Ontdek het beste van
Breda

Onze aanbevelingen voor Breda

Vanuit Amsterdam: Brugge begeleide dagtrip in het Engels

1. Vanuit Amsterdam: Brugge begeleide dagtrip in het Engels

Ontdek de ouderwetse charme van Brugge tijdens deze rondleiding vanuit Amsterdam. Rijd in een comfortabele touringcar met airconditioning en bekijk bezienswaardigheden zoals het Minnewater meer, Gruuthuse Paleis en de Grote Markt tijdens een rondleiding en heb vrije tijd om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen. Vertrek uit Amsterdam en reis naar Brugge om de UNESCO Werelderfgoedmonumenten te bekijken met een Engelssprekende gids. Maak kennis met de geschiedenis van België en bezoek attracties zoals het "Meer van de Liefde" (Minnewater) en het 13e-eeuwse Begijnhof. Leer meer over de bieren van België en bewonder de bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Verken de charmante omgeving rond het Djiverkanaal en wandel daarna over het keienplein van Walplein. Dwaal door de smalle steegjes van de Stoofstraat en ontdek het Gruuthusepaleis, het Burgplein en de Basiliek van het Heilig Bloed. Eindig op de Grote Markt en krijg 3 uur vrije tijd om te lunchen of om op eigen gelegenheid de chocolade- en kantwinkels te bezoeken.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

2. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam gaat u met de bus naar Brugge. Tijdens de tour krijg je een introductie in de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze rit duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge werd in 2000 uitgeroepen tot Werelderfgoedstad en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Geniet van een rondleiding en bezoek de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. Begin bij het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plekken van de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u onder andere een van Michelangelo's meesterwerken "De Madonna van Brugge" kunt waarderen. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na gratis tijd in de stad. Heb vrije tijd om te eten, een wandeling te maken of te gaan winkelen. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Breda: toegangsbewijs Holy Moly Trip

3. Breda: toegangsbewijs Holy Moly Trip

Het oude Holy Moly Theater is eindelijk een plek vol euforie, spannende acts en kleurrijke shows. Het theater bloeit weer, net als in 1920. Helaas is het niet altijd zo geweest... Het theater heeft donkere periodes gekend, het pand stond al lang leeg. Vlogen Holy en Magdalena te dicht bij de zon? Het verhaal verspreidt zich door de stad... Hear ye, hear ye! Wandel door de verborgen kamers en neem een kijkje achter de schermen van deze bijzondere plek. Tijdens de Holy Moly Trip ontrafel je de geheimen van Holy Moly en zijn vrouw Magdalena Moly. Ontdek de 17 opmerkelijke kamers en krijg een gevoel van het verleden. Dompel jezelf onder in een ervaring waar drama, passie en spanning samenkomen... Daarna verwelkomen wij u graag in ons magische restaurant voor een bijzondere lunch of diner.

Breda zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

4. Breda zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Breda: Wandeltour met audiogids op App

5. Breda: Wandeltour met audiogids op App

Verken Breda op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Je vervelen in Breda is geen optie. Je zult dol zijn op het prachtige oude stadscentrum met zijn gezellige winkelstraten en groene ruimtes. De beste manier om Breda te verkennen is door een audiotour door de stad te maken. Tijdens deze wandeling zie je bekende plekken zoals de Grote Kerk, Kasteel van Breda en De Vuurtoren, maar ontdek je ook verborgen plekjes zoals het oude postkantoor en Lange Stallen. Als voorbeeld ligt Kasteel van Breda op de route van de rondleiding. Het Kasteel van Breda is een kasteel in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in het centrale deel van de stad Breda aan het Kasteelplein in de wijk Valkenberg. Sinds 1826 is de Koninklijke Militaire Academie in het kasteel gevestigd. En we hebben meer dan 30+ punten waar we je mee naartoe nemen. We hebben zorgvuldig de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 44 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen juweeltjes. Verken de rijke geschiedenis van Breda, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legendes en verhalen. Of je nu op solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour voldoet aan alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met je gezelschap doet.

"De Alchemist" Breda : ontsnappingsspel voor buiten

6. "De Alchemist" Breda : ontsnappingsspel voor buiten

🧙‍♀️ DE ALCHEMIST 🧪 We zijn in het genadejaar 1555 en er doen zich vreemde verschijnselen voor in de stad. Josyne, een van hekserij beschuldigde dorpeling, wordt voor uw ogen gearresteerd door de stadswachten. Onderzoek om de waarheid te achterhalen en de redenen voor deze beschuldiging vast te stellen. Ga verschillende getuigen ontmoeten en onderzoek de aanwijzingen die je onderweg tegenkomt. Kun jij als alchemist je vaardigheden op tijd gebruiken in dit onderzoek, gebaseerd op echte feiten? Kies je ervoor om Josyne te verdedigen, of kies je ervoor om de beschuldiging van hekserij te steunen? UW AVONTUUR BEGINT NU! 🎭 Een leuke stadstour met een ongebruikelijk scenario 🧠 Los onderweg raadsels op om de zaak op te lossen 👀 Zoek de aanwijzingen die verborgen zijn op de monumenten om je heen 💎 Verken de must-see plaatsen en ontdek een aantal verborgen juweeltjes 🔐 Ontgrendel leuke weetjes over de plaatsen die je bezoekt ⌚ Speel op je eigen ritme: start en pauzeer wanneer je maar wilt 💬 Het Coddy-team staat 7/7 voor je klaar via livechat (9.00-20.00 uur)

