Kies data

Boekarest Tours

Boekarest Tours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Boekarest: Peleș, Kasteel Bran & oude stad van Brașov

1. Vanuit Boekarest: Peleș, Kasteel Bran & oude stad van Brașov

Nadat je bent opgehaald, rijd je de stad uit in de richting van Sinaia. Hier bezoek je Kasteel Peleș, het voormalige zomerverblijf van de Roemeense koningen. Je kunt hier van alles bewonderen: meubilair, sierobjecten, tapijten, wandtapijten, beeldhouwwerken, schilderijen en wapencollecties uit de 15e tot 19e eeuw. Je reis vervolgt zich naar Kasteel Bran, ook wel bekend als het kasteel van Dracula. Kom meer te weten over de geschiedenis van het kasteel en hoe het een strategisch punt was op de grens tussen Transsylvanië en Walachije. Hierna volgt een korte rondleiding door Brașov, waar je renaissancistische, barokke, provinciaalse en neoklassieke huizen bewondert. Je verkent het middeleeuwse fort van Brașov, ooit een van de sterkste vestingen van Europa. Werp een blik op de bewaard gebleven oude muur, de Zwarte en Witte Toren en het Weversbastion. Je komt ook meer te weten over de Catharinapoort, die aan het westelijke deel van het fort dicht bij de Scheipoort ligt. De vier torentjes op de poort symboliseren het middeleeuwse recht om over leven en dood van de vazallen te beschikken. Aan het eind van je rondleiding keer je terug naar Boekarest, waar je wordt afgezet op het vertrekpunt.

Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

2. Boekarest: dagtrip Dracula's kasteel, Peleș & Brașov

Ontdek de bezienswaardigheden en opmerkelijke steden van Transsylvanië tijdens een rondleiding vanuit Boekarest. Bezoek historische kastelen en een middeleeuwse stad terwijl je jezelf onderdompelt in deze sfeervolle regio. Profiteer van de ophaalservice vanaf je accommodatie en ga daarna naar de historische kastelen van Transsylvanië en de middeleeuwse stad Brașov. Pauzeer in het stadje Sinaia en breng daar een bezoek aan Kasteel Peleș, het voormalige zomerpaleis van de Roemeense koninklijke familie. Je reis gaat verder naar Bran, een plek die beroemd is vanwege het imposante fort dat verbonden is met de legende van Graaf Dracula. Luister naar verhalen over de echte Vlad de Spietser, op wie Bram Stoker zijn verhaal naar verluidt baseerde. Vanaf de overblijfselen van de citadel heb je een weids uitzicht over de omliggende bergen. Breng een bezoekje aan de souvenirmarkt en maak vervolgens met een lokale gids een wandeling door de middeleeuwse oude binnenstad van Brașov. Geniet van wat vrije tijd voordat je weer terugreist naar Boekarest, waar je bij je accommodatie wordt afgezet.

Vanuit Boekarest: dagtrip in groep naar kasteel van Dracula

3. Vanuit Boekarest: dagtrip in groep naar kasteel van Dracula

Vertrek in de ochtend vanuit Boekarest per privévoertuig met airconditioning naar Transsylvanië, dat bekend staat om de prachtige kastelen en de legende van Graaf Dracula. Pauzeer in het kleine plaatsje Sinaia in de Karpaten en krijg een rondleiding door het voormalige zomerverblijf Kasteel Peleş van de koninklijke familie van Roemenië. Vervolg je tocht door de bergen, naar het middeleeuwse Kasteel Bran en kom, tijdens een privérondleiding, meer te weten over de associatie met Graaf Dracula. Krijg wat tijd om souvenirs op de souvenirmarkt te kopen. Bezoek vervolgens de stad Brasov en bewonder, tijdens een begeleide rondwandeling door het oude stadsdeel, de middeleeuwse en gotische architectuur en bezienswaardigheden. Krijg tenslotte wat vrije tijd om op eigen gelegenheid op verkenningstocht te gaan, voordat je weer naar Boekarest terugkeert.

