Belevingen in
Bratislava

Een architectonische smeltkroes van middeleeuwse, gotische, barokke, renaissance- en Sovjetinvloeden.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Bratislava: De beste dingen die je niet wil missen

Bratislava: wijnproeverij met sommelier

1. Bratislava: wijnproeverij met sommelier

De Slowaakse Nationale Wijncollectie is uniek in Europa en is het hele jaar geopend. Hier vindt u de top 100 Slowaakse wijnen. De wijnen worden geselecteerd door experts, oenologen, sommeliers en wijnmakers in de hoogste Slowaakse wijncompetitie, de Nationale Wijnsalon van de Slowaakse Republiek. Kies een wijnproeverijprogramma, ofwel 3 basismonsters wijn, of 5 monsters, of een complete wijnproeverij van 72 Slowaakse wijnen in 100 minuten. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien veel, maar het is aan jou hoeveel monsters je kunt proeven. Het programma is zo ontworpen dat u wijnen uit 6 Slowaakse wijnbouwgebieden kunt proeven. Ervaar en proef het beste van de Slowaakse wijncultuur. Kom tot rust in de stijlvolle historische kelder van het Museum voor Wijnbouw en Enologie in het Apponny Palace. Proeverijen worden beheerd door een professionele sommelier, die vertelt over individuele wijnen in termen van zintuiglijke eigenschappen en hun interesse.

...
Bratislava: stadstour per bus langs bezienswaardigheden

2. Bratislava: stadstour per bus langs bezienswaardigheden

Combineer de stadstocht door de oude stad en de stadstocht langs kastelen om de mooiste kanten van Bratislava te zien en tijd te besparen. Stap in de sightseeingbus met audiocommentaar voor een rondleiding langs de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en breng een bezoek aan het kasteel van Bratislava. De stadstour begint met een rit door de poort van de oude stad naar het middeleeuwse kasteel. Bekijk het nationaal theater van Slowakije en het Reduta-gebouw, waar het Slowaaks Filharmonisch Orkest gevestigd is. Je ziet ook veel prachtige kerken, de omgekeerde piramide van de Slowaakse Radio en het Grassalkovich Paleis met zijn schitterende tuin. Vervolgens krijg je het Slowaaks parlementsgebouw en de stadsmuren te zien. Tijdens een pauze kun je winkelen en lunchen in het historische stadshart van Bratislava voor je weer in de bus stapt voor een rondrit door de oude stad. In het oude stadsdeel van Bratislava zie je op het hoofdplein Hlavné námestie het stadhuis en de Maximilian-fontein, welke de oudste van de stad is. De straat Venturska ligt in het muzikale centrum van de stad en wordt omgeven door paleizen, kerken, St. Michael's Gate en nog veel meer.

...
Bratislava: wandeltocht van 1 uur met kleine groepen

3. Bratislava: wandeltocht van 1 uur met kleine groepen

Begin je wandeltocht in Bratislava door je gids om 12.00 uur te ontmoeten voor de hoofdingang van het Park Inn Danube Hotel. Luister naar een korte, eenvoudige introductie over Bratislava en Slowakije. De gids zal licht werpen op de geschiedenis van een van de jongste hoofdsteden en staten van Europa. Hoor over de oude geschiedenis van Slowakije, toen de oude Slaven, de voorloper van de moderne Slowaken, Slowakije bewoonden en het Groot-Moravië-rijk creëerden. Je gids zal legendes delen uit de tijd dat Bratislava de hoofdstad van het Hongaarse koninkrijk was en Hongaarse koningen en koninginnen daar werden gekroond. Het verhaal gaat verder tot in de tijd van Tsjecho-Slowakije. Hoor over de donkere tijden tijdens het Slowaakse communisme en ook over de hoop die de Fluwelen Revolutie bracht, die uiteindelijk leidde tot het lidmaatschap van Slowakije in de Europese Unie in 2004. Ontdek het operagebouw en het huis van Reduta terwijl je doorgaat naar het centrale plein, langs het oude stadhuis. Bekijk op het Franciscaanse plein het oudste gebouw in Bratislava, de Franciscaanse kerk. Ga naar Biela Street en Michalska Street naar Michael's Gate. Passeer historische gebouwen en paleizen op Venturska Street en Panska Street. Je tour eindigt bij de St. Martin's Cathedral.

