Bordeaux
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bordeaux Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

1. Vanuit Bordeaux: wijnproeven in Saint-Emilion

Rijd vanuit Bordeaux naar de prachtige wijnregio Saint-Emilion. Je vertrekt om 13:45 uur en bezoekt een charmant wijnhuis aan de Dordogne. Ervaar het persoonlijke karakter van dit familiebedrijf op een rondleiding langs de wijnkelders en de traditionele vatenkamer. Vervolgens krijg je een les wijnproeven en train je je neus en smaakpapillen. Natuurlijk mag je je nieuwe vaardigheden direct inzetten op enkele kwaliteitswijnen. Vervolgens bezoek je een Grand Cru wijnhuis met uitzicht op de prachtige wijngaarden van Saint-Emilion. Leer hoe wijn gemaakt wordt, van de druif tot de fles. Beloon jezelf met een aperitief van vers brood en kaas.             Vervolgens ga je in de vroege avond op een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek je waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, voordat je weer wordt teruggebracht naar Bordeaux. Leer waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat voordat je weer wordt teruggebracht naar Bordeaux.          

...
Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

2. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Ga op een tour van een halve dag naar het charmante dorpje Saint-Émilion en proef een aantal verschillende wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen, en de hele regio is door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke natuurlandschap. Je reist in een kleine groep en begint met een rondleiding door het dorp, dat bestaat uit fascinerende Romaanse kerken en ruïnes langs steile en smalle straatjes. De Romeinen maakten in de 2e eeuw voor het eerst wijn in het dorp. Bezoek een landgoed - zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde Angelus-wijnmakerij - waar je de Romeinse technieken om wijn te maken ziet. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich vestigde in een uitgehouwen rots in de 8e eeuw. Volg je gids voor een wandeling door het dorp om de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken.  Vervolgens geniet je van een bezoek en wijnproeverij in een bijzonder Chateau in het wijngebied Saint-Émilion. Tijdens je bezoek leer je alles wat er te weten valt over het landgoed en de technieken die gebruikt worden om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier keer je terug naar Bordeaux.

...
Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

3. Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

Het wijngebied van Libournais omvat een groot deel van wat de rechteroever wordt genoemd. Vernoemd naar de historische hoofdstad, verwijst de uitdrukking Rechteroever typisch naar wijnen uit de regio's Pomerol en St-Emilion van de Libournais. Er zijn verschillende dorpen in de regio die de naam Saint-Émilion delen, zoals Montagne-Saint-Émilion en St-Georges-Saint-Émilion die de satelliet-benamingen worden genoemd. Het gebied wordt in het westen begrensd door Pomerol. Merlot is de dominante druif in dit gebied, gevolgd door Cabernet Franc en een zeer kleine hoeveelheid Malbec die de neiging heeft te verdwijnen. Het klimaat en de vochtige, koele bodems van het gebied maken het moeilijk voor Cabernet Sauvignon-druiven om volledig te rijpen en worden daarom minder vaak gebruikt. Vertrek naar de wijnstreek Saint Emilion en geniet van een bezoek en een wijnproeverij bij een beroemde geclassificeerde groeikastelen van de appellatie Pomerol of Saint Emilion. Daarna arriveer je in het dorp Saint Emilion en geniet je van een begeleide wandeling met je gids om de belangrijkste monumenten van dit schilderachtige dorp op een heuvel te ontdekken. Waarom zou u tijdens uw vrije tijd voor lunch en persoonlijke ontdekking niet de ondergrondse monumenten van Saint Emilion ontdekken? In de middag beleeft u nog een bezoek en een wijnproeverij in een van de geselecteerde geclassificeerde kastelen van Saint Emilion.

...
Bordeaux: een middag in Margaux

4. Bordeaux: een middag in Margaux

Vertrek vanuit Olala Bordeaux, in het centrum van Bordeaux, en maak je eerste stop bij een klein familiebedrijf voor een bezoek en wijnproeverij om meer te weten te komen over de Medoc-stijl en de kunst van het mengen. Bezoek het landgoed en geniet van uw tijd in het ontspannende proeflokaal met twee gemengde wijnen. Geniet van een panoramische rit rond de beroemdste Great Classified Growths of the Appellation en stop bij Château Margaux voor foto's. Ga door met het verkennen van de appellatie met een prachtige Margaux Great Classified Growth. Proef na een rondleiding door het pand de passie achter het maken van twee wijnen van het landgoed. Rijd rond 18:00 uur terug naar Bordeaux.

...
Van Bordeaux: Saint-Émilion Tour en wijnproeverij

5. Van Bordeaux: Saint-Émilion Tour en wijnproeverij

Bezoek Saint-Émilion tijdens een tour van een halve dag vanuit Bordeaux en verken de wijngaarden en wijnen van de regio. Ontmoet je gids in de wijnwinkel Olala Bordeaux (gelegen aan rue Mably 2 in het centrum van Bordeaux) en ontspan tijdens de rit naar Saint-Émilion. Geniet van een wijnproeverij in een Saint-Emilion Grand Cru Château , waar het gepassioneerde personeel hun verhaal zal uitleggen en u kennis zal laten maken met de kunst van het produceren en proeven van wijn. Hierna zal je gids je leiden op een wandeltocht door het centrum van Saint-Émilion. Verken deze goed bewaard gebleven middeleeuwse stad, met zijn steile kronkelende steegjes en doolhof van verborgen doorgangen. Daarna rijdt u terug naar Bordeaux.

