Datums kiezen

Boedapest
Wellness & spa's

Wellness & spa's
23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Boedapest Wellness & spa's: onze aanbevelingen

Boedapest: Stadsrondvaart met welkomstdrankje

1. Boedapest: Stadsrondvaart met welkomstdrankje

Ontdek Boedapest tijdens een romantische rondvaart over de rivier de Donau. Zie de oude gebouwen - afhankelijk van het tijdstip dag - verlicht en krijg het beste uitzicht terwijl je nipt van een gratis glas welkomstdrankje (alcoholisch/niet-alcoholisch). Klim aan boord van de boot bij de pier in Dock 42 naast het Szent István Park in Boedapest en ontvang je welkomstdrankje bij aankomst. Leun achterover, ontspan en geniet van de tocht terwijl je over de kalme Donau vaart. Bekijk de prachtige stad Boedapest vanuit een heel nieuw perspectief en bewonder de skyline. Vaar de rivier af en bewonder monumenten zoals het Nationale Parlement, het Buda Kasteel en de onlangs gerestaureerde Várkert Bazár. Ga naar het open dek voor een perfect uitzicht op het verlichte Vigadó Concertgebouw, of bekijk de verlichte monumenten - afhankelijk van het tijdstip van de dag - tussen de Margarethabrug en de Rákóczibrug vanuit het comfort van het dek met panoramische ramen of in de open lucht. Je bent vrij om op elk moment van plaats te veranderen (omdat Boedapest de verlichting gebruikt om bepaalde evenementen te herdenken, zoals Earth Hour, de strijd tegen borstkanker en nationale evenementen, kan het licht variëren in kleur en intensiteit). De rondleiding is niet met gids, ervaar de stad meer als een lokale bewoner - de boot fungeert als een drijvend koffiehuis of café met een eigen bar die beschikbaar is tijdens de rondvaart. Heb je dorst? Geen zorgen, trakteer jezelf op nog een drankje uit de pub aan boord of neem een warme kop koffie uit het koffiehuis als je dat lekker vindt. Eindig je cruise terug naar de pier met mooie herinneringen en prachtige foto's.

Boedapest: Avondrondvaart met onbeperkt prosecco

2. Boedapest: Avondrondvaart met onbeperkt prosecco

Ontdek Boedapest bij nacht tijdens een boottocht over de Donau. Nip aan onbeperkte glazen prosecco van hoge kwaliteit of zelfgemaakte limonade terwijl je de topbezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad vanaf het water bewondert. Bekijk het Hongaarse parlementsgebouw, de Liberty Bridge en nog veel meer. Leer meer over de bezienswaardigheden in de meegeleverde audiogids. Ga aan boord aan de Pest kant van de rivier. Check in, kies je stoel en ga zitten met een welkomstdrankje van Hongaarse mousserende wijn, spritzer of zelfgemaakte limonade. Geniet vanaf je stoel van het prachtige uitzicht op de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest terwijl je luistert naar het opgenomen Engelse commentaar. Als je dorst krijgt, ga dan naar de bar voor onbeperkt gratis bijvullen van je mousserende wijn, spritzer of limonade, of koop andere drankjes als je dat liever doet. Ga naar het bovendek om ongelooflijke foto's te maken van Boedapest vanaf het water of van jou op de boot. Ontspan terwijl je geniet van het uitzicht, de drankjes en de muziek. Kies onze Dip 'n' Crust optie en snack van 3 verschillende soorten dips met huisgemaakte rozemarijn focaccia. Ervaar de heerlijke truffelpasta van onze chef rechtstreeks uit een reusachtig Parmezaanwiel op de boot. Geniet van de verse maaltijd terwijl je door de meest betoverende stad van Europa vaart. Als je eenmaal bent verwend, keer dan terug naar de kade.

