Kies data

Dingen om te doen Bratislava

Een architectonische smeltkroes van middeleeuwse, gotische, barokke, renaissance- en Sovjetinvloeden.

Bratislava: De beste dingen die je niet wil missen

Bratislava: bustour langs bezienswaardigheden

1. Bratislava: bustour langs bezienswaardigheden

Combineer de stadstocht door de oude stad en de stadstocht langs kastelen om de mooiste kanten van Bratislava te zien en tijd te besparen. Stap in de sightseeingbus met audiocommentaar voor een rondleiding langs de beroemdste bezienswaardigheden van de stad en breng een bezoek aan het kasteel van Bratislava. De stadstour begint met een rit door de poort van de oude stad naar het middeleeuwse kasteel. Bekijk het nationaal theater van Slowakije en het Reduta-gebouw, waar het Slowaaks Filharmonisch Orkest gevestigd is. Je ziet ook veel prachtige kerken, de omgekeerde piramide van de Slowaakse Radio en het Grassalkovich Paleis met zijn schitterende tuin. Vervolgens krijg je het Slowaaks parlementsgebouw en de stadsmuren te zien. Tijdens een pauze kun je winkelen en lunchen in het historische stadshart van Bratislava voor je weer in de bus stapt voor een rondrit door de oude stad. In het oude stadsdeel van Bratislava zie je op het hoofdplein Hlavné námestie het stadhuis en de Maximilian-fontein, welke de oudste van de stad is. De straat Venturska ligt in het muzikale centrum van de stad en wordt omgeven door paleizen, kerken, St. Michael's Gate en nog veel meer.

Bratislava: wandeltocht van 1 uur met kleine groepen

2. Bratislava: wandeltocht van 1 uur met kleine groepen

Begin je wandeltocht in Bratislava door je gids om 12.00 uur te ontmoeten voor de hoofdingang van het Park Inn Danube Hotel. Luister naar een korte, eenvoudige introductie over Bratislava en Slowakije. De gids zal licht werpen op de geschiedenis van een van de jongste hoofdsteden en staten van Europa. Hoor over de oude geschiedenis van Slowakije, toen de oude Slaven, de voorloper van de moderne Slowaken, Slowakije bewoonden en het Groot-Moravië-rijk creëerden. Je gids zal legendes delen uit de tijd dat Bratislava de hoofdstad van het Hongaarse koninkrijk was en Hongaarse koningen en koninginnen daar werden gekroond. Het verhaal gaat verder tot in de tijd van Tsjecho-Slowakije. Hoor over de donkere tijden tijdens het Slowaakse communisme en ook over de hoop die de Fluwelen Revolutie bracht, die uiteindelijk leidde tot het lidmaatschap van Slowakije in de Europese Unie in 2004. Ontdek het operagebouw en het huis van Reduta terwijl je doorgaat naar het centrale plein, langs het oude stadhuis. Bekijk op het Franciscaanse plein het oudste gebouw in Bratislava, de Franciscaanse kerk. Ga naar Biela Street en Michalska Street naar Michael's Gate. Passeer historische gebouwen en paleizen op Venturska Street en Panska Street. Je tour eindigt bij de St. Martin's Cathedral.

Bratislava: wijnproeverij met sommelier

3. Bratislava: wijnproeverij met sommelier

De Slowaakse Nationale Wijncollectie is uniek in Europa en is het hele jaar door geopend. Hier vindt u de top 100 Slowaakse wijnen. Geniet van wijnen die zijn geselecteerd door oenologen, sommeliers, wijnmakers en de Nationale Wijnsalon van de Slowaakse Republiek. Kies een wijnproeverijprogramma, 3 wijnmonsters, 5 wijnproeverijen of een complete wijnproeverij met maximaal 72 Slowaakse wijnen om uit te kiezen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien veel, maar hoeveel monsters je kunt proeven, is aan jou. Het programma is zo samengesteld dat u wijnen uit 6 Slowaakse wijnbouwgebieden kunt proeven. Ervaar en proef het beste van de Slowaakse wijncultuur. Kom tot rust in de stijlvolle historische kelder van het Museum voor Wijnbouw en Oenologie in het Apponny Palace. Proeverijen worden beheerd door een professionele sommelier, die over individuele wijnen praat in termen van sensorische eigenschappen en hun interesse.

