Kies data
Dingen om te doen

Brazilië

Brazilië: De beste dingen die je niet wil missen

Rio: officieel ticket Christus de Verlosser per tandradbaan

1. Rio: officieel ticket Christus de Verlosser per tandradbaan

Reis helemaal omhoog naar het iconische standbeeld van Christus de Verlosser met de Corcovado-trein. De trein rijdt op een tandradbaan door nationaal park Tijuca, het grootste stadsbos ter wereld, met een uniek uitzicht over Rio de Janeiro. Geniet van een geweldige rit in een tandradtrein die je meeneemt naar de voet van het standbeeld van Christus de Verlosser, een van de zeven wonderen van de moderne wereld en een van de beroemdste bezienswaardigheden in Brazilië. Je krijgt niet alleen de gelegenheid om een van de mooiste landschappen van de stad te bewonderen, ook maak je een wandeling door de geschiedenis van Brazilië. De spoorweg van Corcovado was de eerste elektrische spoorweg van Brazilië. Het werd in 1884 door D. Pedro II ingehuldigd en is dus ouder dan het standbeeld zelf. Dit was in werkelijkheid de trein die 4 jaar lang de onderdelen voor de bouw van het monument naar boven vervoerde. Je begint je bezoek met een rit in een eeuwenoude elektrische locomotief, die door het beschermde Atlantische Woud rijdt, een deel van nationaal park Tijuca. Aan de voet van het standbeeld van het Christusbeeld kun je het spectaculaire uitzicht over de stad in je opnemen. Ontdek van bovenaf wat Rio de Janeiro zo bijzonder maakt.

Rio de Janeiro: kabelbaanticket naar de Suikerbroodberg

2. Rio de Janeiro: kabelbaanticket naar de Suikerbroodberg

Ontdek de wereldberoemde Suikerbroodberg met vooraf geboekte, officiële tickets voor de kabelbaan en verken een van de meest populaire bezienswaardigheden in Brazilië. Bewonder het prachtige uitzicht op Rio de Janeiro terwijl je met de kabelbaan naar de top reist. Maak ongelooflijke foto's vanaf het uitkijkpunt terwijl je van het panorama van de stad en de oceaan beneden je geniet. Kom op eigen gelegenheid naar de Suikerbroodberg en wissel je afgedrukte voucher bij het ticketkantoor om. Je kunt met de volgende kabelbaan de berg op en reist in een volledig afgesloten cabine, terwijl je het panoramische uitzicht op de stad, Copacabana en de Baai van Guanabara in je opneemt.  Je stapt uit aan de top, waar je zoveel tijd kunt doorbrengen als je maar wilt. Bovenop de berg vind je een food court en een restaurant, waar je snacks en drinken kunt kopen. Wanneer je klaar bent met het verkennen van de top, kun je met je ticket ook weer met de kabelbaan naar beneden.

Rio de Janeiro naar Ilha Grande: gedeelde of privétransfer

3. Rio de Janeiro naar Ilha Grande: gedeelde of privétransfer

Profiteer van een deur-tot-deur pick-up in Rio de Janeiro en transfer naar Angra dos Reis. Stap aan boord van een authentieke flexboot rechtstreeks naar Vila do Abraão. Geniet van een warm welkom bij de receptie en maak een keuze uit verschillende tours voor de beste ervaring op het eiland. Bekijk de serene groene kust van Rio de Janeiro tijdens de twee uur durende reis over land en zet je zeebenen op de 40-minuten durende overtocht. Kies zelf voor een gedeelde transfer, of de VIP-behandeling met een privé-auto en boot.

