We beginnen altijd met het proeven van onze 7 referenties, waarbij presentaties worden gegeven en we allemaal bij elkaar zitten om de wijnen te proeven, vergezeld van wat typische lokale producten.
We vertellen het verhaal van de wijn die je drinkt, hoe hij werd verbouwd, toen hij nog druiven in de wijngaard was, en hoe hij in de kelder werd verwerkt. Ondertussen komen ook de gerechten, waarin je tal van typische lokale producten vindt, elk te combineren met een andere wijn.
We beginnen met de Roero Arneis, de enige witte onder de rode wijnen, een frisse en fruitige wijn: hij gaat vergezeld van tonijnsaus.
Daarna gaan we over op de rode wijnen met Dogliani, die we meestal combineren met salami. Eerst de Dogliani DOCG "Sambù", een makkelijk drinkbare en lichte wijn, die de Dogliani DOCG "Superiore" introduceert, meer gestructureerd en complex.
Nebbiolo en Barbera worden gecombineerd met reuzel en spek: de eerste is fris en jong, de tweede zacht en fruitig.
Vervolgens proeven we de Langhe "Excelso" blend van verschillende wijnen die worden geproefd met meliga pasta (typisch Piemontees koekje).
En dan de laatste wijn, de koning der wijnen, de wijn der koningen: Barolo, te proeven met kaas en cugnà (halverwege jam en saus, het wordt gemaakt met vers fruit en gedroogd fruit ).
Na de proeverijen gaan we naar de kelder, waar je kunt zien hoe we te werk gaan om de wijnen te maken die je net hebt geproefd: de gisting, het decanteren en de rijpingstanks, en tot slot het bottelen en etiketteren.