...
Bratislava: Riverside, Castle of Complete City Segway Tours

4. Bratislava: Riverside, Castle of Complete City Segway Tours

Maak kennis met Bratislava tijdens een unieke Segway-rit met een deskundige lokale gids. Kies uit 3 verschillende schilderachtige routes en bekijk Bratislava vanuit een ander perspectief. Alle rondleidingen zijn inclusief training en leiden door verschillende delen van de oude stad, waaronder het Primatial-plein, het oude Slowaakse nationale theater, het Hviezdoslavovo-plein en de Holy Trinity Column. Ga later verder langs de wateroevers van de Donau en geniet van het uitzicht over de hele stad. Tijdens de rit steek je 2 verschillende bruggen over, de nieuw geopende oude brug en de UFO-brug. De 1 uur durende Riverside Segway Tour eindigt hier, maar als u kiest voor de 1,5 uur durende Bratislava Castle Segway Tour, gaat u verder met een klim de heuvel op naar het kasteelcomplex van Bratislava, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van het kasteel. De 2 uur durende complete stadssegwaytour omvat ook de rit naar het kasteel van Bratislava, evenals het presidentiële paleis, waar je vanaf het panoramische terras helemaal naar Oostenrijk en Hongarije kunt kijken, en het centrale plein.

...
Van Wenen: sightseeingtour van 6 uur door Bratislava

5. Van Wenen: sightseeingtour van 6 uur door Bratislava

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Wenen, leun je achterover in een voertuig met airconditioning en geniet je van je korte rit door het Oostenrijkse platteland. Bewonder prachtige landschappen terwijl je de grens met Slowakije oversteekt. Na aankomst in Slowakije ontmoet je je ervaren lokale gids voor een wandeltocht. Bewonder de monumenten van de oude stad, zoals de Sint-Michielspoort en de toren. Volg je gids naar de Sint-Martinuskathedraal waar tussen 1536 en 1830 11 Hongaarse koningen en koninginnen werden gekroond. Ga verder naar het Grassalkovich-paleis in Rococo-stijl, de residentie van de president van Slowakije. Bewonder Primate's Palace, een van de mooiste gebouwen in Bratislava. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch en om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Probeer de lokale keuken voordat u 's middags terugkeert naar Wenen.

...
Bratislava: UNESCO-dagtocht Banská Štiavnica

6. Bratislava: UNESCO-dagtocht Banská Štiavnica

Met zijn rijke zilver- en goudvoorraden, wordt Banská Štiavnica beschouwd als een van de belangrijkste steden in het middeleeuwse Europa. Dit wordt ook wel de "Zilveren Stad" genoemd en dit is uw kans om de stad en haar prachtige landschappen op de fiets te zien. Je komt verschillende omgevingen tegen zoals mijnen, meren, heuvels en het fantastische landschap. De stad werd in december 1993 geregistreerd als UNESCO-erfgoed en was ook de locatie van de eerste technologiegerichte universiteit ter wereld. Vanaf hier werd Banská Štiavnica een centrum voor wetenschappelijke en technologische ontwikkeling in Europa. Banská Štiavnica is een van de mooiste en historisch interessante steden in Slowakije en trekt kunstenaars en romantici aan met zijn oude mijnwegen, stijlvolle cafés en vele restaurants. Hoogtepunten van uw tour zijn onder meer het oude kasteel en de kerk van de Hemelvaart van de Maagd Maria, het Heilige Drievuldigheidsplein (waar u het gerechtsgebouw van het mijndistrict kunt vinden), de gotische kerk van St. Catherine en het nieuwe kasteel en de Calvarieberg. Complementair aan deze beroemde bezienswaardigheden, zult u ook uniek lokaal bier, prachtige natuur en nog veel meer tegenkomen.

