Rondleiding

Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

Activiteitenaanbieder: EASTERN EUROPEAN EXPERIENCE

Vanaf € 16 per persoon

Verken het grootste gebouw in Europa met deze uitgebreide rondleiding door het parlement van Roemenië. Ontdek de grote zalen, unieke interieurs en decoraties in één van de meest interessante gebouwen in Oost-Europa. Profiteer van voorrangstoegang.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Boek nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 1 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Engels

Je belevenis

Highlights
 • Verken het interieur van het op een na grootste gebouw ter wereld
 • Verken het grootste gebouw van Europa tijdens deze uitgebreide tour
 • Meer informatie over het communistische regime in Roemenië
 • Bespaar tijd met een skip-the-line ticket
Volledige beschrijving

Beleef een van de topattracties tijdens je bezoek aan Boekarest, met een gepland bezoek aan het parlementspaleis. Het paleis werd besteld door Nicolae Ceaușescu, de dictator van het communistische Roemenië en werd gebouwd tussen 1984-1997.

Begonnen tijdens de donkerste periode van het communisme, werd de gekke droom van Ceausescu het grootste gebouw van Europa en het op één na grootste gebouw ter wereld. Begin de tour door de rij over te slaan met je snelle toegangsticket. Maak kennis met de officiële gids van het parlement van Boekarest en begin uw verkenning van het interieur van het gebouw. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en hedendaagse realiteit van dit unieke gebouw tijdens een boeiende rondleiding die 3 verdiepingen van het gebouw beslaat.

 Begin op de begane grond waar de entree zich bevindt. Leer een scala aan fascinerende feiten, waaronder hoe het paleis een hoogte heeft van 84 meter (276 ft), een vloeroppervlak van 365.000 vierkante meter (3.930.000 sq ft) en hoe het het zwaarste gebouw ter wereld is. Ga vervolgens naar de 1e verdieping waar de belangrijkste vergaderruimten zich bevinden, samen met de balzaal.

Terwijl je het interieur en de architectuur bewondert, ontdek je hoe het gebouw bijna 500 kroonluchters, meer dan 1400 spiegels en plafondlampen, 35 miljoen kubieke voet marmer en 32 miljoen kubieke voet hout samen met tapijten bevat en andere decoraties maken dit gebouw tot een plek als geen ander.

Luister naar andere verbijsterende feiten, waaronder hoe het gebouw 8 ondergrondse verdiepingen heeft, waarvan de laatste een nucleaire bunker is, verbonden met de belangrijkste staatsinstellingen door 20 km catacomben.

Inbegrepen
 • Reserveringskosten
 • Entreeticket op basis van standaardrondleiding
 • Officiële gids
 • Hotel ophaal- en terugbrengservice
 • Fotokosten
 • Fooien
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Verzamelen bij Senatul Romaniei.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Paspoort

Goed om te weten

 • Wees 15 minuten voor aanvang aanwezig voor de veiligheidscontrole
 •  Deze rondleiding wordt niet aanbevolen voor mensen met beperkte mobiliteit; je ongeveer 200 traptreden tijdens je rondleiding (niet allemaal tegelijk); er is geen lift aanwezig
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,1 /5

gebaseerd op 319 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,1/5
 • prijs / kwaliteit
  3,7/5
 • dienstverlening
  3,5/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

In het begin was het een beetje verwarrend, er zijn veel andere groepen die op dezelfde plek samenkomen, dus het kan in het begin moeilijk zijn om je groep te vinden. De gids die je ontmoet is ook niet degene die je door het gebouw leidt, het is een rondleiding met een gids van het gebouw zelf. Ik weet niet zeker of het de moeite waard was om via GYG te boeken, in plaats van het zelf te boeken, maar de tour was niettemin erg interessant. Ik heb ervoor gekozen om voor het gemak via GYG te boeken, omdat je anders alleen 24 uur van tevoren het nummer op de website hoeft te bellen voor de rondleidingen door het parlement. Niet 2 dagen ervoor, niet de dag van, 24 uur. Je kunt niet e-mailen, het wordt niet beantwoord, tenzij het voor een grote groep is... Er waren veel hoepels, dus om die reden is het misschien de moeite waard om hier te boeken, maar het is de helft van de prijs als je het zelf wilt boeken . Let op, u KUNT NIET komen opdagen op de dag van, u heeft een reservering nodig. Ook

Verder lezen

12 juni 2022

Het bezoek was leuk, een beetje kort maar redelijk. Misschien zou het leuk zijn om nog een paar kamers om te draaien en minder te focussen op sommige details, je hebt zo'n grote wens om te zien dat het dan weinig lijkt. Een prettige ervaring die onvermijdelijk in Boekarest moet worden gedaan omdat het de moeite waard is.

2 februari 2020

Zeer goed georganiseerd, ontving ik een sms en werd ik gebeld om me te vertellen waar het ontmoetingspunt was. Ik had ook recht op een reep chocola aangeboden door de organisator. Door nadelen, ik ga eerst goed voor de röntgenfoto, maar uiteindelijk moet ik wachten totdat iedereen klaar is met het passeren van de beveiliging om het bezoek te starten, omdat de gids voor iedereen hetzelfde is, maar ik heb het dubbele betaald vergeleken met degenen die lokaal 40 lei betaalden voor een volwassene

Verder lezen

13 januari 2020

Product ID: 311993