Belevingen in
Bremen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Bremen: De beste dingen die je niet wil missen

Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

1. Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

Ontdek de donkere straten van Bremen onder begeleiding van een nachtwacht met een lantaarn, een hoorn en een bijl. Blijf bij de groep, want wie weet wat er anders kan gebeuren. Kom meer te weten over het spannende verleden van de stad tijdens een stadswandeling. Kom meer te weten over historische misdragingen en de lang vervlogen tijden van Bremen, een oude Hanzestad. Luister naar verhalen die de normale burger niet kent, omdat alleen de nachtwacht controleerde of de deuren en poorten wel goed gesloten waren. Reis terug in de tijd en bezoek de Bremer Marktplatz en de Böttcherstraße die naar de Schnoor leidt terwijl je luistert naar de verhalen die de nachtwacht vertelt.

...
Bremen: rondleiding door het stadscentrum

2. Bremen: rondleiding door het stadscentrum

Wandel over de markt, het hart van Bremen en een van de mooiste pleinen van Duitsland. Bewonder het gemeentehuis, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en het stenen standbeeld van Roland. Bestudeer het beeldhouwwerk de Bremer Stadsmuzikanten, beroemd geworden in een sprookje van de gebroeders Grimm. Ontdek de Böttcherstraße, een voetgangers-steeg vol traditie, waar de böttcher (kuipers) hun tonnen maakten. De beroemdste straat van Bremen gaat van het marktplein naar de rivier de Wezer, en is op zichzelf een bezienswaardigheid dankzij de afwisseling van historische gebouwen van rode bakstenen, en moderne expressionistische architectuur. Bezoek de schilderachtige wijk Schnoor, het oudste deel van Bremen. Dwaal door de wanorde van lanen waar ooit vissers, ambachtslieden en zeevaarders leefden. Verken de cafés, kroegen, toprestaurants en handwerkwinkels die nu de straten vullen.

...
Rondleiding onderwereld van Bremen

3. Rondleiding onderwereld van Bremen

Sluit je aan bij deze rondleiding door de onderwereld van Bremen en betreed gebouwen die alleen toegankelijk zijn voor enkelingen. Durf onder de oppervlakte van Bremen te kijken. Je hebt de keuze uit 2 verschillende rondleidingen om de onderwereld van de stad te verkennen. Rondleiding op zaterdag: Je reis naar de onderwereld van de Hanzestad begint bij het olifantenbeeld. Daal af in de crypte en hoor over de interessante feiten over zijn geschiedenis en het hedendaagse gebruik. Ga naar de enige ondergrondse straat in de stad Bremen. Dit werd gebruikt voor de ondergrondse toevoer van de omliggende winkels en was lange tijd onbekend bij de politie in Bremen. Steek de wallen van Bremen over op weg naar de kerk van Onze-Lieve-Vrouw, waar zich minstens 8 bunkers bevinden. Bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de crypte die in de Middeleeuwen als graf werd gebruikt. Ten slotte neemt de rondleiding je mee naar de schilderachtige kelder van het Theater van Bremen. Zie hier allerlei soorten rekwisieten en opwindende technologie voordat je van de grond naar de oppervlakte terugkeert. Rondleiding op zondag: Je reis begint bij het ABC Hochbunker aan de Admiralstraße. Daal af in de Hochbunker en ontdek de geschiedenis van de schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog en de ontwikkeling van de bunker in de 20e eeuw. Hierna ga je naar het vrachtterrein van Bremen. In het depot vindt je de voormalige bananenrijpingshallen van de 'fruitwerf', waar inwoners van Bremen vóór WO1 hun verlangen naar exotisch fruit konden stillen. Op weg naar het volgende station in de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk), steek je de wallen van Bremen over, waar zich ten minste acht ondergrondse bunkers bevinden. Bezoek een bunker op de begane grond in Theaterberg. Bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de crypte die in de Middeleeuwen als graf werd gebruikt. Je komt meer te weten over het Übersee Museum en de enige ondergrondse geplaveide straat van Bremen. Bezoek ten slotte de oude synagoge in de wijk Schnoor in Bremen. Hier ga je naar de bewaard gebleven kelder van de voormalige synagoge voordat je bovengronds terugkeert. Vanaf januari 2017 vindt de zondagse rondleiding in de omgekeerde volgorde plaats. Het startpunt is de voormalige synagoge in de wijk Schnoor. Groepsrondleiding: De route voor de groepsreis kan variëren afhankelijk van de dag en het tijdstip en kan haltes van zowel de zaterdag- als de zondagreisroute bevatten.

