Kies data

Bordeaux Wijnproeverijen & wijnhuistours

Bordeaux Wijnproeverijen & wijnhuistours: Onze meest aanbevolen

Van Bordeaux: Saint-Émilion-tour van een halve dag en wijnproeverij

1. Van Bordeaux: Saint-Émilion-tour van een halve dag en wijnproeverij

Bezoek Saint-Émilion tijdens een tour van een halve dag vanuit Bordeaux en verken de wijngaarden en wijnen van de regio. Ontmoet je gids in de wijnwinkel Olala Bordeaux (gelegen aan rue Mably 2 in het centrum van Bordeaux) en ontspan tijdens de rit naar Saint-Émilion. Geniet van een wijnproeverij in een Saint-Emilion Grand Cru Château , waar het gepassioneerde personeel hun verhaal zal uitleggen en u kennis zal laten maken met de kunst van het produceren en proeven van wijn. Hierna zal je gids je leiden op een wandeltocht door het centrum van Saint-Émilion. Verken deze goed bewaard gebleven middeleeuwse stad, met zijn steile kronkelende steegjes en doolhof van verborgen doorgangen. Daarna rijdt u terug naar Bordeaux.

Vanuit Bordeaux: wijnproeverij in Saint-Emilion in de middag

2. Vanuit Bordeaux: wijnproeverij in Saint-Emilion in de middag

Maak een mooie rit naar het prachtige wijngebied van Saint-Emilion en bezoek deze werelderfgoedlocatie. Ervaar de intimiteit van het privékasteel, leer de geheimen van het wijnmaken kennen en proef een aantal van de beste wijnen. Vertrek 's middags vanuit Bordeaux en bezoek een charmant, door een familie gerund wijndomein op de rechteroever van de rivier de Dordogne. Bezoek de traditionele vatenkamer en kelder van dit privé-kasteel. Leer de stappen van het wijnproeven tijdens een proefles. Train je neus om wijnaroma's te herkennen voordat je van enkele heerlijke wijnen geniet. Vervolgens bezoek je een Grand Cru-wijndomein met uitzicht op de wijngaarden van Saint-Emilion. Je hoort hoe de wijn wordt gemaakt en kunt jezelf belonen met een aperitief met versgebakken brood en kaas.   Vervolgens volg je in de vroege avond een rondleiding door het middeleeuwse dorp Saint-Emilion en ontdek je waarom het dorp op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Keer terug naar Bordeaux waar je aan het eind van de tour weer wordt afgezet.

Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

3. Vanuit Bordeaux: halfdaagse wijntour Saint-Émilion

Ga op een tour van een halve dag naar het charmante dorpje Saint-Émilion en proef een aantal verschillende wijnen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Middeleeuwen, en de hele regio is door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke natuurlandschap. Je reist in een kleine groep en begint met een rondleiding door het dorp, dat bestaat uit fascinerende Romaanse kerken en ruïnes langs steile en smalle straatjes. De Romeinen maakten in de 2e eeuw voor het eerst wijn in het dorp. Bezoek een landgoed - zoals Chateau Bellevue, eigendom van de wereldberoemde Angelus-wijnmakerij - waar je de Romeinse technieken om wijn te maken ziet. Het dorp is vernoemd naar de monnik Émilian, een reizende biechtvader, die zich vestigde in een uitgehouwen rots in de 8e eeuw. Volg je gids voor een wandeling door het dorp om de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken.  Vervolgens geniet je van een bezoek en wijnproeverij in een bijzonder Chateau in het wijngebied Saint-Émilion. Tijdens je bezoek leer je alles wat er te weten valt over het landgoed en de technieken die gebruikt worden om deze wereldberoemde wijn te produceren. Vanaf hier keer je terug naar Bordeaux.

La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

4. La Cité du Vin ticket met voorrangstoegang en wijnproeverij

Geniet van de vaste route van La Cité du Vin, met 19 tentoonstellingen over het thema wijn. Sla de wachtij bij de ingang over en breng ongeveer 3 uur door met het verkennen van de tentoonstelling met behulp van een handige, digitale gids die in 8 talen beschikbaar is. Ga aan het einde van de tour naar de belvedère op de 8e verdieping, waar je een 360-graden panoramisch uitzicht over Bordeaux en omgeving hebt. Ook krijg je de kans om van een glas wijn te genieten bij een wijnproeverij, waarbij je kunt kiezen uit een selectie van 20 internationale topwijnen die regelmatig wordt aangepast. Na afloop van je bezoek kun je een kijkje nemen bij de boetiek op het terrein en een bezoek brengen aan de wijnkelder met haar enorme, internationale selectie, de restaurants (waaronder een restaurant op de 7e verdieping met panoramisch uitzicht) en de leeskamer.

Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

5. Saint Emilion: rondleiding wijnhuizen & wijnproeverij

Tijdens deze excursie zie je 2 verschillende soorten wijnhuizen. Eerst verken je een traditioneel wijnhuis met een authentieke kelder en de typische bouwstijl van Saint Emilion waar een traditionele regionale wijn wordt geproduceerd. Het tweede wijnhuis is een modern wijnhuis met een kelder met de nieuwste technologie. Je ontdekt hoe wijnmakers nieuwe technologie en viticultuurtechnieken gebruiken om het wijnmaakproces te perfectioneren en een andere innovatieve soort wijn te produceren. Je leert alles over het wijnmaakproces - van de wijnranken, cépagewijnen, het rijpingsproces en alles eromheen. Dit bezoek wordt gevolgd door een proeverij van 3 Saint Emilion Grand Cru wijnen, van de verschillende wijnhuizen met een introductie op wijnproeftechnieken.

Van Bordeaux: wijnproeverij in de Médoc-regio in de middag

6. Van Bordeaux: wijnproeverij in de Médoc-regio in de middag

13.45 uur Ontmoet je gids in de Rustic Vines-winkel op "26 rue de la devise", in het centrum van Bordeaux en rijd naar Médoc; 14.30 uur Eerste stop bij een wijnmakerij voor een bezoek aan het landgoed gevolgd door een wijnproeverij; 16.00 uur Rondleiding en wijnproeverij in een 2e Château van Margaux Appellation; 17.30 uur Rijd terug naar Bordeaux, drop-off bij Rustic Vines-winkel, tijd om afscheid te nemen van je gids en goede tips te delen.

Bordeaux: Saint-Emilion en Medoc een hele dag wijnervaring

7. Bordeaux: Saint-Emilion en Medoc een hele dag wijnervaring

Breng een dag door met het verkennen van de wijnmakerijen en wijngaarden in Bordeaux tijdens deze begeleide proeverij. Proef wijnen bij drie wijnhuizen en maak een rondleiding door de historische stad Saint-Emilion. Laat je verwelkomen door je gids op een locatie in het centrum van Bordeaux en rijd naar Saint-Emilion. Begin met een bezoek aan het Saint-Emilion Grand Cru-kasteel om de wijngaarden te zien en hun heerlijke wijnen te proeven. Ga vervolgens op pad voor een rondleiding door het UNESCO-werelderfgoeddorp Saint-Emilion. Reis terug naar Bordeaux voor een stevige picknicklunch in combinatie met een glas wijn bij Olala Bordeaux. Kom 's middags, reis naar de Médoc-regio om de Margaux Appellation-regio te ontdekken en de wijngaarden daar te zien. Stop bij een familiebedrijf om wat meer wijn te proeven. Maak een paar foto's van het beroemde Château Margaux voordat u naar het Grand Cru Classé-kasteel gaat om meer wijn te proeven. Keer terug naar Bordeaux in de vroege avond.

Bordeaux: Masterclass wijn

8. Bordeaux: Masterclass wijn

Word ontvangen met een lekker glas witte wijn en leer proeven als een pro met een Masterclass Bordeaux wijn, gelegen in het hart van het historische centrum. Proef rode druivensoorten uit Bordeaux en maak op een leuke en vermakelijke manier kennis met de basisbegrippen van Bordeaux-wijnen (terroir, druivensoorten, AOC...) en de verschillende stadia van vinificatie. Zet het wijnprogramma voort met de verschillende systemen van "Grand Cru"-classificaties en de belangrijkste concepten van de sommellerie. Geniet van twee geweldige rode wijnen die typisch zijn voor Bordeaux met heerlijke vleeswaren en kazen.

Van Bordeaux: Saint-Émilion Food and Wine Tour

9. Van Bordeaux: Saint-Émilion Food and Wine Tour

Ervaar het eten en de wijn van de regio Saint-Emilion tijdens een rondleiding vanuit Bordeaux. Bezoek een mooi dorp in de omgeving, geniet van lokale wijnen in de wijnmakerijen en geniet van een picknicklunch voordat je terugkeert naar Bordeaux. Begin je tour met een rit naar het prachtige stadje Saint-Émilion. Ontdek een dorp dat beroemd is om zijn wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en prachtige heuvels met 1000 kastelen. Leer wat Bordeaux-wijnen zo speciaal maakt terwijl je door wijngaarden en wijndomeinen rijdt waar gedurfde moderne kelders wedijveren met klassieke gebouwen uit de 18e eeuw. Maak een wandeling door het dorp en geniet van een proeverij van authentieke handgemaakte Saint-Emilion macarons. Bezoek 2 wijnhuizen op dezelfde locatie en proef hun wijnen. Neem een korte pauze met een verse picknicklunch op het Château, vergezeld van een glas wijn. Geniet van een andere rondleiding in een Grand Cru-hotel in Saint-Emilion. Geniet van nog een levendige wijnproeverij, voordat u halverwege de middag terugkeert naar Bordeaux.

Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

10. Van Bordeaux: St Emilion-wijnproeverij van een hele dag

Het wijngebied van Libournais omvat een groot deel van wat de rechteroever wordt genoemd. Vernoemd naar de historische hoofdstad, verwijst de uitdrukking Rechteroever typisch naar wijnen uit de regio's Pomerol en St-Emilion van de Libournais. Er zijn verschillende dorpen in de regio die de naam Saint-Émilion delen, zoals Montagne-Saint-Émilion en St-Georges-Saint-Émilion, die de satelliet-benamingen worden genoemd. Het gebied wordt in het westen begrensd door Pomerol. Merlot is de dominante druif in dit gebied, gevolgd door Cabernet Franc en een zeer kleine hoeveelheid Malbec die de neiging heeft te verdwijnen. Het klimaat en de vochtige, koele bodems van het gebied maken het moeilijk voor Cabernet Sauvignon-druiven om volledig te rijpen en worden daarom minder vaak gebruikt. Vertrek naar de wijnstreek Saint Emilion en geniet van een bezoek en een wijnproeverij bij een beroemde geclassificeerde groeikastelen van de appellatie Pomerol of Saint Emilion. Daarna arriveert u in het dorp Saint Emilion en geniet u van een begeleide wandeling met uw gids om de belangrijkste monumenten van dit schilderachtige dorp op een heuveltop te ontdekken. Bezoek tijdens uw vrije tijd voor lunch en persoonlijke ontdekking de ondergrondse monumenten van Saint Emilion. Beleef 's middags nog een bezoek en wijnproeverij in een van de geselecteerde geclassificeerde kastelen van Saint Emilion.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Workshops en cursussen
  • Andere belevenissen
63 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Bordeaux

Welke topattracties zijn een must-see in Bordeaux?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Bordeaux?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Saint-Émilion

Overzicht activiteiten in Bordeaux

Wil je alle activiteiten in Bordeaux ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bordeaux

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.192 beoordelingen

We deden de tour in het Engels en kregen veel inzicht in het wijnmaken bij twee wijnmakerijen - een meer traditioneel en een modern. De dame die ons de rondleiding gaf was echt heel vriendelijk en beantwoordde vakkundig alle vragen die tijdens de tour naar voren kwamen. De wijnproeverij op het einde was natuurlijk een hoogtepunt en je kon proberen te proeven wat eerder werd uitgelegd (o.a. rijping in het nieuwe eiken vat) van de wijnen. Bij de wijn werd bijvoorbeeld ook pure chocolade aangeboden, die men samen met de wijn kon proeven om te ervaren hoe de smaken elkaar aanvullen. Omdat we geen auto hadden, liepen we van het St Emilion treinstation naar het château - een mooie maar ietwat lange wandeling langs het prachtige wijnlandschap met zijn vele wijnmakerijen, maar helaas langs de onverharde landweg zonder voetpad. Maar dat was het enige nadeel

Onze ervaring was geweldig van begin tot einde. Rudolph, niet te verwarren met degene die je in de nummers hoort, maar net zo vrolijk, was fantastisch. Zijn kennis van de regio, de praktijken en geschiedenis was ongeëvenaard. Het duurde niet lang voordat we naar Chateau Villemaurine gingen voor een wijnproeverij. We hebben de grotten verkend, we kregen alle geschiedenis en technieken van het vak te zien, voordat we een echte wijnproeverij hadden die ons versteld deed staan. We vertrokken met een van de beste flessen in de hele regio. Zou aanraden.

Mijn vriend en ik hebben enorm genoten van deze reis. Hugo was echt een uitstekende vriendelijke en deskundige gids! Was geweldig om meer te weten te komen over de voortgang van de wijn bij Chateau Cadet en ook om de kans te krijgen om een aantal heerlijke wijnen te proberen. We hebben ook genoten van onze wandeltocht door straat Emilion. Zo'n mooie plek! Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan de tour van een hele dag, maar de halve dag was perfect geschikt voor ons omdat we alleen in Bordeaux waren voor een korte stedentrip.

Echt een goede en interessante tour vanuit Bordeaux met Camille. We zijn naar Saint-Emillon gereden en tijdens de rit vertelde Camille interessante weetjes over Bordeaux, super leuke en enthousiaste vrouw! De tour zelf was ook heel mooi een interessant! Zeker niet te missen activiteit

Geweldig bezoek dankzij Isabela, zeer interessant, duurt een goed uur met veel uitleg over de 2 kastelen, een prachtig uitzicht en een wijnproeverij om te eindigen. ik raad aan