...
Van Bratislava: Lesser Fatra Tour met Zilina

7. Van Bratislava: Lesser Fatra Tour met Zilina

Begin met de trein van 08:13 uur van het centraal station van Bratislava naar Zilina. Als alternatief kunt u worden opgehaald vanaf uw adres in Bratislava. Leer tijdens de route over de geschiedenis van Slowakije en de Kleine Fatra-regio vanuit je gids. Aankomst in de Vratna-vallei, rijd met een kabelbaan naar de Snilovske-piek (1524 m) en geniet van het prachtige uitzicht op de kalksteen- en granietpieken, voordat u afdaalt naar de Vratna-vallei naar de Vratna-bergpas. Bezoek het beroemde Slowaakse dorp Terchova, beroemd gemaakt dankzij volkstradities en Terchova-muziek uit 2013 nu onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed. Geniet van een heerlijke tweegangenlunch in een lokaal restaurant, bezoek de parochiekerk van St. Cyril en Method en ontdek een houten crèche in de kerk. Verken het stadscentrum van Zilina, de hoofdstad van Noordwest-Slowakije. Ontdek de oude binnenstad, langs de kerk van de Heilige Drie-eenheid en de Burian-toren. Ga verder naar het uniek vierkante Marianske-plein, bezoek het katholieke huis en het bankpaleis Zilina. Stop bij Rosenfeld Palace, een kopie van Belvedere Palace in Wenen, voordat je het oudste gebouw van Zilina ziet - de kerk van St. Stephan uit de 11e eeuw. Transfer naar het treinstation van Zilina en terug naar Bratislava. Ontmoet uw chauffeur op het centraal station van Bratislava en reis terug naar uw adres in Bratislava.

...
Bratislava: Sightseeing-bustour met toegang tot het kasteel

8. Bratislava: Sightseeing-bustour met toegang tot het kasteel

Stap in een sightseeingbus met audiocommentaar en rijd langs de beroemde bezienswaardigheden van de oude stad met een stop om het kasteel van Bratislava te bezoeken. Begin je tour in de buurt van het oude operagebouw en ga door de oude stadspoorten naar het middeleeuwse kasteel. Bekijk het Slowaakse Nationale Theater en het Reduta-gebouw waar het Slowaaks Philharmonisch Orkest is gevestigd. Bekijk ook vele prachtige kerken, het omgekeerde piramidegebouw van de Slowaakse radio en het presidentiële paleis van Grassalkovich met zijn prachtige tuin. Bekijk vervolgens het Slowaakse parlement en de stadsmuren. Ga vervolgens langs de kroningskathedraal van St. Martin's en het kasteel van Bratislava, wat het einde zal zijn van uw sightseeingbustour. Zodra je bij het kasteel aankomt, verken je het interieur zelf, er is geen gids inbegrepen of vereist. Het kasteel kijkt uit over de stad en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over Bratislava en de Donau. Vergeet niet om ook de prachtig ontworpen en goed onderhouden tuinen te bezoeken voor een ontspannen afsluiting van de tour.

...
Bratislava: 6-uur durende rondleiding en proeverij van de Karpaten

9. Bratislava: 6-uur durende rondleiding en proeverij van de Karpaten

Wordt opgehaald in de lobby van uw hotel en begint aan de reis naar de Kleine Karpaten. Dit gebied ligt op de zuidoostelijke hellingen van de Kleine Karpaten en is een van de acht wijnbouwregio's van Slowakije. Aankomst in het Red Stone Castle, een van de meest romantische kastelen van Slowakije, met enorme kelders die ooit werden gebruikt als pakhuizen voor koper. Om deel te nemen, kunt u een extra vergoeding betalen. Ga door naar de historische stad Modra. Modra staat bekend als de geboorteplaats van de Slowaakse nationale held Ludovit Stur, die vocht voor de autonomie van Slowakije in het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Stur had ook een belangrijke invloed op de heropleving van de Slowaakse taal en introduceerde de Slowaakse taalstandaard. Leer meer over zijn belang in de Slowaakse geschiedenis terwijl je door het middeleeuwse stadscentrum dwaalt. Bezoek vervolgens Pezinok, de hoofdstad van de Slowaakse wijnproductie. Geniet van een wandeltocht in het historische centrum van Pezinok met de optie om de Majolica Pottery Factory te betreden. Ga verder naar het kleine stadje Svaty Jur om de charmante straten te ontdekken. Bezoek ten slotte een lokale wijngaard en bekijk de traditionele productie van lokale wijn, vrij van kleurstoffen of additieven, door lokale boeren. Proef deze lokale fijne wijn met een kleine snack voordat u om ongeveer 18:00 uur terugkeert naar Bratislava.

