Datums kiezen

BoedapestRondvaarten

Boedapest Rondvaarten: onze aanbevelingen

Boedapest: Stadsrondvaart met welkomstdrankje

1. Boedapest: Stadsrondvaart met welkomstdrankje

Ontdek Boedapest tijdens een romantische rondvaart langs de rivier de Donau. Zie hoe de oude gebouwen verlicht zijn en krijg het beste uitzicht onder het genot van een gratis glas welkomstdrankje (alcoholisch/niet-alcoholisch). Klim aan boord van de boot bij de pier in haven Dock 42 naast het Szent István-park in Boedapest en ontvang bij aankomst uw welkomstdrankje. Leun achterover, ontspan en geniet van de rit terwijl u langs de kalme rivier de Donau vaart. Bekijk de prachtige stad Boedapest vanuit een geheel nieuw perspectief en bewonder de skyline. Vaar de rivier af en bewonder de passerende monumenten zoals het Nationaal Parlement, de Burcht van Boeda en de onlangs gerestaureerde Várkert Bazár. Ga naar het open dek voor een perfect uitzicht op de verlichte Vigadó-concertzaal, of bekijk de verlichte monumenten tussen de Margaretbrug en de Rákóczi-brug vanuit het comfort van een terras met airconditioning en panoramische ramen. Heb je dorst? Geen zorgen, trakteer uzelf op nog een drankje uit de pub aan boord of drink een warme kop koffie uit het koffiehuis als u dat wilt. Beëindig ten slotte uw cruise terwijl u terugvaart naar de pier met langdurige herinneringen en geweldige foto's.

Boedapest: Avondrondvaart met onbeperkt prosecco

2. Boedapest: Avondrondvaart met onbeperkt prosecco

Ontdek Boedapest 's nachts tijdens een boottocht langs de rivier de Donau. Geniet van een onbeperkt aantal glazen prosecco van hoge kwaliteit of zelfgemaakte limonade terwijl u de belangrijkste bezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad vanaf het water bewondert. Bekijk het Hongaarse parlementsgebouw, de Vrijheidsbrug en nog veel meer, en leer meer over de bezienswaardigheden via de meegeleverde audiogids. Kies of u een lokale maaltijdschotel wilt toevoegen aan uw cruise-ervaring. Stap aan boord van de boot aan de Pest-kant van de rivier. Check in, kies uw stoel en geniet van een welkomstdrankje Hongaarse mousserende wijn, spritzer of zelfgemaakte limonade. Geniet vanaf je stoel van het geweldige uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest terwijl je luistert naar het opgenomen Engelse commentaar. Als je dorst krijgt, kun je naar de bar gaan voor onbeperkt gratis bijvullen van je mousserende wijn, spritzer of limonade, of koop andere drankjes als je dat liever hebt. Ga naar het bovendek om ongelooflijke foto's van Boedapest te maken vanaf het water of vanaf de boot. Ontspan terwijl u geniet van het uitzicht, de drankjes en de loungemuziek. Kies onze Dip 'n' Crust-optie en snack op 3 verschillende soorten dips gecombineerd met zelfgemaakte rozemarijnfocaccia Zodra u zich heeft overgegeven, keert u terug naar de kade.

Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

3. Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

Boek je dagticket voor de Széchenyi Spa vooraf en profiteer van een gratis proeverij van de beroemde Hongaarse drank 'pálinka' tijdens een optionele rondleiding door het Pálinka-museum. Széchenyi is het grootste thermische badencomplex van Boedapest en zelfs van heel Europa. Het werd in 1913 in neobarokstijl gebouwd. Oorspronkelijk waren de baden privé, met aparte stoombaden voor mannen en vrouwen, en ook de openbare baden waren voor mannen en vrouwen gescheiden. In 1927 werd het complex uitgebreid en vandaag de dag telt het 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Na de uitbreiding kon de bron niet meer genoeg water verschaffen voor het complex, dus werd er een nieuwe put geslagen. Het tweede thermische bad dateert uit 1938. Handdoeken en badkleding zijn alleen te koop, niet te huur. Houd er rekening mee dat badpakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan. Blaas tijdens je bezoek wat stoom af in de zwembaden van de Széchenyi Spa (gebouwd in 1913), het grootste geneeskrachtige bad van Europa met maar liefst 15 binnenbaden en 3 grote buitenbaden. De zwembaden hebben verschillende temperaturen, tussen de 18 en 38 graden Celsius. Het complex van 6.220 vierkante meter omvat ook sauna's en een stoombad. Na afloop van het badderen ontdek je nog een verborgen juweeltje in het centrum van de stad en proef je van Hongaarse pálinka (dit is sterke drank, maar er zijn ook niet-alcoholische dranken verkrijgbaar). Anders dan whisky of wodka, wordt pálinka uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit en heeft het een aromatische geur. Dankzij de interactieve tentoonstellingen van het Pálinka-museum kom je meer te weten over het ontstaan, de traditie en de geschiedenis van het drankje. In Hongarije is er een heuse Pálinka-wet van kracht, die de productie en kwaliteit van de pálinka regelt en beschermt.

