Kies data

Borobudur

Borobudur: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

1. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds mooiste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een Jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

2. Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de Borobudurtempel om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Hier kun je een lokale gids huren en meer te weten komen over de geschiedenis van het gebied. Je komt rond 05:00 uur aan in Borobudur en verkent de Borobudurtempel drie uur lang. Borobudur is  één van 's werelds echt grote oude monumenten, de grootste Boeddhistische structuur overal ter wereld. Na een bezoek aan Borobudur reis je  1,5-2 uur naar Prambanan. Besteed 2 uur aan het verkennen van Prambanan. Deze tempel werd gebouwd in de tiende eeuw en is de grootste tempelcomplex gewijd aan Shiva in Indonesië. Zie de drie tempels versierd met reliëfs ter illustratie van het epos van de  Ramayana, opgedragen aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma) en drie tempels gewijd aan de dieren die hen dienen. Nadat je Prambanan hebt verlaten, ga je terug naar je hotel, je hebt de mogelijkheid om tijdens de terugreis te pauzeren voor de lunch. Je bent rond 13:00 uur of 14:00 uur weer terug.

Vanuit Yogyakarta: zonsopgang boven Borobudur vanaf Setumbu

3. Vanuit Yogyakarta: zonsopgang boven Borobudur vanaf Setumbu

Je vriendelijke chauffeur haalt je op bij je verblijf en brengt je voor 05:00 uur naar de heuvel Setumbu. Vanaf hier kun je de adembenemende zonsopgang boven Borobudur zien. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Bij dageraad vertrek je weer.  Je kunt een bezoek aan Borobudur, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, als extra optie toevoegen aan je excursie. Deze tempel ligt op slechts 4 kilometer van Setumbu. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Borobudur is een van 's werelds eeuwenoude monumenten en het grootste boeddhistische complex op aarde. Je kunt je reis voortzetten en een bezoek brengen aan de nabijgelegen tempels Mendut en Pawon. Deze tempels liggen in een rechte lijn ten opzichte van Borobudur, omwille van een onbekend ritueel. 

Borobudur zonsopgang of -ondergang privétour van halve dag

4. Borobudur zonsopgang of -ondergang privétour van halve dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar de Borobudurtempel, het grootste enkele boeddhistische monument op het zuidelijk halfrond. De reis duurt ongeveer 1,5 uur en je kunt kiezen  voor om een zonsopgang of zonsondergang te bewonderen voor een echt verhelderende ervaring.  Voor de zonsopgangervaring, vertrek je voor de dageraad, wanneer de lucht fris is en als de mist begint op te heffen, de zon omringt de vulkanen en terrasvormige velden, met nadruk op de stenen reliëfs en de vele Boeddhagezichten. Voor de zonsondergangervaring vertrek je 's middags. Als je de tempel na sluitingstijd binnengaat, betekent dit dat je de tempel vooral voor jezelf hebt. Gedurende deze tijd voel je hoe de atmosfeer sereen, vredig en stil wordt terwijl je getuige bent van de zonsondergang vanuit deze magische tempel. Na deze reis brengt je vriendelijke chauffeur je terug naar je hotel in Yogyakarta.

Yogyakarta: toegangsticket voor de Borobudur-tempel

5. Yogyakarta: toegangsticket voor de Borobudur-tempel

Boek vooraf uw toegangsticket voor de magnifieke Borobudur-tempel, 's werelds grootste boeddhistische monument. Bewonder de architectuur en het metselwerk van deze unieke tempel die majestueus op een heuveltop staat en uitkijkt over weelderige groene velden en heuvels in de verte. Ontdek een monument dat een wonder van design is, met een totale oppervlakte van ongeveer 2.500 vierkante meter, versierd met 2.672 reliëfpanelen en oorspronkelijk met 504 Boeddhabeelden. Bekijk de stenen beelden die aan de tempel zijn bevestigd en waarop legendes en verhalen met een grote filosofische betekenis te zien zijn. Kies ervoor om vanaf de ingang door Green Park te lopen. Terwijl je door het gebied loopt, zie je verkopers die je souvenirs en andere snuisterijen aanbieden (er zijn regels om te voorkomen dat ze bezoekers storen). Gebouwd tussen 780 en 840 na Christus tijdens het bewind van de Sailendra-dynastie, weerspiegelt het ontwerp van de tempel in Gupta-architectuur de invloed van India op de regio. Er zijn echter genoeg inheemse scènes en elementen verwerkt om Borobudur uniek Indonesisch te maken. De tempel is zelfs gedurende tien eeuwen van verwaarlozing sterk gebleven. In de jaren zeventig werkten de Indonesische regering en UNESCO samen om de Borobudur in zijn oude majesteit te herstellen. De restauratie duurde acht jaar, waardoor de Borobudur een van de meest waardevolle schatten van Indonesië is geworden.

