Boedapest
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Hongarije heeft vanaf dinsdag 1 september zijn grenzen gesloten voor buitenlandse bezoekers (behalve voor Tsjechische, Poolse en Slowaakse staatsburgers). Er gelden enkele uitzonderingen, zoals voor diplomatieke bezoeken en andere noodgevallen. Het inreisverbod blijft op z'n vroegst tot 1 oktober 2020 van kracht.

De beste attracties in Boedapest

Boedapest: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest: 10 hoogtepunten

Boedapest, eeuwenlang gewild door zowel het Westen als het Oosten, zal je charmeren met een rijke mix aan cultuur, kunst en architectuur. Hier zijn 10 topactiviteiten in de stad die Boeda en Pest verenigd heeft!

Széchenyibad

De bronnen van het Széchenyibad in het stadspark van Boedapest vormen het grootste badhuis in Europa. Bij het bezoeken van de binnen- en buitenbaden voel je de helende krachten van de bron.

Hongaars parlementsgebouw

Net zo indrukwekkend als de neogotische gevel is het interieur van het Hongaarse parlement, met haar prachtige fresco's, beelden en mozaïek.

Kettingbrug

In 1849 was de Kettingbrug de eerste brug in de stad die de Donau overspande. Het destijds moderne wonder verenigde Boeda en Pest tot één stad.

Andrássy Avenue (Andrássy út)

Andrássy Avenue is het voornaamste winkelgebied in de stad, en de huizen in neorenaissancestijl hebben de straat een plek op de UNESCO-Werelderfgoedlijst gegeven.

Hongaarse Staatsopera

De Hongaarse Opera is wellicht het indrukwekkendste gebouw aan Andrássy Avenue. De binnenkant is al net zo mooi, en de concerten zijn ook niet slecht!

Matthiaskerk

De Matthiaskerk heeft in zijn turbulente geschiedenis de nodige veranderingen ondergaan, maar het blijft een van de topattracties in de kasteelwijk van Buda.

Vissersbastion

Ooit werd Boeda verdedigd door vissers. Het vissersbastion is een ode aan hen, en het geweldige uitzicht trekt grote aantallen bezoekers.

Burcht van Boeda

De burcht van Boeda werd al in 1265 uit de grond gestampt, en was tot 1918 woonplaats van de Hongaarse koningen. De grootste en beroemdste attractie van Boedapest is niet te missen - letterlijk!

Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek ontleent zijn naam aan de eerste koning van Hongarije. De schoonheid van het gebouw staat in schril contrast met de rechterhand van de koning, die in de kerk te zien is!

Huis der Terreur

Het Huis der Terreur is niet alleen een museum; het is een ode aan de slachtoffers van de fascistische en communistische regimes die in het museum worden onderzocht.

Plan je bezoek aan Boedapest

Wanneer gaan?

In hartje zomer trekt Boedapest grote hoeveelheden bezoekers, maar omdat de bezienswaardigheden zo wijd verspreid zijn, kan de stad de toeristische instroom goed aan. Toch is het een goed idee om in de vroege of late zomer te gaan, als het niet heel heet is - dan kun je van de warmtebronnen genieten!

Hoeveel dagen?

Een lang weekend is gemakkelijk gevuld met de grote bezienswaardigheden. Als je de beste baden, musea en het nachtleven van Boedapest ook wil ervaren, is een week nog maar het minimum!

Vervoer in de stad

Boedapest kent een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. De metro is, na de Londense Metropolitan Line, het oudste metrosysteem ter wereld! Tickets koop je voordat je de metro ingaat op het station of in een kiosk. Let op: met een standaard enkeltje mag je niet overstappen, dus vraag naar speciale tickets als je moet wisselen.

Goed om te weten

 • Taal
  Hongaars
 • Valuta
  Hongaarse forint (HUF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +36
 • De beste periode voor een bezoek
  Voor- en najaar

Activiteiten in Boedapest

De must-see bezienswaardigheden in Boedapest

Steden in Hongarije

Sitemap Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

prima limousine-tour voor globale indruk; leuke chauffeur.

Heb gelukkig duits gekozen, en we waren slechts met 3. De leider/chauffeur sprak een leuk duits, ideela verstaanbaar. Je rijdt naar de essentiële plekken, waar je soms met openbaar vervoer of te voet moeilijker geraakt. Wel wat weinig diepgang: je bezoekt eigenlijk niets in concreto, maar de dialogen met de rondleider maken dat goed. Parlement was uiteraard indrukwekkend en kon zelfs wat uitlopen.

Transfer is goed, voucher en pick-up niet duidelijk

Er stond inderdaad iemand in de hal op ons te wachten, maar er stond een hele rij namen onder elkaar en niet duidelijk geschreven, dus we hebben even moeten zoeken, todat we hem vonden. Op terugweg prima service, chauffeur was erg informatief. Op de vouchers was het ook erg zoeken, waar we nu opgehaald zouden worden, was erg verwarrend of we nu vliegveld-hotel of hotel-vliegveld geboekt hadden....

Boedapest privéluchthaventransfer Beoordeeld door Anoniem, 13-05-2019

Leuke manier om de highlights van Pest te zien.

Helm en Segway waren in orde. Mooie route, gids wist veel. Onderweg gestopt voor foto's en toelichting. De groep had 5 deelnemers. Het kan druk zijn onderweg zijn en er wordt veel gewerkt aan de weg en aan gebouwen in de stad. Je moet zelf ook goed op het verkeer letten, je kan niet klakkeloos de gids volgen. Na een introductie en oefenen op de Segway, maakten we nog een toer van twee uur.

Segwaytour in Boedapest Beoordeeld door Elly, 02-08-2019

het beste systeem om je tussen locaties te verplaatsen

goede manier van verplaatsen tussen de diverse locaties met een prima app welke de route en stops weergeeft. Wat ik echt miste is dat de chauffeur even omroept bij elke stop welk halte nummer en of locatie. Ook zou op elk halte bordjes het halte nummer moeten worden vermeld bij sommige is dit het geval maar lang niet bij alle

Boedapest verkennen: Hop on, hop off Bustour Beoordeeld door Marcel, 19-03-2019

Een ontspannen tour langs mooie bezienswaardigheden

Wij hadden een Nederlandse gids; Ward. Niet Bart, maar Ward; van Welkom in Boedapest. (Aldus Ward) Hij vroeg ons bij aanvang wat wij graag allemaal wilden zien. Hij nam ons vervolgens mij langs een de mooiste gebouwen en monumenten. Ward weet veel over politiek, heel interessant!

Ontdek Boedapest: Fietstocht Beoordeeld door Jolijn, 11-03-2019