Belevingen in

Bordeaux

Kom voor de wijn, blijf voor de kosmopolitische sfeer, historische gebouwen, levendige rivieroever en lokale keuken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

7 interessante plekken en bezienswaardigheden in Bordeaux

Bordeaux staat vooral bekend als wijnsoort, maar er is veel meer te proeven in deze stad!

 • Pont de Pierre

  1. Pont de Pierre

  Deze stenen brug is een romantisch symbool geworden. De hangende lantaarns en trams die eroverheen rijden helpen zeker mee!

 • Jardin Botanique

  2. Jardin Botanique

  De tuin stamt uit de 17e eeuw, toen de planten medicinaal werden gebruikt; vandaag de dag is het museum nog steeds een bezoek waard.

 • 3. Vinorama

  In dit museum wandel je door de geschiedenis van de regionale wijnindustrie, in de stad waar het allemaal begon.

 • Dune du Pyla (Duin van Pilat)

  4. Dune du Pyla (Duin van Pilat)

  De Dune du Pyla kijkt uit over het Bassin d'Arcachon en is één van de mooiste plekken aan de Europees-Atlantische kust. Bezoekers komen om het witte zand te zien, te windsurfen en vogels te spotten in het nabije natuurreservaat Banc d'Arguin.

 • Grand Theatre

  5. Grand Theatre

  Dit theater in neoklassieke stijl is de thuishaven van het nationaal ballet en opera van Bordeaux.

 • Basilique Saint-Michel

  6. Basilique Saint-Michel

  Saint Michel was - volgens de overlevering - een lokale held die een draak versloeg. Zijn verhaal is afgebeeld op de lessenaar in de basiliek. De klokkentoren is met 114 meter de op één na hoogste in Frankrijk.

 • Wijnproeven

  7. Wijnproeven

  Natuurlijk is een bezoek aan Bordeaux niet compleet zonder een kijkje achter de schermen van de wijnindustrie. Maak een tour naar dorp St. Emilion en ontdek het rijke erfgoed en de volle smaken van de wijngaarden.

Plan je bezoek

 • Identificatie

  De Franse wet schrijft voor dat je je altijd moet kunnen identificeren, dus houd je ID-kaart of paspoort bij je.

 • Minimumleeftijd

  De drinkleeftijd in Frankrijk is 16, maar bij sommige wijntours wordt een uitzondering gemaakt en mogen jongere kinderen een slokje proeven; alleen met toestemming van de ouders, uiteraard.

 • Openbaar vervoer

  Bordeaux heeft een goed openbaar vervoersnetwerk. Tickets koop je bij ticketkantoren of machines op de stations, let erop dat je soms je ticket moet afstempelen bij het instappen.

 • Bescherm je huid

  Want de zon kan de nodige schade veroorzaken. Neem 's zomers zonnebrandcrème mee en probeer rond het middaguur in de schaduw te blijven.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Bordeaux ligt aan de Atlantische Oceaan, wat betekent dat het weer grillig kan zijn. Voor mild weer zijn de lente en de herfst de beste seizoenen. De zomer brengt drukte mee, met Fransen die vakantie vieren en natuurlijk de nodige toeristen. Wil je wijnproeven, onthoud dan dat veel proeflokalen in midden-september zijn gesloten voor de oogst.

Sightseeing in Bordeaux

Möchten Sie alle Aktivitäten in Bordeaux entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Wat anderen zeggen over Bordeaux

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.216 beoordelingen

Dit is een enorm vlotte manier om heel veel van Bordeaux te ontdekken in een paar uur tijd. Je komt met de fiets snel door de stad en krijgt heel veel toeristische hotspots te zien, waardoor je makkelijker kan kiezen welke voor jezelf de moeite zijn om nader te bekijken. Je krijgt bovendien ook nog een paar leuke tips om de lokale keuken te ontdekken.

Ik was over het algemeen een uitstekende ervaring. De enige smet op de tour is niet de schuld van de touroperator. De tweede en derde wijnmakerijgids was niet prettig, vooral vanwege het feit dat hij bij het inschenken van de wijn voor de proeverij, alle 3 soorten, mij en mijn partner minder gaf dan wat hij de anderen gaf.

Heel interactief opgezette ontdekkingstocht rond alles wat met wijn te maken heeft. Luisteren, kijken, ruiken een heel mooie beleving!

Erg mooi museum met interessante informatie over de wijn. Prachtig modern gebouw met mooi top Floor echt een must see in Bordeaux.

Boeiend en heel interessant met aangename en enthousiaste gids!