...
Bremen stadstour met bus

4. Bremen stadstour met bus

Kom meer te weten over Bremen en luister naar de hoogtepunten van de 1200 jaar oude geschiedenis tijdens een informatieve tour van 1,5 uur. Verken het verleden en het heden van de vrije Hanzestad Bremen vanuit het comfort van een luxe tourbus. Je hoort onderweg vele fascinerende verhalen van de gids. Deze tour is een handige manier om de bezienswaardigheden en monumenten van de stad te bekijken en is informatief en vermakelijk. Zie het standbeeld van Roland, met uitzicht op de kathedraal in Market Square, en ontdek hoe oud Roland is. Je ontdekt hoe de vlag van Bremen wordt genoemd. Bewonder de 146 meter hoge Fallturmtoren aan de universiteit van Bremen.

...
Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

5. Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

Ontdek de duistere kant van Bremen buiten de gebaande paden van toeristen en leer alles over de criminele activiteiten die in de stad hebben plaatsgevonden en berucht werden in het hele land. Bezoek wat vroeger de modernste gevangenis van Duitsland was, gebouwd in 1900, bekijk het criminele archief met je gids en ontdek meer over de historische misdaden, moorden en omvangrijke overvallen. Bezoek de locaties van veroordelingen en executies en luister naar bloedstollende verhalen over allerlei misdaden. Onderzoek de moord die geen moord was, maar wel een misdaad. Leer hoe explosief brandblussers kunnen zijn en denk als een crimineel terwijl je de raadselachtige dood van een inbreker onderzoekt.

...
Bremen: Nachtwaker-rondleiding voor kinderen (in het Duits)

6. Bremen: Nachtwaker-rondleiding voor kinderen (in het Duits)

Volg de nachtwaker op zijn tocht door de stad in het donker. Laat hem u rekenschap geven van zijn plicht en de ongewenste activiteiten waarmee hij elke nacht wordt geconfronteerd. Leer hoe het dagelijks leven, eten en drinken, kindertijd en school er in de afgelopen eeuwen uitzagen. Luister naar de verhalen van de wachter terwijl hij je meeneemt van het marktplein van Bremen door de Böttcherstraße naar de Schnoor. Pas echter op dat u uw groep niet verliest. Want als u dat doet, kunt u er gemakkelijk van verdacht worden een misdaad te hebben begaan of het slachtoffer te worden van een van de vele gevaren die tot op heden onbekend zijn. Aan het einde van de tour, terug in het huidige Bremen, heb je veel geleerd over de lang vervlogen geschiedenis van de oude Hanzestad, aangezien de nachtwaker, die ervoor zorgt dat deuren en stadspoorten goed worden afgesloten, in staat zal zijn om vertel verhalen over dingen waarvan de eerlijke burger niet eens zou weten dat ze bestonden.

...
Bremen: oude stadstour van 2 uur met gekostumeerde artiest

7. Bremen: oude stadstour van 2 uur met gekostumeerde artiest

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en het heden van de op een na oudste stadsrepubliek ter wereld en ontmoet excentrieke originelen en vreemde kilo's. Ontdek Bremen en zijn inwoners tijdens deze geënsceneerde tour door de oude stad. Bremen maakt een raadselachtige indruk met een verdwenen rivier en een geheime hoofdstraat, maar presenteert zich tegelijkertijd als een kosmopolitische stad in harmonie met de tijd. Ontdek tijdens deze tour wat Rockefeller te maken heeft met de kathedraal van Bremen, of Roland loenst, en waarom Bremen tegelijkertijd rijk en arm is. Tijdens deze speciale tour verken je het stadhuis, de Böttcherstraße, de Schlachte en Schnoor met een performer als je gids, die denkbeeldige en echte verhalen tot leven brengt en een emotionele benadering van thema's en verhalen creëert. Verken Bremen vanaf Marktplatz naar het documentatiecentrum Ostertorwache, voorheen de modernste gevangenis in Duitsland.

