Kies data

Boedapest Toegangsbewijzen

Boedapest Toegangstickets: Onze meest aanbevolen

Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

1. Budapest: hele dag Széchenyi Spa, met optionele Pálinka-tour

Boek je dagticket voor de Széchenyi Spa vooraf en profiteer van een gratis proeverij van de beroemde Hongaarse drank 'pálinka' tijdens een optionele rondleiding door het Pálinka-museum. Széchenyi is het grootste thermische badencomplex van Boedapest en zelfs van heel Europa. Het werd in 1913 gebouwd in neobarokstijl. Oorspronkelijk waren de baden privé, met aparte stoombaden voor mannen en vrouwen, en ook de openbare baden waren gescheiden voor mannen en vrouwen. In 1927 werd het complex uitgebreid en vandaag de dag telt het 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Na de uitbreiding kon de bron niet meer genoeg water verschaffen voor het complex, dus werd er een nieuwe put geslagen. Het tweede thermische bad dateert uit 1938. Handdoeken en badkleding zijn alleen te koop, niet te huur. Houd er rekening mee dat badpakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan. Blaas tijdens je bezoek wat stoom af in de zwembaden van de Széchenyi Spa (gebouwd in 1913), het grootste geneeskrachtige bad van Europa met maar liefst 15 binnenbaden en 3 grote buitenbaden. De zwembaden hebben verschillende temperaturen, tussen de 18 en 38 graden Celsius. Het complex van 6.220 vierkante meter omvat ook sauna's en een stoombad. Na afloop van het badderen ontdek je nog een verborgen juweeltje in het centrum van de stad en proef je van Hongaarse pálinka (dit is sterke drank, maar er zijn ook niet-alcoholische dranken verkrijgbaar). Anders dan whisky of wodka, wordt pálinka uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit en heeft het een aromatische geur. Dankzij de interactieve tentoonstellingen van het Pálinka-museum kom je meer te weten over het ontstaan, de traditie en de geschiedenis van het drankje. In Hongarije is er een heuse Pálinka-wet van kracht, die de productie en kwaliteit van de pálinka regelt en beschermt.

Boedapest: volle dag Gellért Spa zonder wachtrij

2. Boedapest: volle dag Gellért Spa zonder wachtrij

Maak je bezoek aan Boedapest compleet door een bezoek te brengen aan een van de wereldberoemde thermale baden. De Gellért Spa is populair bij de lokale bevolking en kijkt uit over de rivier de Donau. De spa is beroemd om de Art Nouveau-stijl van de grote hal en galerij, en het glazen dak van de spa creëert de meest rustige badsfeer in Boedapest! Vanwege de populariteit zijn er normaal gesproken lange rijen om de faciliteiten te gebruiken. Je ticket geeft je voorrang, dus je hoeft niet in de rij te wachten. Houd er rekening mee dat zwempakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan.

Boedapest: toegangsbewijs voor het Light Art Museum

3. Boedapest: toegangsbewijs voor het Light Art Museum

Stap het moderne Light Art Museum binnen en word omringd door kleurrijke lichten en optische illusies. Bezoek een van de meest unieke attracties van Boedapest en blader door een grote collectie hedendaagse kunstwerken. Dompel jezelf onder in een fascinerende, interactieve en levendige ruimte. Ontdek spannende installaties en baanbrekende kunstwerken in een fantastische hal die vroeger een populaire boerenmarkt was. Kom van dichtbij met een breed scala aan hedendaagse, historisch belangrijke en moderne kunstwerken. Neem het hele gezin mee en laat u betoveren door een voortreffelijke selectie van lichtkunstwerken, projectiemapping, meeslepende ruimtes en locatiespecifieke installaties. Maak verbluffende foto's van unieke stukken van baanbrekende lichtkunstenaar László Moholy-Nagy en op-art-icoon Victor Vasarely.

Boedapest: Rudas Spa wellness en maaltijd

4. Boedapest: Rudas Spa wellness en maaltijd

Breng een dag door in de 450 jaar oude thermale baden van Rudas en ontspan in het warme thermale water. Geniet van de spavoorzieningen waaronder een saunagedeelte, een thermaal bad van 42 graden, een dompelbad van 11 graden en een zwembad met uitzicht.   Ga daarna naar de bistro en geniet van een heerlijke 3-gangenmaaltijd van een à-la-cartemenu. Kies een wijn of champagne om je maaltijd compleet te maken.    Tijdens het eten kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Donau en de stad. Geniet van dit unieke wellnessavontuur in het hart van Boedapest.

