Kies data

Boedapest Architectuur

Boedapest Architectuur: Onze meest aanbevolen

Boedapest: nachtelijke sightseeingcruise

1. Boedapest: nachtelijke sightseeingcruise

Krijg een ander perspectief op de bezienswaardigheden van Boedapest met een rondvaart 's nachts. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en bekijk andere bezienswaardigheden in Boedapest. Ga tijdens de cruise onder enkele van de meest bekende bruggen van Boedapest door: de Kettingbrug met zijn beschermengelen, de Elizabeth-brug en de Vrijheidsbrug, beroemd om de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Vaar over de Donau-promenade en neem het Vigadó-plein in. Bekijk het standbeeld van Saint Gellért bovenop de Gellert-heuvel, evenals het Koninklijk Paleis en het Parlement. Koop een koud biertje in de zomermaanden of een warme thee in de wintermaanden.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

2. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van een boottocht van 1 uur in de avond over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. Na afloop van de tour neemt de boot je weer mee terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: volle dag Gellért Spa zonder wachtrij

3. Boedapest: volle dag Gellért Spa zonder wachtrij

Maak je bezoek aan Boedapest compleet door een bezoek te brengen aan een van de wereldberoemde thermale baden. De Gellért Spa is populair bij de lokale bevolking en kijkt uit over de rivier de Donau. De spa is beroemd om de Art Nouveau-stijl van de grote hal en galerij, en het glazen dak van de spa creëert de meest rustige badsfeer in Boedapest! Vanwege de populariteit zijn er normaal gesproken lange rijen om de faciliteiten te gebruiken. Je ticket geeft je voorrang, dus je hoeft niet in de rij te wachten. Houd er rekening mee dat zwempakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan.

Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

4. Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

Sla de wachtrijen over en ga direct naar de veiligheidscontrole om je rondleiding door de Grote Synagoge met gids te beginnen. Bezoek de Heldentempel, het kerkhof en het Joods Museum. Eer de slachtoffers van de Holocaust bij de Emanuelboom in het Raoul Wallenberg Memorial Park. Volg een rondleiding en hoor meer over de geschiedenis en de architectuur van de grootste synagoge van Europa en de op een na grootste ter wereld, en over het lot van de Hongaarse Joden voor en na WO II.  Gebruik je ticket vervolgens om het Hongaarse Joodse Museum naast de synagoge te betreden. Bewonder de gevel van rode en gele baksteen, waarin de romantische bouwstijl wordt gecombineerd met Moorse elementen. Kom meer te weten over het leven van de Joodse bevolking van Hongarije door middel van dagelijkse voorwerpen.  Zie de beroemde Emmanuel-gedenkboom in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen blaadjes van deze imposante treurwilg, waarin de namen van Holocaustslachtoffers gegraveerd zijn, en bekijk de bordjes ter ere van niet-Joodse redders.  Sluit je bezoek vervolgens af bij de begraafplaats in de achtertuin van de Heldentempel, waar mensen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn begraven.

Boedapest: klassieke wandeltocht door het Buda kasteel

5. Boedapest: klassieke wandeltocht door het Buda kasteel

Volg je gids door de geschiedenis en bezienswaardigheden van het Buda Castle District tijdens deze wandeltocht in Boedapest. Luister naar verhalen uit de Hongaarse geschiedenis terwijl je bezienswaardigheden zoals het paleis van de president, het Koninklijk Paleis en het Hongaarse parlementsgebouw ziet. Begin je rondleiding bij het barokke standbeeld van de Heilige Drie-eenheid en loop naar de 15e-eeuwse gotische Matthiaskerk. Bewonder het sprookjesachtige Vissersbastion en geniet van het uitzicht op de Donau en het parlementsgebouw vanaf de neoromaanse terrassen. Wandel door de oude geplaveide straten om bij het presidentiële paleis en de koninklijke paleiscomplexen te komen. Loop rond de binnenplaatsen en fonteinen en kijk naar de trotse bewakers buiten het paleis. Bewonder het adembenemende uitzicht aan de andere kant van de stad over de majestueuze rivier de Donau vanaf de koninklijke terrassen. Maak foto's van uitzichten op de Margarethabrug, de Kettingbrug, de Elizabethbrug en de Vrijheidsbrug. Bezoek de andere kant van het kasteel en geniet van een prachtig uitzicht op de beboste heuvels van Boeda vanaf de middeleeuwse muren. Beëindig je tour in de buurt van het Holy Trinity Statue waar het begon.

Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

6. Boedapest: grote stadsrondleiding met parlementsbezoek

Je eerste halte van deze tweetalige rondleiding door Boedapest is in het Kastelendistrict, waar je een korte wandeling zult maken om de belangrijkste bezienswaardigheden van het gebied te bekijken. Je zult de Matthiaskerk en het Vissersbastion bezoeken, de perfecte plek om van de spectaculaire uitzichten op het omliggende gebied te genieten. De rondleiding gaat verder met een rit naar de citadel bovenop de Gellértberg, waar je de panoramische uitzichten op de stad kunt bewonderen. Vervolgens ga je over de Elisabethbrug naar de Pest-zijde van de stad om de beroemde Grote Markthal en de grootste synagoge van Europa te bekijken, waarna je doorrijdt naar het stadspark. Onderweg zul je het grootste kuuroord in Europa en de dierentuin van Boedapest passeren, gevolgd door een pauze bij het Heldenplein, waar je standbeelden van beroemde Hongaarse koningen en hertogen zult zien. Vanaf hier rijd je over de Andrássyboulevard, langs het operagebouw en de Sint-Stefanusbasiliek richting het stadscentrum van Pest. Bij het parlementsgebouw stap je uit voor een rondleiding van 1 uur. Het gebouw dat is ontworpen door de beroemde Hongaarse architect, Imre Steindl, is deels geïnspireerd door het Palace of Westminster in Londen en is het grootste parlementsgebouw ter wereld. Bekijk eenmaal binnen de prachtige vergaderzaal, de rijkelijk versierde centrale trap en de grote gewelfde hal. Je hebt de tijd om de koepelzaal te bekijken, waarin de kroonjuwelen en de Hongaarse Heilige Kroon zijn ondergebracht.

Boedapest: wandeltocht door de burchtgrot van Buda

7. Boedapest: wandeltocht door de burchtgrot van Buda

Verken een deel van het netwerk van ondergrondse tunnels onder Castle Hill met je gids. Leer meer over de geschiedenis en de rol van de grottunnels en hun geologie. Bewonder de natuurlijke kalksteen en de mankracht die is besteed aan het creëren van dit labyrint-grottensysteem. Ontmoet elkaar voor de grottour op Trinity Square (Szentháromság tér) of voor de kortere touroptie bij Dárda Street, waar je het ondergrondse grottenstelsel van Buda Castle binnengaat. Na een korte introductie, begin je je tour en leer je over de geschiedenis van het labyrint-achtige grottenstelsel dat ooit dienst deed als wijnkelders, schuilkelders en zelfs een middeleeuwse gevangenis. Bewonder de natuurlijke kalksteengrotten en de 800 jaar oude kunstmatige kelders in een van de meest unieke grotten van Hongarije. De tour is een reis door de tijd waarin je veel leert over niet alleen de geologie van het Buda-kasteel, maar ook over het gecombineerde werk van mens en natuur door de eeuwen heen.

Boedapest: avondtocht vampiers en mythen Burcht van Boeda

8. Boedapest: avondtocht vampiers en mythen Burcht van Boeda

Tijdens deze informatieve rondwandeling, ver weg van de drukte in Pest, bezoek je een aantal gezellige en betoverende plekken van de stad, waar de Hongaarse heersers ooit tot diep in de nacht in de Burcht van Boeda te vinden waren. Luister naar verhalen over wreedheden en de verachtelijke praktijken van de bloeddorstige gravin Elizabeth Bathory. Kom ook te weten hoe de Roemeense prins Vlad Dracula in de gevangenis van Buda Castle belandde. Volg je gids in gotische kledij, tijdens een nachtelijke rondwandeling van 2 uur door de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van het oude Hongarije, waar, volgens de legende, vampieren uit voortkwamen en door de straten rondzwierven tijdens de duistere periodes van de Europese geschiedenis.

