Kies data

Boedapest Als je er voor het eerst komt

Boedapest Als je er voor het eerst komt: Onze meest aanbevolen

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met welkomstdrankje

1. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met welkomstdrankje

Ontdek Boedapest tijdens een rondvaart over de rivier de Donau. Ga lekker zitten en vaar langs een aantal van de opmerkelijkste bezienswaardigheden van de stad, en nip van een gratis welkomstdrankje (een glas prosecco, een seizoensgebonden welkomstdrankje of frisdrank). Stap aan boord van de plezierboot bij de pier van het Szent István Park in Boedapest waar je wordt ontvangen met welkomstdrankje. Vaar over de Donau en kom langs monumenten zoals het parlementsgebouw, de burcht van Boeda en de Várkert Bazár, die kort geleden in al haar grandeur is gerestaureerd. Voor het beste uitzicht begeef je je naar het open dek en bekijk je de verlichte concerthal Vigadó of kijk je naar de helder verlichte monumenten tussen de Margarethabrug en de Rákóczibrug, vanaf het comfortabele dek met panoramavensters en airconditioning. Beleef de stad als een local. Er is geen audiogids of reisleider aan boord, maar de boot functioneert als een drijvend café en pub met een eigen bar.

Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

2. Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

Boek je dagticket voor de Széchenyi Spa vooraf en profiteer van een gratis proeverij van de beroemde Hongaarse drank 'pálinka' tijdens een optionele rondleiding door het Pálinka-museum. Széchenyi is het grootste thermische badencomplex van Boedapest en zelfs van heel Europa. Het werd in 1913 gebouwd in neobarokstijl. Oorspronkelijk waren de baden privé, met aparte stoombaden voor mannen en vrouwen, en ook de openbare baden waren gescheiden voor mannen en vrouwen. In 1927 werd het complex uitgebreid en vandaag de dag telt het 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Na de uitbreiding kon de bron niet meer genoeg water verschaffen voor het complex, dus werd er een nieuwe put geslagen. Het tweede thermische bad dateert uit 1938. Handdoeken en badkleding zijn alleen te koop, niet te huur. Houd er rekening mee dat badpakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan. Blaas tijdens je bezoek wat stoom af in de zwembaden van de Széchenyi Spa (gebouwd in 1913), het grootste geneeskrachtige bad van Europa met maar liefst 15 binnenbaden en 3 grote buitenbaden. De zwembaden hebben verschillende temperaturen, tussen de 18 en 38 graden Celsius. Het complex van 6.220 vierkante meter omvat ook sauna's en een stoombad. Na afloop van het badderen ontdek je nog een verborgen juweeltje in het centrum van de stad en proef je van Hongaarse pálinka (dit is sterke drank, maar er zijn ook niet-alcoholische dranken verkrijgbaar). Anders dan whisky of wodka, wordt pálinka uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit en heeft het een aromatische geur. Dankzij de interactieve tentoonstellingen van het Pálinka-museum kom je meer te weten over het ontstaan, de traditie en de geschiedenis van het drankje. In Hongarije is er een heuse Pálinka-wet van kracht, die de productie en kwaliteit van de pálinka regelt en beschermt.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

3. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van een boottocht van 1 uur in de avond over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. Na afloop van de tour neemt de boot je weer mee terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: boottocht overdag

4. Boedapest: boottocht overdag

Geniet van deze boottocht vol bezienswaardigheden van 70 minuten overdag over de legendarische blauwe Donau en vaar tussen de Boeda- en Pest-kanten van het magische Boedapest. Ga direct vanaf de pier de boot op in het centrum van Boedapest en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op haar heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Acheraf ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Boedapest: wandeltocht door de burchtgrot van Buda

5. Boedapest: wandeltocht door de burchtgrot van Buda

Verken een deel van het netwerk van ondergrondse tunnels onder Castle Hill met je gids. Leer meer over de geschiedenis en de rol van de grottunnels en hun geologie. Bewonder de natuurlijke kalksteen en de mankracht die is besteed aan het creëren van dit labyrint-grottensysteem. Ontmoet elkaar voor de grottour op Trinity Square (Szentháromság tér) of voor de kortere touroptie bij Dárda Street, waar je het ondergrondse grottenstelsel van Buda Castle binnengaat. Na een korte introductie, begin je je tour en leer je over de geschiedenis van het labyrint-achtige grottenstelsel dat ooit dienst deed als wijnkelders, schuilkelders en zelfs een middeleeuwse gevangenis. Bewonder de natuurlijke kalksteengrotten en de 800 jaar oude kunstmatige kelders in een van de meest unieke grotten van Hongarije. De tour is een reis door de tijd waarin je veel leert over niet alleen de geologie van het Buda-kasteel, maar ook over het gecombineerde werk van mens en natuur door de eeuwen heen.

