Kies data

Boekarest Halloween

Boekarest Halloween: Onze meest aanbevolen

Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

1. Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

Ontdek de bezienswaardigheden en opmerkelijke steden van Transsylvanië tijdens een rondleiding vanuit Boekarest. Bezoek historische kastelen en een middeleeuwse stad terwijl je jezelf onderdompelt in deze sfeervolle regio. Profiteer van de ophaalservice vanaf je accommodatie en ga daarna naar de historische kastelen van Transsylvanië en de middeleeuwse stad Brașov. Pauzeer in het stadje Sinaia en breng daar een bezoek aan Kasteel Peleș, het voormalige zomerpaleis van de Roemeense koninklijke familie. Je reis gaat verder naar Bran, een plek die beroemd is vanwege het imposante fort dat verbonden is met de legende van Graaf Dracula. Luister naar verhalen over de echte Vlad de Spietser, op wie Bram Stoker zijn verhaal naar verluidt baseerde. Vanaf de overblijfselen van de citadel heb je een weids uitzicht over de omliggende bergen. Breng een bezoekje aan de souvenirmarkt en maak vervolgens met een lokale gids een wandeling door de middeleeuwse oude binnenstad van Brașov. Geniet van wat vrije tijd voordat je weer terugreist naar Boekarest, waar je bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Boekarest: dagtrip in groep naar kasteel van Dracula

2. Vanuit Boekarest: dagtrip in groep naar kasteel van Dracula

Vertrek in de ochtend vanuit Boekarest per privévoertuig met airconditioning naar Transsylvanië, dat bekend staat om de prachtige kastelen en de legende van Graaf Dracula. Pauzeer in het kleine plaatsje Sinaia in de Karpaten en krijg een rondleiding door het voormalige zomerverblijf Kasteel Peleş van de koninklijke familie van Roemenië. Vervolg je tocht door de bergen, naar het middeleeuwse Kasteel Bran en kom, tijdens een privérondleiding, meer te weten over de associatie met Graaf Dracula. Krijg wat tijd om souvenirs op de souvenirmarkt te kopen. Bezoek vervolgens de stad Brasov en bewonder, tijdens een begeleide rondwandeling door het oude stadsdeel, de middeleeuwse en gotische architectuur en bezienswaardigheden. Krijg tenslotte wat vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenningstocht te gaan, voordat je weer naar Boekarest terugkeert.

Vanuit Boekarest: dagtrip Kasteel Dracula, Peles & Brasov

3. Vanuit Boekarest: dagtrip Kasteel Dracula, Peles & Brasov

Verruil een dag lang de drukte van Boekarest voor de landschappen en bezienswaardigheden van Transsylvanië. Maak kennis met de historische kastelen, gevarieerde natuur en de betoverende sfeer van deze unieke regio. Je wordt opgehaald bij een nabijgelegen trefpunt en bezoekt deze fascinerende monumenten samen met een gids. Je dagtrip begint met een bezoek aan Kasteel Peles, gelegen in het schilderachtige bergdorp Sinaia, ook wel de Parel van de Karpaten genoemd. Bezoek de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie, met een prachtig paleis in Duitse renaissancestijl. In Brasov krijg je vervolgens vrije tijd om te lunchen. Je verkenningstocht door deze fascinerende Transsylvanische stad begint op het centrale plein. Vanaf hier wandel je door het goed onderhouden historische centrum langs bezienswaardigheden als de gotische Zwarte Kerk, het oude stadhuis en het smalste straatje van Europa. Je laatste bestemming van de dag is Kasteel Bran, dat we ook wel kennen als het Kasteel van Dracula. Maak een wandeling door de grandioze torens en de kronkelende smalle trappen en gangen, en kom meer te weten over de beruchte Vlad de Spietser.

Boekarest: dagtour Peles, kasteel Bran en Brasov

4. Boekarest: dagtour Peles, kasteel Bran en Brasov

Ontdek enkele van de beroemdste kastelen van Roemenië tijdens een begeleide dagtrip vanuit Boekarest. Bekijk het Peles-kasteel en het Bran-kasteel en neem wat vrije tijd om een wandeling te maken door de oude binnenstad van Brasov. Nadat u met de bus uit Boekarest bent opgehaald, verlaat u de stad naar Sinaia. Ontspan tijdens de rit naar het kasteel van Peles, de voormalige residentie van de koningen van Roemenië. Bewonder hier meubels, siervoorwerpen, tapijten, wandtapijten, sculpturen, schilderijen en wapencollecties uit de 15e tot 19e eeuw. Ga verder naar Bran met zijn beroemde Bran Castle, ook wel bekend als Dracula's Castle. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en hoe het een strategische missie had vanwege zijn ligging op de grens tussen Transsylvanië en Walachije. Breng vrije tijd door in Brasov en bewonder de huizen van de stad, gebouwd in renaissance-, barok-, provinciale en neoklassieke stijl. Verken het middeleeuwse fort van Brasov, voorheen een van Europa's veiligste forten. Bekijk de bewaard gebleven oude muur, de zwart-witte torens en het weversbastion. Kom meer te weten over de Catharinapoort, gelegen nabij de Scheipoort in het westelijke deel van het fort en de 4 kleine torentjes die het middeleeuwse recht op leven en dood over het leven van de vazal symboliseren. Keer later terug naar Boekarest voor aflevering bij uw accommodatie.