Breda Verkenningsspel: De Ware Heer

7. Breda Verkenningsspel: De Ware Heer

Deze spannende zoektocht speelt zich af in het middeleeuwse Breda en leidt je naar zowel bekende als verborgen pareltjes van de stad. Ontdek de waterpoort Spanjaardsgat en het begijnhof met zijn beschutte tuin. Natuurlijk passeer je de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekerk en ontdek je de overblijfselen van de oude stadsmuur. Ben je klaar om heerschappij over Breda te nemen? De app biedt nauwkeurige routebeschrijvingen door de stad. Speel in je eigen tempo. Voel je vrij om te pauzeren en je omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je een e-mail met instructies voor het spelen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel spelen op hun smartphone. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Escape Xperience Breda- De vlucht van Willem van Oranje

8. Escape Xperience Breda- De vlucht van Willem van Oranje

Verken de stad aan de hand van raadsels en puzzels en creëer zo een outdoor escape room ervaring! Met deze rondleiding kun je spelen wanneer het jou uitkomt. Gebruik de smartphone app als gids om de intrigerende verhaallijn in Breda te ontrafelen, waar je Willem van Oranje helpt. Ga op een meeslepend avontuur in Breda, dat zich afspeelt in het jaar 1567. Willem van Oranje moet dringend zijn kasteel en de stad ontvluchten, want een leger onder leiding van de Spaanse hertog van Alva nadert. Willem begint een zoektocht door de stad om een waardevolle kaart te vinden die cruciale informatie bevat voor de herovering van Breda. Lukt het jou en je team om de kaart te vinden en Willem binnen 2 uur veilig de stad uit te loodsen? Tijdens het spel verken je 18 locaties, zowel bekende bezienswaardigheden als verborgen juweeltjes van de stad. Let op: het spel is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands. De Escape Xperience wordt gespeeld in een team van maximaal 4 personen. Als je voor meer dan 4 personen wilt boeken, ontvang je een gebruikersnaam en wachtwoord voor elk deelnemend team. Na het afronden van je boeking sturen we je je inloggegevens en startinstructies per e-mail, afhankelijk van het aantal deelnemende personen. 1-4 spelers: 1 team 5-8 spelers: 2 teams 9-12 spelers: 3 teams enz.

Het Bredase Syndicaat Ontsnappingsspel

9. Het Bredase Syndicaat Ontsnappingsspel

Het Syndicate City Escape Game is een zelf begeleide tour waarmee je op een leuke en interactieve manier de stad kunt ontdekken. Alles wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel hebt geboekt, sturen we je alle informatie die je nodig hebt per e-mail. Je kunt de stad verkennen en je bezighouden met de omgeving terwijl je jezelf onderdompelt in dit op verhalen gebaseerde rollenspel! Om verder te komen, kom je uitdagende puzzels, raadsels en fototaken tegen waarvoor je de stad moet verkennen. Je belangrijkste doel is om Magnus te arresteren en de gestolen formules terug te krijgen, maar de tijd dringt, dus wacht niet langer en begin nu met het spelen van The Syndicate! BELANGRIJKE INFORMATIE: - Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft maar 1 kaartje per groep (2-5 personen) te kopen. Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen van meer dan 5 personen kun je 2 of meer kaartjes kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je wilt. HOE TE SPELEN: Boek het City Escape Spel, controleer de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin je spelervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je het Syndicate City Escape Game speelt, een onvergetelijk city escape game avontuur dat veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen waar, wanneer en met wie je maar wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke spanning of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen terwijl je een stad bezoekt. In dit spel wordt elk lid van je groep een personage met een belangrijke rol in de missie. Iedereen speelt een fundamentele rol in het behalen van succes. Ons City Escape spel biedt maximale onafhankelijkheid, je kunt starten, pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt.

