Kies data

Boedapest Musea & tentoonstellingen

Boedapest Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

1. Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

Boek je dagticket voor de Széchenyi Spa vooraf en profiteer van een gratis proeverij van de beroemde Hongaarse drank 'pálinka' tijdens een optionele rondleiding door het Pálinka-museum. Széchenyi is het grootste thermische badencomplex van Boedapest en zelfs van heel Europa. Het werd in 1913 gebouwd in neobarokstijl. Oorspronkelijk waren de baden privé, met aparte stoombaden voor mannen en vrouwen, en ook de openbare baden waren gescheiden voor mannen en vrouwen. In 1927 werd het complex uitgebreid en vandaag de dag telt het 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Na de uitbreiding kon de bron niet meer genoeg water verschaffen voor het complex, dus werd er een nieuwe put geslagen. Het tweede thermische bad dateert uit 1938. Handdoeken en badkleding zijn alleen te koop, niet te huur. Houd er rekening mee dat badpakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan. Blaas tijdens je bezoek wat stoom af in de zwembaden van de Széchenyi Spa (gebouwd in 1913), het grootste geneeskrachtige bad van Europa met maar liefst 15 binnenbaden en 3 grote buitenbaden. De zwembaden hebben verschillende temperaturen, tussen de 18 en 38 graden Celsius. Het complex van 6.220 vierkante meter omvat ook sauna's en een stoombad. Na afloop van het badderen ontdek je nog een verborgen juweeltje in het centrum van de stad en proef je van Hongaarse pálinka (dit is sterke drank, maar er zijn ook niet-alcoholische dranken verkrijgbaar). Anders dan whisky of wodka, wordt pálinka uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit en heeft het een aromatische geur. Dankzij de interactieve tentoonstellingen van het Pálinka-museum kom je meer te weten over het ontstaan, de traditie en de geschiedenis van het drankje. In Hongarije is er een heuse Pálinka-wet van kracht, die de productie en kwaliteit van de pálinka regelt en beschermt.

Boedapest: toegangsbewijs voor het Light Art Museum

2. Boedapest: toegangsbewijs voor het Light Art Museum

Stap het moderne Light Art Museum binnen en word omringd door kleurrijke lichten en optische illusies. Bezoek een van de meest unieke attracties van Boedapest en blader door een grote collectie hedendaagse kunstwerken. Dompel jezelf onder in een fascinerende, interactieve en levendige ruimte. Ontdek spannende installaties en baanbrekende kunstwerken in een fantastische hal die vroeger een populaire boerenmarkt was. Kom van dichtbij met een breed scala aan hedendaagse, historisch belangrijke en moderne kunstwerken. Neem het hele gezin mee en laat u betoveren door een voortreffelijke selectie van lichtkunstwerken, projectiemapping, meeslepende ruimtes en locatiespecifieke installaties. Maak verbluffende foto's van unieke stukken van baanbrekende lichtkunstenaar László Moholy-Nagy en op-art-icoon Victor Vasarely.

Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

3. Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

Sla de rij over en ga direct naar de veiligheidscontrole om aan je bezoek aan de Grote Synagoge te beginnen. Dit is de grootste synagoge van Europa en de op één na grootste ter wereld. De Grote Synagoge werd in 1859 gebouwd en is dankzij de rood-met-gele baksteenfaçade en de combinatie van Romaanse en Moorse architectuur een van de hoogtepunten van Boedapest. Krijg een rondleiding en kom meer te weten over de geschiedenis en architectuur van het gebouw en over de geschiedenis van de Hongaarse Joden voor en na de Tweede Wereldoorlog.  Gebruik je ticket vervolgens om het Hongaarse Joodse Museum naast de synagoge te betreden. Kom meer te weten over het leven van de Joodse bevolking van Hongarije door middel van dagelijkse  voorwerpen.  Zie de beroemde Emmanuel gedenkboom in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen blaadjes van deze imposante treurwilg, waarin de namen van Holocaustslachtoffers gegraveerd zijn, en bekijk de bordjes ter ere van niet-Joodse redders.  Sluit je bezoek vervolgens af bij de begraafplaats in de achtertuin van de Heldentempel, waar mensen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog begraven zijn.

