Kies data

Boedapest Audiogidsen

Boedapest Audiogidsen: Onze meest aanbevolen

Boedapest: avondrondvaart en onbeperkt champagne

1. Boedapest: avondrondvaart en onbeperkt champagne

Ontdek Boedapest bij nacht tijdens een boottocht over de Donau. Nip onbeperkt aan champagne, mimosa of limonade terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad vanaf het water bewondert. Leer meer over de bezienswaardigheden dankzij je audiogids. Kies of je een lokale maaltijdschotel wilt opnemen in jouw cruise-ervaring. Ga aan boord aan de Pest-zijde van de rivier. Check in, kies jouw plaats en ga zitten met een welkomstdrankje bestaande uit Törley (Hongaarse mousserende wijn), spritzer of zelfgemaakte limonade. Geniet van het prachtige uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest terwijl je luistert naar het opgenomen Engelse commentaar. Als je dorst krijgt, ga dan naar de bar voor onbeperkt gratis bijvullen van jouw mousserende wijn, spritzer of limonade, of koop andere drankjes als je dat liever doet. Ga naar het bovendek om ongelooflijke foto's te maken van Boedapest vanaf het water of van jou op de boot. Ontspan terwijl je geniet van het uitzicht, de drankjes en de loungemuziek. Als je kiest voor de optie met eten, kun je je tegoed doen aan een assortiment Hongaarse specialiteiten: gezouten Mangalica-ham, twee soorten zelfgemaakte worst, ambachtelijke harde kaas, gemarineerde verse geitenkaas, gegrilde rode paprika's, ingemaakte groenten en ciabatta-hapjes. Als je je hebt uitgeleefd, keer je terug naar de kade.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

2. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van een boottocht van 1 uur in de avond over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. Na afloop van de tour neemt de boot je weer mee terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: 24, 48 en 72-uur hop on, hop off-bustour

3. Boedapest: 24, 48 en 72-uur hop on, hop off-bustour

Beleef een perfecte kennismaking met een van de mooiste steden van Europa, Boedapest. Rijd rond in stijl, stap in en uit bij de meer dan 20 haltes langs zorgvuldig ontworpen routes. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, van de prachtige basiliek, de lommerrijke en klassieke Andrassy Avenue, tot de prachtige Kettingbrug. Beleef de hoofdstad van Hongarije in al haar glorie met een rondvaart op de Donau en bekijk Boedapest vanuit een ander perspectief. Met je ticket kun je ook genieten van een begeleide wandeling door de statige Pest-kant van de stad. Alle bussen zijn voorzien van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter, zodat je Boedapest op de meest comfortabele en gemakkelijke manier kunt verkennen.

Boedapest: boottocht overdag

4. Boedapest: boottocht overdag

Geniet van deze boottocht vol bezienswaardigheden van 70 minuten overdag over de legendarische blauwe Donau en vaar tussen de Boeda- en Pest-kanten van het magische Boedapest. Ga direct vanaf de pier de boot op in het centrum van Boedapest en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op haar heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Acheraf ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Boedapest: rondleiding door het Hongaarse parlementsgebouw

