Bordeaux
Couleur locale & buurttours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bordeaux Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Bordeaux: wijntour door de Médoc van een halve dag

1. Bordeaux: wijntour door de Médoc van een halve dag

Je vertrekt vanuit een centrale plek in Bordeaux voor een halfdaagse tour met een kleine groep door de prachtige Franse wijnregio de Médoc. De regio die je verkent is de zuidelijke regio van het Médoc-wijngebied. Je bezoekt twee landgoederen die zorgvuldig geselecteerd zijn om de uitzonderlijke omgeving en de kwaliteit van de wijn. Leer alles over de geschiedenis van het landgoed, het proces van wijn maken, en de technieken die worden gebruikt tijdens het maken van de wijn. Na het bezoek volgt er een wijnproeverij. Na het wijn proeven zie je via de kasteelroute enkele van de beroemdste kastelen van de regio, zoals Chateau Margaux of Chateau Palmer.

...
Bordeaux kaas- en wijnproeverij

2. Bordeaux kaas- en wijnproeverij

Prikkel uw smaakpapillen in een historische kaaskelder en proef verschillende kazen en de wijnen die de Bordeaux-streek zo beroemd maken over de hele wereld. Geniet van de leuke en informatieve sfeer terwijl je proeft van 9 AOC-kazen uit heel Frankrijk, aangevuld met 3 regionale wijnen uit Bordeaux. Ontdek hoe u wijn en kaas kunt combineren en ervaar een breed scala aan smaken en aroma's tijdens deze spannende tour.

...
Welkom in Bordeaux: Privé wandeltocht met een lokaal

3. Welkom in Bordeaux: Privé wandeltocht met een lokaal

Verander de manier waarop je reist en maak het zo veel over de mensen die je ontmoet als de plaatsen die je ziet. Ontvang een welkome in Bordeaux van een lokale zin om alle tips te delen om u optimaal te helpen bij het verblijf. Ontmoet bij uw hotel of accommodatie en maak kennis met de buurt. Leer insider tips, zoals de beste eetgelegenheden, boodschappen kopen en de makkelijkste manieren om rond te komen. Alternatief, regelen om te ontmoeten in een centraal oriëntatiepunt of kruispunt om uw wandeltocht te starten. Hoor over de top dingen te doen, aangepast aan uw interesses. Uiteindelijk voelt u zich comfortabeler door de stad te navigeren met alle informatie die u nodig heeft.

...
Bordeaux: rondleiding met straatkunst

4. Bordeaux: rondleiding met straatkunst

Ontmoet uw Franstalige gids en maak een wandeltocht door de Chartrons, de voormalige wijnhandelswijk, begeerd vanwege de nabijheid van de kades van de haven van Bordeaux. Van de kades van de Garonne tot de antiquairs van de Rue Notre Dame, terwijl u langs de oude wijnpakhuizen loopt, kunt u het werk bewonderen van gerenommeerde kunstenaars zoals Clet, A-MO, Mr Poulet en Alber. Deze artistieke verkenning van het gebied, besprenkeld met geschiedenis en anekdotes, is de perfecte manier om dit charmante gebied op een leuke en originele manier te (her)ontdekken. Vanaf de 17e eeuw begonnen de Chartrons zich ten noorden van het stadscentrum te ontwikkelen. Deze beroemde faubourg, aanvankelijk onderscheiden van Bordeaux, werd steeds welvarender en trok vaak diverse bezoekers. Het is dus niet verwonderlijk dat straatartiesten van overal de muren van de Chartrons in beslag namen, een wijk vol charme, verhalen om te vertellen en oppervlakken om te schilderen.

...
Bordeaux: 3,5 uur durende rondleiding door de oude binnenstad en de markt

5. Bordeaux: 3,5 uur durende rondleiding door de oude binnenstad en de markt

Welkom in Bordeaux: de stad van de wijn en nog veel meer. Bordeaux heeft een van de beste gastronomische tradities in Frankrijk, met een aantal gerechten en lekkernijen die volledig uniek zijn voor de regio, zoals foie gras en de daarmee verbonden kooktechniek, evenals de canelé, een banketbakkersroom met rum, de Bouchon de Bordeaux, een soort restaurant dat gespecialiseerd is in de Lyonnaise-keuken, en nog veel meer. Ontdek het bruisen van de markten van Bordeaux en breng wat tijd door in de oude stad van de stad, onder begeleiding van uw deskundige voedselgids. Met een van de hoogste aantallen bewaard gebleven historische gebouwen in Frankrijk, zal Bordeaux u verrassen met zijn verscheidenheid aan stadsgezichten en zijn diversiteit aan eten. Dus kom aan boord van de tour voor fijnproevers, waar u de stad kunt ontdekken en een gesprek kunt hebben met een lokale insider en liefhebber van eten. Proef en drink je een weg door deze Franse stad, in interactie met de lokale bevolking en onderweg langs de bezienswaardigheden.