Boedapest: Rondvaart overdag of 's nachts

4. Boedapest: Rondvaart overdag of 's nachts

Krijg een ander perspectief op de bezienswaardigheden van Boedapest met een rondvaart 's nachts of overdag. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en bekijk andere bezienswaardigheden van Boedapest. Tijdens de cruise vaar je onder enkele van de meest bekende bruggen van Boedapest door: de Kettingbrug met zijn leeuwenbewakers, de Elizabeth-brug en de Vrijheidsbrug, beroemd vanwege de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Vaar over de Donau-promenade en bewonder het Vigadó-plein. Bekijk het standbeeld van Sint-Gellert bovenop de Gellert-heuvel, evenals het Koninklijk Paleis en het parlement. Koop een koud biertje in de zomermaanden of een warme thee in de wintermaanden.

Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

5. Boedapest: avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van een boottocht van 1 uur in de avond over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. Na afloop van de tour neemt de boot je weer mee terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

6. Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

Vermijd de stress van het openbaar vervoer met deze comfortabele en betrouwbare transfer van de luchthaven naar je hotel in Boedapest. Je wordt met een gedeelde bus naar je voorkeurslocatie in het centrum van Boedapest gebracht. Kies uit een retourticket of een ticket in 1 richting. De dienstverlening gaat 24 uur per dag door.  Als je in de aankomsthal van het vliegveld aankomt, ga dan naar een van de informatiebalies om je voucher te valideren. Als je voucher gescand is, kun je met de shuttlebus mee. Met deze deur-tot-deurservice zal je ervaren chauffeur je afzetten bij je hotel of een geselecteerde locatie in het centrum van Boedapest.

Boedapest: avondrondvaart inclusief drankjes en live muziek

7. Boedapest: avondrondvaart inclusief drankjes en live muziek

Vaar onder alle 6 de belangrijkste bruggen van Boedapest door en verken vele historisch en cultureel belangrijke bezienswaardigheden tijdens deze stadscruise. Pas uw ervaring met uw favoriete drankjes aan door de optie te kiezen die bij u past, inclusief wijn, bier, cocktails en frisdranken. De onvergetelijke sfeer wordt gegarandeerd door live salonmuziek uitgevoerd door drie muzikanten van het bekroonde Rajkó Folk-ensemble. Boedapest wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden van Europa, maar vanaf de rivier is Boedapest nog mooier. De Buda-kant bestaat uit een reeks werelderfgoedsites die zich uitstrekt van de Kettingbrug tot de Technische Universiteit, en omvat het Gellért-bad, de berg Gellért met zijn Vrijheidsmonument en de Citadella, het Buda-kasteel en het Vissersbastion. Aan de overkant van de rivier kun je iconische gebouwen bewonderen, zoals het Parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek. Je hebt genoeg tijd om te genieten van een drankje in de cabine met airconditioning en ga dan naar het bovendek in de open lucht om 's nachts het panorama van Boedapest te bewonderen. De uitvoering bevat ook een prachtig origineel Hongaars instrument, de beroemde "cimbalom". De combinatie van snaarinstrumenten en de cimbalom zorgt voor een unieke Hongaarse, onvergetelijke harmonie en een uitstekende sfeer aan boord. Wil je je favoriete populaire nummer horen in een geheel nieuwe bewerking? Tijdens het optreden krijgen de gasten de kans om hun favoriete liedjes aan te vragen.