...
Bordeaux: wijntour door de Médoc van een halve dag

6. Bordeaux: wijntour door de Médoc van een halve dag

Je vertrekt vanuit een centrale plek in Bordeaux voor een halfdaagse tour met een kleine groep door de prachtige Franse wijnregio de Médoc. De regio die je verkent is de zuidelijke regio van het Médoc-wijngebied. Je bezoekt twee landgoederen die zorgvuldig geselecteerd zijn om de uitzonderlijke omgeving en de kwaliteit van de wijn. Leer alles over de geschiedenis van het landgoed, het proces van wijn maken, en de technieken die worden gebruikt tijdens het maken van de wijn. Na het bezoek volgt er een wijnproeverij. Na het wijn proeven zie je via de kasteelroute enkele van de beroemdste kastelen van de regio, zoals Chateau Margaux of Chateau Palmer.

...
Bordeaux Essentials Hele dag wijntour met kleine groepen

7. Bordeaux Essentials Hele dag wijntour met kleine groepen

Deze rondleiding van een hele dag is de ultieme Bordeaux-levensstijlervaring. Maak indruk op uw smaakpapillen en krijg een echt gevoel van het leven in Frankrijk. U zult de dag ontspannen en de opmerkelijke rijkdom en diversiteit van de Bordeaux-wijnen ontdekken. Aan het eind van de dag ben je een Bordeaux-wijnexpert! Begin de tour met de wijnmakerij Grand Cru Classé in de regio Graves. Geniet van een verscheidenheid aan rode en droge witte wijnen. Bezoek vervolgens een familiebedrijf in Entre-Deux-Mers, dat wordt beschouwd als het 'kleine Toscane' van Bordeaux. Geniet hier van een traditionele Franse picknick met lokale producten, kaas en gezouten vlees. Bezoek na de lunch het middeleeuwse dorp Saint-Emilion. Je gids laat je de charmante straatjes zien en vertelt je over de geschiedenis van de regio, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na een bezoek aan het dorp, geniet je van een laatste wijnproeverij op een authentiek familiebedrijf in Saint-Emilion of Pomerol. Aan alle goede dingen komt echter een einde en u zult snel comfortabel terugkeren naar het centrum van Bordeaux.

...
Van Bordeaux: Full-Day Private Saint-Emilion Wine Tour

8. Van Bordeaux: Full-Day Private Saint-Emilion Wine Tour

Begeef je op een privéwijntour waar je meer kunt leren over topwijnen uit het productiegebied van Saint-Emilion. Terwijl je langs de Chateau Road reist, bezoek je 3 zorgvuldig geselecteerde wijnhuizen met een deskundige gids. Alle bezoeken bestaan uit een korte inleiding tot de geschiedenis van de wijnmakerijen, gevolgd door een rondleiding door de technische installaties indien nodig. Ten slotte kunt u deelnemen aan wijnproeverijen van Chateau-wijnen om beter te begrijpen waarom ze zo hoog worden gewaardeerd.

...
Van Bordeaux: middagwijnproeverij in de Medoc-regio

9. Van Bordeaux: middagwijnproeverij in de Medoc-regio

Geniet van een rit van Bordeaux naar de Medoc-regio langs de kastelenroute. Tijdens deze 5-uur durende middagtour leer je over de geschiedenis van Bordeaux-wijnen. Breng wat tijd door met het verkennen van de wijngaarden en wijnmakerij op een landgoed dat door een familie wordt beheerd. Luister naar het verhaal van de gepassioneerde familie die de wijngaard generaties lang levend heeft gehouden. Ontdek de intense kleuren, houtachtige aroma's en verschillende smaken van Bordeaux-wijnen tijdens een proefles. Bezoek een prachtig wijndomein met een geweldige classificatie, in een van de meest prestigieuze kastelen van Bordeaux. Leer over hun wijnbereidingsproces en proef de wijnen van het landgoed, vergezeld van Franse delicatessen, waaronder kaas, vers brood en gedroogde worst.