Boedapest: het ultieme ticket voor een spa-feestje in de late avond

5. Boedapest: het ultieme ticket voor een spa-feestje in de late avond

Feest met de perfecte samensmelting van de traditionele en moderne spa-cultuur van Boedapest in The Széchenyi Spa. In de bars vindt u een grote selectie alcoholische en niet-alcoholische dranken. Kies opties voor spa-tickets die het beste bij u passen, zodat u kunt feesten zoals u dat wilt. Geniet van een selectie van tickets die verschillende opties bieden voor kleedkamers en kleedkamers. Trek dan je feestoutfit aan om de hele nacht te dansen of te zwemmen. Kom langs voor een avond die om 21.30 uur begint en ontdek het nachtleven en de badcultuur van Boedapest op de meest unieke manier. Sluit uw avond om 2 uur 's nachts af met een gevoel van opwinding na een ontspannende, maar energieke ervaring.

Boedapest: klassieke concerten in de Sint-Stefanusbasiliek

6. Boedapest: klassieke concerten in de Sint-Stefanusbasiliek

Bezoek de Sint-Stefanusbasiliek in het hart van Boedapest en geniet van een geweldig klassiek concert. De locatie zelf is een van de mooiste gebouwen van de stad, maar dit is niet het enige waar je tijdens deze avond van kunt genieten. Luister naar geweldige musici die de allerbeste klassieke muziek opvoeren. Kies uit 3 verschillende concerten en 4 verschillende categorieën zitplaatsen, afhankelijk van je voorkeuren en budget. Het programma voor de concerten, afhankelijk van de dag, is het volgende: Requiem: • W. A. Mozart: Requiem in D minor k 626 • I. Introitus - Requiem • II. Kyrie • III. Sequenzia - Dies Irae, Tuba Mirum, Rex Tremendae, Recordare, Confutatis, Lacrimosa • IV. Offertorium - Domine Jesu • V. Sanctus • VI. Benedictus • VII. Agnus Dei • VIII. Communio - Lux Aeterna Ave Maria Air Alleluja I: • J.S. Bach - Toccata, Air • G. F. Handel - Oratorio Messiah, Rejoice • T. Albinoni - Sonata di Chiesa • G. F. Handel - Xerxes, Largo • A. Vivaldi - De Vier Jaargetijden, Largo van Winter • Ch. Gounod - Ave Maria • C-M Widor - Toccata van Orgelsymfonie nr. 5 Op. 42 nr. 1 • F. Liszt - Ave Maris Stella • T. Albinoni - Adagio • C. Franck - Panis Angelicus • J. Massenet - Thais Meditation • F. Schubert - Ave Maria • W.A. Mozart - Alleluja van Exultant, Jubilate Ave Maria Air Alleluja II: • J.S. Bach - Air • G. F. Handel - Oratorio Messiah, Rejoice • T. Albinoni - Adagio • A. Vivaldi - De Vier Jaargetijden, Largo van Winter • H. Purcell - Dido and Aeneas, When I am laid in Earth • Ch. Gounod - Ave Maria • G. F. Handel - Xerxes, Largo • F. Schubert - Ave Maria • Vivaldi - Vioolconcert G-majeur • C. Franck - Panis Angelicus • J. Sibelius - Impromptu • J. Massenet - Thais Meditation • W.A. Mozart - Requiem, Lacrimosa, Alleluja van Exultant, Jubilate

Godollo: ticket voor het Koninklijk Paleis van Gödöllő

7. Godollo: ticket voor het Koninklijk Paleis van Gödöllő

Reis terug in de tijd door drie generaties van de familie Grassalkovich als je door de vertrekken van het Koninklijk Paleis van Gödöllő, gebouwd in de 18e eeuw, loopt. Neem een kijkje in de Habsburgse dynastie met al haar pracht en praal.  Verken het vorstelijk paleis zoals het was toen Keizerin Sissi en Keizer Franz Joseph er woonden. Zie met eigen ogen waarom het voor het koninklijke koppel de favoriete plek was om de zomer door te brengen. De weelderige barokke aankleding, privékamers en vele tentoongestelde schilderijen nemen je mee terug naar de tijd van de monarchie. Er was ook een tijd waarin het paleis een geheime kant had. Ga aan het einde van je rondleiding op onderzoek uit — het is aan jou om de mysteries te ontdekken.