Van Wenen naar Bratislava: bus- en boottocht

4. Van Wenen naar Bratislava: bus- en boottocht

Deze dagexcursie begint in de ochtend. Reis met een moderne bus naar Bratislava, de mooie hoofdstad van Slowakije. Bij aankomst word je opgewacht door je gids, die je een rondleiding zal geven door de pittoreske oude stad. Wandel door de stad of ga lekker winkelen. Na een leuk dagje in Bratislava ga je naar de aanlegplaats op ponton HUMA 6 aan de Rázuskade, zodat je op tijd bent voor de terugreis. Koers met hoge snelheid over het water en geniet van het comfort van de catamaran met airconditioning. 

Bratislava: privéwandeling

5. Bratislava: privéwandeling

Je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Bratislava (als je buiten het stadscentrum verblijft, zit je vergadering voor de hoofdingang van het Park Inn Danube Hotel). Je tour begint met een korte introductie voordat je het Hviezdoslavovo-plein begint te verkennen. Je zult het Opera House en het Reduta-gebouw ontdekken, langs het standbeeld "man aan het werk" en het standbeeld Schoner Natzi om aan te komen bij het centrale plein van Bratislava. Je pauzeert dan bij de Roland-fontein, waar je hier legendes vindt over de beroemde ridder Roland, evenals over de kroningsfeesten van Hongaarse koningen in Bratislava. Je kunt een foto maken met een Napoleontische soldaat als je langs het oude stadhuis loopt en de Francisciaanse kerk ontdekken, het oudste heilige gebouw van Bratislava, waar de ridders van de gouden sporen werden geridderd. Je wandelt dan over het Franciscaanse plein naar het paleis van Primate, waar je je kunt verwonderen over een van de verborgen juweeltjes van Bratislava: het paleis van Primate (waar de vrede in Pressburg tussen het Oostenrijks-Hongaarse rijk en Frankrijk van Napoleon werd getekend). Vervolgens neemt u de prachtige Michael's Gate in, voordat u het paleis ziet waar het Hongaarse parlement elkaar ontmoette. Je ziet dan het gebouw van Academia Istropolitana, het uitgangspunt van de eerste universiteit in het Hongaarse koninkrijk. Aan het einde van je tour passeer je de St. Martin-kathedraal en als je de optie van 3 uur boekt, ontdek je ook het kasteel van Bratislava vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Bratislava.

Bratislava: tour met als thema Sovjettijd en post-communisme

6. Bratislava: tour met als thema Sovjettijd en post-communisme

Deze 2,5 uur durende tour brengt het verhaal van Bratislava in de 20e eeuw tot leven. Je komt meer te weten over de politieke veranderingen, de ontwikkeling van de maatschappij en de architectuur uit de Sovjettijd. Je reist in een retro-Škoda en bezoekt het Sovjetmonument Slavín, verlaten fabrieken, een bunkerlinie uit 1930, een voormalige grenszone uit de tijd van het IJzeren Gordijn en veel gebouwen uit de tijd van het communisme. Rijd langs het eerste appartementencomplex van Tsjecho-Slowakije en het grootste socialistische huisvestingsproject van Europa, verlaten industriële symbolen van de post-industriële transformatie en nieuwe kapitalistische projecten. Kom meer te weten over de architectuurstijlen die bekendstaan als sociaal realisme, functionalisme en brutalisme. Bekijk de villa's van voormalige communistische leiders. Rijd onder de controversiële, ruimteschip-achtige SNP-brug door.

Vanuit Wenen: Halve dagtrip naar Bratislava

7. Vanuit Wenen: Halve dagtrip naar Bratislava

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Wenen, leun je achterover in een voertuig met airconditioning en geniet je van je korte rit door het Oostenrijkse platteland. Bewonder prachtige landschappen terwijl u de grens met Slowakije oversteekt. Bezoek enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Bratislava, zoals de Sint-Michielspoort en de toren en het Grassalkovich-paleis in rococostijl, de residentie van de president van Slowakije. Geniet van vrije tijd voor de lunch en om de stad op eigen houtje te verkennen. Probeer de lokale keuken voordat je 's middags terugrijdt naar Wenen.

