Dingen om te doen Bremen

Bremen: De beste dingen die je niet wil missen

Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

1. Bremen: stadswandeling in het Duits met nachtwacht

Ontdek de donkere straten van Bremen onder begeleiding van een nachtwacht met een lantaarn, een hoorn en een bijl. Blijf bij de groep, want wie weet wat er anders kan gebeuren. Kom meer te weten over het spannende verleden van de stad tijdens een stadswandeling. Kom meer te weten over historische misdragingen en de lang vervlogen tijden van Bremen, een oude Hanzestad. Luister naar verhalen die de normale burger niet kent, omdat alleen de nachtwacht controleerde of de deuren en poorten wel goed gesloten waren. Reis terug in de tijd en bezoek de Bremer Marktplatz en de Böttcherstraße die naar de Schnoor leidt terwijl je luistert naar de verhalen die de nachtwacht vertelt.

Bremen: rondleiding door het stadscentrum

2. Bremen: rondleiding door het stadscentrum

Wandel over de markt, het hart van Bremen en een van de mooiste pleinen van Duitsland. Bewonder het gemeentehuis, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie, en het stenen standbeeld van Roland. Bestudeer het beeldhouwwerk de Bremer Stadsmuzikanten, beroemd geworden in een sprookje van de gebroeders Grimm. Ontdek de Böttcherstraße, een voetgangers-steeg vol traditie, waar de böttcher (kuipers) hun tonnen maakten. De beroemdste straat van Bremen gaat van het marktplein naar de rivier de Wezer, en is op zichzelf een bezienswaardigheid dankzij de afwisseling van historische gebouwen van rode bakstenen, en moderne expressionistische architectuur. Bezoek de schilderachtige wijk Schnoor, het oudste deel van Bremen. Dwaal door de wanorde van lanen waar ooit vissers, ambachtslieden en zeevaarders leefden. Verken de cafés, kroegen, toprestaurants en handwerkwinkels die nu de straten vullen.

Rondleiding onderwereld van Bremen

3. Rondleiding onderwereld van Bremen

Sluit je aan bij deze rondleiding door de onderwereld van Bremen en betreed gebouwen die alleen toegankelijk zijn voor enkelingen. Durf onder de oppervlakte van Bremen te kijken. Je hebt de keuze uit 2 verschillende rondleidingen om de onderwereld van de stad te verkennen. Rondleiding op zaterdag: Je reis naar de onderwereld van de Hanzestad begint bij het olifantenbeeld. Daal af in de crypte en hoor over de interessante feiten over zijn geschiedenis en het hedendaagse gebruik. Ga naar de enige ondergrondse straat in de stad Bremen. Dit werd gebruikt voor de ondergrondse toevoer van de omliggende winkels en was lange tijd onbekend bij de politie in Bremen. Steek de wallen van Bremen over op weg naar de kerk van Onze-Lieve-Vrouw, waar zich minstens 8 bunkers bevinden. Bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de crypte die in de Middeleeuwen als graf werd gebruikt. Ten slotte neemt de rondleiding je mee naar de schilderachtige kelder van het Theater van Bremen. Zie hier allerlei soorten rekwisieten en opwindende technologie voordat je van de grond naar de oppervlakte terugkeert. Rondleiding op zondag: Je reis begint bij het ABC Hochbunker aan de Admiralstraße. Daal af in de Hochbunker en ontdek de geschiedenis van de schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog en de ontwikkeling van de bunker in de 20e eeuw. Hierna ga je naar het vrachtterrein van Bremen. In het depot vindt je de voormalige bananenrijpingshallen van de 'fruitwerf', waar inwoners van Bremen vóór WO1 hun verlangen naar exotisch fruit konden stillen. Op weg naar het volgende station in de Liebfrauenkirche (Onze-Lieve-Vrouwekerk), steek je de wallen van Bremen over, waar zich ten minste acht ondergrondse bunkers bevinden. Bezoek een bunker op de begane grond in Theaterberg. Bezoek in de Onze-Lieve-Vrouwekerk de crypte die in de Middeleeuwen als graf werd gebruikt. Je komt meer te weten over het Übersee Museum en de enige ondergrondse geplaveide straat van Bremen. Bezoek ten slotte de oude synagoge in de wijk Schnoor in Bremen. Hier ga je naar de bewaard gebleven kelder van de voormalige synagoge voordat je bovengronds terugkeert. Vanaf januari 2017 vindt de zondagse rondleiding in de omgekeerde volgorde plaats. Het startpunt is de voormalige synagoge in de wijk Schnoor. Groepsrondleiding: De route voor de groepsreis kan variëren afhankelijk van de dag en het tijdstip en kan haltes van zowel de zaterdag- als de zondagreisroute bevatten.

