Bozen
Lente activiteiten

Lente activiteiten
4 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Bozen

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Bozen Lente activiteiten: onze aanbevelingen

Bolzano: Stadsverkenning Spel en rondleiding

Bolzano: Stadsverkenning Spel en rondleiding

Combineer de opwinding van een stadsrondleiding met een stadsverkenningsspel op deze self-guided smartphone wandeltour in Bolzano. Vind bezienswaardigheden gemakkelijk met de navigatiefunctie van de app. Download de app en begin het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeelding en teamwork om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als je even wilt pauzeren, stoppen voor koffie of wat meer tijd besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. In het historische Bolzano bezoek je eerst de prachtige Dom van Bolzano. Dan het unieke Piazza Walther en vervolgens de onvervangbare Altstadt Bozen. Deze prachtige route gaat verder naar de Via dei Portici. Als vijfde stop vind je het Piazza delle Erbe. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum. Natuurlijk kon het Museo Civico niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Overwinningsmonument bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Museion. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Chiesa dei Domenicani. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Bolzano: zelf begeleide zoektocht naar hoogtepunten en rondleiding

Bolzano: zelf begeleide zoektocht naar hoogtepunten en rondleiding

Leer Bolzano in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve wandeltour met speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, families en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload, kun je de mobiele app en de geïntegreerde kaarten gebruiken om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolzano te voet te bereiken. Bij elke halte leer je meer over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het sightseeing spel te onthullen. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de rondleiding te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om het spel op elk moment te pauzeren om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In het historische Bolzano bezoek je eerst de prachtige Dom van Bolzano. Dan het unieke Piazza Walther en vervolgens de onvervangbare Altstadt Bozen. Deze prachtige route gaat verder naar de Via dei Portici. Als vijfde stop vind je het Piazza delle Erbe. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum. Natuurlijk kon het Museo Civico niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Overwinningsmonument bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Museion. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Chiesa dei Domenicani. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Bolzano: begeleide traditionele culinaire tour

Bolzano: begeleide traditionele culinaire tour

Verken Bolzano tijdens een begeleide wandeling onder leiding van een lokale voedselexpert. Leer meer over de culinaire cultuur van Zuid-Tirol en proef een scala aan traditionele gerechten en drankjes. Ontmoet je gids in het centrum van Bolzano en begin aan je foodie-avontuur. Geniet van een sociale eetervaring en probeer lokale delicatessen zoals Speck, Canederli, Brezen, Strudel en meer. En natuurlijk zou geen enkele Italiaanse foodie-ervaring compleet zijn zonder een Caffe Espresso.

Dagwandeling met sneeuwschoenen om Dolomieten te ontdekken

Dagwandeling met sneeuwschoenen om Dolomieten te ontdekken

Vertel de gids over je wandelniveau en -ervaring zodat er een geschikte route voor je kan worden samengesteld. Ontmoet de gids vervolgens bij je hotel en ga op pad om de Dolomieten te verkennen, beroemd om hun toppen, diepe dalen en ruige kliffen. Trek je sneeuwschoenen aan en volg je ervaren gids. Wandel over de paden en bewonder het adembenemende uitzicht op het gebergte en de besneeuwde toppen. Leer diersporen herkennen en hoor veel interessante feiten over deze bergen. Stop voor de lunch en eet wat eten dat je hebt meegenomen terwijl je geniet van het spectaculaire landschap. Neem ook wat foto's van je omgeving. Daarna keer je terug naar het beginpunt om de activiteit af te sluiten. Neem voor vragen contact met me op dolomiti.explorer@gmail.com