Breda: Escape-the-City spel, stadswandeling met puzzels

10. Breda: Escape-the-City spel, stadswandeling met puzzels

🔐Ga je op stedentrip naar Breda en ben je van plan om de stad te verkennen? Met een Escape the city maak je van dit bezoek een superleuke blijvende herinnering. Maak een stadswandeling en speel tijdens de wandeling dit interactieve puzzelspel. In dit Escape the city spel word je van de ene mooie plek naar de andere geleid en leer je ook nog iets over de stad. Stadswandeling Breda - De barones van Breda Ze teistert de inwoners van Breda al jaren met haar list en bedrog. Met haar charme en leugens weet ze mensen veel geld afhandig te maken. Het wordt tijd dat deze arrogante Barones van Breda gevonden wordt. Maar hé... was er maar zo'n slim team. Het lukt de politie in ieder geval niet om deze nepbarones te pakken te krijgen. Ze zijn in ieder geval nog niet verder gekomen. Zijn jullie echte detectives en kunnen jullie de politie helpen de Barones te vinden tijdens deze stadswandeling in Breda, zodat ze voor eens en altijd achter de tralies kan worden gezet? De inwoners van Breda hopen al jaren dat jullie komen. Er wordt in ieder geval gezegd dat jullie zo'n slim team zijn.... Durf jij het aan? Maak van je dagje uit in Breda een avontuur! Volg de route en laat je verrassen door de mooiste plekjes, straatjes en bezienswaardigheden in het centrum van Breda. 🧩 Aantal personen per team: 1 tot 6 personen 🧩 Afstand: Een wandeling van ongeveer 3,5 km 🧩 Tijd: 2 uur (maar je kunt er ook 8 uur over doen) 🧩 Prijs: €27,95 per team 🧩 Speel wanneer je wilt: Bestel en speel meteen of speel later 🧩 Makkelijk te spelen: Zeer eenvoudige instructies om de route op je telefoon te openen en te volgen 🧩 Kan meteen gespeeld worden 🧩 Leuk voor jong en oud: Samen met je gezin? Samen met het gezin? Of met je vrienden? Dit spel maakt iedereen enthousiast. 🧩 De puzzels en opdrachten in het spel zijn niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. 📅 Datum: Speel op elk moment van de dag, je hoeft geen datum en tijd te reserveren. 👨‍👩‍👧‍👦 Aantal mensen per team: 1 tot 6 personen. 🧩 Afstand: De Escape wandeling is ongeveer 3,5 km. ⏱️ Duur: 2 uur. 🇳🇱 Dit spel is beschikbaar in het Nederlands. 📍Naast Breda kan dit spel in nog veel meer steden worden gespeeld. Kijk hiervoor op de website van Groepsspelen.nl Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon. Je kunt dit spel in 3 eenvoudige stappen spelen: ① Boek het Escape the City spel (Om dit spel te boeken moet je een datum kiezen, maar je kunt beginnen wanneer je wilt. Je ticket is 1 jaar geldig). ② Je ontvangt een aparte e-mail van Groepsspelen.nl met de inloggegevens en verdere uitleg om het Escape the City spel te starten. ③ Start het spel aan de noordkant van Stadspark Valkenberg in Breda en geniet!

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Breda

Wat zijn de topattracties van Breda?

De topattracties van Breda zijn:

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Breda?

Andere activiteiten in Breda

Wil je alle activiteiten in Breda bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Breda

Gemiddelde beoordeling

4.5
(208 beoordelingen)

Zo blij dat ik deze reis heb geboekt voordat ik van huis ging en het is de meest memorabele tijd van mijn leven. Ontmoet de gids op de ontmoetingsplek in Amsterdam en we stapten probleemloos in de bus en bereikten Brugge na 3 uur. De gids nam ons vervolgens ongeveer 2 uur rond de belangrijkste plekken in de stad tot aan de centrummarkt. Heb 2,5 uur om zelf te verkennen en gebruikte die tijd om souvenirs (chocolade) te kopen. De hele plaats was zo druk en bruisend van toeristen overal met prachtig warm weer. We hadden ongeveer 2,5 uur vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Voor toiletten moest ongeveer 0,5 -1 euro worden betaald. Houd rekening met de toeristenregels en geniet van de oude middeleeuwse uitzichten en de sfeer van Noord-Venetië.

De reis was geweldig! De stad Brugge is een geweldige stad, een stad als in een sprookje !!! Ik was verheugd hem te bezoeken! De gidsen waren aardig, vriendelijk, ik voelde me als familie! Duizenden dank aan Alvaro, die heel aardig voor ons was, ons veel grappige verhalen over de stad vertelde, ons alle pittoreske plekjes liet zien, warm was als een dierbaar familielid. Mede dankzij de chauffeur die ons veilig heeft gereden, kwamen we snel in comfort en rust aan. Ik raad ten zeerste aan om deze reis te maken!

We hadden een fantastische dagtocht naar Brugge. Onze gids, Eduardo, was bijzonder goed en gaf ons interessante informatie van en naar Brugge over de verschillende plaatsen die we passeerden, evenals zijn wandeltocht door Brugge zelf. De bus was zeer comfortabel en de 3/4 uur durende rit heen en terug vloog voorbij. Het was een fantastische prijs-kwaliteitverhouding en een reis die we iedereen ten zeerste zouden aanbevelen.

Uitstekende gids met interessante historische informatie die het bezoek interessanter en leuker maakt Een minpuntje is vervoer zonder toilet. Misschien was het een van de gevallen tijdens onze reis, maar de chauffeur stopte in geval van nood. Als je met oude ouders reist, zorg er dan voor dat er toiletten beschikbaar zijn.

Zorg voor werkende headsets. Omdat we GEEN headsets konden gebruiken. Ook suggererend dat de gids elkaar zou ontmoeten op het centrale marktplein van Brugge en passagiers zou leiden om terug naar de bus te lopen. /vanuit Brugge..Geweldige tour