Kies data
Dingen om te doen

Bournemouth

Bournemouth: De beste dingen die je niet wil missen

Poole Harbour and Islands Cruise

1. Poole Harbour and Islands Cruise

Maak een cruise rond de grootste natuurlijke haven van Europa, de thuisbasis van de stad Poole, de gouden stranden van Sandbanks en Brownsea Island. Vanuit open zitplaatsen of comfortabele salon ziet u een prachtig uitzicht op het uitzonderlijke landschap eromheen. Je reis van 70 minuten begint op de charmante Poole Quay met zijn oude gebouwen en bruisende sfeer. Vervolgens ga je langs Brownsea Island, de thuisbasis van dieren in het wild en het pittoreske Brownsea Castle, gebouwd om te beschermen tegen Franse invasies. Daarna komt het schiereiland Sandbanks en de luxe huizen van de 'Golden Mile'. Daarna tour je door de grote natuurlijke uitgestrektheid van de haven en de resterende eilanden: groen, furzey, lang en rond. Het front op een prachtig landschap hielp klassiekers zoals Lord of the Rings en Gulliver's Travel inspireren.

Van Bournemouth: Lulworth Cove en Durdle Door Trip

2. Van Bournemouth: Lulworth Cove en Durdle Door Trip

Ontdek enkele van de meest schilderachtige kustlijnen van Zuid-Engeland tijdens een busreis vanuit Bournemouth. Reis langs de beroemde Jurassic Coast, via Poole Harbor en Sandbanks, om het enige natuurlijke UNESCO-werelderfgoed van het land te ervaren. Bezoek zowel Lulworth Cove als de natuurlijke kalkstenen boog van Durdle Door en krijg veel informatie en kaarten om je op weg te helpen. Gebruik de tijd om een lichte natuurwandeling te maken van Durdle Door over de heuvel naar Lulworth Cove en geniet van een prachtig uitzicht vanaf Hambury Tout. Breng de tijd door in Lulworth Cove als u op eigen kosten uw benen wilt laten rusten en een prachtig uitzicht op de boog wilt hebben tijdens een optionele boottocht vanaf het strand. Profiteer van een kaart met de belangrijkste kenmerken, of volg gerust uw eigen neus en verken onafhankelijk. Zoek een leuk café of restaurant in het dorpje West Lulworth of maak gebruik van de kleine winkel in het vakantiepark bij Durdle Door.

Van Bournemouth: Jurassic Coast & Isle of Purbeck-dagtour

3. Van Bournemouth: Jurassic Coast & Isle of Purbeck-dagtour

Vang de vroege ochtendveerboot naar het eiland Purbeck. Bekijk Old Harry Rocks, het startpunt van de Jurassic Coast, Engelands enige natuurlijke UNESCO-werelderfgoed. Geniet van adembenemende uitzichten over de haven van Poole en richting Brownsea Island. Halverwege de ochtend arriveert u in Durlston Country Park. Bezoek het gloednieuwe Jurassic Coast-bezoekerscentrum in het onlangs gerenoveerde Durlston Castle. Er is tijd voor een koffiestop in de ochtend met uitzicht op de beroemde Great Globe en een kans om de klifwandeling te maken langs Tilly Whim Caves en de Anvil Point Lighthouse. Voor elke bezoeker die naar Durlston Country Park wordt gebracht, wordt een bijdrage geleverd aan een beurs die hun vrijwilligersprogramma ondersteunt. Rijd in westelijke richting door enkele van de kleine straatjes en dorpjes die Purbeck zijn unieke karakter geven. Lunch in het dorp Corfe Castle, dat wordt gedomineerd door de ruïnes waaraan het zijn naam dankt. Toegang tot het kasteel zelf niet inbegrepen (gratis voor NT-leden). Na de lunch maak je een rustige rit langs de kust en geniet je van een adembenemend landschap terwijl je een middag doorbrengt in Lulworth Cove en Durdle Door. Loop naar Man o' War Rocks en bekijk de prachtige rotsboog van Durdle Door, uitgehouwen uit de kalksteenbedden van Portland. Ga ten slotte naar Lulworth Cove en bekijk de beroemde rotsformatie Lulworth Crumple in Stair Hole. Ophaalverzoek hotel: Stuur ons een e-mail naar info@discoverdorset.co.uk met uw datum, boekingsnummer en de naam en het adres van uw hotel. We zullen de plaats en een geschatte tijd bevestigen in een antwoord-e-mail, wees alsjeblieft 10-15 minuten eerder en buiten.

Veelgestelde vragen over Bournemouth

Welke tours in Bournemouth nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Bournemouth

Wil je alle activiteiten in Bournemouth ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.