Kies data

Dingen om te doen Bremen

Bremen: De beste dingen die je niet wil missen

Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

1. Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

Ontdek de donkere straten van Bremen onder begeleiding van een nachtwacht met een lantaarn, een hoorn en een bijl. Blijf bij de groep, want wie weet wat er anders kan gebeuren. Kom meer te weten over het spannende verleden van de stad tijdens een stadswandeling. Kom meer te weten over historische misdragingen en de lang vervlogen tijden van Bremen, een oude Hanzestad. Luister naar verhalen die de normale burger niet kent, omdat alleen de nachtwacht controleerde of de deuren en poorten wel goed gesloten waren. Reis terug in de tijd en bezoek de Bremer Marktplatz en de Böttcherstraße die naar de Schnoor leidt terwijl je luistert naar de verhalen die de nachtwacht vertelt.

Bremen: rondleiding door het centrum van de stad

2. Bremen: rondleiding door het centrum van de stad

Dwaal over het marktplein, het hart van Bremen en een van de mooiste pleinen van Duitsland. Bewonder het stadhuis dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het stenen standbeeld van Roland. Bestudeer het beeld van de Bremer Stadsmuzikanten, beroemd geworden in een sprookje van de gebroeders Grimm. Ontdek de Böttcherstraße, een voetgangersstraat vol traditie waar de böttcher (kuipers) hun vaten maakten. De beroemdste straat van Bremen, die van het marktplein naar de Weser leidt, is een attractie op zich met historische gebouwen van rode baksteen afgewisseld met moderne expressionistische architectuur. Neem de schilderachtige wijk Schnoor in je op, het oudste deel van Bremen. Dwaal door de kronkelende straatjes, waar ooit vissers, ambachtslieden en zeelieden woonden. Verken de cafés, tavernes, toprestaurants en handwerkwinkels die nu in de straten gevestigd zijn.

Bremen: rondleiding van 3 uur Beck's brouwerij

3. Bremen: rondleiding van 3 uur Beck's brouwerij

Kom meer te weten over de kunst van het bierbrouwen in het beroemde Beck's en Haake-Beck bezoekerscentrum in Bremen tijdens een rondleiding van 3 uur in het Duits en Engels. Begin met een bezoek aan het brouwerijmuseum om de geschiedenis van deze beroemde brouwerij en haar bekende merken te ontdekken. Vervolgens bezoek je de grondstoffenkamers en het brouwhuis. Dan ga je door naar de moutsilo's en gistings- en opslagtanks om het proces van bierproductie van dichtbij te bekijken. Bekijk twee verschillende films van 10 minuten over het maken van bier in de eigen bioscoop van de brouwerij. Vervolgens word je uitgenodigd om 3 van de bieren te proeven in de gastenkamer. Frisdranken zijn ook beschikbaar.