Boedapest: sightseeing-rondvaart overdag

8. Boedapest: sightseeing-rondvaart overdag

Geniet van een boottocht overdag over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Daarna ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Boedapest: grotwandeling door de Boeda-kasteel

9. Boedapest: grotwandeling door de Boeda-kasteel

Verken samen met een gids een deel van het netwerk van ondergrondse tunnels onder de Burchtheuvel. Kom meer te weten over de geschiedenis en de rol van de grottunnels en hun geologie. Bewonder het natuurlijke kalksteen en de mankracht die nodig was om dit labyrintische grottenstelsel te creëren. Het trefpunt voor de grottentocht is het Drievuldigheidsplein (Szentháromság tér) of, voor de kortere rondleiding, de straat Dárda, waar je het ondergrondse grottenstelsel van de Burcht van Boeda binnengaat. Na een korte inleiding begin je aan de rondleiding en kom je meer te weten over de geschiedenis van het labyrintachtige grottenstelsel, dat ooit diende als wijnkelder, bomschuilplaats en zelfs als middeleeuwse gevangenis. Bewonder de natuurlijke kalksteengrotten en de 800 jaar oude kunstmatige kelders in een unieke grot in Hongarije. De tour is een reis door de tijd waarbij je niet alleen veel te weten komt over de geologie van de Burcht van Boeda, maar ook over het gecombineerde werk van mens en natuur door de eeuwen heen.

Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

10. Boedapest: voorrangsticket voor de Grote Synagoge

Volg een rondleiding door de Grote Synagoge van Boedapest om meer te weten te komen over de geschiedenis en architectuur van de grootste synagoge van Europa en de op een na grootste ter wereld, en over het lot van de Hongaarse joden voor en na de Tweede Wereldoorlog. Sla de rijen over en ga direct naar de veiligheidscontrole om je rondleiding door de Grote Synagoge te beginnen. Bezoek de Heldentempel, het kerkhof en het Joods Museum. Eer Holocaustslachtoffers bij de Emanuel Tree in het Raoul Wallenberg Memorial Park. Gebruik dan je ticket om het Hongaars Joods Museum naast de synagoge binnen te gaan. Bewonder de rode en gele bakstenen gevel die een romantische stijl combineert met Moorse elementen. Leer meer over het leven van het Joodse volk in Hongarije door gebruik te maken van alledaagse voorwerpen. Bekijk de beroemde Emmanuel Memorial Tree in de achtertuin van de synagoge. Bewonder de kleine metalen bladeren van deze magnifieke treurwilg waarin de naam van een slachtoffer van de Holocaust is gegraveerd en de plaquettes ter ere van niet-joodse redders. Beëindig vervolgens uw bezoek aan het kerkhof in de achtertuin van de Heldentempel, de begraafplaats van degenen die stierven in het getto tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Beschikbare activiteiten

38 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Rondvaarten in Boedapest

Welke andere activiteiten dan Rondvaarten zijn de moeite waard in Boedapest?

Andere onmisbare dingen om te doen in Boedapest:

Andere activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

we hadden plezier op deze tour! Ik voelde me veilig op de boot. je kunt binnen blijven of aan dek gaan om foto's te maken. de boot is groot genoeg zodat iedereen zich vrij kan bewegen. uw groep kan een eigen tafel kiezen en krijgen. de proseco hield maar niet op. u kunt eten bestellen bij de boot als u besluit om later te eten. de tour was levendig en leuk. er was muziek. het stopt wanneer het commentaar begint. taal was gemakkelijk te begrijpen en luid genoeg. de obers waren vriendelijk. de boot en tafel is schoon. zeer aan te bevelen!

Oprecht het zien van de ingang van het paleis ontroerde me, ik vervulde een van mijn dromen, namelijk het bezoeken van het paleis, zijn tuinen, zijn architectuur, zijn geschiedenis, zijn schoonheid, enz. Ik raad iedereen aan dat als je de mogelijkheid hebt om Parijs te bezoeken, je zult ontsnappen naar dit prachtige paleis, je zult sprakeloos zijn. Een deal hoger dan 10 Ik zou deze geweldige ervaring opnieuw herhalen ❤️❤️❤️❤️❤️

It was a very nice evening cruise. Unfortunately the location of the pier is a bit far compared to others, but we still enjoyed it a lot. Friendly service, warm inside the boat and good vibes.

This cruise was so much fun and definitely worth the money. Only €19 for 1,5 hours in the danube and they keep filling your glass.

Amazing experience! The staff was super friendly and everytime my glass was empty it got refilled quickly ;)