Ontdek het beste van
Brno

Brno

Onze aanbevelingen voor Brno

Brno: wandeltocht door het historische centrum

1. Brno: wandeltocht door het historische centrum

Wandel door het historische centrum van Brno, de hoofdstad van Moravië, en bewonder overdag of 's avonds de rijke architectonische schatten. Bezoek topattracties zoals de kathedraal van Saints Peter en Paul. Volg je gids naar pleinen zoals het Vrijheidsplein (het belangrijkste marktplein uit de Middeleeuwen), het Vrijheidsplein en het Kapucijnerplein (Kapucínské náměstí), waar de crypte van het kapucijnenklooster de gemummificeerde overblijfselen van stadse edellieden bevat. Ga naar de Groentemarkt, gelegen boven een labyrint van ondergrondse gangen die werden gebruikt om voedsel op te slaan, bier te brouwen en wijn te rijpen. Bekijk de allegorische gravures van de Parnassus-fontein en bewonder de renaissancegevel van het Reduta Theater, waar Mozart ooit speelde. Luister naar de legende van de draak en het wiel in het oude stadhuis en bekijk het nieuwe stadhuis, het huis van de edellieden van Leipa en de kerk van St. James voordat je terugkeert langs Joseph Street (Josefska). Bezoek tijdens feestelijke feestdagen, zoals Kerstmis en Pasen, traditionele markten en leer meer over de Tsjechische tradities en gebruiken.

Vanuit Wenen: dagexcursie naar Praag

2. Vanuit Wenen: dagexcursie naar Praag

Maak een dagexcursie naar Tsjechië terwijl je in Wenen bent. Verken de cultuur en geschiedenis van de Gouden Stad Praag. Ontdek de belangrijkste hoogtepunten zoals de Karelsbrug, de Joodse begraafplaats en meer. De tour begint met ophalen van je centrale hotel in Wenen op de afgesproken tijd. Terwijl je door Moravië reist tijdens je 4-uur durende reis naar Tsjechië, kun je genieten van het landschap van de historische Tsjechische landen. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van Praag, zoals het Nationale Theater, de Karelsbrug, de elegante woningen langs de rivier, de Parijse straat, de Joodse begraafplaats, het Wenceslasplein en het Oude Stadsplein. Voor alle bierliefhebbers: mis de kans niet om het beste bier ter wereld te proeven door een Tsjechisch brouwsel te proeven. Je tour eindigt met vervoer terug naar Wenen.

Wandeltochten van 3 uur met een Brno-thema

3. Wandeltochten van 3 uur met een Brno-thema

Brno is de op een na grootste stad in Tsjechië. De stad kan trots zijn op haar vele bezienswaardigheden, die het bewijs zijn van haar rijke 800-jarige geschiedenis. De stad werd historisch belangrijk tijdens de Dertigjarige Oorlog, omdat het de enige stad in Midden-Europa was die zich kon verdedigen tegen de belegering door het Zweedse leger. Functionalistische architectuur droeg bij aan de modernistische metropooluitstraling van de stad. U kunt kiezen uit deze drie themawandelingen: Functionaliteit in Brno met ingang Villa Tugendhat Garden: Brno staat bekend om zijn functionalistische gebouwen met een minimalistisch design. Bekijk de architectuur van dichterbij met uw deskundige gids. Bezoek de tuinen van Villa Tugendhat en bekijk gebouwen zie gebouwen van Ludwig Mies van den Rohe, Bohuslav Fuchs, Ernst Wiesner en anderen. Geschiedenis en Architectuur: Deze tour is bedoeld voor liefhebbers van geschiedenis. Het wordt geleid door een historicusgids die de geschiedenis van Brno van de Middeleeuwen tot heden en de belangrijkste architectonische gebouwen zal introduceren. Legenden van Brno: Tijdens deze tour leer je het oude Brno op een leuke manier kennen door meer te leren over de beroemdste oude legendes van de stad. Leer meer over de Brno-draak, de stenen maagd, Baron Trenck, kapucijner-mummies en nog veel meer.

Leer Zuid-Moravië met ons kennen. 6 uur durende tour.

