Onze aanbevelingen voor Bomerano

Sorrento: het pad van de godenwandeling

Sorrento: het pad van de godenwandeling

Het Pad van de Goden neemt ons mee terug in de tijd, naar de glorie van de Griekse periode. Deze wandeling, waarschijnlijk een van de beroemdste paden in Italië, loopt van Bomerano naar Nocelle. Wandelend tussen hemel en aarde is het vanaf het Pad van de Goden mogelijk om een van de meest adembenemende panorama's op aarde te bewonderen: een prachtig uitzicht op de kust die zich uitstrekt van de archipel van Li Galli links van je tot het eiland Capri voor je. Het Pad van de Goden is, ondanks de naam, ook een buitengewoon voorbeeld van het werk van de mens, die er door de eeuwen heen in slaagde om zelfs de meest onpraktische locaties van de regio te koloniseren. Als je door dit spectaculaire landschap wandelt, kun je uiteindelijk de plaatselijke herders en boeren ontmoeten. Ze werken en leven nog steeds in dit kleine stukje hemel en trotseren elke dag de moeilijkheden van hun harde werk met passie en toewijding, een handelsmerk van de mensen hier in Zuid-Italië. Door oude wijngaarden, terrassen, boerderijen en kloosters, hangend op 650 meter boven de zeespiegel, heb je het gevoel in een schilderij te lopen met een steeds veranderend landschap.

Positano: privétransfer naar Bomerano - Pad van de Goden

Positano: privétransfer naar Bomerano - Pad van de Goden

Geniet van de ophaalservice vanaf je accommodatie in Positano op de door jou gewenste ochtendtijd en reis in alle comfort naar het ophaalpunt van het Pad der Goden in Bomerano (meest oostelijke punt). Bewonder het prachtige uitzicht langs de kust terwijl je vaart en voel je vrij om je Engelssprekende chauffeur vragen te stellen over het gebied (lokale cultuur, eten, enz...). Kom ontspannen en vol energie aan bij het Pad der Goden. Wandel op eigen gelegenheid over dit adembenemende pad terug naar het centrum van Positano.

Vanuit Sorrento: Pad van de Goden Wandelen & Transfer met gids

Vanuit Sorrento: Pad van de Goden Wandelen & Transfer met gids

Begin je avontuur op het trefpunt waar vervoer je met een comfortabel busje naar het begin van de route in Agerola - Bomerano brengt. Neem een paar wandelstokken mee en wandel 3,5 uur in een spectaculair landschap door oude wijngaarden, terrastuinen, boerderijen en kloosters op ongeveer 700 meter boven zeeniveau. Luister goed naar je deskundige gids die je alle informatie geeft om de route veilig af te leggen. Leer de geschiedenis en tradities van het gebied van je gids en je krijgt de kans om de lokale boeren onderweg te ontmoeten en met ze te praten. Eindig de tocht aan het eindpunt van de rondwandeling in Bomerano, waar je wordt opgehaald om teruggebracht te worden naar het trefpunt waar de reis begon.

Pad van de Goden: trektocht met gids vanuit Napels

Pad van de Goden: trektocht met gids vanuit Napels

Begin deze suggestieve bustour met een comfortabele bus die je van Napels naar de eerste betoverende halte brengt: Bomerano. Hier ontmoet je je gids die je zal begeleiden tijdens wat een onvergetelijke ervaring zal worden. Onderweg stop je bij iconische plaatsen zoals de 'Grotta Biscotto', de dorpjes 'Lì Cannati' en 'Colle Serra', terwijl je langs de zee zweeft boven Praiano en het klooster van S. Domenico. Maar het avontuur eindigt hier niet! Er wacht je een niet te missen stop bij een authentieke lokale herder, die je zal verwelkomen in zijn rustieke stenen ruïne om je de zuiveldelicatessen te laten proeven die direct ter plaatse worden geproduceerd. Dit is een unieke kans om de echte smaken van de Campanische traditie te proeven en je nog meer onder te dompelen in de authenticiteit van dit betoverende land. Tijdens je reis heb je de mogelijkheid om een buitengewone omgeving te verkennen die rijk is aan bronnen met vers drinkwater, terwijl je verdwaalt tussen de vele panoramische terrassen vanwaar je adembenemende foto's kunt maken en de Faraglioni van het eiland Capri, het betoverende eiland Li Galli en de majestueuze toppen van de Monti Lattari kunt bewonderen. Aan het einde van de route keer je terug naar Bomerano waar je je comfortabele bus vindt om terug te keren naar Napels.

