Kies data
Belevingen in

Bremen

Bremen: De beste dingen die je niet wil missen

Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

1. Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

Ontdek de donkere straten van Bremen onder begeleiding van een nachtwacht met een lantaarn, een hoorn en een bijl. Blijf bij de groep, want wie weet wat er anders kan gebeuren. Kom meer te weten over het spannende verleden van de stad tijdens een stadswandeling. Kom meer te weten over historische misdragingen en de lang vervlogen tijden van Bremen, een oude Hanzestad. Luister naar verhalen die de normale burger niet kent, omdat alleen de nachtwacht controleerde of de deuren en poorten wel goed gesloten waren. Reis terug in de tijd en bezoek de Bremer Marktplatz en de Böttcherstraße die naar de Schnoor leidt terwijl je luistert naar de verhalen die de nachtwacht vertelt.

Bremen: rondleiding door het stadscentrum

2. Bremen: rondleiding door het stadscentrum

Wandel over de markt, het hart van Bremen en een van de mooiste pleinen van Duitsland. Bewonder het gemeentehuis, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en het stenen standbeeld van Roland. Bestudeer het beeldhouwwerk de Bremer Stadsmuzikanten, beroemd geworden in een sprookje van de gebroeders Grimm. Ontdek de Böttcherstraße, een voetgangers-steeg vol traditie, waar de böttcher (kuipers) hun tonnen maakten. De beroemdste straat van Bremen gaat van het marktplein naar de rivier de Wezer, en is op zichzelf een bezienswaardigheid dankzij de afwisseling van historische gebouwen van rode bakstenen, en moderne expressionistische architectuur. Bezoek de schilderachtige wijk Schnoor, het oudste deel van Bremen. Dwaal door de wanorde van lanen waar ooit vissers, ambachtslieden en zeevaarders leefden. Verken de cafés, kroegen, toprestaurants en handwerkwinkels die nu de straten vullen.

Bremen stadstour met bus

3. Bremen stadstour met bus

Kom meer te weten over Bremen en luister naar de hoogtepunten van de 1200 jaar oude geschiedenis tijdens een informatieve tour van 1,5 uur. Verken het verleden en het heden van de vrije Hanzestad Bremen vanuit het comfort van een luxe tourbus. Je hoort onderweg vele fascinerende verhalen van de gids. Deze tour is een handige manier om de bezienswaardigheden en monumenten van de stad te bekijken en is informatief en vermakelijk. Zie het standbeeld van Roland, met uitzicht op de kathedraal in Market Square, en ontdek hoe oud Roland is. Je ontdekt hoe de vlag van Bremen wordt genoemd. Bewonder de 146 meter hoge Fallturmtoren aan de universiteit van Bremen.

Bremen: toegangsticket Universum Science Center

4. Bremen: toegangsticket Universum Science Center

Stap Universum Bremen binnen en word een wetenschapper en ontdekkingsreiziger voor een dag. Bekijk de talrijke verschillende tentoonstellingen die u zullen helpen meer te leren over het menselijk lichaam, de natuur en technologie. Er is ook een speciale tentoonstelling en een buitenruimte die je kunt verkennen. Op het gebied van technologie komt u meer te weten over de werking van alledaagse voorwerpen zoals broodroosters, elektrische tandenborstels en mobiele telefoons. Leer meer over de versnellingsmechanismen, elektromotoren en het effect van signaaloverdracht via de interactieve tentoonstellingen. Het menselijk gebied laat je een nieuwe kant van jezelf zien en vraagt dat je al je zintuigen gebruikt. Test je communicatieve vaardigheden en perceptie terwijl je dingen over jezelf en je lichaam leert vanuit een nieuw perspectief. Ontdek de natuurlijke wereld in de volgende sectie. Verken fascinerende natuurverschijnselen en leer meer over waarom de wereld bestaat zoals hij is. Waarom is gras groen? Waarom zijn bergen puntig? Wat hebben poollichten en vuurvliegjes gemeen? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer.

Bremen: rondleiding van 3 uur brouwerij Beck's

5. Bremen: rondleiding van 3 uur brouwerij Beck's

Kom meer te weten over de kunst van het brouwen van bier in het beroemde Beck's en Haake-Beck bezoekerscentrum in Bremen tijdens een rondleiding van 3 uur in het Duits en Engels. Begin met een bezoek aan het brouwerijmuseum om de geschiedenis van deze beroemde brouwerij en haar bekende merken te ontdekken. Bezoek dan de grondstoffenkamers en het brouwhuis. Je gaat door naar de moutsilo's en gistings- en opslagtanks om het proces van bierproductie van dichtbij te zien. Bekijk 2 verschillende films van 10 minuten over het maken van bier in de eigen bioscoop van de brouwerij. Je wordt vervolgens uitgenodigd om 3 van de bieren in de ontvangstkamer te testen. Frisdranken zijn ook beschikbaar.

