorspronkelijk waren de baden privé, met aparte stoombaden voor mannen en vrouwen, en ook de openbare baden waren voor mannen en vrouwen gescheiden. In 1927 werd het complex uitgebreid en vandaag de dag telt het 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Na de uitbreiding kon de bron niet meer genoeg water verschaffen voor het complex, dus werd er een nieuwe put geslagen. Het tweede thermische bad dateert uit 1938. Handdoeken en badkleding zijn alleen te koop, niet te huur. Houd er rekening mee dat badpakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan. Blaas tijdens je bezoek wat stoom af in de zwembaden van de Széchenyi Spa (gebouwd in 1913), het grootste geneeskrachtige bad van Europa met maar liefst 15 binnenbaden en 3 grote buitenbaden. De zwembaden hebben verschillende temperaturen, tussen de 18 en 38 graden Celsius. Het complex van 6.220 vierkante meter omvat ook sauna's en een stoombad. Na afloop van het badderen ontdek je nog een verborgen juweeltje in het centrum van de stad en proef je van Hongaarse pálinka (dit is sterke drank, maar er zijn ook niet-alcoholische dranken verkrijgbaar). Anders dan whisky of wodka, wordt pálinka uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit en heeft het een aromatische geur. Dankzij de interactieve tentoonstellingen van het Pálinka-museum kom je meer te weten over het ontstaan, de traditie en de geschiedenis van het drankje. In Hongarije is er een heuse Pálinka-wet van kracht, die de productie en kwaliteit van de pálinka regelt en beschermt.

Boedapest: nacht- of dagrondvaart

4. Boedapest: nacht- of dagrondvaart

Krijg een ander perspectief op de bezienswaardigheden van Boedapest met een rondvaart 's nachts of overdag. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en bekijk andere bezienswaardigheden van Boedapest. Tijdens de cruise vaar je onder enkele van de meest bekende bruggen van Boedapest door: de Kettingbrug met zijn leeuwenbewakers, de Elizabeth-brug en de Vrijheidsbrug, beroemd vanwege de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Vaar over de Donau-promenade en bewonder het Vigadó-plein. Bekijk het standbeeld van Sint-Gellert bovenop de Gellert-heuvel, evenals het Koninklijk Paleis en het parlement. Koop een koud biertje in de zomermaanden of een warme thee in de wintermaanden.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

5. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van een boottocht van 1 uur in de avond over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. Na afloop van de tour neemt de boot je weer mee terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

6. Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

Vermijd de stress van het openbaar vervoer met deze comfortabele en betrouwbare transfer van de luchthaven naar je hotel in Boedapest. Je wordt met een gedeelde bus naar je voorkeurslocatie in het centrum van Boedapest gebracht. Kies uit een retourticket of een ticket in 1 richting. De dienstverlening gaat 24 uur per dag door.  Als je in de aankomsthal van het vliegveld aankomt, ga dan naar een van de informatiebalies om je voucher te valideren. Als je voucher gescand is, kun je met de shuttlebus mee. Met deze deur-tot-deurservice zal je ervaren chauffeur je afzetten bij je hotel of een geselecteerde locatie in het centrum van Boedapest.