Yogyakarta: rondleiding paleis, waterkasteel en UNESCO-tempel

6. Yogyakarta: rondleiding paleis, waterkasteel en UNESCO-tempel

Verken Yogyakarta, alom bekend als het educatieve centrum van Java, en bekijk enkele van de meest prominente bezienswaardigheden van de stad. Bezoek het paleis van de sultan, dat dateert uit de 17e eeuw en de thuisbasis is van de huidige sultan. Je hebt 1 uur om in het paleis door te brengen voordat je naar Taman Sari Water Castle gaat. Ga te voet verder naar het naburige Waterkasteel en zijn tuinen die halverwege de 18e eeuw werden gebouwd als rust-, werkplaats- en meditatieruimte voor de koninklijke familie. Na het verkennen van de baden en zwembaden van het complex, verlaat u de stad en reist u naar de grandeur Borobodur of de Prambanan-tempel. Er is een lunchstop voordat we naar de tempel gaan (niet inbegrepen). Je hebt de mogelijkheid om Borobudur te bezoeken, 's werelds grootste boeddhistische tempel, of om de schoonheid van de Prambanan-tempel te verkennen en te bewonderen. Zodra je klaar bent met je reis, begeleidt je vriendelijke gids je terug naar je accommodatie in Yogyakarta.

Van Yogyakarta: Borobudur, Mount Bromo en Ijen 4-daagse tour

7. Van Yogyakarta: Borobudur, Mount Bromo en Ijen 4-daagse tour

Ga mee op deze 4-daagse reis vanuit Yogyakarta en ontdek het Java-eiland. Bezoek belangrijke tempels, verken prachtige landschappen, wandel naar watervallen en proef heerlijke lokale gerechten. Dag 1 Begin je avontuur met ophalen van je accommodatie in Yogyakarta en ga naar Setumbu Hill om getuige te zijn van de adembenemende Borobudur-zonsopgang. Als de lucht fris is en de mist begint op te trekken, zal de zon de vulkanen en terrasvormige velden omringen. Verken na zonsopgang de Borobudur-tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Wees de eerste van de dag om de poorten binnen te gaan als ze opengaan. Dit is een van 's werelds grootste oude monumenten. Zodra je de tempel hebt gezien, kun je ervoor kiezen om terug te gaan naar je accommodatie in Yogyakarta, of om meer van de bezienswaardigheden rond de stad Yogyakarta te bezoeken, zoals de Merapi-vulkaan, de Prambanan-tempel of het Tamansari-waterkasteel. Dag 2 Reis op de tweede dag van je accommodatie in Yogyakrta naar de berg Bromo en geniet onderweg van de prachtige landschappen terwijl je vriendelijke chauffeur het beruchte verkeer regelt. Als je je eenmaal hebt gevestigd in je accommodatie in Bromo, kun je genieten van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de zonsopgang van de volgende dag. Dag 3 Word vroeg wakker op dag 3 om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring. Je zult getuige zijn van het magische uitzicht op de zonsopgang van de berg Bromo terwijl je de populairste vulkaan van Indonesië verkent. Na het verkennen van Mount Bromo, ga je terug naar het hotel om te genieten van een heerlijk ontbijt voordat je naar Bondowoso City reist, waar je accommodatie voor de Ijen Crater-tour zich bevindt. Dag 4 Op de laatste dag begint je tour midden in de nacht terwijl je naar de Ijen-krater gaat, wat ongeveer 2 uur duurt. Wandel ongeveer 90 tot 120 minuten naar de Ijen-krater, waar je de fascinerende blauwe vlammen kunt zien opstijgen. Nadat je de krater hebt verkend, kun je ervoor kiezen om afgezet te worden in Bali, Ketapang Port in Banyuwangi of Surabaya.

Borobudur-tempel: rondleiding van een halve dag vanuit Yogyakarta

8. Borobudur-tempel: rondleiding van een halve dag vanuit Yogyakarta

Je wordt opgehaald bij je hotel in Yogyakarta en gaat naar de Borobudur-tempel. Verken het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Dit is een van 's werelds grootste oude monumenten. Borobudur, de grootste boeddhistische tempel ter wereld, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontmoet 504 levensgrote Boeddhabeelden, elk uit één steen gehouwen. Ontdek zittende Boeddhabeelden onder elke klokvormige torenspits. Bewonder de grootsheid, schoonheid en uniciteit. Bekijk 2.672 reliëfpanelen en leer meer over de leer van Boeddha. Voltooi uw reis door een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Mendut- en Pawon-tempels (optioneel). Deze staan langs een rechte lijn met de Borobudur voor een onbekend ritueel proces. Ontdek vandaag nog het wonder van de oude wereld! Als u klaar bent met uw reis, kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl uw chauffeur u terugbrengt naar uw accommodatie in Yogyakarta.

