Kies data
Belevingen in

Bonifacio

Bonifacio: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Ajaccio of Porticcio: boottocht naar Bonifacio

1. Vanuit Ajaccio of Porticcio: boottocht naar Bonifacio

Je ontdekt de spectaculaire landschappen van de  zuidkust van Corsica aan boord van een rondvaartboot uit Ajaccio tijdens een dagexcursie naar de gemeente Bonifacio en haar legendarische rotsformaties. Gelegen direct aan de Middellandse Zee en gescheiden van Sardinië door de Straat van Bonifacio, staat de gemeente bekend om zijn idyllische stranden en torenhoge kliffen. Je vaart naar de Golf van Valinco voor een adembenemend uitzicht op de kust. Bekijk de beroemde leeuwvormige rots van Roccapina en meer. Je komt onderweg meer te weten over de geschiedenis van Corsica en zijn tradities. Kom dicht bij de uitgehouwen Trap van Koning Aragon, volgens de legende gemaakt in één nacht door de troepen van Alfonso V, tijdens de onsuccesvolle belegering van Bonifacio in 1420. Je bewondert de zeegrotten in de vorm van de hoed van Napoleon en de karakteristiek uitgeslepen rotsformatie Grain de Sable. Bij aankomst in Bonifacio heb je 4 uur de tijd om vrij rond te lopen en een mooie lunchplek te vinden. Je reist met de minitrein op eigen gemak heen en weer tussen de haven en de citadel in de bovenstad.

Ajaccio: dagtocht boottocht naar Bonifacio

2. Ajaccio: dagtocht boottocht naar Bonifacio

Verken het beste van Bonifacio vanaf de zee en land op deze boottocht vanuit Ajaccio of Porticcio. Zwem in de zee en ervaar de Lavezzi-eilanden en kliffen van Bonifacio. Stap aan boord van de boot in Ajaccio of Porticcio en ga naar je eerste stop, de emblematische Leeuw van Roccapina, een prachtig natuurlijk beeldhouwwerk van een leeuw gevormd in de rotsen. Neem hier een duik in het warme en kristalheldere water van het strand. Eenmaal terug aan boord, ga je zitten aan een charcuterie-proeverijbord en drink je een glas lokale roséwijn. Ga verder naar de Lavezzi-eilanden en koel af met een duik in de zee voordat je naar de Piantarella-lagune gaat, het grootste natuurlijke zwembad van Corsica. Ga vervolgens naar Bonifacio en geniet van wat vrije tijd voor de lunch in een lokaal restaurant of verken de stad te voet. Ga ten slotte terug naar Ajaccio. Stop onderweg voor een duik bij een van de pittoreske stranden of duik de zee in bij Anse de Cacao.

Van Ajaccio: boottocht Lavezzi-eilanden en Bonifacio-grotten

3. Van Ajaccio: boottocht Lavezzi-eilanden en Bonifacio-grotten

Ga voorbij Ajaccio naar de archipel van de Lavezzi-eilanden en het historische Bonifacio tijdens een dagexcursie, inclusief bootvervoer en een lokale gids. Verken de lagunes van de Lavezzi-eilanden, bewonder de grotten en steile kliffen van Bouches de Bonifacio en wandel over de stranden van Plage de Tivella . Begin je tour met een boottocht van Ajaccio naar de archipel van de Lavezzi-eilanden, een verzameling granieten eilanden die bekend staan om hun ruige terrein, aquamarijnwater, koraalriffen en talloze lagunes. Vervolg uw tour naar Bonifacio om de 9e-eeuwse stad te verkennen of te ontspannen met een lange lunch. Bezoek in Bonifacio een middeleeuwse citadel op een klif of bezoek het Bastion de L'Etendard-museum of L'Escalier du Roi d'Aragon, een trap met 187 treden die in de klif is uitgehouwen. Ga verder naar Bonifacio National Park om te wandelen, grotten te verkennen of te zwemmen bij Plage de Tivella voordat je terugkeert naar Ajaccio.

Veelgestelde vragen over Bonifacio

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Bonifacio?

Sitemap Bonifacio

Wil je alle activiteiten in Bonifacio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bonifacio

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 113 beoordelingen

De boottocht is lang en had kunnen worden begeleid door een gids die de geschiedenis van de regio uitlegt. Aan de andere kant is het uitzicht op Bonifacio aan zee adembenemend. 4 uur naar de stad is genoeg. De kapitein gaf ook aan het einde van de reis aan dat de bemanning kon worden getipt. De gebruikte woorden gaven ons de indruk dat het een verplichting was .... een beetje druk.

Een uitstekende rit

Ik heb Bonifacio altijd over de weg bezocht. Deze keer kreeg ik de zee-versie. Adembenemend. Het is indrukwekkend om te zien dat het dorp op een kalkstenen klif is gebouwd. De dorpelingen zijn gastvrij en vriendelijk. Ondanks de beperktheid van de weg. Alles stroomt zonder rommel. Veel dank aan het navigatiepersoneel.

Uitstekende ontdekking. De stad is prachtig, de cruise erg goed en de bemanning erg vriendelijk! We hadden zelfs de kans om een walvis te zien! Let op, vergeet niet om iets mee te nemen tijdens de terugreis met een wat lange boot (boek, telefoon)

Ik heb een geweldige tijd gehad met mijn moeder, het zou wat levendiger kunnen zijn op de boot, omdat de reis vrij lang is, zoals 's middags muziek opzetten. Maar anders was het geweldig.

Personeel aan de top, zeer professioneel en zeer zorgzaam. Alleen een beetje muziek zou dit uitje tot een echte cruise maken.