Boekarest: dagtocht kasteel Dracula, kasteel Peles & Brașov

5. Boekarest: dagtocht kasteel Dracula, kasteel Peles & Brașov

Dompel jezelf tijdens deze dagvullende tour door Transsylvanië onder in de legende van Vlad de Spietser, die als inspiratie diende voor het verhaal van graaf Dracula. Ontdek een aantal historische kastelen in de regio, en bezoek de stad Brașov. Begin je tour met een ophaalservice vanaf bepaalde ophaalpunten in Boekarest en rijd richting de regio Valahia. Ontdek het kasteel van Peles, gelegen in het pittoreske Sinaia en ook wel bekend als de Parel van de Karpaten. Reis door het berglandschap naar Bran, waar je het kasteel van Bran zult bezoeken, beter bekend als het kasteel van Dracula. Luister naar de legende over de angstaanjagende fictieve graaf. Ga verder naar Brașov, gelegen in het hart van Transsylvanië. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad. Ontmoet bezienswaardigheden zoals de gotische kerk van Biserica Neagră en de middeleeuwse Catharinapoort, de laatst overgebleven verdedigingsmuur van de stad.

Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

6. Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

Als thuisbasis van een van de beroemdste graven in de literatuurgeschiedenis is Transsylvanië een must-see bestemming bij een bezoek aan Roemenië. Op deze dagtocht vanuit Boekarest bezoek je de historische regio en ontdek je de invloed van verschillende culturen, waaronder de Roemeense, Saksische, Turkse en Hongaarse. Je vertrekt om 08:00 uur vanaf het Roemeens Atheneum  op het Plein van de Revolutie (Piața Revoluției) en reist naar de historische regio, in het oosten en zuiden begrensd door de dramatische bergen van de Karpaten. Je rijdt door de Transsylvanische Alpen naar Sinaia en Brasov. Sinaia is vernoemd naar de Bijbelse berg Sinaï en staat bekend om zijn prachtige laat-17e-eeuwse Byzantijnse klooster. Je bezoekt het neo-klassieke Kasteel Peleș, gebouwd aan een middeleeuwse route die Transsylvanië met Walachije verbond. Een hoogtepunt van je culturele uitstap is het middagbezoek aan het middeleeuwse Kasteel Bran. Beter bekend als het kasteel van Dracula, is het verbonden met de echte Vlad de Spietser, die de inspiratie werd voor Bram Stoker's beroemde vampier graaf Dracula. Het middagdeel van de tour bevat ook een korte wandeling in Brașov, een van de grootste middeleeuwse steden in Roemenië. Wandel door de historische straten en geniet van bezienswaardigheden, zoals de Council Square, Zwarte Toren en Zwarte Kerk om een idee te krijgen van het leven in een typische oude Transsylvanische stad. Aan het eind van de dag geniet je van het prachtige berglandschap tijdens de reis terug naar Boekarest voordat je rond 20:00 uur wordt afgezet op het Plein van de Revolutie.

Snagov-klooster en Mogosoaia-paleis: tour van een halve dag

7. Snagov-klooster en Mogosoaia-paleis: tour van een halve dag

Geniet van een prachtige tour van een halve dag vanuit Boekarest en bezoek 2 van de meest fascinerende bezienswaardigheden van Roemenië. Begin de tour direct bij je hotel, waar je wordt opgehaald door je gids en chauffeur. Geniet van een korte rit naar de eerste stop van de tour, het prachtige Mogosoaia-paleis. Gebouwd tussen het einde van de 17e eeuw in wat bekend staat als de Roemeense renaissancestijl of, afwisselend, de Brâncovenesc-stijl, bestaat het paleis uit een unieke combinatie van Venetiaanse en Ottomaanse architecturale en decoratieve elementen. Verken het prachtige paleis en de omgeving, waaronder de Gheorghe Bibescu-kapel, de St. George-kerk en de kassen van Mogosoaia. Vervolg de tour met een korte rit naar het spectaculaire Snagov-klooster, een belangrijk middeleeuws monument op een eiland in het noordelijke deel van het meer van Snagov. Ontdek het prachtige interieur van het klooster en vind de vermeende laatste rustplaats van Vlad Tepes, berucht in de internationale literatuur bekend als Dracula.