Bolzano Dolomieten: Top Instagram Photo Spots Privétour

Bolzano Dolomieten: Top Instagram Photo Spots Privétour

Bereik de beste Instagram-waardige plekjes in de Bolzano Dolomieten met een lokale gids tijdens een privétour met de auto. Laat Bolzano achter je en reis naadloos naar de Dolomieten om de beroemdste fotoplekken te bereiken zonder je zorgen te maken over hoe je ze moet bereiken. Eenmaal ter plaatse volg je je lokale gids op een korte wandeling naar de beroemdste fotopunten van de Seceda kabelbaan en het dorp Ortisei. Bewonder de spectaculaire uitzichten en kom op de plekken waar je altijd al van hebt gedroomd om te fotograferen. Het is tijd om geweldige foto's te maken, wat je gids graag voor je doet. Na een korte autotransfer ga je naar de Passo Sella en zijn prachtige uitzichten op de Dolomieten. Eindig je tour bij het supergeïnspireerde Carezza-meer, waar je zoveel foto's kunt maken als je wilt. Het beste van alles is om je tijd te optimaliseren en je efficiënt te verplaatsen in het comfort van een privéauto met een lokale chauffeur die weet hoe en waar je moet rijden in de Dolomieten. Eenmaal terug in Bolzano maak je je klaar om al je foto's met je vrienden te delen.

Bolzano: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeltour

Bolzano: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeltour

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plek en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de 'World City Trail'-app uit de store en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en de binnenkant van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de volgende dagen! Begin je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, neem een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs op een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. In het historische Bolzano bezoek je eerst de prachtige Dom van Bolzano. Dan het unieke Piazza Walther en vervolgens de onvervangbare Altstadt Bozen. Deze prachtige route gaat verder naar de Via dei Portici. Als vijfde stop vind je het Piazza delle Erbe. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum. Natuurlijk kon het Museo Civico niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Overwinningsmonument bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Museion. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Chiesa dei Domenicani. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Bolzano: privéwandeling door straatvoedsel

Bolzano: privéwandeling door straatvoedsel

Beleef een gastronomisch avontuur in Bolzano op de mooiste manier tijdens een privétour. Slenter door de pittoreske straatjes en ontdek de authentieke en levendige straatvoedselcultuur van de stad. Bezoek het betoverende historische centrum en leer meer over de cultuur van de stad. Stop bij de oudste markt van de stad en leer de culinaire cultuur van Zuid-Tirol kennen. Proef wat eten en drinken die nog steeds de traditionele smaken uit het verleden ademen. Verkennen de belangrijkste gebouwen van de stad die van groot belang zijn voor zowel de vroegere als de huidige geschiedenis van Bolzano. Proef drie kleine proeverijen van typisch Italiaanse producten. Duik in de geschiedenis van deze magische stad en laat de smaken van authentiek Italiaans eten je de adem benemen. Uw culinaire avontuur in het hart van Bolzano wordt afgesloten met een glas wijn of bier waarmee u kunt ontspannen in het betoverende landschap om u heen.

Bolzano Dolomieten: Winterwandelen & sleeën

Bolzano Dolomieten: Winterwandelen & sleeën

Geniet van een mooie privé winterwandeltocht in de Dolomieten. Leer hoe u over gemakkelijke en veilige paden loopt die bedekt zijn met sneeuw en hoe u de sneeuwschoenen of mini-stijgijzers gebruikt indien nodig. Je hebt alleen een rugzak nodig, een paar wandelschoenen en de wens om de Dolomieten tijdens het winterseizoen te ontdekken. Ga samen met je gids de besneeuwde bossen in, wandel over gemakkelijke, witte paden en bereik uiteindelijk een warme plek, waar je iets kunt drinken of eten. Na de lunch kunnen we een slee huren en sleeënd terugkomen, dat is zo leuk! Maak je klaar om te genieten van de ware magie van de winter in de Dolomieten. Alle winterwandeltochten zijn privé en gepersonaliseerd voor jou en je vrienden. Als je eenmaal hebt geboekt, kunnen er geen andere mensen mee.