Boedapest: communistische geschiedenistour met optie House of Terror

4. Boedapest: communistische geschiedenistour met optie House of Terror

Reis terug in de tijd naar de 45 jaar durende communistische periode in Hongarije onder militaire bezetting door de Sovjet-Unie met een van deze twee spannende rondleidingen. Kies de wandeltochtoptie om een begeleide wandeling door het stadscentrum van Boedapest te maken en het Budapest Retro Museum te bezoeken. Verbeter uw ervaring door de optie van het House of Terror te kiezen. Ontmoet je gids en begin aan een historische wandeling van het parlement naar het stadscentrum van Boedapest. Begin bij het magnifieke Hongaarse parlement, waar u dramatische monumenten zult zien, waaronder het monument ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers van de rode dictatuur. Ga verder naar het Vrijheidsplein, waar u het Sovjet-bevrijdingsmonument vindt, het laatste communistische monument van de stad op zijn oorspronkelijke plaats. Luister naar en bekijk sites van de Hongaarse anti-Sovjetrevolutie van 1956.  Bekijk de beroemde ramen van Boedapest waar de Hongaarse anticommunistische katholieke kerkleider kardinaal Mindszenty de vele jaren van zijn ballingschap doorbracht. Verken de ventilatiekanalen van een geheime ondergrondse nucleaire bunker gebouwd in de jaren van de Koude Oorlog. Na de wandeling wordt u uitgenodigd voor een rondleiding van 1 uur in het Budapest Retro Museum. Deze unieke collectie toont straatgezichten, typische voertuigen, de astronauten van de Sovjet-Hongaarse ruimtevlucht, echte interieurontwerpen en duizenden objecten uit de periode 1960-1980. Het museum is op een leuke en interactieve manier verdeeld over 3 verdiepingen. Verkleed je als een communistische kameraad of probeer een tv-nieuwspresentator van die tijd te zijn. Kies de optie van het House of Terror en ontdek de geheimen van de voormalige zetel van de AVO State Protection Police (de lokale versie van de Sovjet-KGB). Zie hoe het getrouw werd gerestaureerd om de vele slachtoffers te herdenken van de meedogenloosste periode van de communistische dictatuur van de jaren '40 en '50. Volg je gids om meer te weten te komen over Hongarije vanaf de Tweede Wereldoorlog via de nazi-overheersing tot de Sovjet-communistische bezetting. U ziet onder andere veel documenten over het leven en de economie van de jaren vijftig, verhoor- en martelkamers, de kantoorkamer van de gevreesde directeur en de "Justice room" van politieke showprocessen. Ga naar de kelder, waar een deel van de oorspronkelijke gevangeniscellen getrouw is gerestaureerd. Bekijk de verschillende bijzondere kamers, een 'natte cel', een 'vossenhol', een detentiecel, een martelkamer en een executiekamer met galg. Het laatste deel van de tentoonstelling toont de revolutie van 1956 tegen de Sovjetbezetting en het communistische bewind, en de gevolgen daarvan, de vergelding en massale emigratie. Bezoek ten slotte de Hall of Tears ter herdenking van de slachtoffers, de Perpetrators' Wall en het monument van de Sovjettroepen die Hongarije verlaten.

Boedapest Grand Halve dag Joodse erfgoedtour

5. Boedapest Grand Halve dag Joodse erfgoedtour

Het eerste deel van de Grand Tour omvat de hele Essential Tour (synagoge aan de Dohány Street, Joods Museum, Martelarenbegraafplaats, Raoul Wallenberg Memorial Park, Levensboom, Heldentempel, Joods Centrum). Na een pauze vervolg je je wandeling door de Joodse wijk, in de straten van het voormalige getto, waar synagogen, monumenten, koosjere restaurants en koosjere winkels te vinden zijn. Terwijl je gids je belangrijke feiten en lokale verhalen over dit gebied vertelt, krijg je ook basisinformatie over Boedapest. Tijdens uw reis bezoekt u het Memorial Park gewijd aan Carl Lutz, ook wel bekend als "Hongarije's Schindler", waarna u langs de beroemde Gozsdu Passage komt. Het derde station van de synagogedriehoek is de Kazinczy-straatsynagoge (interieurbezoek), een van de grootste werkende orthodoxe synagogen in Europa, gebouwd in art-nouveaustijl. Aan het einde van de tour heb je 2 opties: je kunt de uitnodiging accepteren voor een taart in de glatt kosher Fröhlich-banketbakkerij of je kunt 10% korting krijgen in het glatt kosher Carmel-restaurant.