Boedapest: Rondvaart overdag of 's nachts

3. Boedapest: Rondvaart overdag of 's nachts

Krijg een ander perspectief op de bezienswaardigheden van Boedapest met een rondvaart 's nachts of overdag. Vaar onder de prachtige bruggen van de stad door, bekijk de promenade langs de rivier en bekijk andere bezienswaardigheden van Boedapest. Tijdens de cruise vaar je onder enkele van de meest bekende bruggen van Boedapest door: de Kettingbrug met zijn leeuwenbewakers, de Elizabeth-brug en de Vrijheidsbrug, beroemd vanwege de verbinding tussen de Centrale Markthal en de Gellert Spa. Vaar over de Donau-promenade en bewonder het Vigadó-plein. Bekijk het standbeeld van Sint-Gellert bovenop de Gellert-heuvel, evenals het Koninklijk Paleis en het parlement. Koop een koud biertje in de zomermaanden of een warme thee in de wintermaanden.

Boedapest: Széchenyi Spa Hele dag met optionele Pálinka Tour

4. Boedapest: Széchenyi Spa Hele dag met optionele Pálinka Tour

Dompel jezelf onder in een dag van ontspanning en culturele verkenning met het Széchenyi Thermal Spa & Pálinka Museum combiticket. Széchenyi Bath, het grootste thermale badcomplex in Boedapest en in heel Europa, is het toppunt van Europese elegantie. Het kuuroord werd in 1913 gebouwd in een fascinerende neobarokke stijl en heeft een rijke geschiedenis. Het ontwikkelde zich van privé stoombaden tot een uitgestrekt complex met 3 buitenbaden en 15 binnenbaden. Maar de ervaring houdt niet op bij het kuuroord; ze strekt zich uit tot in het hart van de Hongaarse cultuur met een optionele rondleiding in het Pálinka Museum. Waag je na je verjongende dag in de spa in het centrum van de stad om de smaken van de "Hongaarse geest" te proeven. De bekende Hongaarse likeur op basis van fruit, Pálinka, is diep geworteld in de cultuur van het land. In tegenstelling tot whisky of wodka wordt het uitsluitend gemaakt van verschillende soorten fruit, wat resulteert in een uniek aromatisch profiel. Krijg inzicht in de Hongaarse Pálinka Wet van het Parlement, een bewijs van de toewijding van het land aan het reguleren en behouden van de productie en kwaliteit van de gedistilleerde drank. Het museum biedt een beter begrip van het vakmanschap en erfgoed achter deze iconische drank. Reserveer nu je Széchenyi Thermal Spa & Pálinka Museum combiticket voor de perfecte mix van ontspanning en culturele ontdekking.

Boedapest: Avondrondvaart van 1 uur met drankje

5. Boedapest: Avondrondvaart van 1 uur met drankje

Geniet van deze 1 uur durende sightseeing cruise op de legendarische blauwe Donau en vaar tussen Boeda en Pest in het betoverende Boedapest. Stap direct aan boord bij de pier in het centrum van Boedapest en drink een drankje naar keuze. Nip aan een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater. Tijdens de rondvaart zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het enorme parlementsgebouw van Boedapest en zie je de Burcht van Boeda op de heuvel. Je leert de belangrijkste bezienswaardigheden kennen in de 30-talige audiogids. Als de rondvaart is afgelopen, brengt de boot je terug naar de pier in het centrum van Boedapest.

Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

6. Boedapest: gedeelde luchthaventransfer met shuttlebus

Vermijd de stress van het openbaar vervoer met deze comfortabele en betrouwbare transfer van de luchthaven naar je hotel in Boedapest. Je wordt met een gedeelde bus naar je voorkeurslocatie in het centrum van Boedapest gebracht. Kies uit een retourticket of een ticket in 1 richting. De dienstverlening gaat 24 uur per dag door.  Als je in de aankomsthal van het vliegveld aankomt, ga dan naar een van de informatiebalies om je voucher te valideren. Als je voucher gescand is, kun je met de shuttlebus mee. Met deze deur-tot-deurservice zal je ervaren chauffeur je afzetten bij je hotel of een geselecteerde locatie in het centrum van Boedapest.