...
Geniet van een dag om twee beroemde wijnstreken van Bordeaux te ontdekken

6. Geniet van een dag om twee beroemde wijnstreken van Bordeaux te ontdekken

Ontmoet je gids in het centrum van Bordeaux en rijd naar de Medoc-wijnstreek. Geniet van uitleg over de Bordeaux wijnen tijdens de reis naar de kastelen. Word verwelkomd op een prestigieus Classified Growth-landgoed dat sinds 1855 actief is. Loop door de wijngaarden en kelders, leer meer over het wijnbereidingsproces van het landgoed en eindig met wijnproeverijen. Ontdek een charmant familiebedrijf in de regio. Geniet van uitleg over hun traditionele manieren om wijn te maken en proef hun wijnen met Franse delicatessen. Rijd naar St-Emilion en geniet van een picknicklunch met een Frehcn- aperitief in het kasteel in Saint-Emilion. Geniet na de lunch van de prachtige regio Saint Emilion en begin uw tour met een bezoek aan een authentiek en charmant familiebedrijf - ook een Classified Growth-landgoed (Grand cru classé) langs de rechteroever. Voel de intimiteit van het privé-kasteel terwijl je door de traditionele vatruimte en kelder van dit landgoed reist, en geniet vervolgens van een proefles, leer de stappen van het wijnproeven en leer je neus bij het identificeren van wijnaroma's. Geniet na dit bezoek van een rondleiding door het dorp Saint Emilion, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

...
Van Bordeaux: Médoc-wijngaard en kasteeltour per zijspan

7. Van Bordeaux: Médoc-wijngaard en kasteeltour per zijspan

Trakteer uzelf op een magische ervaring terwijl u in Bordeaux bent. Vertrek vanuit uw hotel op slechts een paar minuten van Bordeaux en al snel wordt u omringd door de natuur. Uw chauffeur-gids neemt u mee op smalle wegen om de Médoc te ontdekken. De zijspannen kunnen overal rijden, waardoor je zo het hart van de wijngaard in kunt rijden. Maak naast deze geweldige rit rondom Margaux ook van de gelegenheid gebruik om een prachtig kasteel te bezoeken. Terwijl u binnen bent, kunt u genieten van een proeverij van een of meer Grand Cru Classé-wijnen. Natuurlijk stopt de "Gentlemen-sider" wanneer u foto's wilt maken, of om de regio en het leven in Bordeaux te bespreken met uw vriendelijke gids. Sluit de unieke tour, gedeeld met een local, af met het inleveren van een hotel in Bordeaux.

...
Gastronomische stadstour door Bordeaux

8. Gastronomische stadstour door Bordeaux

Om 9.00 uur ontmoet je je gids in het centrum van Bordeaux en begin je je wandeltocht door de 18e-eeuwse stad Bordeaux, die in 2007 op de UNESCO-lijst stond. Om 10.00 uur wordt je verwelkomd in een charmante bakkerij. Neem plaats en geniet van een kopje koffie/thee terwijl u de geschiedenis van de plaats leert kennen en hun specialiteiten proeft. Stop daarna bij een beroemde chocolatier in Bordeaux, waar het geheim van hun recepten al generaties lang stil wordt gehouden. De eigenaar van deze mythische plek zal je uitnodigen om verschillende smaken chocolade te proeven, zoals gember, groene thee of sinaasappel. 's Middags vervolgt u deze gastronomische ervaring met kaasproeverijen! Je gids vertelt je over de knowhow en de karakters van beroemde kazen zoals Comté, Roquefort en Brie. Geniet daarna van een lunch in Bordovino's Appartment met Bordeaux-wijnen. Proef de mythische taart van Bordeaux genaamd "cannelés"!

