Kies data

Botanische Tuin van Madeira

Botanische Tuin van Madeira: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Botanische Tuin: ticket voor kabelbaan

1. Botanische Tuin: ticket voor kabelbaan

Ga aan boord van de kabelbaan van de botanische tuin en ga naar de bergen rond de stad Funchal. De kabelbaan naar de botanische tuin ligt op 10 tot 12 minuten rijden met de auto vanaf het stadscentrum. Begin in de buurt van de botanische tuin, gelegen op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Funchal. De botanische tuin werd opgericht in 1960 en werd al snel een van de belangrijkste attracties op het eiland Madeira. De kabelbaan brengt je over de vallei João Gomes Ribeira terwijl je beboste bergen passeert. Neem een aantal spectaculaire foto's van de baai van Funchal, de omliggende bergen en de zee. De rit duurt ongeveer 15 minuten. De tocht eindigt in het dorp Monte, op een hoogte van 1025 meter boven de zeespiegel. Monte is een klein dorpje dat in eerste instantie een resort voor de welgestelden in het begin van de 20e eeuw was. Vandaag is het een van de belangrijkste attracties van Funchal en je kunt er zelfs van de berg afrodelen. Afhankelijk van de gekozen optie kun je je reis in Monte eindigen of kun je de kabelbaan terug naar de botanische tuin nemen. De kabelbaan is ontworpen en werkt volgens de meest strenge Europese en internationale veiligheidsnormen, zodat je je kunt concentreren op het genieten van de rit.

Madeira: Botanische tuin in een Tukxi-tour

2. Madeira: Botanische tuin in een Tukxi-tour

De botanische tuin is een van de mooiste tuinen op Madeira, met een prachtig uitzicht over de stad Funchal. Gelegen op het landgoed Bom Sucesso, dateren de tuinen en eigendommen uit 1881 en zijn door de familie Reid gecreëerd als een privépark. Tegenwoordig is het pand open voor het publiek en worden dagelijks vele internationale bezoekers ontvangen. De tuinen beslaan een oppervlakte van 80.000 vierkante meter en herbergen een fascinerende verzameling planten. De tuinen en het park hebben ook een gebied gewijd aan onderzoek en instandhouding. Op de rit de heuvel op met uw gids, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Eenmaal op in de Botanische Tuin, zal uw gids u genoeg tijd geven om de tuinen te bezoeken, met toegangsbewijzen afzonderlijk betaald. Naast al deze bezienswaardigheden heeft de Botanische Tuin ook een Natuurhistorisch Museum, zeker een bezoek waard voor degenen die wat meer wetenschappelijke informatie over planten willen. Op weg naar beneden vanuit de tuin kunt u een verscheidenheid aan bezienswaardigheden bezoeken uit verschillende eeuwen in het stadscentrum, waaronder de 15e-eeuwse kathedraal en het stadsplein waar het stadhuis en het Jezuïtenklooster te vinden zijn.

Funchal: Madeira Botanische Tuin Privé Tuk-Tuk Tour

3. Funchal: Madeira Botanische Tuin Privé Tuk-Tuk Tour

Ontdek een prachtige reeks planten en bloemen tijdens een bezoek aan de botanische tuinen van Madeira aan boord van uw eigen tuk-tuk. Geniet van het comfort van een privétour met een adembenemend uitzicht op de heuvels en kustlijn van Funchal. Profiteer van een hotelkeuze van uw gids en stap aan boord van uw tuk-tuk voor de dag. Begin aan een rustige rit door de heuvels van de stad terwijl je je een weg baant naar de botanische tuin van Madeira. Maak een reis van 1 uur door de tuin, die een oppervlakte van 80.000 m² beslaat, en laat u verrassen door de aangename geur van bloemen terwijl u de gevarieerde collectie van meer dan 2500 soorten planten tegenkomt. Tijdens je rondleiding krijg je toegang tot het eigen natuurhistorisch museum van de tuin om meer te leren over zowel lokale als internationale soorten flora en fauna. Zodra uw bezoek voorbij is, keert u per tuk-tuk terug naar de stad en wordt u weer afgezet bij uw accommodatie of kiest u een andere inleverlocatie zodat u de stad op eigen gelegenheid verder kunt verkennen.

Madeira: Private Half-Day Guided Gardens Tour

4. Madeira: Private Half-Day Guided Gardens Tour

Begin aan een tour van een halve dag gewijd aan de tuinen van Madeira, een van de grootste schatten van het eiland. Bezoek de tropische tuin van Monte Palace en raak onder de indruk van de schoonheid en de gevarieerde cultuur. Bekijk sporen van de geschiedenis van Portugal sinds het bewind van zijn eerste koning, D. Afonso Henriques. Wandel door het Monte Palace, dat een oppervlakte van 70.000 vierkante meter beslaat en een exotische verzameling planten herbergt uit verschillende regio's in de wereld. Bekijk zwanen en eenden die op het meer drijven, evenals pauwen en kippen die vrij rondlopen in de hoofdgebieden van het pand. Bezoek het museum in het paleis dat een unieke verzameling mineralen en edelstenen herbergt. De tour eindigt in de Botanische Tuin, opgericht in 1960 door een Madeiran Botanist. Vind meer dan 2500 soorten planten uit verschillende delen van de wereld, allemaal samengebracht in de 'Tuin van de Atlantische Oceaan'.