Joods erfgoed begeleide wandeltocht in Boedapest

6. Joods erfgoed begeleide wandeltocht in Boedapest

Bekijk de mooiste monumenten van de Joodse wijk van Boedapest tijdens deze begeleide wandeling van 90 minuten. Eerst laat je gids je de belangrijkste hoofdstukken van de Hongaarse jodendom en de Elizabethtown zien. Loop ondertussen door de straten van de zogenaamde Joodse wijk Pest en verken de "status quo ante" Rumbach Street Synagogue (bezoek van buitenaf). Als hoogtepunt van de tour bezoekt u de synagoge aan de Dohány-straat (interieurbezoek), de grootste van Europa en de op één na grootste ter wereld. Ook krijg je een lokale rondleiding in het Joods Museum, waar je kennis maakt met het Hongaars-joodse erfgoed via een unieke collectie kunstwerken uit Hongarije en Oost-Europa, en de rijke traditie van het jodendom, zijn feestdagen en het dagelijkse leven.Een aparte ruimte herdenkt de Hongaarse Holocaust. Daarnaast bezoekt u de Martyrs' Cemetery, het Raoul Wallenberg Memorial Park met de Tree of Life en de Heroes' Temple (buiten bezoek). Na de rondleiding is het mogelijk om de Joodse wijktentoonstelling in de Goldmark Hall en het Family Research Center te bezoeken.

Boedapest: rondleiding naar het ziekenhuis in de rots en het kasteel

7. Boedapest: rondleiding naar het ziekenhuis in de rots en het kasteel

Begin bij het standbeeld van de Heilige Drie-eenheid, vanwaar je rond de prachtige Matthiaskerk loopt. Bewonder het Vissersbastion, een fantastisch sprookjesachtig bouwwerk met het beste uitzicht over de Donau en het Hongaarse parlementsgebouw. Ga naar het President's Palace en de Royal Palace-complexen en loop rond de binnenplaatsen en fonteinen en kijk naar de trotse bewakers buiten het paleis. Loop terug van het Koninklijk Paleis en verken de andere kant van het kasteel. Vanaf de middeleeuwse muren heb je een prachtig uitzicht op de heuvels van Boeda - het westelijke deel van de stad met zijn bossen en natuurparken. Na de begeleide wandeling geniet u van een paar minuten pauze in de inkomhal van het Ziekenhuis in het Rotsmuseum. Ontvang een skip-the-line ticket van je gids en die je zal helpen om deel te nemen aan je geplande bezoek aan het museum. Dit wordt het meest opwindende deel van je tour. Volg een rondleiding van 1 uur in het ondergrondse bunkermuseum "Hospital in the Rock" uit de Tweede Wereldoorlog. Deze plaats was vroeger een geheim militair hospitaal, diep verborgen onder het Buda-kasteel. Het ziekenhuis maakt deel uit van een systeem van natuurlijke grotten en tunnels, dat zich uitstrekt over bijna tien kilometer. Het museum dat zich in de oude kamers van het ziekenhuis bevindt, werd opgericht om zijn rijke geschiedenis te behouden. Bekijk vele kamers met honderden levensechte wassen beelden en laat je het verhaal zien van het ondergrondse ziekenhuis, dat vervolgens tijdens de Tweede Wereldoorlog in een atoombunker werd veranderd. Volg je gids door de tunnels van deze plek en krijg een idee van het leven tijdens deze tijden, vooral zoals een gewonde soldaat eruit moet hebben gezien.

Boedapest: Pálinka Experience Showroom Tickets en Combo's

8. Boedapest: Pálinka Experience Showroom Tickets en Combo's

Koop een toegangsbewijs voor het Pálinka Museum in Boedapest, bekijk de tentoonstelling en luister terwijl je gids je vertelt over Hongaarse drankjes. Leer drinken als een Hongaar en geniet van wat Palika, Proef Hongarije's beroemde pálinka ( een traditionele fruitbrandewijn) tijdens het bijwonen van een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van pálinka in Hongarije over de hele wereld. Bekijk met dit ticket de tentoonstelling en proef een klein shotje van dit heerlijke drankje. Het museum ligt in het hart van Boedapest en het is zijn missie om pálinka met iedereen over de hele wereld te delen. Of, als je meer soorten pálinka wilt proberen, selecteer dan de proefoptie om nog 3 soorten pálinka te proberen. Deze drank is alleen gemaakt van Hongaars fruit en kan worden gemaakt van peren, appels, pruimen, abrikozen of kersen. Tijdens de proeverij leert een professionele gids je meer over het drankje en laat hij je de juiste manier zien om het echt te proeven. Krijg een voorproefje van Hongarije dat u mee naar huis wilt nemen.