Vanuit Boekarest: dagtrip Kasteel Dracula, Peles & Brasov

4. Vanuit Boekarest: dagtrip Kasteel Dracula, Peles & Brasov

Verruil een dag lang de drukte van Boekarest voor de landschappen en bezienswaardigheden van Transsylvanië. Maak kennis met de historische kastelen, gevarieerde natuur en de betoverende sfeer van deze unieke regio. Je wordt opgehaald bij een nabijgelegen trefpunt en bezoekt deze fascinerende monumenten samen met een gids. Je dagtrip begint met een bezoek aan Kasteel Peles, gelegen in het schilderachtige bergdorp Sinaia, ook wel de Parel van de Karpaten genoemd. Bezoek de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie, met een prachtig paleis in Duitse renaissancestijl. In Brasov krijg je vervolgens vrije tijd om te lunchen. Je verkenningstocht door deze fascinerende Transsylvanische stad begint op het centrale plein. Vanaf hier wandel je door het goed onderhouden historische centrum langs bezienswaardigheden als de gotische Zwarte Kerk, het oude stadhuis en het smalste straatje van Europa. Je laatste bestemming van de dag is Kasteel Bran, dat we ook wel kennen als het Kasteel van Dracula. Maak een wandeling door de grandioze torens en de kronkelende smalle trappen en gangen, en kom meer te weten over de beruchte Vlad de Spietser.

Boekarest: dagtour Peles, kasteel Bran en Brasov

5. Boekarest: dagtour Peles, kasteel Bran en Brasov

Ontdek enkele van de beroemdste kastelen van Roemenië tijdens een begeleide dagtrip vanuit Boekarest. Bekijk het Peles-kasteel en het Bran-kasteel en neem wat vrije tijd om een wandeling te maken door de oude binnenstad van Brasov. Nadat u met de bus uit Boekarest bent opgehaald, verlaat u de stad naar Sinaia. Ontspan tijdens de rit naar het kasteel van Peles, de voormalige residentie van de koningen van Roemenië. Bewonder hier meubels, siervoorwerpen, tapijten, wandtapijten, sculpturen, schilderijen en wapencollecties uit de 15e tot 19e eeuw. Ga verder naar Bran met zijn beroemde Bran Castle, ook wel bekend als Dracula's Castle. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en hoe het een strategische missie had vanwege zijn ligging op de grens tussen Transsylvanië en Walachije. Breng vrije tijd door in Brasov en bewonder de huizen van de stad, gebouwd in renaissance-, barok-, provinciale en neoklassieke stijl. Verken het middeleeuwse fort van Brasov, voorheen een van Europa's veiligste forten. Bekijk de bewaard gebleven oude muur, de zwart-witte torens en het weversbastion. Kom meer te weten over de Catharinapoort, gelegen nabij de Scheipoort in het westelijke deel van het fort en de 4 kleine torentjes die het middeleeuwse recht op leven en dood over het leven van de vazal symboliseren. Keer later terug naar Boekarest voor aflevering bij uw accommodatie.

Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

6. Boekarest: voorrangsticket Parlementspaleis

Ervaar één van de topattracties tijdens je bezoek aan Boekarest, met een gepland bezoek aan het Parlementspaleis. Het paleis werd besteld door Nicolae Ceaușescu, de dictator van het communistische Roemenië en het werd gebouwd tussen 1984-1997.  Begonnen tijdens de donkerste periode van het communisme, werd de gekke droom van Ceausescu het grootste gebouw in Europa en het op één na grootste gebouw ter wereld. Start de rondleiding door  de rij over te slaan met je toegangsticket. Maak kennis met de officiële gids van het parlement van Boekarest en begin met het verkennen van het interieur van het gebouw. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en hedendaagse realiteit van dit unieke gebouw tijdens een boeiende rondleiding die 3 niveaus van het gebouw beslaat. Begin op de begane grond waar de ingang zich bevindt. Ontdek een reeks fascinerende feiten, waaronder hoe het paleis een hoogte van 84 meter heeft, een vloeroppervlak van 365.000 vierkante meter en hoe het het zwaarste gebouw ter wereld is. Ga vervolgens naar het 1e niveau waar de  belangrijkste vergaderzalen zich samen met de balzaal bevinden. Terwijl je het interieur en de architectuur bewondert, ontdek je het unieke gebouw met bijna 500 kroonluchters, meer dan 1400 spiegels en plafondlampen, 10,6 miljoen kubieke meter marmer en 9,7 miljoen kubieke meter hout samen met tapijten en andere decoraties. Luister naar andere verbijsterende feiten, waaronder hoe het gebouw 8 ondergrondse verdiepingen heeft, waarvan de laatste een nucleaire bunker is, verbonden met de belangrijkste staatsinstellingen door 20 km catacomben. Beëindig de rondleiding op de 2e verdieping waar het balkon je een geweldig uitzicht biedt over de Fountains Avenue.

