Kies data

Dingen om te doen Boekarest

In de Roemeense hoofdstad kun je levendige cultuur, interessante geschiedenis en unieke gebouwen ontdekken.

Boekarest: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Boekarest: Peleș, Kasteel Bran & oude stad van Brașov

1. Vanuit Boekarest: Peleș, Kasteel Bran & oude stad van Brașov

Nadat je bent opgehaald, rijd je de stad uit in de richting van Sinaia. Hier bezoek je Kasteel Peleș, het voormalige zomerverblijf van de Roemeense koningen. Je kunt hier van alles bewonderen: meubilair, sierobjecten, tapijten, wandtapijten, beeldhouwwerken, schilderijen en wapencollecties uit de 15e tot 19e eeuw. Je reis vervolgt zich naar Kasteel Bran, ook wel bekend als het kasteel van Dracula. Kom meer te weten over de geschiedenis van het kasteel en hoe het een strategisch punt was op de grens tussen Transsylvanië en Walachije. Hierna volgt een korte rondleiding door Brașov, waar je renaissancistische, barokke, provinciaalse en neoklassieke huizen bewondert. Je verkent het middeleeuwse fort van Brașov, ooit een van de sterkste vestingen van Europa. Werp een blik op de bewaard gebleven oude muur, de Zwarte en Witte Toren en het Weversbastion. Je komt ook meer te weten over de Catharinapoort, die aan het westelijke deel van het fort dicht bij de Scheipoort ligt. De vier torentjes op de poort symboliseren het middeleeuwse recht om over leven en dood van de vazallen te beschikken. Aan het eind van je rondleiding keer je terug naar Boekarest, waar je wordt afgezet op het vertrekpunt.

Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

2. Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

Ontdek de bezienswaardigheden en opmerkelijke steden van Transsylvanië op deze rondleiding vanuit Boekarest. Bezoek historische kastelen en een middeleeuwse stad terwijl je je onderdompelt in deze sfeervolle regio. Profiteer van de ophaalservice vanaf je accommodatie en ga daarna naar de historische kastelen van Transsylvanië en de middeleeuwse stad Brașov. Pauzeer in het stadje Sinaia en breng daar een bezoek aan Kasteel Peleș, het voormalige zomerpaleis van de Roemeense koninklijke familie. Je reis gaat verder naar Bran, een plek die beroemd is vanwege het imposante fort dat verbonden is met de legende van Graaf Dracula. Luister naar verhalen over de echte Vlad de Spietser, op wie Bram Stoker zijn verhaal naar verluidt baseerde. Vanaf de overblijfselen van de citadel heb je een weids uitzicht over de omliggende bergen. Geniet van wat vrije tijd om souvenirs te zoeken op de souvenirmarkt en maak daarna een wandeling door de middeleeuwse oude binnenstad van Brașov met een lokale gids. Geniet van wat vrije tijd voordat je terugreist naar Boekarest, waar je wordt afgezet bij je accommodatie.

Boekarest: dagtour Peles, kasteel Bran en Brasov

3. Boekarest: dagtour Peles, kasteel Bran en Brasov

Ontdek enkele van de beroemdste kastelen van Roemenië tijdens een begeleide dagtrip vanuit Boekarest. Bekijk het Peles-kasteel en het Bran-kasteel en neem wat vrije tijd om een wandeling te maken door de oude binnenstad van Brasov. Nadat u met de bus uit Boekarest bent opgehaald, verlaat u de stad richting Sinaia. Ontspan tijdens de rit naar het kasteel van Peles, de voormalige residentie van de koningen van Roemenië. Bewonder hier meubels, siervoorwerpen, tapijten, wandtapijten, sculpturen, schilderijen en wapencollecties uit de 15e tot 19e eeuw. Ga verder naar Bran met zijn beroemde Bran Castle, ook wel bekend als Dracula's Castle. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en hoe het een strategische missie had vanwege zijn ligging op de grens tussen Transsylvanië en Walachije. Breng vrije tijd door in Brasov en bewonder de huizen van de stad, gebouwd in renaissance-, barok-, provinciale en neoklassieke stijl. Verken het middeleeuwse fort van Brasov, voorheen een van Europa's veiligste forten. Bekijk de bewaard gebleven oude muur, de zwart-witte torens en het weversbastion. Kom meer te weten over de Catharinapoort, gelegen nabij de Scheipoort in het westelijke deel van het fort en de 4 kleine torentjes die het middeleeuwse recht op leven en dood over het leven van de vazal symboliseren. Keer later terug naar Boekarest voor aflevering bij uw accommodatie.