...
Van Bordeaux: Arcachon en Pilat Dune privétour

9. Van Bordeaux: Arcachon en Pilat Dune privétour

Ga terug naar de natuur in het bos van Landes en bewonder de grootste zandduin van Europa tijdens een privédagtrip vanuit Bordeaux. Ga richting Port de Larros om deel te nemen aan een oesterproeverij bij een oesterkwekerij. Ga verder naar de winterstad Arcachon voor de lunch en bewonder de typische 19e-eeuwse huizen, vooral rond het Mauresque Park. Wandel over de promenade naar Thiers Pier en geniet van een prachtig uitzicht op de vissersboten voor de kust. Bekijk de zandstranden van Pereire en Moulleau terwijl je je een weg baant naar Pilat Dune. Krijg een panoramisch uitzicht op de baai van Arcachon en zijn natuurlijke attracties, zoals de Banc D'Arguin, de overblijfselen van een lagune die nu openstaat voor de oceaan en wordt gebruikt voor de oesterteelt. Staar naar de iconische tchanquée- hutten op het île aux Oiseaux en zie hoe de punt van Cap Ferret, omringd door een dennenbos, langzaam wordt opgeslokt door de duinen. Krijg een betere waardering voor de biodiversiteit en het maritieme erfgoed van het gebied voordat je terugkeert naar Bordeaux. Hier is een voorbeeld van wat u op één dag zou kunnen genieten*: 9.00 uur: Ophalen bij uw verblijf in Bordeaux. 11:00 uur: oesterproeverij in Le Routioutiou, Port de Larros. 12:00 AM: Ontdek de winterstad van Arcachon, rond het Mauresque park. 13:00 uur: lunch bij Chez Pierre, aan de kust. 14.30 uur: wandeling langs de kust en de Thiers Pier. 15.30 uur: Rijd langs het strand naar de Pilat-duin. 16.00 uur: Beklim de Duin. 19:00 uur: Afzetten bij het toeristenbureau van Bordeaux. *Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze partners

...
Bordeaux- en Medoc-wijngaardenervaring

10. Bordeaux- en Medoc-wijngaardenervaring

Het reisschema is als volgt: 09:00 uur: Ontmoet je gids in het centrum van Bordeaux en begin rond te wandelen in de 18e-eeuwse stad Bordeaux, die sinds 2007 op de UNESCO-lijst staat.                           10.00 uur: Ontvangst in een gezellige bakkerij. Neem plaats en geniet van een kopje koffie/thee terwijl u de geschiedenis van de plaats leert kennen en hun specialiteiten proeft. 10.45 uur: Stop bij een beroemde chocolatier in Bordeaux, waar het geheim van de recepten al generaties lang stil wordt gehouden. De eigenaar van deze mythische plek zal je laten proeven van verschillende gearomatiseerde chocolaatjes zoals gember, groene thee of sinaasappel. Geniet van de proeverijen! 11.30 uur: Vervolg deze gastronomische ervaring met kaasproeverijen: we vertellen je over de knowhow en de karakters van beroemde kazen zoals Comté, Roquefort en Brie. 12.15 uur: Geniet van een lunch in Bordovino's Appartment met Bordeaux-wijnen: proef de mythische taart van Bordeaux genaamd "cannelés"! 13.45 uur: rit van Bordeaux naar de Medoc-regio. Geniet van de reis door de mythische "kastelenroute" en leer van je gids over deze geschiedenis van Bordeaux- en Medoc-wijnen. Kort daarna komt u aan bij een charmant familiebedrijf in de regio, waar u een paar uur door de wijngaarden, de vatruimte en de kelders kunt wandelen en het verhaal kunt horen van de gepassioneerde familie die de wijngaard vele generaties lang in leven heeft gehouden. Beloon uzelf met een proefles en ontdek de intense kleuren, houtachtige aroma's en tanninesmaken van de wijnwereld. Ga in de late namiddag naar een prachtig landgoed van Great Classified Growth, een van de meest prestigieuze kastelen van Bordeaux. Geniet van wat uitleg over hun wijnbereidingsproces en sluit het bezoek af met een proeverij van de wijnen van het landgoed terwijl u geniet van een aperitief van Franse delicatessen, waaronder kaas, vers brood en gedroogde worst. 19.15 uur: afzetten in Bordeaux

...

Sitemap Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.