Boedapest: klassieke wandeltocht door het Buda kasteel

6. Boedapest: klassieke wandeltocht door het Buda kasteel

Volg je gids door de geschiedenis en bezienswaardigheden van het Buda Castle District tijdens deze wandeltocht in Boedapest. Luister naar verhalen uit de Hongaarse geschiedenis terwijl je bezienswaardigheden zoals het paleis van de president, het Koninklijk Paleis en het Hongaarse parlementsgebouw ziet. Begin je rondleiding bij het barokke standbeeld van de Heilige Drie-eenheid en loop naar de 15e-eeuwse gotische Matthiaskerk. Bewonder het sprookjesachtige Vissersbastion en geniet van het uitzicht op de Donau en het parlementsgebouw vanaf de neoromaanse terrassen. Wandel door de oude geplaveide straten om bij het presidentiële paleis en de koninklijke paleiscomplexen te komen. Loop rond de binnenplaatsen en fonteinen en kijk naar de trotse bewakers buiten het paleis. Bewonder het adembenemende uitzicht aan de andere kant van de stad over de majestueuze rivier de Donau vanaf de koninklijke terrassen. Maak foto's van uitzichten op de Margarethabrug, de Kettingbrug, de Elizabethbrug en de Vrijheidsbrug. Bezoek de andere kant van het kasteel en geniet van een prachtig uitzicht op de beboste heuvels van Boeda vanaf de middeleeuwse muren. Beëindig je tour in de buurt van het Holy Trinity Statue waar het begon.

Pest: avondwandeling geschiedenis en mythen Burcht van Boeda

7. Pest: avondwandeling geschiedenis en mythen Burcht van Boeda

Tijdens deze informatieve rondwandeling, ver weg van de drukte in Pest, bezoek je een aantal gezellige en betoverende plekken van de stad, waar de Hongaarse heersers ooit tot diep in de nacht in de Burcht van Boeda te vinden waren. Luister naar verhalen over wreedheden en de verachtelijke praktijken van de bloeddorstige gravin Elizabeth Bathory. Kom ook te weten hoe de Roemeense prins Vlad Dracula in de gevangenis van Buda Castle belandde. Volg je gids in gotische kledij, tijdens een nachtelijke rondwandeling van 2 uur door de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van het oude Hongarije, waar, volgens de legende, vampieren uit voortkwamen en door de straten rondzwierven tijdens de duistere periodes van de Europese geschiedenis.

Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

8. Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

Sla de rij over en ga direct naar de veiligheidscontrole om aan je bezoek aan de Grote Synagoge te beginnen. Dit is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste ter wereld. De Grote Synagoge werd in 1859 gebouwd en is dankzij de rood-met-gele baksteenfaçade en de combinatie van Romaanse en Moorse architectuur een van de hoogtepunten van Boedapest. Krijg een rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis en architectuur van het gebouw en over de geschiedenis van de Hongaarse Joden voor en na de Tweede Wereldoorlog.  Gebruik je ticket vervolgens om het Hongaarse Joodse Museum naast de synagoge te betreden. Kom meer te weten over het leven van de Joodse bevolking van Hongarije door middel van dagelijkse  voorwerpen.  Zie de beroemde Emmanuel gedenkboom in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen blaadjes van deze imposante treurwilg, waarin de namen van Holocaustslachtoffers gegraveerd zijn, en bekijk de bordjes ter ere van niet-Joodse redders.  Sluit je bezoek vervolgens af bij de begraafplaats in de achtertuin van de Heldentempel, waar mensen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven zijn.

Boedapest: ervaring met MonsteRoller E-Scooter

9. Boedapest: ervaring met MonsteRoller E-Scooter

Verander de stad Boedapest in een speeltuin en kies uit 5 rondleidingen met elektrische scooter in een kleine groep voor maximaal 15 personen. Je gids leidt je met je e-scooter door de stad met een vrijheid als geen andere manier van vervoer - met een serieuze funfactor. Kies uit 5 verschillende routes. Op drie van de routes verken je Boedapest met een thema  waarop de rondleiding van 2 uur is gebaseerd om je rondleiding te organiseren. Je kunt ook kiezen voor de expres 1,5-uur durende rondleiding die je naar het beste van de stad brengt of neem de tijd met een uitgebreide 3-uur durende rondleiding door de stad. MonsterRoller elektrische scooters zijn voorzien van 9,5 inch brede wielen, een laag platform en geen emissies. De besturing voelt meer als surfen dan rijden en maakt ze gemakkelijker te rijden dan een fiets, maar zo stabiel en robuust als een scooter.

Hoogtepunten van Boedapest: 2,5 uur Segway Tour

10. Hoogtepunten van Boedapest: 2,5 uur Segway Tour

Ontdek de bekendste attracties van Boedapest allemaal in één tour en snel door de stad terwijl je het via Segway verkent. Maak kennis met uw gids op een tijdstip dat het beste werkt om een tijd af te stemmen op uw planning, voordat u kennismaakt met uw Segway. Als je je eenmaal op je gemak voelt, kun je op pad gaan en de stad verkennen. Je ontdekt de Kettingbrug op de UNESCO-lijst en glijdt naar het kasteel van Boedapest, Fisherman's Bastion, Buda Hill en het centrum van Pest. Je gids zal je kennis laten maken met de meest interessante verhalen en geschiedenis van Boedapest, met zelfs Budapest-experts die veel van deze tour weten te leren. Ideaal voor reizigers op zoek naar een snel en leuk overzicht van de stad, de tour omvat volledige training, apparatuur en foto's.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
20 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Boedapest

Welke topattracties zijn een must-see in Boedapest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boedapest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Overzicht activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

It was a very nice evening cruise. Unfortunately the location of the pier is a bit far compared to others, but we still enjoyed it a lot. Friendly service, warm inside the boat and good vibes.

Prachtige synagoge die je zeker moet bezoeken bij een citytrip in Boedapest. Duidelijke uitleg gekregen door de Engelstalige gids.

leuk om zo als het donker word op en neer langs de stad te varen en de lichtjes op de gebouwen te zien

Bijzonder mooi en historisch gebouw, vlot toegankelijk met de voucher, na veiligheidscontrole.

We zagen alle grote monumenten op een uurtje tijd!