Bonn
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Bonn

Bekijk alle tours en activiteiten in Bonn

Bonn: 7 beste activiteiten en bezienswaardigheden

Het kabbelende water van de rivier de Rijn geeft prachtig het stadgevoel van Bonn weer. Deze relaxte stad biedt genoeg mogelijkheden tijdens de dag, terwijl het nachtleven je tot in de late uren zal vermaken. Ervaar het allemaal met onze top 7 tips!

Museum Koenig

Begin je tocht bij Bonn's meest indrukwekkende natuurhistorisch museum. Ideaal voor onze dierenliefhebbers! Neem een kijkje bij de vaste tentoonstellingen Blue Planet, Savannah en de Arctic expositie.

Paleis Poppelsdorf

Een bezoek aan Duitsland is niet compleet zonder een toer langs de vele paleizen en kastelen, dat geldt zeker in Bonn. De prachtige tuinen rondom Poppelsdorf zijn zeker de moeite waard en 's zomers het toneel van vele concerten. Parkeren kan er lastig zijn.

Foto: Carole Raddato@Flickr (CC BY-SA 2.0)

Rheinisches Museum

Één van de oudste musea in Duitsland, hier moet je zijn voor echte relieken zoals een Neanderthaler schedel of Romeinse bustes. Toegang is gratis en het museum is op maandag gesloten.

Kunstmuseum Bonn

Met bijzondere aandacht voor kunst uit het naoorlogse Duitsland en het Rhenisch Expressionisme, heeft dit mekka aan moderne kunst ook talloze tijdelijke exposities. Check de website voor het programma, tickets zijn maar €7.

Post Tower

De Post Tower is het hoogste én meest iconische gebouw van Bonn, ontworpen door de bekende Helmut Jahn. Hij is het allermooist als 's avonds alle lichten aan staan; je vindt hem op de hoek van het Freizeit Park.

Beethoven-haus

Bezoek de geboorteplaats van Bonn's favoriete kind, Ludwig van Beethoven. Het museum staat barstensvol spullen van de componist, waaronder zijn vleugelpiano.

Foto: Martin Brochhaus@Flickr (CC BY-SA 2.0)

Bonn Minister

Vind je rust in één van de meest authentieke kerken van Duitsland. Deze Romaneske basiliek kun je bewonderen vanaf het aangrenzende plein, binnen word je met liefde welkom geheten (vooral de kleintjes).

Bonn: Plan uw bezoek

Waar is Bonn en hoe kom ik er?

Bonn is helemaal in het westen van Duitsland. Het is ongeveer 30km van Cologne vandaag (een half uur met de auto), perfect dus voor een dagtripje. Bonn ligt op minder dan 80km van Düsseldorf (een uurtje met de auto) en ongeveer 150km van Frankfurt. Vanaf Berlijn is het een rit van 600km, vijf uur in de trein of één uur met het vliegtuig.

Hoe kom ik bij het dichtstbijzijnde vliegveld?

Cologne Bonn Airport ligt tussen Cologne en Bonn. De Express City trein rijdt regelmatig naar beide steden.

Tips & informatie

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente is een geweldige tijd voor een bezoek aan Bonn, met weinig neerslag en luchtvochtigheid, milde temperaturen en veel zonlicht.

Activiteiten in Bonn

Sitemap Bonn

Wil je alle activiteiten in Bonn ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bonn

Mooie scheepstocht langs de romantische Rijnvallei

Leuke scheepstocht langs een gevarieerde en indrukwekkende Rijnvallei. Het aanbod van de maaltijden aan boord leek ons iets minder te zijn.

KD RijnPas - rondvaart op de rivier de Rijn Beoordeeld door Gert, 06-09-2015

Bonn
3.4
Gebaseerd op 52 beoordelingen van GetYourGuide-klanten