VAN NAPLES: PAD DER GODEN

VAN NAPLES: PAD DER GODEN

Het Pad van de Goden, omgeven door een adembenemend natuurschoon, laat je de wonderen van de Amalfikust vanuit een nieuw perspectief bewonderen. Het Pad van de Goden presenteert een van de meest opvallende panorama's op aarde: halverwege kruist het pad van Bomerano naar Nocelle om de kliffen van de Amalfikust te onthullen. Naast het pad kun je grotten en terrassen bewonderen die van de kliffen in de zee vallen en diepe pittoreske valleien vormen. Onder de hoge routes van de Amalfikust is deze wandeling de meest bekende, die je meeneemt op een terugweg van Nocelle naar Colle Serra. Tijdens je avontuur heb je talloze mogelijkheden om de serene schoonheid op de gevoelige plaat vast te leggen. Je komt aan bij de eindbestemming en het hoogtepunt, Punta Campanella, dat onder de zee verbonden is met het prachtige eiland Capri.

VAN NAPLES: PAD VAN GODEN (MET GIDS)

VAN NAPLES: PAD VAN GODEN (MET GIDS)

Het Pad van de Goden, omgeven door een adembenemend natuurschoon, laat je de wonderen van de Amalfikust vanuit een nieuw perspectief bewonderen. Het Pad van de Goden presenteert een van de meest opvallende panorama's op aarde: halverwege kruist het pad van Bomerano naar Nocelle om de kliffen van de Amalfikust te onthullen. Naast het pad kun je grotten en terrassen bewonderen die van de kliffen in de zee vallen en diepe pittoreske valleien vormen. Onder de hoge routes van de Amalfikust is deze wandeling de meest bekende, die je meeneemt op een terugweg van Nocelle naar Colle Serra. Tijdens je avontuur heb je talloze mogelijkheden om de serene schoonheid op de gevoelige plaat vast te leggen. Je komt aan bij de eindbestemming en het hoogtepunt, Punta Campanella, dat onder de zee verbonden is met het prachtige eiland Capri. Vergezel je gids bij de ingang van het pad.

Amalfikust: Bomerano naar Nocelle – Het pad van de goden

Amalfikust: Bomerano naar Nocelle – Het pad van de goden

De dag begint met privé ophalen van uw accommodatie en afzetten bij Bomerano. Het hoofdgedeelte van de wandeling is ongeveer 6,5 km en begint bij de kleine dorpjes Bomerano (in Agerola). Onderweg zijn er prachtige uitzichten op zee en kustplaatsen beneden. Je zult een verbazingwekkende wandeling maken langs torenhoge kalkstenen bergen, kleurrijke wilde bloemen en oude verlaten stenen huizen, en door bossen en weiden met lang gras. Eenmaal aangekomen in Nocelle staat de chauffeur op je te wachten om je terug te brengen naar je accommodatie.

Amalfikust: Pad van de Goden wandeling met transfer

Amalfikust: Pad van de Goden wandeling met transfer

Ontdek het Pad van de Goden tijdens een begeleide wandeling van Bomerano naar Nocelle. Bewonder het prachtige uitzicht op de Amalfikust en het eiland Capri. Pas je tour aan met een bezoek aan Positano, een lunch in Nocelle of een proeverij in een herdershuis. Je wordt bij je hotel opgehaald in een comfortabele auto of busje en rijdt naar het startpunt van de wandeling in Bomerano. Begin je wandeling langs het Pad van de Goden, een prachtig pad dat een prachtig uitzicht biedt op de Amalfikust en het eiland Capri. Bewonder het uitzicht op de zee en de bergen terwijl je over het pad loopt. Bereik het kleine dorpje Nocelle aan het einde van de wandeling, waar je chauffeur je opwacht om je terug te brengen naar je hotel. Pas je tour aan met een bezoek aan het dorp Positano, een lunch in Nocelle of een proeverij in een herdershuis.

Veelgestelde vragen over Bomerano

Activiteiten in Bomerano

Steden in Italië

Andere activiteiten in Bomerano

Wil je alle activiteiten in Bomerano bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.