Bremen: rondleiding van 3 uur Beck's brouwerij

4. Bremen: rondleiding van 3 uur Beck's brouwerij

Kom meer te weten over de kunst van het bierbrouwen in het beroemde Beck's en Haake-Beck bezoekerscentrum in Bremen tijdens een rondleiding van 3 uur in het Duits en Engels. Begin met een bezoek aan het brouwerijmuseum om de geschiedenis van deze beroemde brouwerij en haar bekende merken te ontdekken. Vervolgens bezoek je de grondstoffenkamers en het brouwhuis. Dan ga je door naar de moutsilo's en gistings- en opslagtanks om het proces van bierproductie van dichtbij te bekijken. Bekijk twee verschillende films van 10 minuten over het maken van bier in de eigen bioscoop van de brouwerij. Vervolgens word je uitgenodigd om 3 van de bieren te proeven in de gastenkamer. Frisdranken zijn ook beschikbaar.

Bremen stadstour met bus

5. Bremen stadstour met bus

Kom meer te weten over Bremen en luister naar de hoogtepunten van de 1200 jaar oude geschiedenis tijdens een informatieve tour van 1,5 uur. Verken het verleden en het heden van de vrije Hanzestad Bremen vanuit het comfort van een luxe tourbus. Je hoort onderweg vele fascinerende verhalen van de gids. Deze tour is een handige manier om de bezienswaardigheden en monumenten van de stad te bekijken en is informatief en vermakelijk. Zie het standbeeld van Roland, met uitzicht op de kathedraal in Market Square, en ontdek hoe oud Roland is. Je ontdekt hoe de vlag van Bremen wordt genoemd. Bewonder de 146 meter hoge Fallturmtoren aan de universiteit van Bremen.

BremenCARD

6. BremenCARD

Krijg de sleutels tot de stad Bremen met een 1, 2 of 3-daagse BremenCARD. Met dit ticket kun je de stad in je eigen tempo verkennen, zonder dat je telkens extra moet betalen voor de bussen, trams en regionale treinen. Al het openbaar vervoer in Bremen en Bremen-Nord is gratis. De pas is verkrijgbaar als individuele kaart of als kaart voor twee personen.

Bremen: oude stadstour van 2 uur met gekostumeerde artiest

7. Bremen: oude stadstour van 2 uur met gekostumeerde artiest

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en het heden van de op een na oudste stadsrepubliek ter wereld en ontmoet excentrieke originelen en vreemde kilo's. Ontdek Bremen en zijn inwoners tijdens deze geënsceneerde tour door de oude stad. Bremen maakt een raadselachtige indruk met een verdwenen rivier en een geheime hoofdstraat, maar presenteert zich tegelijkertijd als een kosmopolitische stad in harmonie met de tijd. Ontdek tijdens deze tour wat Rockefeller te maken heeft met de kathedraal van Bremen, of Roland loenst, en waarom Bremen tegelijkertijd rijk en arm is. Tijdens deze speciale tour verken je het stadhuis, de Böttcherstraße, de Schlachte en Schnoor met een performer als je gids, die denkbeeldige en echte verhalen tot leven brengt en een emotionele benadering van thema's en verhalen creëert. Verken Bremen vanaf Marktplatz naar het documentatiecentrum Ostertorwache, voorheen de modernste gevangenis in Duitsland.

Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

8. Bremen, de duistere kant: moordenaars en criminelen

Ontdek de duistere kant van Bremen buiten de gebaande paden van toeristen en kom alles te weten over de criminele activiteiten die in de stad hebben plaatsgevonden en berucht werden in het hele land. Bezoek wat vroeger de modernste gevangenis van Duitsland was, gebouwd in 1900, bekijk het criminele archief samen met de gids en ontdek meer over de historische misdaden, moorden en omvangrijke overvallen. Bezoek de locaties van veroordelingen en executies en luister naar bloedstollende verhalen over allerlei misdaden. Onderzoek de moord die geen moord was, maar wel een misdaad. Leer hoe explosief brandblussers kunnen zijn en denk als een crimineel terwijl je de raadselachtige dood van een inbreker onderzoekt.

