Bridge of Sighs, Oxford

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bridge of Sighs, Oxford: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Oxford: rondwandeling door de universiteit en de stad

1. Oxford: rondwandeling door de universiteit en de stad

Sluit je aan bij een tour door Oxford met een universitair opgeleide gids, die jaren aan ervaring in de stad én haar collegebanken heeft. Verken de dromerige torenspitsen van een van de oudste universiteiten ter wereld tijdens een wandeltour van 90 minuten. Betreed een van de meest historische faculteiten, zoals New College, die in 1379 gesticht is en recentelijk in de Harry Potter-films en tv-programma's 'Inspector Morse' en 'Lewis' verscheen. Exeter College, gesticht in 1314, is een andere favoriet tijdens de meeste tours. Hertford College is met zijn romantische gevel en Bridge of Sighs, gelijk te herkennen van 'Brideshead Revisited'. De openingstijden van de faculteiten kunnen toegang beperken, maar alle tours zullen in elk geval naar de universiteitsbibliotheek gaan om meer te weten te komen over het collegesysteem dat typisch is voor Oxford en Cambridge. Ontdek beroemde alumni die gestudeerd of onderwezen hebben op de universiteit, waaronder de beroemde dr. Spooner, wiens portretten in de eetzaal van New College hangen en wiens naam gebruikt is voor het speelse taalkundige fenomeen "spoonerisme".

...
Oxford: officiële universiteits- en stadswandeling

2. Oxford: officiële universiteits- en stadswandeling

Verken Oxford, de stad van Dreaming Spires, tijdens een wandeltocht met een deskundige gids van het toeristenbureau van de stad. Maak kennis met de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, ontdek de verborgen geschiedenis en geniet van alle verbazingwekkende verhalen over de belangrijkste personages van Oxford, echt en fictief. Ontmoet je gids in de grote en zeer oude Broad Street (ooit de sloot van de stad), laat hen weten waar je vandaan komt en eventuele speciale Oxford-interesses die je hebt en ze zullen hun best doen om die op te nemen. Ga naar Martyrs' Memorial, het toneel van verschrikkelijke religieuze vergeldingen in de middeleeuwen, en naar de oudste toren bij St. Michael of the Northgate, gebouwd in Saksische tijden. Ga vervolgens naar het hart van de universiteit en de inspiratie achter Harry Potter's Hogwarts School. Ga langs de pubs waar de Inklings elkaar ontmoetten om hun schrijven te bespreken, evenals de pubs waar Inspector Morse werd gefilmd en de populairste drinkgelegenheden voor studenten in vroeger tijden. Ontdek de stad die de thuisbasis is van een aantal van de beroemdste literaire personages van Groot-Brittannië - zowel fictief als echt - zoals JRR Tolkien en CS Lewis, Philip Pullman en Colin Dexter, evenals enkele van hun beroemdste creaties zoals Lyra en Will, en Inspector Morse. Bewonder de verbazingwekkende architectuur, waterspuwers en grotesken van Oxford, zo prachtig bewaard gebleven uit elke historische periode en stijl, en maak een wandeling door het adembenemende Radcliffe Square. Steek de grillige Brug der Zuchten over zoals die liefdevol wordt genoemd, net zoals die in Venetië en Cambridge. Bekijk de Bodleian Libraries van buitenaf in de prachtige Old Schools Quadrangle. Kom meer te weten over de beroemde musea van de stad, waaronder het Museum of the History of Science, met het schoolbord van Einstein, The Pitt Rivers, ooit de thuisbasis van gekrompen hoofden, en de fantastische Ashmolean, een van de allereerste musea ter wereld. Als de tijd het toelaat, loop dan zo ver als naar de prachtige Christ Church Meadows, waar punteren plaatsvindt en vee graast; een echt pastoraal en typisch Engels tafereel.

...
Oxford: officiële spooktocht "Haunted Oxford"

3. Oxford: officiële spooktocht "Haunted Oxford"

Ontdek alle belangrijke spookplekken in en rond Oxford tijdens een nachtelijke wandeltocht gebaseerd op het boek 'Haunted Oxford' onder leiding van de auteur zelf, Rob Walters. Ervaar de beste manier om de geesten van Oxford te 'zien' op een route die je door het hart van het centrum van Oxford en de universiteit voert. Ontmoet je gids en laat je meevoeren de nacht in, beginnend op de hoek van Turl Street en Broad Street, ooit de stadsgracht en de plaats van vreselijke moorden en religieuze vervolging. Kom meer te weten over de geschiedenis van Oxford en hoor vele prachtige spookachtige verhalen die teruggaan tot de Deense Vikingtijd. Loop langs Oxford University, Radcliffe Square en kijk in de Old Schools Quadrangle - bekend van Harry Potter. Bewonder de prachtige en imposante architectuur van Oxford en voel de geschiedenis in de muren, die goed bewaard zijn gebleven en elke periode van architectuur vertegenwoordigen, van middeleeuws tot klassiek tot modern. Kijk omhoog naar de Brug der Zuchten, zo genoemd omdat het doet denken aan die in Venetië die gevangenen naar hun ondergang leidde. Slenter over de oude ommuurde laan naar New College, gebouwd in de late jaren 1300, en zie de donkere poorten tegen de duisternis.