Bremen: oude stadstour van 2 uur met gekostumeerde artiest

6. Bremen: oude stadstour van 2 uur met gekostumeerde artiest

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en het heden van de op een na oudste stadsrepubliek ter wereld en ontmoet excentrieke originelen en vreemde kilo's. Ontdek Bremen en zijn inwoners tijdens deze geënsceneerde tour door de oude stad. Bremen maakt een raadselachtige indruk met een verdwenen rivier en een geheime hoofdstraat, maar presenteert zich tegelijkertijd als een kosmopolitische stad in harmonie met de tijd. Ontdek tijdens deze tour wat Rockefeller te maken heeft met de kathedraal van Bremen, of Roland loenst, en waarom Bremen tegelijkertijd rijk en arm is. Tijdens deze speciale tour verken je het stadhuis, de Böttcherstraße, de Schlachte en Schnoor met een performer als je gids, die denkbeeldige en echte verhalen tot leven brengt en een emotionele benadering van thema's en verhalen creëert. Verken Bremen vanaf Marktplatz naar het documentatiecentrum Ostertorwache, voorheen de modernste gevangenis in Duitsland.

Bremen: wandeltocht door de historische wijk Schnoor

7. Bremen: wandeltocht door de historische wijk Schnoor

Beleef een ontspannende gedeelde of privéwandeling door de historische wijk Schnoor in Bremen. De eerste bekende schriftelijke verwijzing naar Schnoor dateert uit de 13e eeuw. Op dit moment werd een Franciscaans klooster gebouwd aan de rand van wat nu de wijk Schnoor is. Tot vandaag is de kloosterkerk het enige overblijfsel. De huidige katholieke Sint Johanneskerk werd gebouwd in de 14e eeuw, in een rode gotische stijl. Veel huizen uit de 17e en 18e eeuw zijn nog steeds bewaard in hun oorspronkelijke staat en geven een romantisch gevoel van leven in vroegere tijden. Je bekijkt tijdens de wandeling enkele van de oudste resterende profane gebouwen, zoals Haus Schnoor 15, ook bekend als Brasilhaus, en Packhaus Schnoor 2, daterend uit de 15e eeuw. Ook zie je enkele van deze huizen, nagebouwd volgens historische specificaties. Bewonder het vakwerkhuis met de theesalon of de gebouwen die nu alleen uit gevels bestaan, die ooit ergens anders stonden. Dompel jezelf onder in de indrukwekkende architectuur van classicisme en historicisme, barok en renaissance, terwijl je alles komt te weten over Schnoor en zijn bewoners.

Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

8. Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

Ontdek de duistere kant van Bremen buiten de gebaande paden van toeristen en leer alles over de criminele activiteiten die in de stad hebben plaatsgevonden en berucht werden in het hele land. Bezoek wat vroeger de modernste gevangenis van Duitsland was, gebouwd in 1900, bekijk het criminele archief met je gids en ontdek meer over de historische misdaden, moorden en omvangrijke overvallen. Bezoek de locaties van veroordelingen en executies en luister naar bloedstollende verhalen over allerlei misdaden. Onderzoek de moord die geen moord was, maar wel een misdaad. Leer hoe explosief brandblussers kunnen zijn en denk als een crimineel terwijl je de raadselachtige dood van een inbreker onderzoekt.