Bolzano privétour: schilderachtige stad Sud Tirol Dolomieten

Bolzano privétour: schilderachtige stad Sud Tirol Dolomieten

De rondleiding door Bolzano laat je het historische centrum ontdekken van een oude stad ontdekt door de Romeinen en gelegen in de Dolomieten met artistieke schoonheden, uitzichten, natuur en vele bezienswaardigheden. Het begint bij de Dominicaanse kerk met zijn prachtige klooster dat we binnen zullen bezoeken om de frescocycli van de Giotto-school en de verschillende werken van Italiaanse en Duitse schilders te bewonderen; op korte afstand vinden we het religieuze gebouwsymbool van Bolzano, de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta die we binnen zullen bezoeken. De kerk uit de 15e eeuw in laatgotische stijl werd gebouwd op drie op elkaar gebouwde kerken uit verschillende tijdperken en verbaast bezoekers om het karakteristieke groene en gouden dak, de 65 meter hoge klokkentoren met 25 klokken en de prachtige fresco's gemaakt door de leerlingen van Giotto's school; nabij het plein met de kathedraal vinden we de merkwaardige deur van de wijn, een van de mooiste gotische portalen in heel Tirol, waar de wijnmakers met een speciale vergunning de wijn konden verkopen. Vanaf dit grote plein, de woonkamer van de stad, gaan we richting het commerciële hart van het middeleeuwse historische centrum en steken we de straat dei Portici over, een charmant straatje met arcades in gotische stijl met winkels en tavernes in een opeenvolging van pastelkleuren, fresco's en stucwerk. De tour gaat verder langs de meest karakteristieke straten, met de nadruk op het Mercantile Palace in barokstijl en het Renaissance-tijdperk Palazzo del Vecchio Municipio, nu de thuisbasis van het Historisch Archief. Een andere zeer bijzondere straat is de straat Via dei Bottai, waar ambachtslieden sinds de middeleeuwen wijnvaten maakten en tegenwoordig bekend staat om de beste wijnmakerij in Bolzano. Slenteren door het historische centrum is een ander pittoresk steegje met een middeleeuwse boog en de Zallinger-toren, een echte attractie voor bezoekers met veel openluchtbars met de originele kraampjes van de oude vismarkt. We eindigen de rondleiding met het bewonderen van een van de mooiste en meest kleurrijke pleinen in Bolzano, het plein piazza delle Erbe met zijn groente- en fruitmarkt met de fontein van Neptunus, een 18e-eeuwse marmeren en bronzen fontein met de god van de zee met dolfijnen en schelpen

Tramin/Termeno: wijnmakerijrondleiding en wijnproeverij, J. Hofstätter

Tramin/Termeno: wijnmakerijrondleiding en wijnproeverij, J. Hofstätter

Dompel jezelf onder in de wereld van Tenuta J. Hofstätter in het hart van Tramin – Termeno, Alto Adige. Neem een kijkje achter de schermen van de door een familie gerunde wijnmakerij en proef 6 heerlijke wijnen. De ervaring begint met een korte kennismaking met de wijnmakerij. Vervolgens laat uw ervaren gids u de barriquekelder zien, waar u alles leert over het wijnbereidingsproces. Ontdek de indrukwekkende betonnen vaten en maak kennis met de geschiedenis van de traditionele wijnmakerij en de wijnstreek Alto Adige. Om uw wijnervaring voor alle zintuigen compleet te maken, wordt u begeleid door een proeverij van 6 wijnen. Ontdek de verschillen tussen de verschillende terroirs en leer alles over de zoneringsfilosofie van de wijnmakerij.