Boedapest: 6 uur lange privé tour naar Szentendre

9. Boedapest: 6 uur lange privé tour naar Szentendre

Bezoek het historische stadje Szentendre op een sightseeing tour van een halve dag vanuit Boedapest en reis per auto met airconditioning voor maximaal 6 personen. In de Middeleeuwen thuisbasis voor zowel Serviërs als Bulgaren is de stad al ruim een millennium lang bevolkt geweest en stond het in de Romeinse tijd bekend als Ulcisia Castra (Wolven Kasteel). Vandaag de dag vind je er prachtige orthodoxe kerken inclusief de mid-18e eeuwse Blagovestenska kerk die gebouwd werd door de Griekse kolonisten. Je ziet ook het barokke Kruis van Fo ter (Grote Markt) en de Servische koopmanshuizen van de kronkelende straatjes er omheen. Vol met eigenzinnige bars, boekwinkels, galeries en sfeervolle restaurants vindt je in de zomer veel openlucht festivals in Szentendre en tijdens de Kerst vindt je er veel handgemaakte kunstnijverheid terwijl je van glühwein geniet in de openlucht kerstmarkt. Op bijna elke hoek van de straat vind je mooie dingen om te fotograferen, winkels met unieke souvenirs, schilderijen en tekeningen van straat kunstenaars. Als je wil kun je ook de keramische kunst van Margit Kovács verkennen in het uitgebreide Margit Kovács Museum net buiten Fo ter. Lunch en diner is ook mogelijk op aanvraag.

Boedapest: toegangsbewijs Aeropark

10. Boedapest: toegangsbewijs Aeropark

Verken een nostalgisch openluchtvliegtuigmuseum en maak een reis door de luchtvaartgeschiedenis met interactieve tentoonstellingen. Lees meer over de evolutie van de Hongaarse luchtvaart in de afgelopen 60 jaar. Bekijk vliegtuigen van Malév, de voormalige nationale luchtvloot, inclusief de Tupolevs die nog steeds vliegen. Ontdek hoe uitdagend vliegen een paar jaar geleden was, toen het voor velen nog een luxe was. Klim de trap op naar de cockpit en voel hoe het is om piloot te zijn. Kies voor de optie Rondleiding met piloot en verken het museum met een piloot die de tentoongestelde vliegtuigen heeft bestuurd. Luister naar anekdotes van een ervaren piloot uit hun dagen in de lucht.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Boedapest

Welke topattracties zijn een must-see in Boedapest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boedapest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Overzicht activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Met het geavanceerde ticket van Get Your Guide kun je de reguliere wachtrij voor tickets overslaan en naar binnen gaan via het gedeelte "Groepen", hoewel er een volledig gebrek is aan wegwijzers hierover, net als over andere dingen - bijvoorbeeld de exacte manier om de synagoge bouwen zelf als je eenmaal door de beveiliging bent gegaan. Ik merkte ook dat veel van de voornamelijk jonge medewerkers nogal zuur waren en niet bijzonder communicatief. Het gebouw zelf is echter erg mooi en indrukwekkend, zowel van binnen als van buiten, en het heeft ook veel connecties met de joden in Boedapest tijdens de nazi-bezetting van WO II. Er is een uitstekende tentoonstelling over de Joden in Boedapest die u niet mag missen. U kunt zelf rondlopen in de synagoge of deelnemen aan een van de korte rondleidingen van een half uur. Er zijn buitenruimtes om te verkennen en het interieur van de synagoge. Al met al is de synagoge als gebouw en complex erg mooi en indrukwekkend, maar zet het ook aan

Een bezoek aan de Grote Synagoge is een aanbevolen tussenstop tijdens uw reis naar Boedapest. Door het kaartje van tevoren vanuit huis te kopen op Get your guide, kon ik er snel en gemakkelijk komen. Onberispelijke en nauwkeurige organisatie. Ook aanbevolen voor andere soorten ervaringen.

Prachtige synagoge die je zeker moet bezoeken bij een citytrip in Boedapest. Duidelijke uitleg gekregen door de Engelstalige gids.

Bijzonder mooi en historisch gebouw, vlot toegankelijk met de voucher, na veiligheidscontrole.

Adembenemende synagoge met enthousiaste Engelse gids