Rondleiding onderwereld van Bremen

4. Rondleiding onderwereld van Bremen

Sluit je aan bij deze rondleiding door de onderwereld van Bremen en betreed gebouwen die alleen toegankelijk zijn voor enkelingen. Durf onder de oppervlakte van Bremen te kijken. Je hebt de keuze uit 2 verschillende rondleidingen om de onderwereld van de stad te verkennen. Rondleiding op zaterdag: Je reis naar de onderwereld van de Hanzestad begint bij het olifantenbeeld. Daal af in de crypte en hoor over de interessante feiten over zijn geschiedenis en het hedendaagse gebruik. Ga naar de enige ondergrondse straat in de stad Bremen. Dit werd gebruikt voor de ondergrondse toevoer van de omliggende winkels en was lange tijd onbekend bij de politie in Bremen. Steek de wallen van Bremen over op weg naar de kerk van Onze-Lieve-Vrouw, waar zich minstens 8 bunkers bevinden. Bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de crypte die in de Middeleeuwen als graf werd gebruikt. Ten slotte neemt de rondleiding je mee naar de schilderachtige kelder van het Theater van Bremen. Zie hier allerlei soorten rekwisieten en opwindende technologie voordat je van de grond naar de oppervlakte terugkeert. Rondleiding op zondag: Je reis begint bij het ABC Hochbunker aan de Admiralstraße. Daal af in de Hochbunker en ontdek de geschiedenis van de schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog en de ontwikkeling van de bunker in de 20e eeuw. Hierna ga je naar het vrachtterrein van Bremen. In het depot vindt je de voormalige bananenrijpingshallen van de 'fruitwerf', waar inwoners van Bremen vóór WO1 hun verlangen naar exotisch fruit konden stillen. Op weg naar het volgende station in de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk), steek je de wallen van Bremen over, waar zich ten minste acht ondergrondse bunkers bevinden. Bezoek een bunker op de begane grond in Theaterberg. Bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de crypte die in de Middeleeuwen als graf werd gebruikt. Je komt meer te weten over het Übersee Museum en de enige ondergrondse geplaveide straat van Bremen. Bezoek ten slotte de oude synagoge in de wijk Schnoor in Bremen. Hier ga je naar de bewaard gebleven kelder van de voormalige synagoge voordat je bovengronds terugkeert. Vanaf januari 2017 vindt de zondagse rondleiding in de omgekeerde volgorde plaats. Het startpunt is de voormalige synagoge in de wijk Schnoor. Groepsrondleiding: De route voor de groepsreis kan variëren afhankelijk van de dag en het tijdstip en kan haltes van zowel de zaterdag- als de zondagreisroute bevatten.

Bremen: toegangsticket Universum Science Center

5. Bremen: toegangsticket Universum Science Center

Stap Universum Bremen binnen en word een wetenschapper en ontdekkingsreiziger voor een dag. Bekijk de vele verschillende exposities die je zullen helpen meer te leren over het menselijk lichaam, de natuur en technologie. Er is ook een speciale tentoonstelling en een buitenruimte die je kunt verkennen. In het gebied techniek kom je meer te weten over de werking van alledaagse voorwerpen zoals broodroosters, elektrische tandenborstels en mobiele telefoons. Leer meer over de versnellingsmechanismen, elektromotoren en het effect van signaaloverdracht via de interactieve exposities. Het menselijke gebied zal je een nieuwe kant van jezelf laten zien en vereist dat je al je zintuigen gebruikt. Test je communicatieve vaardigheden en perceptie terwijl je dingen leert over jezelf en je lichaam vanuit een nieuw perspectief. Ontdek de natuurlijke wereld in het volgende gedeelte. Verken fascinerende natuurlijke fenomenen en leer meer over waarom de wereld bestaat zoals ze is. Waarom is gras groen? Waarom zijn bergen puntig? Wat hebben poollichten en vuurvliegjes met elkaar gemeen? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer.

Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

6. Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

Ontdek de duistere kant van Bremen buiten de gebaande paden van toeristen en kom alles te weten over de criminele activiteiten die in de stad hebben plaatsgevonden en berucht werden in het hele land. Bezoek wat vroeger de modernste gevangenis van Duitsland was, gebouwd in 1900, bekijk het criminele archief samen met de gids en ontdek meer over de historische misdaden, moorden en omvangrijke overvallen. Bezoek de locaties van veroordelingen en executies en luister naar bloedstollende verhalen over allerlei misdaden. Onderzoek de moord die geen moord was, maar wel een misdaad. Leer hoe explosief brandblussers kunnen zijn en denk als een crimineel terwijl je de raadselachtige dood van een inbreker onderzoekt.

Bremen: rondleiding door de oude stad van 2 uur met gekostumeerde artiest

7. Bremen: rondleiding door de oude stad van 2 uur met gekostumeerde artiest

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en het heden van de op één na oudste stadsrepubliek ter wereld en ontmoet excentrieke originelen en excentrieke excentriekelingen. Ontdek Bremen en zijn inwoners tijdens deze geënsceneerde tour door de oude stad. Bremen maakt een raadselachtige indruk met een verdwenen rivier en een geheime hoofdstraat, maar presenteert zich tegelijkertijd als een kosmopolitische stad die bij de tijd is. Ontdek tijdens deze tour wat Rockefeller te maken heeft met de kathedraal van Bremen, of Roland loenst en waarom Bremen tegelijkertijd rijk en arm is. Tijdens deze speciale rondleiding verken je het stadhuis, de Böttcherstraße, de Schlachte en Schnoor met een artiest als je gids, die denkbeeldige en echte verhalen tot leven brengt en een emotionele benadering van thema's en verhalen creëert. Verken Bremen van Marktplatz tot het documentatiecentrum Ostertorwache, voorheen de modernste gevangenis van Duitsland.