Bozen

Bozen

Bozen Lente activiteiten: onze aanbevelingen

Bolzano: Stadsverkenning Spel en rondleiding

Bolzano: Stadsverkenning Spel en rondleiding

Combineer de opwinding van een stadsrondleiding met een stadsverkenningsspel op deze self-guided smartphone wandeltour in Bolzano. Vind bezienswaardigheden gemakkelijk met de navigatiefunctie van de app. Download de app en begin het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeelding en teamwork om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als je even wilt pauzeren, stoppen voor koffie of wat meer tijd besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. In het historische Bolzano bezoek je eerst de prachtige Dom van Bolzano. Dan het unieke Piazza Walther en vervolgens de onvervangbare Altstadt Bozen. Deze prachtige route gaat verder naar de Via dei Portici. Als vijfde stop vind je het Piazza delle Erbe. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum. Natuurlijk kon het Museo Civico niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Overwinningsmonument bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Museion. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Chiesa dei Domenicani. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Bolzano: zelf begeleide zoektocht naar hoogtepunten en rondleiding

Bolzano: zelf begeleide zoektocht naar hoogtepunten en rondleiding

Leer Bolzano in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve wandeltour met speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, families en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de speurtocht op je mobiele apparaat hebt gedownload, kun je de mobiele app en de geïntegreerde kaarten gebruiken om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bolzano te voet te bereiken. Bij elke halte leer je meer over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het sightseeing spel te onthullen. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de rondleiding te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om het spel op elk moment te pauzeren om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te stoppen voor de lunch of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In het historische Bolzano bezoek je eerst de prachtige Dom van Bolzano. Dan het unieke Piazza Walther en vervolgens de onvervangbare Altstadt Bozen. Deze prachtige route gaat verder naar de Via dei Portici. Als vijfde stop vind je het Piazza delle Erbe. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum. Natuurlijk kon het Museo Civico niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Overwinningsmonument bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Museion. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Chiesa dei Domenicani. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Bolzano: begeleide traditionele culinaire tour

Bolzano: begeleide traditionele culinaire tour

Verken Bolzano tijdens een begeleide wandeling onder leiding van een lokale voedselexpert. Leer meer over de culinaire cultuur van Zuid-Tirol en proef een scala aan traditionele gerechten en drankjes. Ontmoet je gids in het centrum van Bolzano en begin aan je foodie-avontuur. Geniet van een sociale eetervaring en probeer lokale delicatessen zoals Speck, Canederli, Brezen, Strudel en meer. En natuurlijk zou geen enkele Italiaanse foodie-ervaring compleet zijn zonder een Caffe Espresso.

Dagwandeling met sneeuwschoenen om Dolomieten te ontdekken

Dagwandeling met sneeuwschoenen om Dolomieten te ontdekken

Vertel de gids over je wandelniveau en -ervaring zodat er een geschikte route voor je kan worden samengesteld. Ontmoet de gids vervolgens bij je hotel en ga op pad om de Dolomieten te verkennen, beroemd om hun toppen, diepe dalen en ruige kliffen. Trek je sneeuwschoenen aan en volg je ervaren gids. Wandel over de paden en bewonder het adembenemende uitzicht op het gebergte en de besneeuwde toppen. Leer diersporen herkennen en hoor veel interessante feiten over deze bergen. Stop voor de lunch en eet wat eten dat je hebt meegenomen terwijl je geniet van het spectaculaire landschap. Neem ook wat foto's van je omgeving. Daarna keer je terug naar het beginpunt om de activiteit af te sluiten. Neem voor vragen contact met me op dolomiti.explorer@gmail.com