5. Boedapest: rondleiding door het Hongaarse parlementsgebouw

Met onze gids in het Spaans beginnen we onze tour bij het standbeeld van Ferenc Rákóczi op het Kossuth-plein, waar we zullen praten over de hoofdrolspeler aan wie het zijn naam te danken heeft, en waar we kunnen genieten van een uniek panoramisch uitzicht over de stad. Onze lokale Hongaarse gidsen onthullen de beste plaatsen om te bezoeken en de meest relevante bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan deze ongelooflijke stad. Tijdens ons externe bezoek zullen we de belangrijkste punten van het enorme Kossuth-plein en zijn omgeving bezoeken, verwijzend naar en herbelevend door onze uitleg van alle historische gebeurtenissen die er plaatsvonden. Je zult geschokt zijn! We bezoeken het art deco-monument voor de Hongaarse slachtoffers van de rode terreur in Vertanuk tere, en we zullen de overblijfselen van de kogels kunnen zien van een van de meest pijnlijke en belangrijke gebeurtenissen voor Hongaarse burgers, de zogenaamde Bloedige Donderdag van de Hongaarse revolutie van 1956. We bezoeken ook een van de meest innovatieve monumenten van de stad, het Nationale Eenheidsmonument, en we zullen je vertellen waarom de inhuldiging niet onopgemerkt bleef. We eindigen onze buitentour en genieten van de geschiedenis en het uitzicht op de indrukwekkende façade versierd met enorme zuilen en in steen gehouwen beelden van het Etnografisch Museum, dat momenteel verschillende tijdelijke tentoonstellingen biedt. Na ons buitenlandse bezoek gaan we het Hongaarse parlement binnen. Tijdens deze audiogeleide rondleiding door het parlement van Boedapest kun je de belangrijkste kamers van het op twee na grootste parlementaire gebouw ter wereld bezoeken, dat zich uitstrekt van de Kettingbrug tot de Margaretbrug. Als je eenmaal binnen bent, vind je de grote hoofdtrap, waarvan de indrukwekkende decoratie je niet onverschillig laat: lange rode tapijten, elegante kroonluchters en luxe vergulde ornamenten, een werkelijk uniek decor! U kunt ook de Oude Eerste Kamer, Raden van Afgevaardigden, de Zaal van de Koepel en de Kroonjuwelen zien. Mis deze essentiële activiteit niet tijdens uw bezoek aan de Hongaarse hoofdstad! Wat ga je ontdekken tijdens de tour? - Wie was Ferenc Rákóczi? - Wat zijn de belangrijkste plekken die je niet mag missen in de stad Boedapest? - Wat is het Monument voor de Slachtoffers van de Rode Terreur en wat stelt het voor? - Wat was Bloody Thursday? - Wat betekent het nieuwe monument voor het Hongaarse parlement? - Wie heeft het parlement van Boedapest ontworpen? - Door welk beroemd Engels paleis is het geïnspireerd? - Welke vorm heeft de Eerste Kamer? - Hoeveel meter lang is het gebouw? - Hoe hoog is de Zaal van de Koepel? - Waarom is de kroon van Sint-Stefanus niet zomaar een koninklijk juweel?

Boedapest: hop on, hop off-bus met boottocht & wandeltour

6. Boedapest: hop on, hop off-bus met boottocht & wandeltour

Ontdek Budapest in je eigen tempo met een pas van 24, 48 of 72 uur voor de hop on, hop off-sightseeingbus en bekijk bezienswaardigheden zoals het Hongaarse parlement, Buda Castle en Chain Bridge. Verken de citadel en bekijk de Joodse synagoge, het gedenkteken en het museum aan de Dohány-straat. Voeg een 1-uur durende rondvaart over de Donau toe om dag en nacht te genieten van een panoramisch uitzicht op de keizerlijke stad, inclusief de enorme neogotische gevel van het Hongaarse parlementsgebouw. Ontdek zowel Boeda als Pest en stap op een van de 31 haltes langs 2 verschillende routes. Je ticket bevat een fantastisch kortingsboekje dat geweldige kortingen biedt bij enkele van de populairste attracties van de stad, evenals een gratis wandel- en fietstocht.  Als je de activiteit in de avond doet, krijg je de kans om deze prachtige stad onder een donkere deken te zien. Zie Boedapest verlicht in al zijn glorie terwijl je bezienswaardigheden zoals de  Stephansbasiliek,  Liszt Ferenc-plein,  Treinstation Keleti,  Margarethabrug en meer passeert. Haltes rode route Halte 1. Sint-Stefanusbasiliek Halte 2. Kettingbrug (Pest) Halte 5. Kalvinplein Halte 8. Opera Halte 9. Liszt Ferenc-plein Halte 10.  Heldenplein Halte 11. Keleti-treinstation Halte 19. Margaretabrug (Boeda) Halte 20. WestEnd Shopping Center Halte 21: Parlement Haltes gele route: Halte 1. Andrassy Ave. 4 Halte 2. Kettingbrug (Pest) Halte 3. Marcius 15. Plein Halte 4. Fovamplein Halte 5. Kalvinplein Halte 6. Corvin Plaza Halte 7. New York Paleis Halte 8. Corinthia Hotel Halte 9. Liszt Ferenc-plein Halte 10. Opera