Boedapest: rondleiding door het parlementsgebouw in het Spaans

7. Boedapest: rondleiding door het parlementsgebouw in het Spaans

Met onze gids in het Spaans beginnen we onze tour bij het standbeeld van Ferenc Rákóczi op het Kossuth-plein, waar we zullen praten over de hoofdrolspeler aan wie het zijn naam te danken heeft, en waar we kunnen genieten van een uniek panoramisch uitzicht over de stad. Onze lokale Hongaarse gidsen onthullen de beste plaatsen om te bezoeken en de meest relevante bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan deze ongelooflijke stad. Tijdens ons externe bezoek zullen we de belangrijkste punten van het enorme Kossuth-plein en zijn omgeving bezoeken, verwijzend naar en herbelevend door onze uitleg van alle historische gebeurtenissen die er plaatsvonden. Je zult geschokt zijn! We bezoeken het art deco-monument voor de Hongaarse slachtoffers van de rode terreur in Vertanuk tere, en we zullen de overblijfselen van de kogels kunnen zien van een van de meest pijnlijke en belangrijke gebeurtenissen voor Hongaarse burgers, de zogenaamde Bloedige Donderdag van de Hongaarse revolutie van 1956. We bezoeken ook een van de meest innovatieve monumenten van de stad, het Nationale Eenheidsmonument, en we zullen je vertellen waarom de inhuldiging niet onopgemerkt bleef. We eindigen onze buitentour en genieten van de geschiedenis en het uitzicht op de indrukwekkende façade versierd met enorme zuilen en in steen gehouwen beelden van het Etnografisch Museum, dat momenteel verschillende tijdelijke tentoonstellingen biedt. Na ons buitenlandse bezoek gaan we het Hongaarse parlement binnen. Tijdens deze audiogeleide rondleiding door het parlement van Boedapest kun je de belangrijkste kamers van het op twee na grootste parlementaire gebouw ter wereld bezoeken, dat zich uitstrekt van de Kettingbrug tot de Margaretbrug. Als je eenmaal binnen bent, vind je de grote hoofdtrap, waarvan de indrukwekkende decoratie je niet onverschillig laat: lange rode tapijten, elegante kroonluchters en luxe vergulde ornamenten, een werkelijk uniek decor! U kunt ook de Oude Eerste Kamer, Raden van Afgevaardigden, de Zaal van de Koepel en de Kroonjuwelen zien. Mis deze essentiële activiteit niet tijdens uw bezoek aan de Hongaarse hoofdstad! Wat ga je ontdekken tijdens de tour? - Wie was Ferenc Rákóczi? - Wat zijn de belangrijkste plekken die je niet mag missen in de stad Boedapest? - Wat is het Monument voor de Slachtoffers van de Rode Terreur en wat stelt het voor? - Wat was Bloody Thursday? - Wat betekent het nieuwe monument voor het Hongaarse parlement? - Wie heeft het parlement van Boedapest ontworpen? - Door welk beroemd Engels paleis is het geïnspireerd? - Welke vorm heeft de Eerste Kamer? - Hoeveel meter lang is het gebouw? - Hoe hoog is de Zaal van de Koepel? - Waarom is de kroon van Sint-Stefanus niet zomaar een koninklijk juweel?

Boedapest: volle dag Gellért Spa zonder wachtrij

8. Boedapest: volle dag Gellért Spa zonder wachtrij

Maak je bezoek aan Boedapest compleet door een bezoek te brengen aan een van de wereldberoemde thermale baden. De Gellért Spa is populair bij de lokale bevolking en kijkt uit over de rivier de Donau. De spa is beroemd om de Art Nouveau-stijl van de grote hal en galerij, en het glazen dak van de spa creëert de meest rustige badsfeer in Boedapest! Vanwege de populariteit zijn er normaal gesproken lange rijen om de faciliteiten te gebruiken. Je ticket geeft je voorrang, dus je hoeft niet in de rij te wachten. Houd er rekening mee dat zwempakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan.

Boedapest: historische rondvaart met audiogids en welkomstdrankje

9. Boedapest: historische rondvaart met audiogids en welkomstdrankje

Geniet van het fantastische landschap van Boedapest tijdens een boottocht van een uur (55-60 min. Vaartijd) op de historische Kisfaludy Raderstoomboot! Stap aan boord van de elegante, zwart met gouden boot en dompel jezelf onder in de sfeer van het Hongaarse hervormingstijdperk. Kisfaludy is een replica van de allereerste stoomboot van het Balatonmeer en neemt je mee terug naar de 19e eeuw en geeft je het gevoel alsof je op een echte stoomboot uit die tijd vaart! Zoek tijdens het begin van de tour een stoel die het beste bij je past en geniet van een verfrissend welkomstdrankje naar keuze (een glas mousserende wijn, bier of frisdrank). Bewonder enkele van de beste bezienswaardigheden van Boedapest, zoals het Hongaarse parlement, de Burcht van Boeda en het Vissersbastion. Op de andere dekken geeft een informatieve Engelstalige audiogids interessante informatie over de beroemde bezienswaardigheden onderweg. Zorg ervoor dat u de tentoonstelling in de salon verkent, die inzicht geeft in de geschiedenis van de scheepvaart tijdens het hervormingstijdperk voordat u aan het einde van de reis van boord gaat.