Boedapest: boottocht overdag

9. Boedapest: boottocht overdag

Geniet van deze boottocht vol bezienswaardigheden van 70 minuten overdag over de legendarische blauwe Donau en vaar tussen de Boeda- en Pest-kanten van het magische Boedapest. Ga direct vanaf de pier de boot op in het centrum van Boedapest en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op haar heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Acheraf ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Oriëntatiewandeling van 3 uur door Boeda en Pest

10. Oriëntatiewandeling van 3 uur door Boeda en Pest

Geniet van een 3 uur durende wandeling door de tweelingsteden Boeda en Pest, waarbij je de mooiste uitzichten en bezienswaardigheden van de stad te zien krijgt. Dankzij de deskundige en behulpzame gids ervaar je de stad als een lokale bewoner. Ontdek de lokale cultuur van Boedapest en proef de historische lekkernijen van deze geweldige stad.  De wandeling omvat bezienswaardigheden zoals de Sint-Stefanusbasiliek, het Hongaarse parlementsgebouw, de Matthiaskerk, de Burcht van Boeda en het Koninklijk Paleis.  Hoewel de tocht voornamelijk te voet is, maak je ook gebruik van het openbaar vervoer om de Donau over te steken vanuit Pest naar de kant van Boeda. De gids maakt er een zeer persoonlijke rondleiding van. Kom meer te weten over de lange en vaak turbulente geschiedenis van de stad, maar ook over de hedendaagse cultuur. De rondleiding is geschikt voor iedereen en is, voor zowel jong als oud, een fantastische manier om de levendige stad te verkennen.

127 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Boedapest

Welke topattracties zijn een must-see in Boedapest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boedapest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Overzicht activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 5.176 beoordelingen

We namen de cruise om 18.00 uur en ik moet zeggen dat het een magische tijd is om Boedapest te zien opgaan in de magie die het kenmerkt; de verlichte monumenten en de audiogids met citaten van de grootste personages die deze stad hebben helpen stichten, creëren een meeslepende ervaring die je niet mag missen. geschiedenis en kleuren begeleiden u in een uurtje ontspanning en cultuur. Advies! ps. ze serveren een welkomstdrankje en je kunt kiezen tussen bier en prosecco. Als je droog drinkt, raad ik aan om het bier te nemen.

Geboekt via de app hoefden we niet te wachten op het ticket en de getoonde voucher voor de veiligheidscontrole. Bij het betreden van de synagoge zijn er verschillende tekens die betrekking hebben op de taal die men verkiest. Onze Italiaanse gids was zeer bekwaam, deskundig en volledig. Het was spannend en de moeite waard voor iedereen die een stukje Hongaarse Joodse geschiedenis wil leren kennen

Uitstekende activiteit. De synagoge is erg mooi van binnen. Onze gids legde ons in perfect Frans de geschiedenis uit, variërend van de constructie tot het heden, en passeerde de duistere feiten van de geschiedenis van Boedapest tijdens de oorlog. Echt een leuke must-do activiteit om te doen in BOEDAPEST.

Ik vond het erg leuk, de gids was erg vriendelijk, zeer efficiënt en zeer ontvankelijk voor vragen, in mijn geval had ik een gids in het Spaans en toen hij zich realiseerde dat ze Portugees was, vroeg hij vriendelijk of hij het begreep en vaak sprak hij zelfs in het Portugees. Graad 10

Ontzettende aardige gids, die je meeneemt is de geschiedenis van Boedapest. Ideaal, alles is op fietsafstand te doen in Boedapest. Dat betekend dat je ook zo veel mogelijk te zien krijgt met een uniek verhaal erbij. Tijd om foto's te maken en uit te rusten