Sint-Stefanusbasiliek: kaarten voor het orgelconcert

8. Sint-Stefanusbasiliek: kaarten voor het orgelconcert

Het orgelconcert vindt plaats in de Sint-Stefanusbasiliek, een van de mooiste neoclassicistische gebouwen van Boedapest. De aria's van het programma worden uitgevoerd door Kolos Kováts, een van de bekendste en meest getalenteerde concert- en oratoriumzangers van Hongarije. Hij ontving de Liszt Ferenc-prijs, de Merit of Art en de Kossuth-prijs. Tevens onderdeel van het concert is een uitvoering op de fluit, gespeeld door Eleonóra Krusic. Zij heeft de afgelopen jaren in talloze orkesten in Hongarije gespeeld.  Programma Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Fantasie in F minor K 506 Alessandro Stradella (1639-1682): Pietà Signore Tomaso Albinoni (1671-1751): Adagio Liszt Ferenc (1811-1886) - Camille Saint-Saёns (1835-1921): Legend in A majeur (St. Francis of Assisi's Sermon to the Birds) Giuseppe Verdi (1813-1901): Gebed van Fiesco uit de opera Simone Boccanegra Johann Sebastian Bach (1685-1750): Polonaise, Minuet and Badinerie uit de Suite in B minor BWV 1067 Johann Sebastian Bach: Toccata en Fuga in D-moll BWV 565 Ticket categorie I - rij 1 tot en met rij 6 Ticketcategorie II - rij 7 tot en met 16 Ticketcategorie III - rij 17 tot en met 26

Boedapest: Hongaarse dansvoorstelling van 1,5 uur

9. Boedapest: Hongaarse dansvoorstelling van 1,5 uur

Hongarije is een land dat bekend staat om de kunst van het volksdansen. Het heeft een speciaal college dat volksdansen bestudeert en tijdens een 1,5 uur durend optreden kun je die expertise zelf bewonderen. Je zult getuige zijn van een gevarieerd repertoire van muziek en dans in een unieke en spannende plek: het Duna Palota theater, waar het Donau Folk Ensemble, het Hungarian State Folk Ensemble en het Rajkó Folk Ensemble  - 3 van de meest gewaardeerde en professionele Hongaarse volksmuziekgroepen optreden. Tijdens het optreden ervaar je de fascinerende kostuums, de muziek en het dans-erfgoed van Hongarije en haar voormalige rijk. Geniet van dit inspirerende en talentvolle collectief van kunstenaars die over de hele wereld hebben opgetreden. Elk concert begint 's avonds en bestaat uit twee helften van 40-45 minuten, met een pauze ertussen. Opgericht in de jaren '50 en met de langste traditie van alle Hongaarse folkloristische groepen, bestaat elk ensemble uit 30 artiesten. De choreografie is gebaseerd op authentieke dansen, sommige verzameld uit afgelegen dorpen en van honderden jaren geleden.

Boedapest: klassieke muziekconcerten in de Matthiaskerk

10. Boedapest: klassieke muziekconcerten in de Matthiaskerk

Bezoek de Matthiaskerk in de Burcht van Boeda, direct op de Burchtheuvel en gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van Boedapest. Breng een avond door op deze uitstekende locatie en beleef een magisch klassiek concert. Kies uit 3 verschillende zitcategorieën, afhankelijk van uw voorkeuren, en luister naar uitstekende artiesten die het beste van het beste op het gebied van klassieke muziek ten gehore brengen. Het programma van het concert, uitgevoerd door het Duna String Orchestra en solist Gabora Gyula op viool, ziet er als volgt uit: Beste van klassiek: J. Pachebel - Canon A. Vivaldi - De vier seizoenen, Winter (2e deel), Gloria (Domine Deus) JS Bach - Vioolconcert in E majeur, BWV 1042 (1e deel) GF Haendel - Watermuziek. HWV. 348. in F majeur T. Albinoni - Adagio W.A. Mozart - Kerksonate in D groot nr. 4 KV 144 Saint-Saëns - De zwaan C. Frank - Panis Angelicus JS Bach - Lucht J. Massenet - Thaise meditatie W.A. Mozart - A Little Night Music, Alleluja uit Exsultate, Jubilate

21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Boedapest

Welke topattracties zijn een must-see in Boedapest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boedapest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Szentendre

Overzicht activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 13.154 beoordelingen

Mooie ervaring, het was het echt waard, het regende die dag maar zowel wij als andere klanten werden niet beïnvloed, de regen maakte het inderdaad mooier, en gezien het feit dat we er niet omheen konden blijven was het de juiste keuze, ik raad aan om de optie met cabine en neem er een voor elk van jullie ze zijn geschikt voor één persoon, je past niet in tweeën, maar het is handig om je om te kleden en dingen in de cabine te laten, ze geven je een rubberen horloge met een chip om de cabine. Neem een handdoek, zwempak en slippers en petten mee voor wie wil gaan zwemmen, in de andere heb je die niet nodig, er zijn douches. Als je geen ruimte hebt, verkopen ze alles wat je nodig hebt. Sterk aanbevolen

De dag is heel goed verlopen. Ze bieden handdoeken, gratis toegang tot het zwembad, de thermale baden en de sauna.

Ik ben hier echt tot rust gekomen. Heerlijke baden en stoomcabine. Het was gelukkig niet druk.

Kleine en gereserveerde spa's, vlekkeloos schoon en zeer comfortabel

Een ervaring die we nooit zullen vergeten. Sterk aanbevolen.