Rio de Janeiro Carnival 2022: ticket sambaschoolparade

4. Rio de Janeiro Carnival 2022: ticket sambaschoolparade

Rio's Carnival is the most popular and the best Carnival in the world! In 2004 kreeg het de titel “Grootste Carnaval ter wereld” van het Guinness Book of World Records. Carioca Carnival is een cultureel evenement waar de vrijheid van expressie domineert op een creatieve en leuke manier, met sambaschoolparades, carnavalfeesten, en een straatcarnaval. De officiële Sambaschoolparades vinden plaats in de Sambadrome Rio de Janeiro, gecreëerd door de meest gerenommeerde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer en ingehuldigd in 1983 met een capaciteit van 80.000 toeschouwers. Elk jaar strijden de sambascholen om de kampioenstitel van het carnaval. Er kan maar een school de beste zijn! Meer dan 30.000 mensen treden op tijdens Carnival. Elke school heeft tussen 4.000 en 5.000 deelnemers. Er zijn 5 dagen met optochten, onderverdeeld in drie categorieën: Access Group, Special Group, en de Parade of Champions. Access Group De beste sambascholen van de Access Group mogen volgend jaar deelnemen aan de Special Group. Je ziet 12 scholen paraderen met enthousiasme en schoonheid. Dit is perfect voor bezoekers met een kleiner budget die de magie van het carnaval willen zien. Special Group   Deze worden beschouwd als de belangrijkste dagen van Carnival. De beste 14 sambascholen in Rio de Janeiro tonen al hun creativiteit en innovaties. Dit zijn de echte magische avonden van de Sambadrome. Kaartjes voor deze dagen zijn duurder, omdat het de populairste optocht is met scholen van topklasse. Champions Parade Op deze avond herhalen de beste 6 scholen uit de Special Group en de winnaar uit de Access Group hun optreden. Dit is een buitengewone avond waarop je de kampioenen van het jaar kunt zien. Je krijgt twee gratis metrokaartjes. Het metrokaartje is niet exclusief voor de carnavalsoptocht. Je kunt het gebruiken op elk moment tijdens je verblijf.

Rio: toegang tot stadion Maracanã

5. Rio: toegang tot stadion Maracanã

Herbeleef de grootste momenten uit de geschiedenis van stadion Maracanã tijdens een fascinerende, 40 minuten durende rondleiding door een van Rio's meest bijzondere bezienswaardigheden. Ga mee op een gecombineerde stadion- & museumtour, geleid door een tweetalige gids, bij een van de populairste attracties onder zowel toeristen als lokale inwoners van Rio. Bezoek een tentoonstelling die je alle belangrijke momenten uit de Braziliaanse voetbalgeschiedenis toont. Maak je klaar om je plaats in de kleedkamer in te nemen, bereid je voor in de warming-up ruimte, loop door de tunnel en stel je het gejuich voor van bijna 80.000 fans. Bezoek de persruimte en waan je een Braziliaanse voetbalster na een grote wedstrijd. Verken dit historische stadion dat werd gebouwd in 1950, in de loop der tijd meerdere malen werd gerenoveerd, en de locatie was van het WK 1950, enkele wedstrijden van het WK 2014, de Confederation's Cup 2013, alsook van de openings- en sluitingsceremonies van de Pan-American Games 2007 en de Olympische en Paralympische Spelen van 2016. Naast de sportwedstrijden vonden in Maracanã ook belangrijke culturele gebeurtenissen plaats, zoals concerten van Madonna, de Rolling Stones, Paul McCartney, Tina Turner, en missen geleid door paus Johannes Paulus II in 1980 en 1997.

Van Paraty: shuttle van of naar Abrãao Village in Ilha Grande

6. Van Paraty: shuttle van of naar Abrãao Village in Ilha Grande

Geniet van een veilige, comfortabele en gemakkelijke gedeelde transfer naar het fantastische Ilha Grande vanuit uw accommodatie in Paraty of van Ilha Grande naar Paraty. Kies eenrichtingsverkeer in beide richtingen volgens uw behoeften. Van Paraty naar Ilha Grande vertrek je om 8.30 uur en arriveer je op de Santa Luzia Pier in Angra dos Reis. Uw flexbootticket naar Abraão Village in Ilha Grande is inbegrepen. Van Ilha Grande naar Paraty, vertrek is beschikbaar om 10:00 uur vanaf Abraão Village in Ilha Grande naar Santa Luzia Pier in Angra dos Reis. Uw flexbootticket naar Santa Luzia Pier is inbegrepen. Uw chauffeur wacht op u om u naar Paraty te brengen. Deze vervoersoptie omvatte maritiem over net van of naar Abraão Village, NIET naar een andere kant van Ilha Grande

