Kies data

Bordeaux Rolstoeltoegankelijk

Bordeaux Rolstoeltoegankelijk: Onze meest aanbevolen

Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

1. Bordeaux: riviercruise op de Garonne met glas wijn

Ontdek Bordeaux vanaf de rivier de Garonne aan boord van het jacht Le Luna. Geniet van een ander perspectief op de historische stad met deskundig commentaar terwijl u geniet van uw keuze aan wijn, warme drank of frisdrank en geniet van een stuk canelé-cake. Bekijk vanaf de rivier enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de gotische kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder 18e- en 19e-eeuwse herenhuizen en kunstmusea. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je vaart op een vintage naoorlogs jacht. Geniet van een glas lokale wijn en een kleine traditionele cake uit de regio, bekend als een canelé.

La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

2. La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

Geniet van de vaste route van La Cité du Vin, met 19 tentoonstellingen over het thema wijn. Sla de wachtij bij de ingang over en breng ongeveer 3 uur door met het verkennen van de tentoonstelling met behulp van een handige, digitale gids die in 8 talen beschikbaar is. Ga aan het einde van de tour naar de belvedère op de 8e verdieping, waar je een 360-graden panoramisch uitzicht over Bordeaux en omgeving hebt. Ook krijg je de kans om van een glas wijn te genieten bij een wijnproeverij, waarbij je kunt kiezen uit een selectie van 20 internationale topwijnen die regelmatig wordt aangepast. Na afloop van je bezoek kun je een kijkje nemen bij de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met haar enorme, internationale selectie, de restaurants (waaronder een restaurant op de 7e verdieping met panoramisch uitzicht) en de leeskamer.

Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

3. Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

Tijdens deze excursie zie je 2 verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologie. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru wijnen, van de verschillende wijnhuizen met een introductie op wijnproeftechnieken.

Het beste van Bordeaux: begeleide fietstocht

4. Het beste van Bordeaux: begeleide fietstocht

Ga terug in de tijd naar een tijdperk waarin Bordeaux modern en levendig was, vol geschiedenis en levendige eersteklas Franse cultuur tijdens deze begeleide fietstocht. Rijd door iconische wijken zoals het charmante stadscentrum, de rechteroever van Bordeaux en het noorden van Bordeaux. Ontmoet je gids en ga aan de slag met je hoogwaardige fiets en helm. Volg gids en wissel in de tijd af tussen moderne en oude geschiedenis. Ontdek de geheimen van de oudste monumenten van de stad, evenals de nieuwste straatkunstwerken op verborgen plekken. Ontdek waar de lokale bevolking graag dineert, zodat je weet welke restaurants je moet bezoeken. Gilde door de mooiste groene gebieden waar het heerlijk vertoeven is. Leer meer over de kunst en architectuur van de stad. Ontdek Bordeaux als een local, op de fiets. Bezoek gebieden zoals het historische stadscentrum, de rechteroever van Bordeaux, het noorden van Bordeaux en de wijk Chartrons. Keer terug naar je startpunt aan het einde van je tour.

Bordeaux: begeleide cruise op de rivier de Garonne

5. Bordeaux: begeleide cruise op de rivier de Garonne

Verken Bordeaux vanuit een nieuw perspectief met een riviercruise op de Garonne met live commentaar. Vaar naar het hart van de Franse wijnstreek en bewonder Port de la Lune, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Leer meer over de architectuur van de middeleeuwen en de renaissance terwijl u ontspant aan boord. Begeef je naar het ponton in de buurt van Pont de Pierre en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor vandaag. Strijk neer op uw boot en begin uw cruise langs de rivier de Garonne. Luister naar live commentaar van je gids terwijl je de prachtige gebouwen langs de rivieroevers bewondert. Passeer het historische plein Place de la Bourse, de wijk Saint-Pierre en de iconische Cité du Vin.

Bordeaux: mysterieuze wandeltocht van 1,5 uur in het Frans

6. Bordeaux: mysterieuze wandeltocht van 1,5 uur in het Frans

Krijg een insider's kijk op het mysterieuze en mythische verleden van Bordeaux tijdens een 1,5 uur durende groepswandeling door de stad met een Franstalige gids. Begin je stadswandelavontuur door je gids te ontmoeten in de basiliek van Sint Severinus. Geniet van het uitzicht op kronkelende geplaveide straatjes, grote pleinen en smalle straatjes terwijl je van het noorden naar het zuiden van de stad loopt en luister naar fascinerende verhalen en legendes die de bewoners al eeuwenlang achtervolgen. Kom meer te weten over de banden van Karel de Grote met de stad, waarom inwoners werden opgesloten en ontdek het ongelooflijke bestiarium dat de inwoners van de eens middeleeuwse stad angst aanjoeg.

Saint-Emilion: begeleide wijnmakerijbezoeken en picknick

7. Saint-Emilion: begeleide wijnmakerijbezoeken en picknick

Tijdens deze tour zie je 2 verschillende wijnmakerijstijlen. Ontdek eerst een traditionele wijnmakerij met een authentieke kelder en typische architectuur van Saint-Emilion, waar een traditionele wijnstijl voor de regio wordt geproduceerd. De tweede wijnmakerij is toekomstgericht, met een moderne kelder en geavanceerde technologie. Ontdek hoe de wijnmakers de huidige technologie en wijnbouwtechnieken gebruiken om het wijnbereidingsproces te perfectioneren en een andere, innovatieve wijnstijl te produceren. Leer meer over de wijnstokken, de variëteiten, de veroudering en alles erover. Vervolg de rondleiding door 3 Saint Emilion Grand Cru-wijnen van de verschillende landgoederen te proeven met een inleiding tot wijnproeftechnieken. Het bezoek en de proeverij worden gevolgd door een picknick in combinatie met een glas wijn naar keuze.