Bolzano Dolomieten: Top Instagram Photo Spots Privétour

Bolzano Dolomieten: Top Instagram Photo Spots Privétour

Bereik de beste Instagram-waardige plekjes in de Bolzano Dolomieten met een lokale gids tijdens een privétour met de auto. Laat Bolzano achter je en reis naadloos naar de Dolomieten om de beroemdste fotoplekken te bereiken zonder je zorgen te maken over hoe je ze moet bereiken. Eenmaal ter plaatse volg je je lokale gids op een korte wandeling naar de beroemdste fotopunten van de Seceda kabelbaan en het dorp Ortisei. Bewonder de spectaculaire uitzichten en kom op de plekken waar je altijd al van hebt gedroomd om te fotograferen. Het is tijd om geweldige foto's te maken, wat je gids graag voor je doet. Na een korte autotransfer ga je naar de Passo Sella en zijn prachtige uitzichten op de Dolomieten. Eindig je tour bij het supergeïnspireerde Carezza-meer, waar je zoveel foto's kunt maken als je wilt. Het beste van alles is om je tijd te optimaliseren en je efficiënt te verplaatsen in het comfort van een privéauto met een lokale chauffeur die weet hoe en waar je moet rijden in de Dolomieten. Eenmaal terug in Bolzano maak je je klaar om al je foto's met je vrienden te delen.

Bolzano: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeltour

Bolzano: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeltour

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plek en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de 'World City Trail'-app uit de store en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en de binnenkant van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de volgende dagen! Begin je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, neem een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs op een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. In het historische Bolzano bezoek je eerst de prachtige Dom van Bolzano. Dan het unieke Piazza Walther en vervolgens de onvervangbare Altstadt Bozen. Deze prachtige route gaat verder naar de Via dei Portici. Als vijfde stop vind je het Piazza delle Erbe. Als je je wandeling door de stad voortzet, vind je het interessante Zuid-Tiroolse Archeologisch Museum. Natuurlijk kon het Museo Civico niet ontbreken in deze rondleiding. Daarnaast kun je ook het Overwinningsmonument bewonderen. De voorlaatste bestemming is het benijdenswaardige Museion. Terwijl de kers op de taart van deze unieke tour niet anders kon zijn dan de Chiesa dei Domenicani. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Bolzano: privéwandeling door straatvoedsel

Bolzano: privéwandeling door straatvoedsel

Beleef een gastronomisch avontuur in Bolzano op de mooiste manier tijdens een privétour. Slenter door de pittoreske straatjes en ontdek de authentieke en levendige straatvoedselcultuur van de stad. Bezoek het betoverende historische centrum en leer meer over de cultuur van de stad. Stop bij de oudste markt van de stad en leer de culinaire cultuur van Zuid-Tirol kennen. Proef wat eten en drinken die nog steeds de traditionele smaken uit het verleden ademen. Verkennen de belangrijkste gebouwen van de stad die van groot belang zijn voor zowel de vroegere als de huidige geschiedenis van Bolzano. Proef drie kleine proeverijen van typisch Italiaanse producten. Duik in de geschiedenis van deze magische stad en laat de smaken van authentiek Italiaans eten je de adem benemen. Uw culinaire avontuur in het hart van Bolzano wordt afgesloten met een glas wijn of bier waarmee u kunt ontspannen in het betoverende landschap om u heen.

Bolzano Dolomieten: Winterwandelen & sleeën

Bolzano Dolomieten: Winterwandelen & sleeën

Geniet van een mooie privé winterwandeltocht in de Dolomieten. Leer hoe u over gemakkelijke en veilige paden loopt die bedekt zijn met sneeuw en hoe u de sneeuwschoenen of mini-stijgijzers gebruikt indien nodig. Je hebt alleen een rugzak nodig, een paar wandelschoenen en de wens om de Dolomieten tijdens het winterseizoen te ontdekken. Ga samen met je gids de besneeuwde bossen in, wandel over gemakkelijke, witte paden en bereik uiteindelijk een warme plek, waar je iets kunt drinken of eten. Na de lunch kunnen we een slee huren en sleeënd terugkomen, dat is zo leuk! Maak je klaar om te genieten van de ware magie van de winter in de Dolomieten. Alle winterwandeltochten zijn privé en gepersonaliseerd voor jou en je vrienden. Als je eenmaal hebt geboekt, kunnen er geen andere mensen mee.