Van Ilha Grande: gedeelde transfer naar Rio de Janeiro

7. Van Ilha Grande: gedeelde transfer naar Rio de Janeiro

- Gedeelde transfer DOOR-TO-DOOR van Ilha Grande naar Rio de Janeiro. Gedeelde overdracht betekent dat u een stoel in een voertuig boekt en waarschijnlijk met anderen deelt. - Snelle boot van Ilha Grande (Vila do Abraão) naar Angra dos Reis. Passagiers dienen 20 minuten voor het instappen bij de pier aanwezig te zijn. De gids identificeert alle passagiers, doet het polsbandje om en leidt ze naar de bovenste rij bij de hoofdpier in Vila do Abraão. FlexBoats hebben opblaasbare buizen langs de zijkanten van de boot en een stevige fiberglas romp. De hydrodynamica van deze combinatie stelt ons in staat om snelle en veilige bootovertochten naar Ilha Grande te bieden en tegelijkertijd een vlotte rit te bieden. De overtocht per boot duurt maximaal 40 minuten. Wanneer u van de boot stapt, haalt de chauffeur u op en leidt u naar het busje dat voor de pier stopt. - Vanaf Angra dos Reis wordt u in 2,5 uur naar Rio de Janeiro gereden. Uw ETA - geschatte aankomsttijd - hangt af van uw eindbestemming en de route die wordt genomen om andere passagiers af te zetten. In Rio de Janeiro wordt u afgezet bij uw hotel, accommodatie of luchthaven. - Dagelijks vertrek.

Rio de Janeiro: 6-stops hoogtepunten van Rio met lunch

8. Rio de Janeiro: 6-stops hoogtepunten van Rio met lunch

Begin je avontuur met een pick-up in de ochtend van hotels in de zuidelijke zone en ga richting je eerste stop bij Christus de Verlosser. Geniet van een geweldig uitzicht op de jungle tijdens de rit met de minibus door het Tijuca-bos dat de Corcovado-berg omringt. Bereik de top van de berg en ontmoet het standbeeld van Christus de Verlosser met zijn armen open over de stad. Bewonder de weidse uitzichten en maak adembenemende foto's. Maak een mooie wandeling buiten het Maracanã-stadion en kom meer te weten over de passie van de Brazilianen voor voetbal. Leer meer over de sambatraditie in Rio door een bezoek te brengen aan de Sambadrome, de plaats met de grootste carnavalsoptocht ter wereld. Bewonder de prachtige straatkunst van de Selarón-trappen, een gigantisch mozaïekwerk van de Chileense kunstenaar Jorge Selarón. Begin jaren 90 begon hij zich toe te leggen op het decoreren van de trappen. De 250 treden zijn een monument en een icoon van Rio geworden. Stop bij de Metropolitan Cathedral van Rio de Janeiro om te genieten van de bijbelse passages op het glas-in-lood erin, na een lunchstop in een onbeperkt buffetrestaurant. Met de batterijen opgeladen, is er nog één plaats vrij. Ga naar de wijk Urca en bewonder de schoonheid van de Suikerbroodberg en sta versteld van de kabelbaan naar de top. Geniet vanaf 220 meter boven de zeespiegel van het adembenemende 360-graden uitzicht over Rio de Janeiro, de baai van Guanabara, de stad Niteroi en het blauwe water van de Atlantische Oceaan.

Rio Carnaval 2022: tickets sambaparade met pendeldienst

9. Rio Carnaval 2022: tickets sambaparade met pendeldienst

Ervaar het carnaval van Rio, de populairste en beste parade ter wereld. Dit ongelooflijke culturele evenement wordt gekenmerkt door zijn vrijheid van meningsuiting, en creatieve en leuke sfeer vertegenwoordigd door sambaschoolparades, carnavalballen en straatcarnaval. De officiële parade vindt plaats in de Sambódromo in Rio de Janeiro, ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer met een capaciteit voor 80.000 toeschouwers.  Begin de tour met een gedeelde pendeldienst naar de Sambódromo, van de belangrijkste hotels in Copacabana, Leme, Ipanema, Leblon, Lapa, Barra da Tijuca, Centro en Rio Cruise Port. Kies ervoor om het ongelooflijke evenement van 5 dagen van de parade te bekijken die in 3 categorieën is  verdeeld: Openingsgroep, Speciale Groep en Parade van Kampioenen. - 21 februari 2020 (vrijdag): Openingsgroep (2e divisie) – 22 februari 2020 (zaterdag): Openingsgroep (2de divisie) – 23 februari 2020 (zondag): Speciale Groep (1ste divisie) – 24 februari 2020 (maandag): Speciale Groep (1ste divisie) – 29 februari 2020 (zaterdag): Parade van Kampioenen (“All-Star Parade” met de 6 beste scholen) Openingsgroep - vrijdag 21 februari en zaterdag 22 februari Kijk op deze data hoe sommige scholen strijden om toegang te krijgen tot de hoofdklasse voor het volgende jaar. Dit evenement is perfect voor degenen die de magie van carnaval willen ervaren, maar een beperkt budget hebben. Speciale Groep - Zondag 23 februari en maandag 24 februari Met deze optie beleef je de belangrijkste dagen van de Carnavalsparade. Bewonder de beste Samba-scholen in Rio de Janeiro met al hun creativiteit en innovaties terwijl je geniet van een magische nacht in de Sambódrome. Kaartjes voor deze dagen zijn duurder omdat het de populairste parade is en de belangrijkste league-scholen biedt. Parade van Kampioenen - zaterdag 29 februari In deze nacht herhalen de top 6 Scholen van Speciale Groepen en de Kampioenen van Openingsgroepen hun prestaties. Dit is een buitengewone nacht om de carnavalskampioenen van het jaar te zien. Aan het einde van de tour brengt de pendeldienst je terug naar je hotel.