Boedapest: Avondrondvaart inclusief drankjes en livemuziek

7. Boedapest: Avondrondvaart inclusief drankjes en livemuziek

Vaar onder alle 6 de belangrijkste bruggen van Boedapest door en verken vele historisch en cultureel belangrijke bezienswaardigheden tijdens deze stadscruise. Pas uw ervaring met uw favoriete drankjes aan door de optie te kiezen die bij u past, inclusief wijn, bier, cocktails en frisdranken. De onvergetelijke sfeer wordt gegarandeerd door live salonmuziek uitgevoerd door drie muzikanten van het bekroonde Rajkó Folk-ensemble. Boedapest wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden van Europa, maar vanaf de rivier is Boedapest nog mooier. De Buda-kant bestaat uit een reeks werelderfgoedsites die zich uitstrekt van de Kettingbrug tot de Technische Universiteit, en omvat het Gellért-bad, de berg Gellért met zijn Vrijheidsmonument en de Citadella, het Buda-kasteel en het Vissersbastion. Aan de overkant van de rivier kun je iconische gebouwen bewonderen, zoals het Parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek. Je hebt genoeg tijd om te genieten van een drankje in de cabine met airconditioning en ga dan naar het bovendek in de open lucht om 's nachts het panorama van Boedapest te bewonderen. De uitvoering bevat ook een prachtig origineel Hongaars instrument, de beroemde "cimbalom". De combinatie van snaarinstrumenten en de cimbalom zorgt voor een unieke Hongaarse, onvergetelijke harmonie en een uitstekende sfeer aan boord. Wil je je favoriete populaire nummer horen in een geheel nieuwe bewerking? Tijdens het optreden krijgen de gasten de kans om hun favoriete liedjes aan te vragen.

Boedapest: Buda Kasteel Grottentocht

8. Boedapest: Buda Kasteel Grottentocht

Verken samen met een gids een deel van het netwerk van ondergrondse tunnels onder de Burchtheuvel. Kom meer te weten over de geschiedenis en de rol van de grottunnels en hun geologie. Bewonder het natuurlijke kalksteen en de mankracht die nodig was om dit labyrintische grottenstelsel te creëren. Het trefpunt voor de grottentocht is het Drievuldigheidsplein (Szentháromság tér) of, voor de kortere rondleiding, de straat Dárda, waar je het ondergrondse grottenstelsel van de Burcht van Boeda binnengaat. Na een korte inleiding begin je aan de rondleiding en kom je meer te weten over de geschiedenis van het labyrintachtige grottenstelsel, dat ooit diende als wijnkelder, bomschuilplaats en zelfs als middeleeuwse gevangenis. Bewonder de natuurlijke kalksteengrotten en de 800 jaar oude kunstmatige kelders in een unieke grot in Hongarije. De tour is een reis door de tijd waarbij je niet alleen veel te weten komt over de geologie van de Burcht van Boeda, maar ook over het gecombineerde werk van mens en natuur door de eeuwen heen.

Boedapest: Boottocht overdag

9. Boedapest: Boottocht overdag

Geniet van een boottocht overdag over de legendarische blauwe Donau, en vaar tussen de Boeda- en Pest-kant van het magische Boedapest. Stap direct vanaf de pier in het centrum van Boedapest aan boord van de boot en geniet van een drankje naar keuze. Je kunt kiezen voor een glas champagne, wijn, bier, frisdrank of mineraalwater en krijgt daarnaast ook gratis een speciale Duna Bella-limonade. Tijdens de boottocht zie je de majestueuze Kettingbrug en Elisabethbrug, bewonder je het grootse Parlementsgebouw van Boedapest, kijk je uit op de Burcht van Boeda op de heuvel en vaar je rond het Margaretha-eiland. Je komt meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden dankzij de audiogids, die in 30 talen beschikbaar is. In de zomer kun je ervoor kiezen om een optionele pauze in te lassen op het koele en groene Margaretha-eiland. Je ontvangt een gratis kaart van de kleine eilandjes met aanbevolen wandelingen en informatie over de bezienswaardigheden die je ziet. Daarna ga je opnieuw aan boord voor de terugtocht naar het centrum van Boedapest.