Bremen: ErlebnisCARD

9. Bremen: ErlebnisCARD

Krijg de sleutels van de stad Bremen met een 1-, 2-  of 3-daagse  ErlebnisCARD Bremen. Het ticket biedt je de mogelijkheid om de stad te verkennen in je eigen tempo, zonder de zorg van elke keer bussen, trams en regionale treinen te betalen. Alle lokale openbaar vervoer in Bremen en Bremen-Noord is gratis en je geniet van kortingen tot 50% op toegang tot tal van culturele en recreatieve attracties in Bremen. De pas is verkrijgbaar als een individuele kaart of als groepskaart voor 2 tot 5 personen. Fantastische kortingen: 1 EUR korting: rondleiding Ratskeller, rondleiding, rondleiding kathedraal, Stadtmusikanten-Express (voor geplande rondleidingen), Freie Brau Union Bremen (Union rondleiding brouwerij), GAK Gesellschaft für Aktuelle Kunst, Dockland Museum, FunFair van de jaren 50, Kultur vor Ort, Multimediaguide Böttcherstraße (beschikbaar bij Sieben-Faulen-Shop), Overbeck-Museum, SchwarzLichtHof (Glow in the dark minigolf), Theater Interaktiwo, Wuseum (Werder Bremen Museum) en Heimatmuseum Schloss Schönebeck 2 EUR korting: Bremen Crime Theatre, Bremer Shakespeare Company, Köksch un Qualm – Huishoudmuseum, Museen Böttcherstraße, Olbers-Planetarium (exclusief lezingen, concerten, speciale evenementen), Packhaustheater in Schnoor, Schnürschuh Theater, Theater 62 Bremen, Bremen Theatre Ship, Bremer Geschichtenhaus Vegesack, Weserburg | Museum of Modern Art, INS Blaue (Stand Up Paddling-beginnerscursus), Theater am Deich, and Kunsthalle Bremen (niet geldig tijdens speciale tentoonstellingen zoals Ikonen en Picasso) 3 EUR korting: Nightwatchman Bremen, StattReisen Bremen en rondleiding bij maanlicht (DPS-Service-Erlebnisstadtführungen) 5% korting: Souvenirs (behalve boeken) vanaf VVV Böttcherstraße en het hoofdstation 10% korting: Space Tour, rondleiding Böttcherstraße und Himmelssaal, BB Go-Kart Track, Beck´s Brewery Tour, Bremer Philharmoniker (bij filharmonische en 5nachsechs-concerten), GOP Variety Theatre (maart tot oktober), Fahrten im JuniorMotorPark, Mystery House (online met kortingscode ErlebnisCard), boottocht van Bremen naar Bremerhaven, Universum Bremen, Weser en doktocht, Botanika – Bremen’s grote ontdekkingswereld, Bremer Bäder GmbH (alleen geldig voor sauna) en Paradice ijsbaan 10% korting: culinair– alle maaltijden, exclusief drankjes: Achim’s Beck’shaus, Comturei, Fischrestaurant Knurrhahn, Fisherman’s Seafood, Friesenhof, Kleine Braterei im Schnoor, Paulaner´s im Wehrschloss, Ständige Vertretung im Flett, Café und Confiserie zur Post, Pochana Thai Restaurant, HUGO's Watch Bar en Pannekoekschip Admiral Nelson 20% korting: rondleiding stadhuis, dagelijks stadrondleiding, Bremen Broadcasting Museum, Literaturkeller, Tall Ship Deutschland, Bremen Peat Barges 50% korting: House of History in Schnoor, Focke-Museum, Gerhard-Marcks-Haus, Lloyd Caffee roasting house (open koffie seminars), School Museum Bremen, Wilhelm Wagenfeld Haus, Bremen Etnologisch Museum (alleen permanente tentoonstelling)

Bremen: Nachtwaker-rondleiding voor kinderen (in het Duits)

10. Bremen: Nachtwaker-rondleiding voor kinderen (in het Duits)

Volg de nachtwaker op zijn tocht door de stad in het donker. Laat hem u rekenschap geven van zijn plicht en de ongewenste activiteiten waarmee hij elke nacht wordt geconfronteerd. Leer hoe het dagelijks leven, eten en drinken, kindertijd en school er in de afgelopen eeuwen uitzagen. Luister naar de verhalen van de wachter terwijl hij je meeneemt van het marktplein van Bremen door de Böttcherstraße naar de Schnoor. Pas echter op dat u uw groep niet verliest. Want als u dat doet, kunt u er gemakkelijk van verdacht worden een misdaad te hebben begaan of het slachtoffer te worden van een van de vele gevaren die tot op heden onbekend zijn. Aan het einde van de tour, terug in het huidige Bremen, heb je veel geleerd over de lang vervlogen geschiedenis van de oude Hanzestad, aangezien de nachtwaker, die ervoor zorgt dat deuren en stadspoorten goed worden afgesloten, in staat zal zijn om vertel verhalen over dingen waarvan de eerlijke burger niet eens zou weten dat ze bestonden.

Sitemap Bremen

Wil je alle activiteiten in Bremen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bremen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.705 beoordelingen

Het was helemaal perfect. Een gedreven gids die ons in het Engels door de stad Bremen heen geleid heeft. Met zijn mooie verhalen en anekdotes heeft hij er voor gezorgd dat wij een geweldige rondleiding gehad hebben.

Leuke goed gedocumenteerde dame die ruim de tijd nam om alles tot in de kleinste details uit te leggen. Ruime Kenny’s van Bremen en de noodzakelijke tijdperiodes. Aanrader

De gids was heel spontaan, vriendelijk, vakkundig, sympathiek en het was nog interessant ook :-)

Goede gids, goede chauffeur, comfortabele bus, mooie route.

Prima citytour met een duidelijk sprekende prettige gids