Bremen: sightseeing-bustour door de stad

8. Bremen: sightseeing-bustour door de stad

Kom tijdens een informatieve bustour meer te weten over Bremen en de hoogtepunten van de 1200-jarige geschiedenis van de stad. Verken het verleden en het heden van de vrije Hanzestad Bremen vanuit de bus, en rijd langs iconische lokale bezienswaardigheden. Stap in de bus en luister onderweg naar de fascinerende verhalen van de gids. Je komt langs alle bezienswaardigheden en monumenten van de stad en komt meer te weten over hun unieke geschiedenis. Zie het standbeeld van Roland, dat uitkijkt op de kathedraal op het marktplein, en kom erachter hoe oud Roland is. Ontdek wat de naam van de vlag van Bremen is, en bewonder de 146 meter hoge Fallturm-druppeltoren van de Universiteit van Bremen.

Rondleiding door de onderwereld van Bremen met de theaterkelder

9. Rondleiding door de onderwereld van Bremen met de theaterkelder

Ga met ons mee naar mysterieuze en verborgen plekjes in het hart van onze Hanzestad. Tijdens deze rondleiding door onderaardse werelden vertellen we je over een bunker die een kunstlocatie werd en bezoeken we de overblijfselen van een oude synagoge die door de nazi's werd verwoest. We nemen je ook mee naar de "Cells for Impure Women" in de oude Ostertorwache en verkennen samen met jou theatrale machinekamers en labyrintische gangen in de "Kulissenkeller" van het Theater Bremen.

BremenCARD

10. BremenCARD

Krijg de sleutels tot de stad Bremen met een 1, 2 of 3-daagse BremenCARD. Met dit ticket kun je de stad in je eigen tempo verkennen, zonder dat je telkens extra moet betalen voor de bussen, trams en regionale treinen. Al het openbaar vervoer in Bremen en Bremen-Nord is gratis. De pas is verkrijgbaar als individuele kaart of als kaart voor twee personen.

Beschikbare activiteiten

29 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Bremen

Welke topattracties zijn een must-see in Bremen?

De topattracties in Bremen zijn:

Bremen: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Bremen: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Andere activiteiten in Bremen

Wil je alle activiteiten in Bremen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bremen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.461 beoordelingen

Van de boeking via de app tot de uitvoering van een succesvol evenement. De geschiedenis van de onderwereld van Bremen werd ons op een charmante manier levendig overgebracht met een kleine grap in de verhalen. Ik kan de tour alleen maar aanraden aan iedereen die naar Bremen komt... Wie echter denkt dat de hele onderneming zich alleen "underground" afspeelt, moet worden verteld, gelukkig is dat niet zo... Comfortabele schoenen zijn aan te raden, omdat je ' sta iets meer dan 2 uur op! Absoluut een aanrader!

We wisten niet wat we konden verwachten, dus we zijn er gewoon voor gegaan en we zijn aangenaam verrast! Naast het leren over de niet-toeristische kant van Bremen, hebben we veel meer geleerd over hoe plaatsen in Bremen zijn ontstaan. Onze gids was geweldig, hij was ontspannen en deed veel moeite om te weten waar we naar keken en beantwoordde elke vraag. Hij hield de tour interessant. Voor degenen die dit lezen, voor uw planning, er is veel gewandeld en u keert niet terug naar de plek waar u begon.

Ik was de enige deelnemer (was er in november), maar desondanks was de gids erg enthousiast en hij bleek naast Engels en Duits ook goed Nederlands te spreken! Ik vond het een hele interessante rondleiding!

Je komt op plekken die je anders nooit zou leren kennen, of je waant je daar een onderwereld. Aangezien we al een stadstour hadden gedaan, was dat de juiste antithese. Ik kan het aanbevelen.

We hebben de stad Bremen op een leuke manier mogen verkennen. Echt een aanrader.