Boedapest ter land en water: drijvende bustour

7. Boedapest ter land en water: drijvende bustour

Verken Boedapest over land en water zonder van voertuig te hoeven wisselen tijdens een drijvende bustour. Bekijk de beste bezienswaardigheden van de stad vanuit een comfortabele stoel in een bus, eerst door de drukke straten van de stad en dan vanaf het water van de rivier de Donau. Gier het uit terwijl de bus een duik neemt in de Donau, de iconische rivier van Boedapest. Bewonder het uitzicht op de elegante stad terwijl je zachtjes heen en weer wiegt op het kabbelende water. Na het waterige avontuur, maak je je klaar om de bezienswaardigheden te bekijken vanaf het dek van een luxe touringcar. Klim weer op de oever van de rivier en je bevindt je weer in de drukte van de metropool. In plaats van te kiezen tussen een bustour of een rondvaart door de Hongaarse hoofdstad, kun je met deze tour genieten van het beste van beide werelden.

Boedapest: sightseeing-boottocht over de Donau (24h ticket)

8. Boedapest: sightseeing-boottocht over de Donau (24h ticket)

De boottocht langs de hoogtepunten van Boedapest begint bij de Vigadó Square Blue River Terminal, waar je aan boord gaat voor de 1-uur durende boottocht. Aan boord is een audio-gids beschikbaar, in het Engels of Duits. Tijdens de boottocht wordt twee keer aangelegd voor een pauze. Je kunt dan van boord gaan en in je eigen tempo de stad bekijken, je ticket is 24 uur geldig. Als je over de Donau vaart, kom je langs het imposante parlementsgebouw en geniet je tevens van een prachtig uitzicht op Margaretha-eiland. Bekijk de attracties van het Kastelendistrict, zoals het Koninklijk Kasteel, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Op de rotsachtige Gellért-heuvel zie je het Vrijheidsbeeld en de Citadel. De tour gaat verder in zuidelijke richting, waar je de bruggen van Boedapest, het Nationaal Theater en het Paleis van de Kunsten ziet. Op de terugweg zie je de universiteiten van Boedapest en de Grote Markthal, voordat de tour weer eindigt bij het Vigadó-plein, in het centrum van de stad.