4. Leer Zuid-Moravië met ons kennen. 6 uur durende tour.

Onze ochtendtour begint om 9.00 - 15.00 uur. Onze middagtour begint om 15.00 - 21.00 uur. Ophaalservice is mogelijk direct bij het hotel (als het in het historische centrum is, op de dichtstbijzijnde afgesproken plaats). . Ophalen is mogelijk direct bij het hotel (als het in het historische centrum is, op de dichtstbijzijnde afgesproken plaats). Onderweg laat ik je kennismaken met de geschiedenis, cultuur en geografie van het bezochte gebied. We zullen verschillende stops en korte wandelingen maken. Van 5 tot maximaal 45 minuten vanuit de auto. Als je variant nr. 1 kiest, dan gaan we ten zuiden van Brno naar de grenzen met Oostenrijk en Slowakije, Daar zie je het typische landschap van Zuid-Moravië met de schoonheid van de wijngaarden, boomgaarden, het Pálava gebied met prachtige natuur, kastelen en ruïnes. We bezoeken ook het kasteel in het dorp Lednice (geregistreerd bij UNESCO) waar we door de plaatselijke tuinen en het ARAL PARK lopen. We eindigen de tour in Mikulov waar we door het historische centrum en de tuinen en de omgeving van het plaatselijke kasteel gaan. Terugkeer naar het hotel is rond 14 uur bij de ochtendtour en rond 21 uur bij de middagtour. In overleg is het mogelijk om te stoppen voor lunch of diner in een van de lokale restaurants. Betaling voor lunch of diner is niet inbegrepen in de tourprijs. Deze tour geeft geen toegang tot parken, tuinen en de omgeving van kastelen. Alles is op dit moment gratis. Als je variant nr. 2 kiest, dan gaan we ten noorden van Brno naar het prachtige gebied van de Moravische Karst, Waar je unieke rotsformaties, grotten en valleien met wilde bossen zult zien. We bezoeken de Balcarka-grot, met de mooiste druipsteendecoratie in de Moravische Karst en een rondleiding van ongeveer 50 minuten onder leiding van een professionele gids met uitleg. We bezoeken de grotkluizenaar en de rotsen waar je plaatsen ziet waar mensen 20000 jaar lang hebben geleefd. In het dorp Křtiny gaan we naar de prachtige kerk van de Maagd Maria. De versiering hier is vergelijkbaar met de mooiste kerk in Praag of Wenen. De tour eindigt bij de uitzichten op de steengroeven met een prachtig uitzicht op Brno en omgeving. Terugkeer naar het hotel is rond 14 uur bij de ochtendtour en rond 21 uur bij de middagtour. In overleg is het mogelijk om te stoppen voor lunch of diner in een van de lokale restaurants. Betaling voor lunch of diner is niet inbegrepen in de tourprijs. Deze rondleiding is betaald naar de Balcarka Grot met een gids voor 7 euro. Andere plaatsen zijn gratis,

Wenen: speurtocht en stadsrondleiding door het centrum

5. Wenen: speurtocht en stadsrondleiding door het centrum

Deze tour is alleen beschikbaar in het Duits. Leer Wenen op een leuke manier kennen. Start de interactieve speurtocht wandeltour met je smartphone wanneer je maar wilt en breng een afwisselende en leuke tijd door in deze prachtige stad. De tocht begint bij de Sint-Karelskerk, neemt je mee naar de Weense Staatsopera en de Kapucijnenkrypte, de laatste rustplaats van 149 Habsburgers, voordat je langs de Stephansdom loopt, het herkenningspunt van Wenen. De Hofburg, de voormalige residentie van de Habsburgers, waar nu het Sisimuseum is gevestigd, ligt dan op je route voordat de tour eindigt in de keizerlijke tuin. Onderweg los je raadsels op en leer je interessante en grappige verhalen over Wenen. Deze tour is een unieke manier om Wenen op een nieuwe en spannende manier te ontdekken. Je kunt de tour op elk gewenst moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plekke of zelfs vanuit je luie stoel. Geniet van je tijd in Wenen! *** Goed om te weten *** Je ontvangt de link om de tour te starten in een e-mail direct na het boeken.

