Belevingen in
Bonn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Veelgestelde vragen over Bonn

Welke topattracties zijn een must-see in Bonn?

De topattracties in Bonn zijn:

Plan je bezoek

 • Waar is Bonn en hoe kom ik er?

  Bonn is helemaal in het westen van Duitsland. Het is ongeveer 30km van Cologne vandaag (een half uur met de auto), perfect dus voor een dagtripje. Bonn ligt op minder dan 80km van Düsseldorf (een uurtje met de auto) en ongeveer 150km van Frankfurt. Vanaf Berlijn is het een rit van 600km, vijf uur in de trein of één uur met het vliegtuig.

 • Hoe kom ik bij het dichtstbijzijnde vliegveld?

  Cologne Bonn Airport ligt tussen Cologne en Bonn. De Express City trein rijdt regelmatig naar beide steden.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente is een geweldige tijd voor een bezoek aan Bonn, met weinig neerslag en luchtvochtigheid, milde temperaturen en veel zonlicht.

Sitemap Bonn

Wil je alle activiteiten in Bonn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bonn

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 571 beoordelingen

Betoverende Rijnreis met het schip "Rheinprinzessin".

Het schip "Rheinprinzessin" draagt de naam niet voor niets - het is chic, modern en elegant. De "Princess" is snel en manoeuvreert elegant bij het aanmeren. De bemanning draagt nette zee-uniformen, is beleefd en behulpzaam. Bij Bort is er een grote keuze aan eten en drinken voor jong en oud. De reis begon bij Alter Zoll/Bonn, ging naar Königswinter en terug. Het is een prachtige route, waar je veel bezienswaardigheden te zien krijgt, zoals - foto van de oude binnenstad van Bonn, het regeringsdistrict, het Siebengebirge en nog veel meer. We kregen altijd veel interessante dingen over elk gezicht te horen via luidsprekeraankondigingen.

Een prachtige stad.

Beethovenhuis is een must en dat geldt ook voor de botanische tuin en het park. Doe de Beethoven-tour niet als je erover nadenkt - het enige deel dat de moeite waard is, is het huis. De rest van de plaatsen die op de tourkaart zijn aangegeven, zijn niet toegankelijk voor toeristen en hebben alleen een bordje waarop staat dat Beethoven hier verbleef of hier een tijdje speelde. Er zijn nog meer interessante dingen te doen in Bonn.

Het was niet gepast dat we bij elke nieuwe locatie extra moesten betalen voor onze drankjes. Suggestie: bied in elk restaurant een karaf kraanwater of mineraalwater aan, als je iets anders wilt kun je dat bestellen en extra betalen. Bij de vroege Kölsch was er een röggelchen en twee plakjes kaas voor twee personen. Suggestie: twee rollen zou gepast zijn geweest.

Heerlijke middag in een heel grappige ronde

We waren een heel klein groepje, met z'n zessen trokken we door het zuidelijke deel van de stad. We hebben een aantal fantastische restaurants leren kennen waar ik zeker nog een keer naar toe zal gaan. Er zijn ook enkele interessante verhalen over Südstadt. Onze gids heeft een warme en grappige manier, bedankt ahhh wat was de naam ... Mareike?

We werden perfect geholpen bij het inwisselen van de voucher. De persoon die ons hielp sprak ook Nederlands. Fijne ervaring, goede uitleg over het gebruik van de tickets.