Boedapest Tour van 3 uur met Russische Jeep

9. Boedapest Tour van 3 uur met Russische Jeep

Wacht niet met de drukte op een traditionele stadstour. Leun achterover in je authentieke, vintage Russische militaire jeep, gesp je vast en laat de rest over aan de gidsen! Geniet van de spectaculaire schoonheid van Boedapest. Deze tour wordt ten zeerste aanbevolen voor diegenen die "iets meer" van Boedapest willen zien, omdat je wordt meegenomen naar plekken waar stadsrondleidingen geen toegang hebben. Zie de wonderen en geheimen van deze stad. De tocht neemt je mee langs de Hongaarse Champs Elysees (Andrassy Ut). Maak een stop op het Heldenplein (Hosok Teren) voor sightseeing en voor foto's. Vanaf hier kunt u het westelijke treinstation (Nyagati Palyaudvart) zien, ontworpen door August De Serres, gebouwd door de Eiffel Company of Paris, 12 jaar voor de Eiffeltoren. De tour gaat verder naar het prachtige parlementsgebouw, St Stephens/St Istvan Basilica en dan begeef je je naar Buda. Maak een korte omweg/stop bij het middeleeuwse kasteel en ga vervolgens verder naar het hoogste uitkijkpunt van de stad, waar u een adembenemend panoramisch uitzicht op Boedapest, de Donau en de Burcht van Boeda zult zien. Terwijl je teruggaat, kun je de stad bewonderen terwijl je de Donau oversteekt via een brug en richting de Joodse wijk gaat. Hier vindt u Europa's grootste functionerende synagoge en historische wijk met zijn eigen unieke en interessante sfeer. Tijdens de tour deelt uw chauffeur interessante verhalen over bezienswaardigheden en staat hij open voor vragen. Er is ook de mogelijkheid om uw audiogids te gebruiken of u kunt naar muziek luisteren met het JBL hifi-systeem. Pak je camera en toer door Boedapest!

Boedapest: digitale stadstour met 100 bezienswaardigheden

10. Boedapest: digitale stadstour met 100 bezienswaardigheden

Dit is een nieuwe manier voor onafhankelijke reizigers om de grootsheid en cultuur van Boedapest te ontdekken, inclusief de modieuze winkelstraten en de kunstschatten. Deze self-guided sightseeing-methode is een ultramoderne applicatie die op unieke wijze openbaar vervoer en wandeltochten combineert met hoogwaardige gesproken tekst, rijke beelden, nuttige tekst en offline navigeerbare kaarten om uw smartphone te transformeren in een intelligente assistent en betrouwbaar reisgenoot. Beleef de stad in je eigen tempo en ontdek meer dan welke gids je ooit zou kunnen vertellen. Je leert over curiosa, cultuur, verhalen en geheimen op meer dan 100 interessante plaatsen, terwijl je luistert naar je lokale verhalenvertellers in een keuze uit 6 talen. Je kunt naar persoonlijke drop-pins navigeren en door de stad reizen terwijl je geniet van automatisch afgespeeld commentaar op zorgvuldig uitgestippelde routes met behulp van bussen, trams, wandelen of fietsen. Je krijgt zelfs hulp bij het zoeken naar de beste fotospots en gratis wifi-zones. Of u nu de voorgestelde routes volgt of gewoon op eigen gelegenheid verkent, u zult de glorie van Boedapest op uw eigen manier en in uw eigen tempo ontdekken, dag en nacht.

12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Boedapest

Welke topattracties zijn een must-see in Boedapest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boedapest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Overzicht activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 7.243 beoordelingen

De ervaring was precies zoals beschreven, erg prettig! Het duurt anderhalf uur en passeert alle belangrijke bezienswaardigheden van Boedapest, er is de mogelijkheid om naar het open gedeelte te gaan om alles te fotograferen, ik raad het ten zeerste aan om het 's avonds te doen, veel suggestiever, en om mee te nemen je eigen uitrusting voor het geval het winter is, warme kleding

Dit was een ongelooflijke ervaring. Het personeel was geweldig, altijd bovenop dingen en vriendelijk. De uitzichten waren adembenemend en je kreeg echt het beste van Boedapest te zien vanuit een spectaculaire hoek. Vertrekken voor zonsondergang zorgde voor een geweldig startbeeld dat vervolgens veranderde in een fantastisch uitzicht op de stad die 's nachts verlicht was.

Een sterk aanbevolen ervaring! Het is erg leuk om alle monumenten en, in het algemeen, de twee steden vanuit een ander perspectief tegenover elkaar te zien. Ik zou aanraden om vroeg in de rij te gaan staan (20 minuten voor de aftrap) om een plekje voor de ramen te bemachtigen. Het was geweldig!

Amazing experience! The staff was super friendly and everytime my glass was empty it got refilled quickly ;)

Het was geweldig, kan me de terug weg niet herinneren