Van Boekarest: dagtrip Peles-kasteel en Dracula's kasteel

8. Van Boekarest: dagtrip Peles-kasteel en Dracula's kasteel

Ontdek de bezienswaardigheden en opmerkelijke steden van Transsylvanië tijdens deze rondleiding vanuit Boekarest. Bezoek historische kastelen terwijl je jezelf onderdompelt in deze prachtige en cultureel rijke regio. Nadat je bent opgehaald bij Piata Universitatii in het centrum van Boekarest, ga je op pad om de historische kastelen van Transsylvanië te verkennen. Stop in het kleine stadje Sinaia en bezoek het Peleș-kasteel om het voormalige zomerpaleis van het Roemeense koningshuis te verkennen. Ga verder naar Bran, beroemd om het imposante fort dat verbonden is met de legende van graaf Dracula. Luister naar verhalen over de echte Vlad de Spietser, die naar verluidt Bram Stoker heeft geïnspireerd. Bewonder een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen vanaf de overblijfselen van de citadel. Profiteer van wat vrije tijd voordat u terugkeert naar Boekarest, waar u wordt afgezet bij Piata Universitatii.

Boekarest: fietstocht van een halve dag

9. Boekarest: fietstocht van een halve dag

Begin je 4-uur durende fietstocht in de oude stad van Boekarest, waar je hoort over de geboorte van de stad en de Roemeense beschaving. Tijdens de communistische tijd werd het oude stadsgebied gedecimeerd en ingehaald door grootse stedelijke projecten. Tegenwoordig is het één van de armste gebieden in Boekarest en wordt het voornamelijk bewoond door zigeuners. Je bewondert het monumentale parlementsgebouw en komt meer te weten over het leven van de mensen onder het Ceasescu-regime. Passeer gebouwen uit de gouden eeuw van Boekarest van de 19e en begin 20e eeuw. Je bekijkt bezienswaardigheden en monumenten uit de tijd dat Boekarest bekendstond als Klein Parijs.

Boekarest: stadswandeling met hoogtepunten

10. Boekarest: stadswandeling met hoogtepunten

Geniet van een wandeling met een lokale vriend tijdens deze rondleiding om de hoogtepunten van Boekarest te ontdekken. Maak kennis met de stad terwijl je populaire bezienswaardigheden, verborgen hoekjes en historische pleinen verkent. Baan je een weg van het oude stadscentrum naar het iconische Parlementspaleis. Begin in het oude stadscentrum met een bezoek aan de oudste getuigen van de geboorte en ontwikkeling van Boekarest: Old Princely Court, Manuc's Inn en Stravopoleos Church. Bezoek vervolgens de beroemdste boulevard van Boekarest, Calea Victoriei, met zijn unieke architectuur en grandioze gebouwen zoals de Nationale Militaire Cirkel, het Telefoonpaleis, het Koninklijk Paleis van Boekarest, het Roemeense Atheneum, en meer. Neem een pauze van de bezienswaardigheden van de stad en krijg de kans om te ontspannen en af te koelen in de weelderige Cismigiu-tuinen, waar je aan het einde ook het stadhuis van Boekarest vindt. De Cismigiu-tuinen zijn het oudste park in Boekarest. Betreed de 20e eeuw en het communistische tijdperk door het grandioze paleis van Ceausescu en de Union Boulevard te zien, die ontworpen is om langer en breder te zijn dan de Champs Elysee. Sluit je bezoek af bij het Parlementspaleis, het op een na grootste en zwaarste gebouw ter wereld.

35 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Boekarest

Welke topattracties zijn een must-see in Boekarest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boekarest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Kasteel Bran

Andere activiteiten in Boekarest

Wil je alle activiteiten in Boekarest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boekarest

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 10 beoordelingen

Our host and driver was Aleksei. He is a friendly, funny and informative person. The pickup from the hotel was smooth and on time. You get picked up in a comfortable minivan. It was a small group of 7 people, wich makes it fun to socialize. When you leave bucharest, Aleksei drives trough some sightseeing places and tells you the story behind it. He also gave us tips for the next days in Bucharest Our first stop was Peles castle wich is located on the hills/mountains with fresh air. The Castle is specially beautiful from the inside. Aleksei tours you great in the castle and also quizes you during the tour, wich is creative. Our next stop was Brasov, wich is a small transylvanian town. Pretty picturesque city center. Aleksei shows you around and then gives you enough free time for sightseeing, shopping or lunching. Our last stop was Bran Castle itself, There is a small market outside the castle with souvenirs. The castle is also cool and was halloween themed. Thanks Aleksei!

Very well-planned and organized trip with a good balance between “tour” and “wander on your own”. Even though you do get to see three landmarks in one day, it doesn’t feel rushed. Nice and convenient to be picked up right at the hotel as well. Finally, our friendly guide Ovi had a pleasant way of sharing a wealth of information about the sights. Recommended!

Super om zo de stad te verkennen. Je komt op plekken die je anders waarschijnlijk niet gezien zou hebben. Ga dit zeker in meer (voor mij) onbekende steden doen. We hadden ook een leuke en ervaren gids bij ons .

This trip was amazing! We were at Peles Castle before the big tour buses. This gave us the opportunity to make some pictures without people. Dracula castle was nice to see but a bit too crowded.

Adrian was a great guide :) They even dropped us around the airport as we requested. The bus trip is comfortable (in November).