Boekarest: dagtocht kasteel Dracula, kasteel Peles & Brașov

7. Boekarest: dagtocht kasteel Dracula, kasteel Peles & Brașov

Dompel jezelf tijdens deze dagvullende tour door Transsylvanië onder in de legende van Vlad de Spietser, die als inspiratie diende voor het verhaal van graaf Dracula. Ontdek een aantal historische kastelen in de regio, en bezoek de stad Brașov. Begin je tour met een ophaalservice vanaf bepaalde ophaalpunten in Boekarest en rijd richting de regio Valahia. Ontdek het kasteel van Peles, gelegen in het pittoreske Sinaia en ook wel bekend als de Parel van de Karpaten. Reis door het berglandschap naar Bran, waar je het kasteel van Bran zult bezoeken, beter bekend als het kasteel van Dracula. Luister naar de legende over de angstaanjagende fictieve graaf. Ga verder naar Brașov, gelegen in het hart van Transsylvanië. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad. Ontmoet bezienswaardigheden zoals de gotische kerk van Biserica Neagră en de middeleeuwse Catharinapoort, de laatst overgebleven verdedigingsmuur van de stad.

Boekarest: Tickets en gids voor het Parlementspaleis

8. Boekarest: Tickets en gids voor het Parlementspaleis

Eenmaal aangekomen op de locatie, zal uw gastheer ervoor zorgen dat u zich welkom voelt en u kennis laat maken met de gids. Passeer de metaaldetectoren, je eerste stop is in de Honor Hallway, een plek vol torso's die enkele van de meest representatieve Roemeense koningen uit de middeleeuwen tot de moderne tijd vertegenwoordigen, zoals Vlad Dracula. De volgende stap zijn de enorme gangen en de kamers die zijn vernoemd naar enkele van de belangrijkste Roemeense kunstenaars, dichters en schrijvers: N. Balcescu, M. Kogalniceanu enz. Tijdens de tour bewonder je de roze kamer gewijd aan ONU-bijeenkomsten, de Music Hall, locatie waar enkele van 's werelds grootste artiesten optraden, en het indrukwekkende balkon van Ceausescu met het prachtige uitzicht op UNIRSI Boulevard. Je tour eindigt in iets waarvan wordt aangenomen dat het de grootste balzaal van Europa is, vergelijkbaar met de grootte van vier aan elkaar geschakelde voetbalvelden.

Boekarest: begeleide Ceausescu Villa Tour

9. Boekarest: begeleide Ceausescu Villa Tour

Eenmaal voor de Villa aangekomen, neemt uw medewerker het over. Je rondleiding begint met het privékantoor van de dictator, gevolgd door de schaakkamer. Wandel daarna door de villa en bewonder de slaapkamers, de familie-eetkamer en de ontspanningstafel. Als je naar boven gaat, kom je nog een reeks slaapkamers tegen die toebehoorden aan het Ceasescu-paar, voordat je verder gaat naar het groene huis met een nagebootst tropisch klimaat. Dit klimaat maakt de teelt van exotisch fruit zoals bananen en ananas mogelijk, waaronder veel ander fruit dat niet inheems is in het land. De eigenaar van de villa was een grote fan van exotische vogels, vandaar dat de tuin bevolkt werd door pauwen. Last but not least, bezoek het binnenzwembad, een werk dat maanden in beslag heeft genomen. Het zwembad is geheel gedecoreerd met blauw mozaïek en bevat bloemen- en dierenthema's die doen denken aan die uit het oude Rome. Ontdek dit alles, geperst in slechts één huis dat ver uit de ogen van mensen was. Het was een huis waar de familie van een dictator het luxe leven leidde, terwijl de rest van de bevolking honger leed.

Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

10. Boekarest: dagtocht naar Brasov, Peles & Kasteel van Dracula

Als thuisbasis van een van de beroemdste graven in de literatuurgeschiedenis is Transsylvanië een must-see bestemming bij een bezoek aan Roemenië. Op deze dagtocht vanuit Boekarest bezoek je de historische regio en ontdek je de invloed van verschillende culturen, waaronder de Roemeense, Saksische, Turkse en Hongaarse. Je vertrekt om 08:00 uur vanaf het Roemeens Atheneum  op het Plein van de Revolutie (Piața Revoluției) en reist naar de historische regio, in het oosten en zuiden begrensd door de dramatische bergen van de Karpaten. Je rijdt door de Transsylvanische Alpen naar Sinaia en Brasov. Sinaia is vernoemd naar de Bijbelse berg Sinaï en staat bekend om zijn prachtige laat-17e-eeuwse Byzantijnse klooster. Je bezoekt het neo-klassieke Kasteel Peleș, gebouwd aan een middeleeuwse route die Transsylvanië met Walachije verbond. Een hoogtepunt van je culturele uitstap is het middagbezoek aan het middeleeuwse Kasteel Bran. Beter bekend als het kasteel van Dracula, is het verbonden met de echte Vlad de Spietser, die de inspiratie werd voor Bram Stoker's beroemde vampier graaf Dracula. Het middagdeel van de tour bevat ook een korte wandeling in Brașov, een van de grootste middeleeuwse steden in Roemenië. Wandel door de historische straten en geniet van bezienswaardigheden, zoals de Council Square, Zwarte Toren en Zwarte Kerk om een idee te krijgen van het leven in een typische oude Transsylvanische stad. Aan het eind van de dag geniet je van het prachtige berglandschap tijdens de reis terug naar Boekarest voordat je rond 20:00 uur wordt afgezet op het Plein van de Revolutie.

223 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 14

Veelgestelde vragen over Boekarest

Welke topattracties zijn een must-see in Boekarest?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Boekarest?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Kasteel Bran

Andere activiteiten in Boekarest

Wil je alle activiteiten in Boekarest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boekarest

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.197 beoordelingen

Our host and driver was Aleksei. He is a friendly, funny and informative person. The pickup from the hotel was smooth and on time. You get picked up in a comfortable minivan. It was a small group of 7 people, wich makes it fun to socialize. When you leave bucharest, Aleksei drives trough some sightseeing places and tells you the story behind it. He also gave us tips for the next days in Bucharest Our first stop was Peles castle wich is located on the hills/mountains with fresh air. The Castle is specially beautiful from the inside. Aleksei tours you great in the castle and also quizes you during the tour, wich is creative. Our next stop was Brasov, wich is a small transylvanian town. Pretty picturesque city center. Aleksei shows you around and then gives you enough free time for sightseeing, shopping or lunching. Our last stop was Bran Castle itself, There is a small market outside the castle with souvenirs. The castle is also cool and was halloween themed. Thanks Aleksei!

Goed gestructureerde tour met een uiterst bekwame Italiaanse gids die tijdens het bezoek de uitleg heeft verrijkt met veel actueel nieuws over Roemenië. Uitstekende organisatie met betrekking tot tijdschema's maar ook met respect voor de behoeften van de deelnemers. Ik raad aan om maandagen te vermijden, aangezien de nationale musea gesloten zijn en we het kasteel van Peles niet binnen konden bezoeken.

Very well-planned and organized trip with a good balance between “tour” and “wander on your own”. Even though you do get to see three landmarks in one day, it doesn’t feel rushed. Nice and convenient to be picked up right at the hotel as well. Finally, our friendly guide Ovi had a pleasant way of sharing a wealth of information about the sights. Recommended!

This trip was amazing! We were at Peles Castle before the big tour buses. This gave us the opportunity to make some pictures without people. Dracula castle was nice to see but a bit too crowded.

Adrian was a great guide :) They even dropped us around the airport as we requested. The bus trip is comfortable (in November).