Boekarest
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Boekarest

Boekarest: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Boekarest

Boekarest: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Na het einde van decennia oorlog en onderdrukking staat de rijke cultuur van de Roemeense hoofdstad weer in bloei. Het huidige Boekarest is open en groen - een prachtige mix van traditie en moderniteit! Hieronder wat tips.

Roemeens Atheneum

Deze spectaculaire concerthal is zowel van buiten als binnen een topattractie. Zie een optreden van het George Enescu Philharmonisch Orkest onder de koepel vol prachtige fresco's, of bezoek andere evenementen!

Parlementspaleis

Dit controversiële gebouw werd onder Nicolae Ceaușescu gebouwd als grootste parlementscompex ter wereld. Het Parlementspaleis is zowel adembenemend mooi als verafschuwd!

Nationaal Museum van Roemeense Geschiedenis

Deze collectie van belangrijke artefacten leidt je door de volledige historie van Roemenië. Als je tijd hebt, bezoek dan ook het excentrieke postmuseum in hetzelfde gebouw.

Nationaal Kunstmuseum

De nationale galerie van Roemenië is gevestigd in het oude koninklijke paleis en heeft een rijke collectie Roemeense kunst.

Arcul de Triumf

Boekarest wordt vaak met Parijs vergeleken, en deze Roemeense Arc de Triomphe geeft daar alle reden toe!

Herastraupark

Kom naar dit park om in ouderwetse kermisattracties te gaan, een bootje te huren of lekker te wandelen door het prachtig aangelegde gebied.

Museum van de Roemeense boer

Het Museum van de Roemeense boer heeft in het verleden de museumprijs van Europa gewonnen. Het is een bescheiden museum vol zorgvuldig geselecteerde artefacten uit het Roemeense boerenleven.

Plan je bezoek aan Boekarest

Hoe veel dagen?

2 of 3 nachten zijn waarschijnlijk genoeg om Boekarest te zien, maar blijf wat langer om uitstapjes te maken naar plekken in de buurt. Sinaia, Brasov en Transsylvanië zijn niet te missen!

Waar logeren?

De meeste toeristische attracties en horecagelegenheden bevinden zich in het centrum. Van de 3 pleinen daar is Universitatii het meest aangenaam. Het Uniriiplein ligt in het winkelgebied en het Romanaplein is meer residentieel.

Goed om te weten

 • Taal
  Roemeens
 • Valuta
  Roemeense leu (lei)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +40
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen april en juni en in september en oktober vermijd je de hete, droge zomer en de koude winter.

Activiteiten in Boekarest

De must-see bezienswaardigheden in Boekarest

Steden in Roemenië

Sitemap Boekarest

Wil je alle activiteiten in Boekarest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boekarest

Lange dag die voorbij vloog; goede organisatie, gids en chauffeur

Onze groep was niet zo grot en dat was zeker een voordeel. Heel handig waren de oortjes waarmee wij in verbinding met de gods stonden. Alles goed te verstaan en geen geschreeuw. Het kasteel van Dracula is van buiten het leukst. Binnen aleen nog museum. Het kasteel Pelesh was werkelijk aembenemend. Het bezoek aan Brosshov was niet echt nodig, maar om Roemeens te eten heel erg goed.

Veel gezien en nog meer gehoord van de geschiedenis van Boekarest!

Met een erg enthousiaste gids, die allerlei info bijhad over communisrische tijd (oude tijdschriften) echt een beeld gekregen van Boekarest, de geschiedenis van de stad en hoe Roemenen hier nu leven. Ondanks de hitte van 37 graden steeds enthousiast en oplettend (moesten we niet drinken, insmeren etc). Lekkere lokale snack gehad. Echt super.

Boekarest: Halve dag fietstour door stad Contrasten Beoordeeld door Ilja, 02-07-2016

Boeiende rondleiding met zeer bekwame gids!

Onze gids sprak vloeiend Engels, in een onbekende stad is het zeker aan te raden deze eerst met een goede gids te verkennen. Op zeer korte tijd leer je de stad met zijn geschiedenis kennen.

Boekarest Old Town 2,5 uur Private Walking Tour Beoordeeld door Erik, 11-06-2017

Een leuke communicatieve gids die uit eigen ervaring spreekt.

Veel informatie over die donkere periode uit de Roemeense geschiedenis. Heel goed Engels sprekend. Een heel kleine groep. En tot slot fantastisch weer in oktober.