Boedapest: Big Bus Hop-On Hop-Off Rondleiding

10. Boedapest: Big Bus Hop-On Hop-Off Rondleiding

Krijg een perfecte introductie tot Boedapest met een hop-on hop-off sightseeingbus. Cruise rond in stijl en stap in en uit bij de meer dan 20 haltes langs zorgvuldig ontworpen routes. Bekijk de prachtige basiliek, de lommerrijke en klassieke Andrassy Avenue, de Kettingbrug en nog veel meer. Luister naar het audiocommentaar in 16 talen, bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en doe mee aan een optionele wandeltocht door Pest. Ervaar de hoofdstad van Hongarije in al zijn glorie met de riviercruise op de Donau en bekijk Boedapest vanuit een ander perspectief. Kaarthouders kunnen ook genieten van een begeleide wandeling door de statige Pest-kant van de stad. Alle bussen zijn in de zomer voorzien van airconditioning en in de winter verwarmd, zodat u Boedapest op de meest comfortabele en gemakkelijke manier kunt verkennen.

Echte mustsees

Boedapest

Boedapest

Veelgestelde vragen over Wellness & spa's in Boedapest

Welke andere activiteiten dan Wellness & spa's zijn de moeite waard in Boedapest?

Andere onmisbare dingen om te doen in Boedapest:

Andere activiteiten in Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.0
(7.315 beoordelingen)

Fantastische plek..de Thermen zijn zeker een bezoek waard. Het water kookte! Er zijn 3 buitenzwembaden en veel kleintjes binnen. Je hebt een pet nodig om in het baanzwembad te zwemmen en je hebt overal slippers nodig. Je kunt geen handdoeken huren, maar je kunt ze daar wel kopen, samen met petten en slippers. De kleedruimtes zijn vrij klein en druk. Je kunt extra betalen voor een hut (krakkemikkig voor 2) waar je je spullen kunt achterlaten, maar je kunt ze ook gewoon aan het zwembad meenemen. Er is een klein café (prijzig). De sauna's zijn extra kosten.

Had een leuke ontspannende dag hier met mijn man. Het grote buitenbad was zo mooi en een stuk warmer dan ik had verwacht met 29 graden, wat zo fijn was in deze tijd van het jaar (maart). Ook een paar van de binnenbaden gedaan. We hebben onze eigen handdoeken en slippers meegenomen, zoals je zult hebben om ze daar anders te kopen (niet toegestaan zonder slippers). Een badjas zou erg handig zijn geweest omdat het een beetje koud was tussen alle baden, maar over het algemeen een leuke ervaring en ik ben niet echt een spa-type.

Je kunt niet naar Boedapest gaan zonder de spa te bezoeken. Prijs misschien een beetje overdreven, maar over het algemeen een goede ervaring. Wees voorzichtig als je zonder handdoek/badjas komt opdagen met het idee om deze te huren: het is helaas alleen mogelijk om de producten aan te schaffen, dus denk goed na. Ook het bezoek aan het Palinka Museum was leuk (de volgende dag persoonlijk uitgevoerd): het museumpersoneel was erg aardig en behulpzaam

Echt genoten. Wij gingen op een woensdag ochtend en omdat we al een ticket hadden konden we meteen doorlopen. We hadden erg geluk met het weer, het was niet koud en over het algemeen niet te druk. We konden zelfs een ligbedje bemachtigen. Een klein gedeelte van de buitenbaden werd gerenoveerd maar er was ondanks dat genoeg ruimte voor iedereen.

Prachtig en ruim thermaalbad. Kan druk zijn, maar nog steeds een goede ervaring.