Bolzano privétour: schilderachtige stad Sud Tirol Dolomieten

Bolzano privétour: schilderachtige stad Sud Tirol Dolomieten

De rondleiding door Bolzano laat je het historische centrum ontdekken van een oude stad ontdekt door de Romeinen en gelegen in de Dolomieten met artistieke schoonheden, uitzichten, natuur en vele bezienswaardigheden. Het begint bij de Dominicaanse kerk met zijn prachtige klooster dat we binnen zullen bezoeken om de frescocycli van de Giotto-school en de verschillende werken van Italiaanse en Duitse schilders te bewonderen; op korte afstand vinden we het religieuze gebouwsymbool van Bolzano, de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta die we binnen zullen bezoeken. De kerk uit de 15e eeuw in laatgotische stijl werd gebouwd op drie op elkaar gebouwde kerken uit verschillende tijdperken en verbaast bezoekers om het karakteristieke groene en gouden dak, de 65 meter hoge klokkentoren met 25 klokken en de prachtige fresco's gemaakt door de leerlingen van Giotto's school; nabij het plein met de kathedraal vinden we de merkwaardige deur van de wijn, een van de mooiste gotische portalen in heel Tirol, waar de wijnmakers met een speciale vergunning de wijn konden verkopen. Vanaf dit grote plein, de woonkamer van de stad, gaan we richting het commerciële hart van het middeleeuwse historische centrum en steken we de straat dei Portici over, een charmant straatje met arcades in gotische stijl met winkels en tavernes in een opeenvolging van pastelkleuren, fresco's en stucwerk. De tour gaat verder langs de meest karakteristieke straten, met de nadruk op het Mercantile Palace in barokstijl en het Renaissance-tijdperk Palazzo del Vecchio Municipio, nu de thuisbasis van het Historisch Archief. Een andere zeer bijzondere straat is de straat Via dei Bottai, waar ambachtslieden sinds de middeleeuwen wijnvaten maakten en tegenwoordig bekend staat om de beste wijnmakerij in Bolzano. Slenteren door het historische centrum is een ander pittoresk steegje met een middeleeuwse boog en de Zallinger-toren, een echte attractie voor bezoekers met veel openluchtbars met de originele kraampjes van de oude vismarkt. We eindigen de rondleiding met het bewonderen van een van de mooiste en meest kleurrijke pleinen in Bolzano, het plein piazza delle Erbe met zijn groente- en fruitmarkt met de fontein van Neptunus, een 18e-eeuwse marmeren en bronzen fontein met de god van de zee met dolfijnen en schelpen

Tramin/Termeno: wijnmakerijrondleiding en wijnproeverij, J. Hofstätter

Tramin/Termeno: wijnmakerijrondleiding en wijnproeverij, J. Hofstätter

Dompel jezelf onder in de wereld van Tenuta J. Hofstätter in het hart van Tramin – Termeno, Alto Adige. Neem een kijkje achter de schermen van de door een familie gerunde wijnmakerij en proef 6 heerlijke wijnen. De ervaring begint met een korte kennismaking met de wijnmakerij. Vervolgens laat uw ervaren gids u de barriquekelder zien, waar u alles leert over het wijnbereidingsproces. Ontdek de indrukwekkende betonnen vaten en maak kennis met de geschiedenis van de traditionele wijnmakerij en de wijnstreek Alto Adige. Om uw wijnervaring voor alle zintuigen compleet te maken, wordt u begeleid door een proeverij van 6 wijnen. Ontdek de verschillen tussen de verschillende terroirs en leer alles over de zoneringsfilosofie van de wijnmakerij.

Veelgestelde vragen over Lente activiteiten in Bozen

Welke andere activiteiten dan Lente activiteiten zijn de moeite waard in Bozen?

Andere onmisbare dingen om te doen in Bozen:

Activiteiten in Bozen

Rondleidingen in Italië

Wat te doen in Italië

Andere activiteiten in Bozen

Wil je alle activiteiten in Bozen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.