...
Bordeaux naar Dordogne: privétour kastelen en dorpen

10. Bordeaux naar Dordogne: privétour kastelen en dorpen

Geniet van een privétour van een hele dag door de Dordogne en ontdek de geschiedenis van de King's Musketeers, leer meer over Eleonora van Aquitanië en bezoek prehistorische grotschilderingen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Bordeaux, Sarlat, Limoges, Toulouse, Agen Bergerac of elders in de buurt, ga je op een spannende dag vol geschiedenis, prachtige panoramische vergezichten, de beste gastronomie en wijnproeverijen. Wat u ook wenst, het kan worden opgenomen in deze privétour op maat. Een van de plaatsen die u tijdens deze tour kunt bezoeken, is Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, een mooie stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, deels vanwege de nabijheid van de beroemde grotten van Lascaux en deels vanwege de nieuwere site van Grotten van Cougnac. Hier kunt u de grotten bezoeken en de originele kunst bekijken. Les Eyzies is ook de thuisbasis van het Nationaal Prehistorisch Museum. U heeft ook de mogelijkheid om Sarlat-la-Canéda te bezoeken, een van de meest aantrekkelijke en verleidelijke middeleeuwse steden in het zuidwesten van Frankrijk. De stad werd ontwikkeld rond een grote benedictijnse abdij van Karolingische oorsprong. Het stadscentrum van onberispelijk gerestaureerde stenen gebouwen - nu een voetgangersgebied - is misschien wel het meest representatieve van het 14e-eeuwse Frankrijk. Ontdek een ander UNESCO-werelderfgoed - Château de Rocamadour - hoog aan de kant van een kloof van een van de zijrivieren van de rivier de Dordogne, beroemd om zijn heiligdom van de Heilige Maagd Maria. U kunt ook het Château de Castelnaud-la-Chapelle verkennen, met een prachtig uitzicht over het landschap. Onder andere kastelen die u kunt bezoeken is het Château de Beynac, een van de best bewaarde en bekendste kastelen in de Dordogne. Het sobere uiterlijk ligt op de top van een kalkstenen klif en domineert de stad aan de noordelijke oever van de rivier de Dordogne over de steile rotswand. Het beschikt over dubbele gekanteelde muren, dubbele barbican en dubbele grachten, waarvan er één een verdiept natuurlijk ravijn was. Een ander kasteel om te bezoeken is het Château des Milandes, ooit het huis van de Josephine Baker, een Amerikaanse danseres, zangeres en actrice die bekendheid verwierf in haar geadopteerde thuisland Frankrijk. Josephine Baker en haar man hebben dit prachtige kasteel gerenoveerd en centrale verwarming, elektriciteit en stromend water geïnstalleerd. Ze woonden hier met 12 geadopteerde kinderen van 9 verschillende nationaliteiten om te creëren wat ze liefkozend het "Werelddorp" noemen. U kunt ook Domme verkennen, een ander typisch charmant Bastide-dorp gebouwd op de kliffen die over de rivier de Dordogne hangen. Het was hier dat veel van de Kinghts Templar gevangen zaten en je kunt nog steeds wat van hun graffiti op de torenpoorten zien. Een andere optie op deze tour is om de Jardins de Marqueyssac te bezoeken, een geweldige tuin vol met vormsnoei en een pittoreske promenade met panoramisch uitzicht over de rivier de Dordogne. Bezoek de tuinen van Eyrignac, de Franse tuin geïnspireerd op het 18e-eeuwse Italiaanse design. In de 19e eeuw werden ze volledig omgebouwd tot een Engelse romantische tuin. Tijdens deze privétour heb je ook de mogelijkheid om Chateau de Commarque, Chateau de Jumilhac, Monpazier, Puymartin, Eyrignac, Monbazillac, La Roque Gageac, Montfort en Salignac te bezoeken.

...

Sitemap Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bordeaux

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.047 beoordelingen

De rondleiding was geweldig!!! We zijn zo blij dat we dit hebben geboekt en niet alleen zelf naar boven rijden en ons afvragen. Onze gids Jerome was geweldig. Hij was charmant, sprak perfect Engels en was erg informatief. Hij was echt een coole kerel. De kasteeltours zijn super mooi. Het werk dat naar deze plaatsen gaat, is ongelooflijk. We hebben zoveel geleerd over de druiven, terrior, vacuümmachines, het proces enz. . . ZO COOL en vooral ... de wijnen smaakten GEWELDIG. . Doe deze tour, je zult niet teleurgesteld worden.

zeer interessante excursie naar een zeer fascinerend wijnland. Saint Emilion is een zeer charmante stad, en de hele reis was de kosten waard. De gids en het personeel van de Chateaux waren uiterst professioneel en het is duidelijk dat ze erg gepassioneerd zijn over hun werk. we hebben veel interessante dingen geleerd over het proces van wijnbehandeling en degustatie, en we konden niet voorkomen dat we een paar flessen voor onszelf kochten nadat de reis was afgelopen.

Ik was over het algemeen een uitstekende ervaring. De enige smet op de tour is niet de schuld van de touroperator. De tweede en derde wijnmakerijgids was niet prettig, vooral vanwege het feit dat hij bij het inschenken van de wijn voor de proeverij, alle 3 soorten, mij en mijn partner minder gaf dan wat hij de anderen gaf.

heel verrijkend en super mooie domeinen om een wijnproeverij te beleven. Veel beter en authentieker dan cité du vin.

Twee mooie chateaus bezocht, met drie wijnproeverijen. Gezellige gids en mooi stadje.