Amazone: uitstap van 3 of 4 dagen bij pensions Juma-rivier

10. Amazone: uitstap van 3 of 4 dagen bij pensions Juma-rivier

Geniet van een geweldig avontuur door het prachtige en diverse Amazoneregenwoud naar het mysterieuze gebied rond de Juma-rivier en bekijk de unieke flora en fauna van de Amazone. Het Pension van de Juma is 100 kilometer van Manaus, ongeveer 3 uur met de auto en speedboot. De Lodge ligt aan de oever van de Negro-rivier, heeft een gemeenschappelijke lounge, restaurant, en biedt plaats aan maximaal 50 gasten. Het pakket is inclusief accommodatie, retourvervoer vanuit Manaus, alle maaltijden (volpension) en activiteiten met een gids in 2 talen zoals hieronder beschreven. Dag 1: 08:00 uur: je wordt opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht 08:30 uur: rit met de speedboot langs de samenvloeiing van de Negro- en Solimoes-rivieren 09:00 uur: transfer naar het pension met aankomst om 11:00 uur 13:00 uur: lunch  15:00 uur: je gaat naar de rivier om roze en grijze rivierdolfijnen en andere wilde dieren te zien 19:00 uur: avondeten  20:00 uur: kaaimannen spotten Dag 2: 08:00 uur: ontbijt  09:00 uur: wandeltocht door de jungle en leer meer over de planten in het regenwoud 13:00 uur: lunch 15:00 uur: vissen op pauwbaars of piranha's (afhankelijk van het seizoen) 19:00 uur:  avondeten  Dag 3: 05:30 uur: vroeg opstaan om vogels te kijken bij zonsopgang 08:00 uur: ontbijt 09:00 uur: bezoek een inheemse familie en leer meer over hun cultuur en diverse tropische planten 13:00 uur: lunch 14:00 uur: terugreis naar Manaus of, als je de optie voor 4 dagen kiest, ga je 's nachts kamperen in de jungle  17:00 uur: je komt in Manaus aan Als je de optie voor 4 dagen kiest Dag 4: 08:00 uur: ontbijt 10:00 uur: terug naar de lodge 13:00 uur: lunch 14:00 uur: terugreis naar Manaus 17:00 uur: je komt in Manaus aan De kamers hebben een hor, balkonnet, douche met water uit de natuur en drie 1-persoonsbedden per kamer. Het dagelijkse ontbijtbuffet bestaat uit seizoensfruit en -sappen, brood, melk en koffie. Lunch en diner bestaan uit gegrild vlees of kip, regionale vis, salades, pasta, rijst, sappen en frisdrankjes. Alcoholische drankjes zijn niet inbegrepen.

Sitemap Brazilië

Wil je alle activiteiten in Brazilië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brazilië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.373 beoordelingen

Michael tour leader is Very kind and speaks English,. Watching a soccer game in Maracana stadium is a fantastic experience! We enjoyed a lot, felt safe. Buying food and drinks in Maracana is very easy.. We saw Flamengo versus Athletico -PR. Flamengo won 5-0. The fans were on top of the world. I should go again.

Ik kan de overdracht eigenlijk alleen maar aanbevelen. De transfer was erg punctueel en nadat we vertrokken hebben we 3 uur in het busje doorgebracht en daarna nog eens 45 minuten in de boot. Was ongecompliceerd en gemakkelijk.

Ondanks het regenachtige en erg koude weer wist onze gids dit moment onvergetelijk te maken.

Good geregeld, snelle doorloop naar het treintje. Prachtig uitzicht.

Beste overdracht! Altijd op tijd en zeer behulpzaam