8. Bologna: rondleiding met traditionele gerechten
Leer alle geheimen van de traditionele Italiaanse eetcultuur en items uit de regio Bologna tijdens deze begeleide foodtour. Uw voedselgids leidt u door de geschiedenis achter de gerechten en hun bereiding. Ervaar Bologna vanuit een ongewoon perspectief.
Ontdek waarom Bologna bekend staat als de wijze voor het huisvesten van de op een na oudste universiteit van Europa, de rode vanwege de rode daken van zijn huizen, en de rijken voor zijn voedselaanbod en smaak.
Ontdek de geheimen achter de Italiaanse gastronomie in de regio Emilia-Romagna als referentie vanwege de historische banden met eten en Bologna als een hotspot voor Italiaanse culinaire hoogstandjes.
Hieronder staan enkele gerechten die u tijdens de rondleiding kunt proberen:
Lokale vleeswaren en kazen met handgebakken brood of een schotel met gemengde pizza - de maaltijd wordt geopend met een breed scala aan lokale vleeswaren en kazen of met een heerlijke schotel met gemengde gastronomische pizza.Verse pasta zoals Bolognese tortellini gevuld met verschillende soorten vlees en parmezaanse kaas. Meestal worden ze geserveerd in vleesbouillon, maar onze gasten hebben de mogelijkheid om uit verschillende opties te kiezen voor het garneren van hun tortellini.Bolognese cotoletta, een kalfsvlees geserveerd met een rijke saus gemaakt met room en parmezaanse kaas en belegd met gerookte ham. Het traditionele recept vereist dat het vlees wordt gebakken en vervolgens wordt geserveerd in vleesbouillon. Tot slot wordt het kort gebakken in de oven en geserveerd bedekt met gesmolten kaas en ham.Brazadela, is een cake bereid in de vorm van een donut naar een traditioneel boerenrecept. Sinds de oorsprong is het recept doorgegeven van moeders op hun kinderen om de eenvoud en delicate smaak te behouden.Espressokoffie is de onvermijdelijke afsluiting van elke Italiaanse maaltijd. Espresso wordt aangeboden in een historische coffeeshop, vergezeld van ambachtelijke slagroom.