...
Oxford: privérondleiding door de stad en historische hoogtepunten van de universiteit

4. Oxford: privérondleiding door de stad en historische hoogtepunten van de universiteit

Ontmoet je gids buiten het beroemde Ashmolean Museum van Oxford met zijn mooie collecties kunst en artefacten en begin je wandeltocht. Passeer het Martyr's Memorial, gewijd aan de Oxford Martyrs, en ga lekker zitten in Broad Street, dicht bij waar de oude stadsmuur was. Vanaf hier begin je je kennis over de geschiedenis van de universiteit uit te breiden. Krijg de kans om een typisch college van de universiteit met zijn schilderachtige vierhoeken te bezoeken en te zien hoe de studenten leven en werken. Vervolg je tour en passeer het Sheldonian Theatre, de ceremoniële zaal van de universiteit en ga dan naar de schilderachtige Brug der Zuchten. Geniet van wat tijd voor een foto voor de brug en voordat je de Old Schools Quadrangle van de Bodleian Library bezoekt, waar Harry Potter werd gefilmd. Stop bij het charmante Radcliffe Square met zijn kasseien en de prachtige Radcliffe Camera. Bekijk verschillende hogescholen in dit gebied voordat de tour verder gaat naar Christ Church Meadows. Bewonder de locatie van Christ Church College, waar Alice in Wonderland werd geïnspireerd en Harry Potter werd gefilmd. Loop terug naar de Carfax Crossroads, het centrum van de stad, en maak kans op etalages terwijl je door Oxford's Victorian Covered Market loopt. Je tour eindigt op de Cornmarket, waardoor je de gelegenheid hebt om te lunchen in een van de pubs, cafés of restaurants van Oxford of om de winkels in de overdekte markt of het moderne Westgate Centre te verkennen.

...
Oxford: gekostumeerde spooktocht met speciale gasten

5. Oxford: gekostumeerde spooktocht met speciale gasten

Bereid je voor op het onverwachte en houd je hoofd erbij tijdens een van de meest vermakelijke ervaringen in Oxford. De thuisbasis van enkele van de meest brute moorden in de lange geschiedenis van Engeland, Oxford staat uniek bekend als het epicentrum van onrustige zielen, donkere energie en vleesetende dieren. Waag je door de donkere steegjes en spookachtige pleinen van de stad terwijl je geniet van mysterieuze verhalen over spoken, horror. en sinistere gebeurtenissen. Kom meer te weten over de angstaanjagende geschiedenis van Oxford met een combinatie van verhalen en dramatische uitvoeringen door vakkundig opgeleide acteurs die de meest barbaarse en brutale straffen uithalen die zijn geëist tijdens de middeleeuwse en burgeroorlogjaren van Oxford. Wees voorbereid op de verrassende verschijning van meerdere wilde beesten! Na een opwindende en vermakelijke wandeling door de stad, eindig je in een van de beroemde pubs in Oxford.

...

Sitemap Bridge of Sighs, Oxford

Wil je alle activiteiten in Bridge of Sighs, Oxford ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bridge of Sighs, Oxford

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 707 beoordelingen

Zeer informatief

Rondleiding was zeker de moeite waard, in anderhalf uur veel te weten gekomen over de geschiedenis van Oxford, de gebouwen en de bewonders. Eén opmerking: in New College was the Hall gesloten. De gids zegde toe dat -wie the Hall de dag erna evengoed wilde bezichtigen- de toegang niet nog eens betaald hoefde te worden. Dat bleek niet waar. De cassierès wisten ook te vertellen dat de gids dit vaker aan groepen toezegde terwijl hij heel goed van het beleid op de hoogte is. Niet netjes van de gids...

Een aantal colleges werd bezocht en belangrijke plekken in Oxford aangedaan. De informatie was toegespitst op het studeren in Oxford en voorzien van de nodige historische toelichtingen. Onze gids was student aan een van de colleges en had "inside information".

Interessante info over de colleges en hun achtergrond, doch nogal weinig colleges binnengegaan. Minder randinfo en meer zien zouden beter geweest zijn...

Alles goed geregeld en een super gids gehad zijn naam is Magnus!

Alles goed geregeld en een super gids gehad zijn naam is Magnus! Wist veel te vertellen en zo bracht hij Oxford tot leven!