Bordeaux: culinaire tour in de historische wijk

8. Bordeaux: culinaire tour in de historische wijk

Begeef je op een culinaire tour door de charmante straten van Bordeaux terwijl je Franse culinaire specialiteiten proeft op moderne gastronomische plaatsen. Ontdek waar de beste chocolatiers, banketbakkers, varkensslagers, kaasmakers en wijnhandelaren van Bordeaux samenkomen. Ontmoet je gids in Église Saint-Pierre en verken de overdekte markt van Bordeaux, de emblematische buik van de Girondijnse hoofdstad. Proef een selectie chocolaatjes, gebakjes, kazen, vleeswaren en lokale wijn. Sluit af met een proeverij in een restaurant van een signature dish van een veelbelovende jonge chef-kok.

Bordeaux: rondleiding met straatkunst

9. Bordeaux: rondleiding met straatkunst

Ontmoet uw Franstalige gids en maak een wandeltocht door de Chartrons, de voormalige wijnhandelswijk, begeerd vanwege de nabijheid van de kades van de haven van Bordeaux. Van de kades van de Garonne tot de antiquairs van de Rue Notre Dame, terwijl u langs de oude wijnpakhuizen loopt, kunt u het werk bewonderen van gerenommeerde kunstenaars zoals Clet, A-MO, Mr Poulet en Alber. Deze artistieke verkenning van het gebied, besprenkeld met geschiedenis en anekdotes, is de perfecte manier om dit charmante gebied op een leuke en originele manier te (her)ontdekken. Vanaf de 17e eeuw begonnen de Chartrons zich ten noorden van het stadscentrum te ontwikkelen. Deze beroemde faubourg, aanvankelijk onderscheiden van Bordeaux, werd steeds welvarender en trok vaak diverse bezoekers. Het is dus niet verwonderlijk dat straatartiesten van overal de muren van de Chartrons in beslag namen, een wijk vol charme, verhalen om te vertellen en oppervlakken om te schilderen.

Bordeaux: toegangsbewijs voor museum Les Bassins des Lumières

10. Bordeaux: toegangsbewijs voor museum Les Bassins des Lumières

Boek uw toegangsticket voor 's werelds grootste museum voor digitale kunst, het Bassin des Lumières, gevestigd in een Duitse onderzeebootbasis uit de Tweede Wereldoorlog in Bordeaux. Wees getuige van verschillende kunstwerken die beweging, muziek en architectuur combineren. Verken zes museumgebieden die de schilderijen van Venetië, de architectonische juweeltjes en de grote kunstenaars van de Italiaanse schilderkunst tentoonstellen. Voel alsof je door de grachten van de Italiaanse stad slentert met meeslepende digitale 3D-schilderijen. Het digitale kunstcentrum van 12.000 m² is een leuke activiteit voor het hele gezin. Bewonder de beweging van de werken op de muren, de grond en het water.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Workshops en cursussen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Bordeaux

Welke topattracties zijn een must-see in Bordeaux?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Bordeaux?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Saint-Émilion

Overzicht activiteiten in Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bordeaux

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.374 beoordelingen

We deden de tour in het Engels en kregen veel inzicht in het wijnmaken bij twee wijnmakerijen - een meer traditioneel en een modern. De dame die ons de rondleiding gaf was echt heel vriendelijk en beantwoordde vakkundig alle vragen die tijdens de tour naar voren kwamen. De wijnproeverij op het einde was natuurlijk een hoogtepunt en je kon proberen te proeven wat eerder werd uitgelegd (o.a. rijping in het nieuwe eiken vat) van de wijnen. Bij de wijn werd bijvoorbeeld ook pure chocolade aangeboden, die men samen met de wijn kon proeven om te ervaren hoe de smaken elkaar aanvullen. Omdat we geen auto hadden, liepen we van het St Emilion treinstation naar het château - een mooie maar ietwat lange wandeling langs het prachtige wijnlandschap met zijn vele wijnmakerijen, maar helaas langs de onverharde landweg zonder voetpad. Maar dat was het enige nadeel

Wat een ongelooflijk museum! De innovatie en indeling en vormgeving zijn spectaculair. Dus we zullen het onderzoeken en in elkaar zetten. Zintuiglijke secties om de hele ervaring te verbeteren. Interactief en leuk. Wijnbar met een ongelooflijk uitzicht en zeer vriendelijk spraakzaam personeel. Geweldig uitziend restaurant, maar je moet van tevoren reserveren. Zeer interessante winkel ook. Echt een geweldige ervaring!!

Sterk aanbevolen en zeker voldoende tijd gunnen. Brachten een volledige 5 uur in het museum. Echt geweldig en spannend, opgezet in meerdere (deels) interactieve stations, incl. audiogids (talen selecteerbaar). Ook voor kinderen (eigen kinderrondleiding/audiogids).

Geweldig bezoek dankzij Isabela, zeer interessant, duurt een goed uur met veel uitleg over de 2 kastelen, een prachtig uitzicht en een wijnproeverij om te eindigen. ik raad aan

Zeer origineel en op verschillende manieren werd de geschiedenis getoond. Het uitzicht bovenaan was magnifiek.