Boekarest
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Boekarest

Bekijk alle tours en activiteiten in Boekarest

Boekarest: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Na het einde van decennia oorlog en onderdrukking staat de rijke cultuur van de Roemeense hoofdstad weer in bloei. Het huidige Boekarest is open en groen - een prachtige mix van traditie en moderniteit! Hieronder wat tips.

Roemeens Atheneum

Deze spectaculaire concerthal is zowel van buiten als binnen een topattractie. Zie een optreden van het George Enescu Philharmonisch Orkest onder de koepel vol prachtige fresco's, of bezoek andere evenementen!

Parlementspaleis

Dit controversiële gebouw werd onder Nicolae Ceaușescu gebouwd als grootste parlementscompex ter wereld. Het Parlementspaleis is zowel adembenemend mooi als verafschuwd!

Nationaal Museum van Roemeense Geschiedenis

Deze collectie van belangrijke artefacten leidt je door de volledige historie van Roemenië. Als je tijd hebt, bezoek dan ook het excentrieke postmuseum in hetzelfde gebouw.

Nationaal Kunstmuseum

De nationale galerie van Roemenië is gevestigd in het oude koninklijke paleis en heeft een rijke collectie Roemeense kunst.

Arcul de Triumf

Boekarest wordt vaak met Parijs vergeleken, en deze Roemeense Arc de Triomphe geeft daar alle reden toe!

Herastraupark

Kom naar dit park om in ouderwetse kermisattracties te gaan, een bootje te huren of lekker te wandelen door het prachtig aangelegde gebied.

Museum van de Roemeense boer

Het Museum van de Roemeense boer heeft in het verleden de museumprijs van Europa gewonnen. Het is een bescheiden museum vol zorgvuldig geselecteerde artefacten uit het Roemeense boerenleven.

Boekarest: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

2 of 3 nachten zijn waarschijnlijk genoeg om Boekarest te zien, maar blijf wat langer om uitstapjes te maken naar plekken in de buurt. Sinaia, Brasov en Transsylvanië zijn niet te missen!

Waar logeren?

De meeste toeristische attracties en horecagelegenheden bevinden zich in het centrum. Van de 3 pleinen daar is Universitatii het meest aangenaam. Het Uniriiplein ligt in het winkelgebied en het Romanaplein is meer residentieel.

Tips & informatie

 • Taal
  Roemeens
 • Valuta
  Roemeense leu (lei)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +40
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen april en juni en in september en oktober vermijd je de hete, droge zomer en de koude winter.

Activiteiten in Boekarest

De must-see bezienswaardigheden in Boekarest

Sitemap Boekarest

Wil je alle activiteiten in Boekarest ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boekarest

Veel gezien en nog meer gehoord van de geschiedenis van Boekarest!

Met een erg enthousiaste gids, die allerlei info bijhad over communisrische tijd (oude tijdschriften) echt een beeld gekregen van Boekarest, de geschiedenis van de stad en hoe Roemenen hier nu leven. Ondanks de hitte van 37 graden steeds enthousiast en oplettend (moesten we niet drinken, insmeren etc). Lekkere lokale snack gehad. Echt super.

Bucharest: stad van contrasten Half-Day Bike Tour Beoordeeld door Ilja, 02-07-2016

Boekarest
4.8
Gebaseerd op 179 beoordelingen van GetYourGuide-klanten