...
Bratislava: ambachtelijke bierproeverij

10. Bratislava: ambachtelijke bierproeverij

Verken de ambachtelijke bierscene van Bratislava. Bezoek een microbrouwerij, proef 4 verschillende soorten speciaalbieren, gecombineerd met snacks, en ontdek de brouwgeschiedenis van Slowakije, een van de beste bierdrinkende landen ter wereld. Verwacht een grote verscheidenheid aan verschillende soorten bier te zien tijdens deze Proeverij. Ontmoet je gids voor Park Inn by Radisson Danube Hotel. Krijg een korte, eenvoudige introductie tot Bratislava en Slowakije. Loop naar de Sladovna - House of Beer. Slowakije is In de afgelopen jaren heeft Slowakije een unieke cultuur gecreëerd van lokale kleine microbrouwerijen. Ze bereiden naast een fantastische keuken hun eigen ambachtelijke bier. Bezoek een kleine microbrouwerij die populair is bij de lokale bevolking en proef 4 speciaalbieren samen met een traditionele biersnack. Leer inzichten over het brouwproces en de verschillende biersoorten. Verder ontdek je de geschiedenis van Bratislava en zijn biercultuur.

...

Plan je bezoek

 • Hoe is het nachtleven?

  Het is misschien geen giga-stad, maar als je van een drankje en een dansje houdt ben je hier aan het goede adres. Op straat is waar het allemaal gebeurt, bijvoorbeeld op de hoek van Židovská en Beblavého onder het Bratislava kasteel. Hier vind je kleine barretjes met plaatselijk gebrouwen bier en échte Slowaakse gesprekken. De nachtclubs zijn meestal gratis of een paar euro, onze tip: vraag een inwoner waar je het best naar toe kunt!

 • Een leuke plek voor vrijgezellenfeesten?

  Goedkope drankjes, vluchten en accomodatie maken van Bratislava een populaire bestemming voor de Britse vrijgezellenfeesten. De hostels zijn ook zeer populair bij de grote groepen. Ook de lokale ondernemingen zijn verwelkomend naar respectvolle, beschaafde groepen, die tijdens dit reisje een fantastische deal krijgen! Geniet met respect van deze mooie stad.

 • Wanneer zal ik gaan?

  Bratislava kent lange, droge zomers (mei tot september) met hoge temperaturen van rond de 27 graden in juni - perfect weer om de stad te verkennen.

 • Hoe lang heb ik nodig?

  In één of twee dagen heb je de bekendste bezienswaardigheden van Bratislava gezien; plak er een paar dagen aan vast als je van fietsen of wandelen houdt.

Goed om te weten

 • Taal
  Slowaaks
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +421
 • De beste periode voor een bezoek
  De Slowaakse vakantieperiode is in juli en augustus, accomodaties zullen dan duurder en drukker zijn. Gelukkig is deze stad het hele jaar door de moeite waard, dus ook genoeg andere momenten om het te beleven!

Sitemap Bratislava

Wil je alle activiteiten in Bratislava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bratislava

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 580 beoordelingen

Verbazingwekkend

Goede manier om Bratislava in een dag te verkennen. Oude stadstour en kasteeltour was leuk, interactief en het personeel was erg vriendelijk. Waar voor het geld waard. Het enige probleem was om vanuit Bratislava Hl naar het hoofdplein te komen. Treinstation. Ik wou dat er enkele instructies waren om vanaf het treinstation naar het centrale plein te komen.

De buschauffeur was erg behulpzaam. De reis was uitstekend. De panoramische tour was vol met alle belangrijke bezienswaardigheden van Bratislava, het Slavin-monument en het kasteel. Neem het, het was fantastisch en je kunt op deze manier tijd besparen. Het had audiogids in vele talen. Het was over het algemeen heel goed. We zijn tevreden.

Een aanrader !

Heel fijne tour weg van plat getreden toeristische paden . We werden rond gereden in een Trabant en kregen ook nog typische lekkernijen te proeven alsook een stop in lokale Bar . Fijn om op zo’n persoonlijke manier kennis te maken met Bratislava , de geschiedenis en de toekomst Ik zou het iedereen aanraden !

Moeite waard om te doen!

Zeer informatieve rondleiding. We verbleven in Bratislava en zochten onze gebruikelijke stadstour, maar we besloten de bus te nemen in plaats van te wandelen en we zagen veel meer, in minder tijd en met begeleide audio! Van harte aanbevolen!

Enthousiaste gids die veel wist te vertellen over de geschiedenis van de stad. Van de authentieke auto hadden we meer verwacht .