Funchal: privé Tuk Tuk-tour naar de botanische tuin van Madeira

5. Funchal: privé Tuk Tuk-tour naar de botanische tuin van Madeira

Ontdek een van de mooiste tuinen op het eiland Madeira en het oude centrum van de stad Funchal, tijdens een rit die ongeveer 1u30 meter duurt. Direct nadat hij is opgehaald, begint de reis in de oude stad en vervolgt de route naar de prachtige botanische tuin van Funchal. De oude stad, plaatselijk bekend als "Zona Velha", is een van de meest toeristische gebieden van de stad Funchal, vanwege de pittoreske geplaveide straatjes en de unieke gevels van de gebouwen. Straten zijn gevuld met grote historische waarde, met gebouwen zoals de "Corpo Santo-kapel" die bewaard zijn gebleven sinds de 15e eeuw. Kleine en gezellige steegjes, de oude stad schreeuwt om ontdekt te worden door iedereen die ervoor kiest om het te bezoeken. Verwacht het onverwachte tijdens deze reis. Na een wandeling door de kleurrijke en leuke straten van de stad Funchal, vervolgt deze tour zijn koers op een van de meest adembenemende plekken op het hele eiland. De Botanische Tuin, in Bom Sucesso, zal haar bezoekers voorzien van betoverende en unieke planten en bloemen. De tuin biedt en toont niet alleen een uitgebreide collectie inheemse en endemische planten, maar biedt ook de mogelijkheid voor al zijn gasten om het natuurhistorisch museum van het eiland Madeira te leren kennen. "Bom Sucesso Estate", een landhuis dat deze prachtige tuin herbergt, dateert uit 1881 en werd gebouwd door de familie Reid. Een unieke tuk-tuk-tour die door geen enkele natuurliefhebber kan worden overgeslagen, die deze tour opmerkelijk en essentieel zal vinden. Deze leuke en opwindende tour wordt begeleid door een privéchauffeur en deskundige gids, die gedurende de hele reis allerlei leuke en historische feiten regisseert en deelt. Slenteren en kennismaken met deze plaatsen zal zeker een ervaring zijn om nooit te vergeten. Dus durf het allemaal en nog veel meer te ontdekken in deze tuk-tuk-rit.

Sitemap Botanische Tuin van Madeira

Wil je alle activiteiten in Botanische Tuin van Madeira ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Botanische Tuin van Madeira

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 231 beoordelingen

Schitterende rit van Monte Palace Gardens naar de botanische tuinen over het ravijn. Op deze manier gedaan, is de laatste een afdaling van de prachtige tuinen (en de heuvel is steil!). Je kunt een gecombineerd ticket betalen voor de kabelbaan en de tuinen bovenaan. Of met dit kaartje is de entree van de tuin € 6 onderaan te betalen als je binnenkomt. Je moet door de tuinen gaan, er is geen uitgang naar de weg. Vanaf de hoofdingang nemen bus 31 en 31A u naar het dichtbijgelegen paleis van Lourenço aan de voorzijde of het is 40 minuten lopen. De route is gemakkelijk te volgen, maar steil en biedt een spectaculair uitzicht op de haven en de stad. Als je de bus gaat gebruiken, koop dan een acceptgiro van de gele Horarios-cabines op Avenida do Mar en betaal voor zoveel reizen als je wilt - kosten per rit € 1,35 versus € 1,95 in de bus. De acceptgiro kost een eenmalige betaling van € 0,50. Als je tien kaartjes tegelijk koopt, kosten ze elk € 1,25.

Hele leuke ervaring om zo naar de botanische tuinen te gaan. Ook in augustus is het nog mooi om de tuin te bekijken. Wel heb ik een tip. Je hebt 2 kabelbanen. De eerste is dat je vanaf de haven helemaal naar Palace Monte gaat. En daarna moet je nog naar de andere kabelbaan lopen die naar de botanische tuinen gaat. Deze ticket is alleen voor die tweede kabelbaan. Voor de eerste kabelbaan moet je nog daar tickets aan het loket kopen. Een route ticket van daar is €16 p.p. Je kan beter naar Palace Monte rijden. Daar gratis parkeren en dan met de tweede kabelbaan naar de botanische tuinen gaan. Alles is netjes aangegeven hoe je moet lopen.

Probleemloze transactie ... we vonden de rit beter dan de kabelbaan van Funchal naar Monte ... rit in de natuur .... kliffen, planten en prachtige uitzichten ...

Super ervaring, prachtig uitzicht en leuke stop aan de overkant bij de botanische tuin

Geweldige ervaring, direct aan de beurt en duidelijk uitleg.