Bremen: toegangsticket Universum Science Center

9. Bremen: toegangsticket Universum Science Center

Stap Universum Bremen binnen en word een wetenschapper en ontdekkingsreiziger voor een dag. Bekijk de talrijke verschillende tentoonstellingen die u zullen helpen meer te leren over het menselijk lichaam, de natuur en technologie. Er is ook een speciale tentoonstelling en een buitenruimte die je kunt verkennen. Op het gebied van technologie komt u meer te weten over de werking van alledaagse voorwerpen zoals broodroosters, elektrische tandenborstels en mobiele telefoons. Leer meer over de versnellingsmechanismen, elektromotoren en het effect van signaaloverdracht via de interactieve tentoonstellingen. Het menselijk gebied laat je een nieuwe kant van jezelf zien en vraagt dat je al je zintuigen gebruikt. Test je communicatieve vaardigheden en perceptie terwijl je dingen over jezelf en je lichaam leert vanuit een nieuw perspectief. Ontdek de natuurlijke wereld in de volgende sectie. Verken fascinerende natuurverschijnselen en leer meer over waarom de wereld bestaat zoals hij is. Waarom is gras groen? Waarom zijn bergen puntig? Wat hebben poollichten en vuurvliegjes gemeen? Ontdek de antwoorden op deze vragen en meer.

Bremen: Entreeticket Übersee Museum

10. Bremen: Entreeticket Übersee Museum

Verken het Übersee-Museum in Bremen met dit toegangsbewijs. Ontdek moderne tentoonstellingen die de thema's volkeren, handel en natuur combineren tot een verenigde ervaring. Duik in de fascinerende onderwaterwereld van Oceanië, met zijn paradijselijke eilanden. Verken een koraalrif zonder natte voeten of ontdek 's nachts een Aziatisch regenwoud. Maak kennis met de pulserende megasteden of ga in op het spirituele en traditionele. Verken de bakermat van de mensheid of het oude Egypte in Afrika met meesterlijke dierendiorama's en ensceneringen die je de unieke natuurlijke landschappen van het continent laten ervaren. Ga naar de Amerika-zone om meer te weten te komen over het leven van de inheemse bevolking in Noord- en Latijns-Amerika of bewonder de pre-Columbiaanse gouden schat. Tijdens je rondreis nodigen verschillende stations je uit om te blijven, te ontspannen of dingen uit te proberen. Bekijk presentaties over actuele thema's zoals "migratie" of "klimaatverandering" in de tentoonstelling "Wat maakt de wereld rond". Bezoek de tentoonstelling "Übermaxx" om schatten van over de hele wereld te ontdekken

Veelgestelde vragen over Bremen

Welke topattracties zijn een must-see in Bremen?

De topattracties in Bremen zijn:

Bremen: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Bremen: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Sitemap Bremen

Wil je alle activiteiten in Bremen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bremen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.058 beoordelingen

Het was een interessante rondleiding door een aantal ondergrondse zaken, denk aan een bunker, gevangenis en een olifant. Helaas was de kerk dicht (bezet), maar er is snel een alternatief gezocht. Gids vertelde leuk, groep werd erbij betrokken. Zeer de moeite waard.

De gids was erg professioneel en wist veel over de stad. Vooral ook de dingen did niet in reisgidsen staan. Maar ook de leuke tips, anekdotes en verhalen tijdens de wandeling maakten deze tour een waardevolle aanvulling op een bezoek aan Bremen.

Een leuke manier om in de avond Bremen te ontdekken. Vooral deze nachtwachter Falke is echt super en weet enthousiast te vertellen over weleer. Zeker doen en de moeite meer dan waard om deze wandeling met hem te doen.

Ondanks dat er maar 3 personen waren voor de tour ging de gids Annette er met hart en ziel voor, bravo

Erg leuke stadswandeling met heel veel wetenswaardigheden en leuke anekdotes.