Bordeaux
Musea & tentoonstellingen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bordeaux Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Ticket met snelle toegang en wijnproeverij La Cité du Vin

1. Ticket met snelle toegang en wijnproeverij La Cité du Vin

Geniet van een tour door de permanente collectie bij La Cité du Vin, waarbij 19 exposities met het thema wijn aan bod komen. Breng ongeveer 3 uur door met het verkennen van de tentoonstelling met behulp van een handige metgezel, een digitale gids die beschikbaar is in 8 talen. Ga aan het einde van de tour naar de de belvedere op de 8e verdieping, waar je 360 graden aan panoramisch uitzicht over Bordeaux en de omgeving hebt. Je krijgt ook de kans om van een glas wijn te genieten bij een wijnproeverij, waarbij je kunt kiezen uit een selectie van 20 internationale topwijnen die regelmatig aangepast wordt. Na je bezoek kun je een kijkje nemen bij de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met haar enorme, internationale selectie, de restaurants (waaronder een op de 7e verdieping met panoramisch uitzicht) en de leeskamer.

...
Bordeaux Metropole City Pass voor 48 of 72 uur

2. Bordeaux Metropole City Pass voor 48 of 72 uur

De Bordeaux Métropole City Pass is voor individuele reizigers beschikbaar voor 48 of 72 uur, achtereenvolgend, en biedt gratis of tegen een gereduceerde prijs toegang tot diensten en attracties. De geldigheid van de kaart begint vanaf het eerste gebruik. Bij de kaart wordt een praktische handleiding meegeleverd. Voordelen en privileges met een pas voor 48 en 72 uur. • Gratis toegang tot het openbaar vervoersnetwerk van de TBM (tram, bus, rivierbus) • Gratis toegang tot  15 openbare musea en monumenten  • Gratis toegang tot de attracties • Kortingstarieven op wijnexcursies, lunch of diner boottochten, bezoeken en proeverijen op wijndomeinen, sightseeing bateau mouche tour op de rivier de Garonne • Betreed de Cité du Vin voor 12:00 uur (5 EUR extra na 12:00) • Keuze tussen de toeristische trein, de bus met open dak of de begeleide wandeling • Toegang Les Bassins des Lumières • Toegang Cité du Vin (voor 12:00 uur)  • Ontdek Les Bassins de Lumières bij La Base Sous-Marine, een nieuwe digitaal kunstcentrum • 1 stadsrondleiding naar keuze  • Vele andere kortingen

...
Van Bordeaux: privétour Lascaux en de Dordogne-vallei

3. Van Bordeaux: privétour Lascaux en de Dordogne-vallei

Bekijk de beroemde prehistorische grotschilderingen en verken de Dordogne-regio met een privé Engelssprekende chauffeur-gids. Vertrek vanuit Bordeaux en rijd ongeveer twee uur naar het oosten, naar het hart van de Dordogne. Het eerste bezoek is aan de Grotte de Rouffignac, de grot van 1000 mammoeten. Voor dit bezoek maak je een ritje met een kleine elektrische trein tot diep in de grot om een aantal fenomenale tekeningen van paarden, oeros, bizons, gehoornde schapen en mammoeten te zien. Ga dan naar Les Eyzies-de-Tayac, een UNESCO-werelderfgoed waar de eerste vijf skeletten van Cro-Magnon, de vroegst bekende voorbeelden van homo sapiens, werden gevonden. Dit is een goede plek om te stoppen voor een snelle lunch. Rijd vervolgens naar Lascaux om het ongelooflijke nieuwe internationale centrum voor grotkunst van Lascaux te zien, een werkelijk indrukwekkende plek.

...

Sitemap Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bordeaux

De travelpas was echt idiaal. Je kon bijna iedere museum en gebruik maken van iedere openbare vervoersmiddel! Als je naar het wijnmuseum gaat( la cité du vin) heb je de pas er al bijna uit. Wel een tip, bij het boeken van de kaart wordt er gevraagd welke rondleiding je wilt, met de boot, trein, wandeltour of bus. Kies hier niet de boot, de tour word 90% in Frans gedaan en 10% in het Engels. Vaak ben je al voorbij het bezienswaardigheid voordat ze in het Engels gaat praten. Dit is dan ook maar een klein deel van wat ze verteld in het Frans. Aanrader: Musée du Vin et du Négoce. Klein museum maar heel vriendelijke mensen die ook goed Engels praten. Er zit ook een wijnproeferij bij waarvoor ze goed de tijd nemen en alles duidelijk uitleggen!

Actieve rondleiding op eigen tempo en afsluiten met een wijntje, beter kon niet Tijd wat verkeerd ingeschat, je kan er gerust ganse dag in rond wandelen en van genieten.

Heel interactief opgezette ontdekkingstocht rond alles wat met wijn te maken heeft. Luisteren, kijken, ruiken een heel mooie beleving!

Erg mooi museum met interessante informatie over de wijn. Prachtig modern gebouw met mooi top Floor echt een must see in Bordeaux.

Een must voor bezoek aan Bordeaux. Gratis OV en veel gratis entrees voor musea en andere activiteiten.