Vanuit Boekarest: dagtrip kasteel van Dracula & Brasov

4. Vanuit Boekarest: dagtrip kasteel van Dracula & Brasov

Je dagtocht begint met een bezoek aan het kasteel van Peles, gelegen in het schilderachtige bergdorp Sinaia, ook wel de Parel van de Karpaten genoemd. Bezoek de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie, met een prachtig paleis in Duitse Renaissancestijl. Het paleis, tussen 1873 en 1881 gebouwd aan de voet van de bergen door Carol I, de eerste Roemeense koning, wordt beschouwd als één van de mooiste in zijn soort in Europa. De volgende stop is de stad Brasov, voorheen bekend als Kronstadt. Het goed onderhouden historische centrum gevuld met eeuwenoude huizen verbonden door kleine straatjes geplaveid met geplaveide behoudt zijn Duitse middeleeuwse charme. Je wandeltocht door deze mooie stad begint vanaf het centrale plein, met de gotische zwarte kerk (Biserica Neagra - binnenbezoek), het oude stadhuis, uitkijktorens, muren rond de voormalige citadel en de smalste straat van Europa. Als laatste bezoek je Kasteel Bran, beter bekend als Dracula's kasteel (binnenbezoek). De imposante constructie, oorspronkelijk gebouwd als een fort aan de voormalige grens tussen Walachije en Transsylvanië, kijkt vanuit zijn strategische positie uit over een vallei. De functie van dit middeleeuwse monument is duidelijk te zien aan zijn grandioze torens en zijn kronkelende smalle trappen en doorgangen. Het gotische uiterlijk draagt bij aan de allure terwijl je meer te weten komt over zijn beruchte heerser, Vlad de spietser, en zijn legendarische vampier.

Vanuit Boekarest: dagtrip in groep naar kasteel van Dracula

5. Vanuit Boekarest: dagtrip in groep naar kasteel van Dracula

Vertrek in de ochtend vanuit Boekarest per privévoertuig met airconditioning naar Transsylvanië, dat bekend staat om de prachtige kastelen en de legende van Graaf Dracula. Pauzeer in het kleine plaatsje Sinaia in de Karpaten en krijg een rondleiding door het voormalige zomerverblijf Kasteel Peleş van de koninklijke familie van Roemenië. Vervolg je tocht door de bergen, naar het middeleeuwse Kasteel Bran en kom, tijdens een privérondleiding, meer te weten over de associatie met Graaf Dracula. Krijg wat tijd om souvenirs op de souvenirmarkt te kopen. Bezoek vervolgens de stad Brasov en bewonder, tijdens een begeleide rondwandeling door het oude stadsdeel, de middeleeuwse en gotische architectuur en bezienswaardigheden. Krijg tenslotte wat vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenningstocht te gaan, voordat je weer naar Boekarest terugkeert.

Boekarest: dagtocht kasteel Dracula, kasteel Peles & Brașov

6. Boekarest: dagtocht kasteel Dracula, kasteel Peles & Brașov

Dompel jezelf tijdens deze dagvullende tour door Transsylvanië onder in de legende van Vlad de Spietser, die als inspiratie diende voor het verhaal van graaf Dracula. Ontdek een aantal historische kastelen in de regio, en bezoek de stad Brașov. Begin je tour met een ophaalservice vanaf bepaalde ophaalpunten in Boekarest en rijd richting de regio Valahia. Ontdek het kasteel van Peles, gelegen in het pittoreske Sinaia en ook wel bekend als de Parel van de Karpaten. Reis door het berglandschap naar Bran, waar je het kasteel van Bran zult bezoeken, beter bekend als het kasteel van Dracula. Luister naar de legende over de angstaanjagende fictieve graaf. Ga verder naar Brașov, gelegen in het hart van Transsylvanië. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad. Ontmoet bezienswaardigheden zoals de gotische kerk van Biserica Neagră en de middeleeuwse Catharinapoort, de laatst overgebleven verdedigingsmuur van de stad.

Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

7. Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

Ervaar één van de topattracties tijdens je bezoek aan Boekarest, met een gepland bezoek aan het Parlementspaleis. Het paleis werd besteld door Nicolae Ceaușescu, de dictator van het communistische Roemenië en het werd gebouwd tussen 1984-1997.  Begonnen tijdens de donkerste periode van het communisme, werd de gekke droom van Ceausescu het grootste gebouw in Europa en het op één na grootste gebouw ter wereld. Start de rondleiding door  de rij over te slaan met je toegangsticket. Maak kennis met de officiële gids van het parlement van Boekarest en begin met het verkennen van het interieur van het gebouw. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en hedendaagse realiteit van dit unieke gebouw tijdens een boeiende rondleiding die 3 niveaus van het gebouw beslaat. Begin op de begane grond waar de ingang zich bevindt. Ontdek een reeks fascinerende feiten, waaronder hoe het paleis een hoogte van 84 meter heeft, een vloeroppervlak van 365.000 vierkante meter en hoe het het zwaarste gebouw ter wereld is. Ga vervolgens naar het 1e niveau waar de  belangrijkste vergaderzalen zich samen met de balzaal bevinden. Terwijl je het interieur en de architectuur bewondert, ontdek je het unieke gebouw met bijna 500 kroonluchters, meer dan 1400 spiegels en plafondlampen, 10,6 miljoen kubieke meter marmer en 9,7 miljoen kubieke meter hout samen met tapijten en andere decoraties. Luister naar andere verbijsterende feiten, waaronder hoe het gebouw 8 ondergrondse verdiepingen heeft, waarvan de laatste een nucleaire bunker is, verbonden met de belangrijkste staatsinstellingen door 20 km catacomben. Beëindig de rondleiding op de 2e verdieping waar het balkon je een geweldig uitzicht biedt over de Fountains Avenue.

Boekarest: 4,5 uur lang toegang tot Therme Spa, met vervoer

8. Boekarest: 4,5 uur lang toegang tot Therme Spa, met vervoer

Verwen jezelf met een ontspannende spa-dag zonder gedoe tijdens je bezoek aan Boekarest. Profiteer van handige hotel-ophaalservice en vervoer naar Therme Spa Boekarest, gelegen in het noorden van de stad. Dit is het grootste overdekte wellness-centrum in Europa, en een attractie die je zeker niet kunt missen tijdens je verblijf.  Bij aankomst geeft je ticket je toegang zonder wachtrij. Met je pas heb je toegang tot alle 3 delen van de Spa: Galaxy, Palm, en Elysium. Het spa-complex heeft 10 thermisch verwarmde baden, 11 sauna's, 16 waterglijbanen, en de grootste botanische tuin van Roemenië. Daarna kun je een massage-sessie boeken en gebruik maken van de helende effecten van infrarood, terwijl je je ontspant op het bed. Of geniet simpelweg van een cocktail aan de bar bij het zwembad. Als je weer helemaal bent opgeladen brengt je chauffeur je terug naar je hotel, waar je excursie eindigt. Op verzoek kun je ook worden afgezet bij het winkelcentrum Baneasa, of de luchthaven Otopeni.

Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

9. Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

Als thuisbasis van een van de beroemdste graven in de literatuurgeschiedenis is Transsylvanië een must-see bestemming bij een bezoek aan Roemenië. Op deze dagtocht vanuit Boekarest bezoek je de historische regio en ontdek je de invloed van verschillende culturen, waaronder de Roemeense, Saksische, Turkse en Hongaarse. Je vertrekt om 08:00 uur vanaf het Roemeens Atheneum  op het Plein van de Revolutie (Piața Revoluției) en reist naar de historische regio, in het oosten en zuiden begrensd door de dramatische bergen van de Karpaten. Je rijdt door de Transsylvanische Alpen naar Sinaia en Brasov. Sinaia is vernoemd naar de Bijbelse berg Sinaï en staat bekend om zijn prachtige laat-17e-eeuwse Byzantijnse klooster. Je bezoekt het neo-klassieke Kasteel Peleș, gebouwd aan een middeleeuwse route die Transsylvanië met Walachije verbond. Een hoogtepunt van je culturele uitstap is het middagbezoek aan het middeleeuwse Kasteel Bran. Beter bekend als het kasteel van Dracula, is het verbonden met de echte Vlad de Spietser, die de inspiratie werd voor Bram Stoker's beroemde vampier graaf Dracula. Het middagdeel van de tour bevat ook een korte wandeling in Brașov, een van de grootste middeleeuwse steden in Roemenië. Wandel door de historische straten en geniet van bezienswaardigheden, zoals de Council Square, Zwarte Toren en Zwarte Kerk om een idee te krijgen van het leven in een typische oude Transsylvanische stad. Aan het eind van de dag geniet je van het prachtige berglandschap tijdens de reis terug naar Boekarest voordat je rond 20:00 uur wordt afgezet op het Plein van de Revolutie.

