British Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hoogtepunten in het British Museum

Je zou een hele dag kunnen doorbrengen in het British Museum in Londen, maar als je slechts een paar uur hebt, zie je hier wat je niet mag missen.

 • The Rosetta Stone

  1. The Rosetta Stone

  In 1799 vonden soldaten uit Napoleons leger de Rossettasteen (196 v. Chr), de belangrijkste sleutel in het ontcijferen van Egyptische hiërogliefen.

 • Parthenon beelden

  2. Parthenon beelden

  Deze 2.500 jaar oude overblijfselen uit het oude Griekenland worden al sinds 1817 tentoongesteld in het British Museum.

 • Mummy van Katebet

  3. Mummy van Katebet

  Katebet, die in het oude Egypte rituelen verzorgde met zang en dans, is één van de meest bestudeerde mummy's van de moderne tijd.

 • Japanse Samoeraiharnassen

  4. Japanse Samoeraiharnassen

  Het samoeraiharnas in het British Museum komt uit verschillende perioden - de mouwen komen uit de 16de eeuw, de helm uit de 17de en de rest uit de 18de en 19de.

 • The Royal Game of Ur

  5. The Royal Game of Ur

  Dit 5.000 jaar oude spel was populair in het oostelijk Middelandse Zeegebied, Egypte en India. Dit specifieke exemplaar stamt uit 2600 voor Christus en werd in zuidelijk Irak gevonden.

Plan je bezoek

 • Hoeveel tijd moet je inplannen?

  Moeilijk te zeggen: de collectie is zo enorm! De bovenstaande artefacten zijn slechts hoogtepunten; in een paar uur zou je nauwelijks een beginnetje kunnen maken aan de 8.000.000 objecten. De toegang is gratis, dus er is geen haast. Als het kan, trek dan een hele dag uit om door de geschiedenis te wandelen.

 • Doe je best om de drukte te vermijden

  Op regenachtige dagen is het extra druk! Probeer goed te plannen en er vóór de opening om 10:00 te zijn.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks open van 10:00 uur tot 17:30 uur. Gesloten op 24, 25 en 26 december en 1 januari.
 • Toegangsprijzen
  De toegang tot het museum is gratis, maar tours en andere extra's kosten geld.
 • Heb ik een gids nodig?
  In een museum van dit formaat is een gids altijd een goed idee. Je ziet de werken die je het meest interesseren en leert onderweg over de geschiedenis.
 • Hoe kom ik er?
  De dichtstbijzijnde metrostations zijn Holborn, Russell Square en Goodge Street. Er stoppen veel bussen in de buurt van het museum.
 • Extra tips

  • Op vrijdag zijn bepaalde galerieën tot 20:30 uur geopend.

  • Voor een klein bedrag kun je je bagage en jas achterlaten bij de garderobe.

Sitemap British Museum

Wil je alle activiteiten in British Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over British Museum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.331 beoordelingen

Door de demostraties kon de bus waarop we moesten wachten niet komen nadat een medewerken van big bus veel heeft gebeld en meerdere keren zijn excuus heeft aangeboden nam hij de hele groep mee naar een andere bushalte 2 minuten lopen en toen kwam de bus dus dat heeft die man zo goed opgelost was erg prettig! Ze waren duidelijk over de demostraties en de routes die daardoor veranderde echt top ervaring!

Het British Museum is gigantisch groot. De rondleiding van 2 uur het het ons mogelijk gemaakt toch een hele goede indruk te krijgen van het museum. Onze gids was zeer vriendelijk en deskundi

Het was geweldig en het personeel super vriendelijk en behulpzaam en de live speakers op.de bus waren leuk. Veel info gekregen. Gaan wij zeker nog een keer doen. Thanks BigBus Staff!

prima manier om de mooiste plekjes van Londen te bezoeken. hulp bij bijna alle stop and go punten. erg vriendelijk personeel. En ook belangrijk voor een. redelijke prijs.

Geweldige tour met leuke verschillende routes vooral de rode tour is een aanrader