9. Bologna: begeleide traditionele culinaire tour
Leer alle geheimen van de traditionele Italiaanse eetcultuur en items uit de regio Bologna kennen tijdens deze begeleide foodtour. Uw lokale voedselexpert leidt u door het leven in Bologna achter de gerechten en hun bereiding. Ervaar Bologna vanuit een ongewoon perspectief. Ontdek waarom Bologna bekend staat als de wijze vanwege de op één na oudste universiteit van Europa, de rode vanwege de rode daken van de huizen en de rijke vanwege het voedselaanbod en de smaak. Ontdek de geheimen achter de Italiaanse gastronomie in de regio Emilia-Romagna als referentie vanwege de historische banden met eten en Bologna als hotspot voor Italiaanse culinaire hoogstandjes. De volgende zijn een paar gerechten die u tijdens de tour kunt proberen: - Verse pasta zoals Ragù alla Bolognese Tagliatelle gegarneerd met lokale Parmezaanse kaas. Een, zo niet, het typische eerste gerecht in Bologna. Dit gerecht is veelzijdiger dan de beroemde lasagne en verwelkomt je in Bologna terwijl je nog wat ruimte in je maag overhoudt voor de volgende stops. Als alternatief kunt u Tortellini krijgen, geserveerd in bouillon, zoals de traditie voorschrijft, wat net zo typisch is. - Een schotel met gemengde pizza met gastronomische toppings - probeer een heerlijke schotel met gemengde gastronomische pizza op een lokale markt, pizza is zonder twijfel het meest gevraagde en geliefde eten in Italië en in Bologna kan het worden overgoten met heerlijke lokale ingrediënten. - Cotoletta alla Bolognese in de moderne versie van gehaktballetjes. Een originele versie van een traditioneel gerecht in Bologna, de Boltoletta is een nieuwe manier om de Cotoletta alla Bolognese te proeven. Een kalfsvlees geserveerd met een rijke saus gemaakt met room en Parmezaanse kaas en gegarneerd met gerookte ham. Het traditionele recept vereist dat het vlees wordt gebakken en vervolgens wordt geserveerd in vleesbouillon. Tot slot wordt het kort gebakken in de oven en geserveerd bedekt met gesmolten kaas en ham. - Het beste ambachtelijke Italiaanse ijs in Bologna met heerlijke smaken of als alternatief Torta degli Addobbi: een rijstwafel met zeer oude oorsprong; het werd voorbereid in Bologna, al rond 1400, ter gelegenheid van Corpus Domini, eind mei; een tijd waarin balkons en ramen feestelijk werden versierd met gekleurde gordijnen en deze in ruitvorm gesneden cake werd aangeboden aan familie en vrienden! - Espresso of een Macchiato (heel anders dan de Amerikaanse Macchiato) is de onvermijdelijke afsluiting van elke Italiaanse maaltijd. Espresso wordt aangeboden in een plaatselijke coffeeshop.