Boekarest: begeleide Ceausescu Villa Tour

10. Boekarest: begeleide Ceausescu Villa Tour

Eenmaal voor de Villa aangekomen, neemt uw medewerker het over. Je tour begint met het privékantoor van de dictator, gevolgd door de schaakkamer. Wandel daarna door de villa en bewonder de slaapkamers, de familie-eetkamer en de ontspanningslijst. Als je naar boven gaat, kom je nog een aantal slaapkamers tegen die toebehoorden aan het Ceasescu-stel, voordat je verder gaat naar het groene huis met een nagemaakt tropisch klimaat. Dit klimaat maakt de teelt van exotisch fruit mogelijk, zoals bananen en ananas, waaronder veel ander fruit dat niet inheems is in het land. De eigenaar van de villa was een grote fan van exotische vogels, daarom werd de tuin bevolkt door pauwen. Last but not least, bezoek het overdekte zwembad, een werk dat maanden in beslag nam. Het zwembad is volledig ingericht in blauw mozaïek en bevat bloem- en dierenthema's die doen denken aan die uit het oude Rome. Ontdek dit alles, geperst in slechts één huis dat ver weg was van de ogen van mensen. Het was een huis waar de familie van een dictator een hoog leven leidde, omdat de rest van de bevolking honger leed.

Beschikbare activiteiten

  • Roemeense kastelen & paleizen
  • Op verkenning in Boekarest
  • Trips van 1 of meerdere dagen
  • Boekarest op wielen
  • Roemeens eten & wijn
276 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 18

Veelgestelde vragen over Boekarest

Welke topattracties zijn een must-see in Boekarest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boekarest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Kasteel Bran

Overzicht activiteiten in Boekarest

Wil je alle activiteiten in Boekarest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boekarest

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 9.047 beoordelingen

Een ervaring die je niet kunt laten liggen! Als je in Boekarest bent en een vrije dag hebt, moet je noodzakelijkerwijs de wonderen van de Roemeense kastelen zien, van die van Peles, heel karakteristiek, tot die van Bran (Dracula's) die je tussen geheime doorgangen en animaties moeilijk kunt vergeten. Als laatste een kort bezoekje aan Brasov, wat absoluut geen kwaad kan. Als gids had ik Vlad, super behulpzaam, zowel op WhatsApp de dag ervoor als ter plaatse. Het enige ongemak kan het verkeer op de terugweg zijn, waardoor de terugreis erg lang kan worden, maar dankzij het comfort van de bus hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken.

De reis is de moeite waard, de bezoeken zijn vermakelijk en zeer goed begeleid en uitgelegd. In mijn geval vond ik het kasteel van Peles en Brasov het leukst. Het meest normale kasteel van Dracula, hoewel de enclave waarin het zich bevindt zeer geschikt is. De gids maakte de excursie te allen tijde erg plezierig, vermakelijk en leuk. De bestuurder zeer professioneel.

Echt een prachtige ervaring, kasteel Peles prachtig, inderdaad een juweeltje. Bran Castle, waarvan wordt gezegd dat het van Dracula is, is van buiten prachtig. Helaas is alles van binnen gepleisterd, niets bijzonders. Brasov echt een leuk dorpje, helaas was het geen mooi weer maar er waren een aantal prachtige kerstmarkten.

Christina is an excellent guide to discover more about the communism history from Bucharest. She tells every story based on facts and from a neutral point of view. She tells it very well structured and her English is very good. We highly recommend this tour!

Super om zo de stad te verkennen. Je komt op plekken die je anders waarschijnlijk niet gezien zou hebben. Ga dit zeker in meer (voor mij) onbekende steden doen. We hadden ook een leuke en ervaren gids bij ons .