Bratislava: stadswandeling van 2 uur met kasteelticket

8. Bratislava: stadswandeling van 2 uur met kasteelticket

Ontmoet je gids in de middag en begin je wandeltocht door het historische centrum van Bratislava. Ontvang eerst een korte basisinleiding over Bratislava en Slowakije. Luister terwijl de gids de geschiedenis van een van de jongste hoofdsteden en staten van Europa belicht. Luister naar de oude geschiedenis van Slowakije, toen de oude Slaven, de voorloper van moderne Slowaken, Slowakije bewoonden en het Grote Moravië-rijk creëerden. Volg mee als je gids legendes deelt uit de tijd dat Bratislava de hoofdstad van het Hongaarse koninkrijk was en daar Hongaarse koningen en koninginnen werden gekroond. Het verhaal gaat verder tot de tijd van Tsjechoslowakije. Hoor over de donkere tijden tijdens het Slowaakse communisme en ook over de hoop die de Fluwelen Revolutie teweegbracht, die uiteindelijk leidde tot het lidmaatschap van Slowakije in de Europese Unie in 2004. Ontdek het operagebouw en het huis van Reduta terwijl je doorgaat naar het centrale plein, langs het oude stadhuis. Op het Franciscaanse plein, zie het oudste gebouw in Bratislava, de Franciscaanse kerk. Ga naar Biela Street en Michalska Street naar Michael's Gate. Passeer historische gebouwen en paleizen op Venturska Street en Panska Street. Je tour eindigt in de St. Martin's Cathedral. Loop daarna naar het iconische kasteel van Bratislava boven de stad. Je gids geeft je een inleiding over het kasteel en vervolgens verken je het belangrijkste symbool van Bratislava zelf.

Van Wenen: dagcruise naar Bratislava

9. Van Wenen: dagcruise naar Bratislava

Ontdek de schoonheid van de Donau vanaf het water terwijl je vaart van Wenen naar Bratislava. Reis in de elegante MS Kaiserin Elisabeth en geniet van het 360°-uitzicht vanaf haar zonnedek. Dit nieuwe schip heeft een licht interieur met 2 dekken, 2 bars en een divers gastronomisch aanbod. Reis comfortabel met volledige airconditioning en gezellige stoelen. Geniet op de reis van Wenen naar Bratislava van een uitgebreid continentaal ontbijt. Geniet op de terugreis van een lichte snack. Eenmaal in Bratislava, neem je 4 uur om op eigen gelegenheid te verkennen. Slenter door het oude centrum of verken een van de vele musea van de stad. Na het bezoek stappen de passagiers weer in voor de terugreis naar Wenen.

Bratislava: toegangsticket Gallery Multium

10. Bratislava: toegangsticket Gallery Multium

Bratislava's Gallery Multium biedt een unieke kijk op ruimte, spiegels en illusies. Ontdek met dit toegangsticket de zes onvergetelijke ruimtes van de galerij, die elk een andere ervaring bieden. Krijg de kans om oneindigheid te zien met behulp van spiegels. De galerij is geïnspireerd door het werk van wereldwijd bekende kunstenaars, waaronder een tentoonstelling van Matej Kren in de Slowaakse National Gallery en het werk van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama wiens Infinity Mirror Room een van de belangrijkste attracties van New York is.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
50 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Bratislava

Wil je alle activiteiten in Bratislava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bratislava

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.233 beoordelingen

Geweldig! Het is het zo waard! Vertrek in een minibusje. Lokale gids te voet gedurende 1 uur, de rest is gratis. Sommige beoordelingen zeggen dat het lang in de plaats is, maar dat is het niet, het is goed genoeg. Zoek gewoon een beetje op internet om erachter te komen dat er verschillende andere dingen zijn die u zonder gids kunt doen, zoals: Bratislava Castle, Blue Church, Museum of Illusion, lunch met typisch eten, onder andere! Ik vond het geweldig! Suggestie voor bedrijven: er waren vooraf geen mensen geïdentificeerd op het ontmoetingspunt en de chauffeur sprak geen Engels. We stonden daar niet te begrijpen of het daar was. Suggestie: microfoon of versterker voor de lokale gids. Ook al was het een kleine groep, het was moeilijk te horen en ze moesten zich in de kring verdringen om te kunnen luisteren (ook omdat het een andere taal was dan de hunne).

Wij (3 personen) boekten de stadstour van 90 minuten voor 14 augustus 2022 vooraf op internet. Ter plaatse reserveren is mogelijk als er nog plaatsen beschikbaar zijn. De reis begon stipt om 11:00 uur. De bus was voorheen volledig bezet. De audiogids werkt. De opgegeven kijktijden zijn in acht genomen. De uitleg is duidelijk en uitgebreid. We vonden het leuk.

Online boeken werkte prima. We boekten de panoramatour met een duur van 95 minuten. Professionele zorg zodra je aankomt. De audiogidstour was een geweldige ervaring. Tijdens de tour hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden gezien.

Super mooie middag gehad! Heerlijke wijntjes gedronken in het zonnetje.

Great experience! The family was really kind and the wines are amazing.