...
Bremen: wandeltocht door de historische wijk Schnoor

8. Bremen: wandeltocht door de historische wijk Schnoor

Beleef een ontspannende gedeelde of privéwandeling door de historische wijk Schnoor in Bremen. De eerste bekende schriftelijke verwijzing naar Schnoor dateert uit de 13e eeuw. Op dit moment werd een Franciscaans klooster gebouwd aan de rand van wat nu de wijk Schnoor is. Tot vandaag is de kloosterkerk het enige overblijfsel. De huidige katholieke Sint Johanneskerk werd gebouwd in de 14e eeuw, in een rode gotische stijl. Veel huizen uit de 17e en 18e eeuw zijn nog steeds bewaard in hun oorspronkelijke staat en geven een romantisch gevoel van leven in vroegere tijden. Je bekijkt tijdens de wandeling enkele van de oudste resterende profane gebouwen, zoals Haus Schnoor 15, ook bekend als Brasilhaus, en Packhaus Schnoor 2, daterend uit de 15e eeuw. Ook zie je enkele van deze huizen, nagebouwd volgens historische specificaties. Bewonder het vakwerkhuis met de theesalon of de gebouwen die nu alleen uit gevels bestaan, die ooit ergens anders stonden. Dompel jezelf onder in de indrukwekkende architectuur van classicisme en historicisme, barok en renaissance, terwijl je alles komt te weten over Schnoor en zijn bewoners.

...
Welkom in Bremen: privéwandeling met een local

9. Welkom in Bremen: privéwandeling met een local

Verander je manier van reizen en laat je trip niet alleen om de bestemmingen draaien maar ook om de mensen die je ontmoet. Laat je welkom heten in Bremen door een lokale gids die graag met je deelt wat voor leuke en bijzondere dingen er te doen zijn in de stad. Zo wordt jouw reis onvergetelijk. Je gids pikt je op bij je hotel of accommodatie en leert je de buurt kennen. Krijg insidertips over de beste restaurants en supermarkten en wat de makkelijkste manier is om je door de stad te verplaatsen. Als je wilt, kun je uiteraard ook op een centrale plek in de stad afspreken om een bepaalde wijk te zien die je aanspreekt. Ontdek wat voor geweldige dingen je in Bremen kunt doen tijdens deze rondleiding die op jouw interesses is afgestemd. Na de stadswandeling ben je helemaal op de hoogte en kun je zelfverzekerd door de stad navigeren.

...
Bremen: in de voetsporen van de Bremer stadsmuzikanten

10. Bremen: in de voetsporen van de Bremer stadsmuzikanten

Ontdek het oude Bremen en zien de hoogtepunten van de stad rond de markt. Je volgt de voetsporen van de Bremer stadsmuzikanten en kunt de Dom van Bremen bewonderen. Begin bij de sculptuur van de straatmuzikanten van Gerhard Marcks en leer meer over het sprookje van de gebroeders Grimm. Bekijk het imposante Rathaus en het Haus der Bürgerschaft, waar de lokale overheid dagelijks werkt. Bewonder de Dom van Bremen, een romaanse kerk die in de 11e eeuw gebouwd werd van zandsteen en baksteen. In de late 19e eeuw is het in de originele stijl hersteld met 2 torens in het westen en een neoromaanse toren over de kruising. De dom is sinds 1973 een beschermd historisch monument.

...

Sitemap Bremen

Wil je alle activiteiten in Bremen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bremen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.193 beoordelingen

Wij Bückeburgers zijn al een paar keer in Bremen geweest. Maar de spannende verhalen van de 'nachtwaker' waren een verrijking, waarschijnlijk voor elk van de nieuwsgierige bezoekers om meer te weten te komen over geschiedenis, bizarre en pikante dingen over het middeleeuwse leven van de stad Bremen. De rondleiding door de prachtige steegjes van het Schnoorviertel met de vakwerkhuizen en kunstig bakstenen huizen was een waar genoegen. Bezoekers van de stad Bremen mogen deze ervaring zeker missen! Altijd mijn plezier!

Ik heb veel plezier gehad tijdens deze tour. Pierre, onze gids, was geestig en vermakelijk. Hij leidde ons op een grappige en levendige manier door deze mooie en interessante stad. Ik heb er veel over geleerd dat ik nog niet eerder in een reisgids heb gelezen. Dat was een zeer vermakelijke 90 minuten. Heel erg bedankt! Ik zou meteen weer boeken.

Zeer gedetailleerde en informatieve rondleiding. We hadden een zeer vriendelijke gids.

Walter was een geweldige gids. Mooi gespeeld en verteld. Leuke activiteit.

Mooi om zo een start te maken de stad te leren kennen