Vanuit Jakarta: Tour Yogyakarta, Borobudur, Bromo, Ijen en Bali

9. Vanuit Jakarta: Tour Yogyakarta, Borobudur, Bromo, Ijen en Bali

Ontdek de schoonheid en verscheidenheid van het Java-eiland tijdens deze begeleide meerdaagse trip vanuit Jakarta. Bezoek belangrijke tempels, verken prachtige landschappen, wandel naar vulkanen en proef de heerlijke lokale keuken. Reis in 7 dagen naar hoogtepunten zoals; Yogyakarta, Borobudur, Bromo en Ijen naast minder bekende juweeltjes. Dag 1 Je avontuur begint op de luchthaven van Jakarta, waar je wordt begroet door je gids. Stap aan boord van een comfortabel voertuig met airconditioning, leun achterover en geniet van de rit naar uw accommodatie in Jakarta. Eenmaal aangekomen bij het hotel, heb je tijd om uit te rusten en je voor te bereiden op de tour van de volgende dag. Dag 2 Ontdek de vele hoogtepunten die Jakarta te bieden heeft. Bezoek musea, traditionele markten en wijken zoals Chinatown. Zodra u klaar bent met uw reis, wordt u teruggebracht naar het hotel. Dag 3 Reis per trein van Jakarta naar Yogyakarta, een stad die wordt beschouwd als een belangrijk centrum voor Javaanse kunst en cultuur. Geniet van de prachtige bezienswaardigheden en landschappen terwijl je in de trein zit. Zodra je in Yogyakarta bent aangekomen, ga je naar je accommodatie om je te settelen. Dag 4 Begin je dag vroeg, op weg naar Setumbu Hill om getuige te zijn van de adembenemende Borobudur-zonsopgang. Verken daarna de Borobudur-tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Hierna kunt u ervoor kiezen om terug te gaan naar het hotel en te ontspannen, of om meer bezienswaardigheden van Yogyakarta te bezoeken. Dag 5 Reis met de auto van Yogyakarta naar de berg Bromo. Zodra u zich heeft geïnstalleerd in uw accommodatie, kunt u genieten van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en uit te rusten ter voorbereiding op weer een prachtige zonsopgang de volgende dag. Dag 6 Word vroeg wakker en bereid je voor op werkelijk magische zonsopgangen van Mount Bromo terwijl je de populairste vulkaan van Indonesië verkent. Ga daarna terug naar het hotel om te genieten van een ontbijt voordat je naar Bondowoso City reist, waar je accommodatie voor de Ijen Crater-tour zich bevindt. Dag 7 Je laatste dag begint met een middernachtwandeling naar de Ijen-krater. Het duurt ongeveer 90 tot 120 minuten om de top te bereiken, waar je blauwe vlammen uit de krater ziet opstijgen. Hierna word je afgezet bij je accommodatie op Bali waar de tour eindigt.

Hoogtepunten van Yogyakarta: privétrip naar jouw interesses

10. Hoogtepunten van Yogyakarta: privétrip naar jouw interesses

Er is veel te zien in Yogyakarta en omgeving. Boek deze privétrip op maat en ervaar alles wat de stad te bieden heeft, inclusief de lokale markten, eten, Javaanse cultuur en de belangrijkste bezienswaardigheden in Yogyakarta. Je gids haalt je op bij je accommodatie in een modern SUV-voertuig met airconditioning (Xenia of Avanza). Profiteer van een programma dat kan worden aangepast aan je interesses en ga naar waar je maar wilt tijdens dit 10-uur durende programma. Als je graag de vrijheid hebt om te kiezen en plezier hebt in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Yogyakarta en de omgeving te ontdekken.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Borobudur

Wil je alle activiteiten in Borobudur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Borobudur

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 442 beoordelingen

Ik heb een geweldige ochtend gehad met Yuni! Hij was meer dan op tijd bij m’n hotel en het contact vooraf was al erg fijn. De trip naar de Borobudur en Prambanan waren meer dan perfect! Yuni wist erg veel en deed er alles aan om alles uit de ochtend te halen, zo proefden we ook snakefruit onderweg en werden er mooie foto’s en video’s gemaakt. Grote aanrader!

Yuni is de beste gids ooit. Ik zou deze tour ten zeerste aanbevelen. We begonnen om 4 uur 's ochtends en zagen een prachtige zonsopgang, gingen naar twee tempels en eindigden met een spannende jeeprit naar de vulkaan. Yuni was zeer deskundig en uiterst vriendelijk en gastvrij. Hij zal je naar plaatsen brengen waar de andere gidsen niet komen.

The view at the sunrise is dependent of the weather, but it is still a great place to start your day. When you arrive early at the temples it will be quiet, because you are there before the crowds. My guide Nasir Anang gives a lot of background information while driving and recommend great co-workers for the tours in the temples.

Onze gids Youss was geweldig! Altijd glimlachend, alles uitleggend, zonder op enig moment te haasten. Hij hielp ons de foto's op de beste plaatsen te maken en zelfs toen de activiteit voorbij was, stuurde hij ons veel foto's die hij met zijn eigen mobiel had gemaakt. Sterk aanbevolen.

Thank you Arif for the wonderfull experience. We’ve had a great day!