Boedapest: 24, 48 en 72-uur hop on, hop off-bustour

10. Boedapest: 24, 48 en 72-uur hop on, hop off-bustour

Beleef een perfecte kennismaking met een van de mooiste steden van Europa, Boedapest. Rijd rond in stijl, stap in en uit bij de meer dan 20 haltes langs zorgvuldig ontworpen routes. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, van de prachtige basiliek, de lommerrijke en klassieke Andrassy Avenue, tot de prachtige Kettingbrug. Beleef de hoofdstad van Hongarije in al haar glorie met een rondvaart op de Donau en bekijk Boedapest vanuit een ander perspectief. Met je ticket kun je ook genieten van een begeleide wandeling door de statige Pest-kant van de stad. Alle bussen zijn voorzien van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter, zodat je Boedapest op de meest comfortabele en gemakkelijke manier kunt verkennen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Boedapest
Het alom geliefde Boedapest zal je ongetwijfeld charmeren met zijn mix van cultuur, kunst en architectuur.

Topactiviteiten

Boedapest: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

445 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 28

Voor ieder wat wils

In de buurt van Boedapest

Meer zien

Veelgestelde vragen over Boedapest

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boedapest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Andere activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 58.559 beoordelingen

De spa is fantastisch! Een must tijdens je bezoek aan Boedapest. Zeer goede prijs. Maar denk aan je handdoek, badkleding en slippers, want die zijn duur om daar te kopen (en de winkel is onhandig aan de andere kant van het buitenzwembad). We kwamen om 14.00 uur aan en vertrokken om 18.00 uur nadat we vooraf hadden gereserveerd (vergeet niet om van tevoren een hut te reserveren. Je hebt deze nodig om je om te kleden en ze waren uitverkocht toen we aankwamen). Het was druk maar niet onaangenaam druk. Ondanks een zeer koude dag was het buitenzwembad heerlijk warm. Kortom een fantastische ervaring!

we hadden plezier op deze tour! Ik voelde me veilig op de boot. je kunt binnen blijven of aan dek gaan om foto's te maken. de boot is groot genoeg zodat iedereen zich vrij kan bewegen. uw groep kan een eigen tafel kiezen en krijgen. de proseco hield maar niet op. u kunt eten bestellen bij de boot als u besluit om later te eten. de tour was levendig en leuk. er was muziek. het stopt wanneer het commentaar begint. taal was gemakkelijk te begrijpen en luid genoeg. de obers waren vriendelijk. de boot en tafel is schoon. zeer aan te bevelen!

Oprecht het zien van de ingang van het paleis ontroerde me, ik vervulde een van mijn dromen, namelijk het bezoeken van het paleis, zijn tuinen, zijn architectuur, zijn geschiedenis, zijn schoonheid, enz. Ik raad iedereen aan dat als je de mogelijkheid hebt om Parijs te bezoeken, je zult ontsnappen naar dit prachtige paleis, je zult sprakeloos zijn. Een deal hoger dan 10 Ik zou deze geweldige ervaring opnieuw herhalen ❤️❤️❤️❤️❤️

we gebruikten gratis het openbaar vervoer, wat geweldig was. het is onmogelijk om alles te doen wat op de kaart staat, dus we moesten selectief zijn, we gebruikten de kasteelbus, gingen naar de toren en de. naar een van de kasteelmusea die erg indrukwekkend was. we gingen ook naar een fotografiemuseum en hadden toen geen tijd meer om meer dingen te doen! veel waar voor je geld

Amazing experience! The staff was super friendly and everytime my glass was empty it got refilled quickly ;)