Brno onthullen: geschiedenis, cultuur en architectonische hoogstandjes

6. Brno onthullen: geschiedenis, cultuur en architectonische hoogstandjes

Ontdek de fascinerende stad Brno tijdens deze meeslepende wandeltour! Reis door de tijd en bewonder het architectonische wonder van de kathedraal van St. Peter en Paul. Verken de rijke Moravische geschiedenis in het Moravisch Museum en geniet van de levendige sfeer in Zelný Trh. Aanschouw de architectonische grootsheid van het Oude Stadhuis en duik in de sereniteit van het Kapucijnenklooster. Wandel door de bruisende Masarykova straat en sta in het hart van de stad in Náměstí Svobody. Daal af in het historische Ossuarium van Brno onder de Sint-Jacobskerk en beklim de machtige Špilberkburcht, die een panoramisch uitzicht over de stad biedt en een blik werpt op het verleden van Brno als geduchte vesting. Deze tour onthult de verborgen wonderen van Brno en laat je achter met een blijvende indruk.

WO II en communistische geschiedenis in de privérondleiding door de oude binnenstad van Praag

7. WO II en communistische geschiedenis in de privérondleiding door de oude binnenstad van Praag

Tijdens deze tour met WO II- en communismethema ontdekt u de turbulente gebeurtenissen van de Duitse bezetting van Tsjechoslowakije, de Operatie Anthropoid, de opstand van 1945, de verzilting en de Fluwelen Revolutie. Maak kennis met de gebeurtenissen en persoonlijkheden van de bezetting en bevrijding van Praag. De 2 uur durende wandeling begint met een wandeling door Josefov, een van de best bewaarde Joodse getto's in Europa. Je ziet de Maisel-synagoge en de Spaanse synagoge en hoort over de verschrikkingen van het transport van Tsjechische Joden naar het concentratiekamp Theresienstadt en Hitlers gruwelijke plan om het ‘museum van het uitgestorven ras’ te creëren. Praag speelde een belangrijke rol bij het verslaan van het naziregime. Uw privégids geeft u de details van de Praagse opstand op het Oude Stadsplein. Je ziet de iconische astronomische klok op de gevel van het oude stadhuis, die zware schade opliep tijdens de bloedige veldslagen van 5-9 mei 1945. De betrokkenheid van het Rode Leger bij de liberalisering van de stad werd later gebruikt door de Tsjechoslowaakse Communistische Partij om de steun voor het communisme te vergroten. Vervolgens loop je naar het Petschek-paleis, de voormalige zetel van het Gestapo-hoofdkwartier. Op de hoek van het gebouw vind je een gedenkplaat gewijd aan het Tsjechische verzet en hoor je over hun inspanningen, ondervragingen en martelingen. De tour eindigt op het historische Wenceslasplein, dat door de nazi's werd gebruikt voor massademonstraties en waar de massademonstraties van de Fluwelen Revolutie van 1989 plaatsvonden. Kies de uitgebreide optie van 4 uur om het Museum van het Communisme te bezoeken om inzicht te krijgen in het leven in Tsjechoslowakije uit het communistische tijdperk. Het museum behandelt de gebeurtenissen uit de vier decennia van communistisch bewind in het land, waaronder de Koude Oorlog, de Praagse Lente, de Sovjet-invasie van 1968, de zelfmoord van student Jan Palach en de Fluwelen Revolutie. Je hoort de verhalen over het totalitaire regime, propaganda, censuur, politieke processen en executies. Dit is een must-see om een goed begrip te krijgen van de heroïsche inspanningen van Praag om onafhankelijkheid en democratie te verwerven.

Privé Transfer naar Vliegveld Praag Business/VIP

8. Privé Transfer naar Vliegveld Praag Business/VIP

Veiligheid, volledige verantwoordelijkheid, verzekering op het hoogste niveau. Ervaren chauffeurs die lokaal en Engels spreken, met minstens vijf jaar ervaring in het leveren van transferdiensten en het werken met internationale bevolkingsgroepen Probleemloze aanpassingen als je plannen veranderen. Snelle reactie als je je route moet wijzigen Je wordt opgewacht op het vliegveld en afgeleverd op het exacte adres dat je hebt opgegeven. We houden alle vluchten die aankomen op het vliegveld van Praag in de gaten en als je vlucht vertraagd is, worden wij daarvan op de hoogte gesteld. Je wordt begroet bij de uitgang van de terminal met een bordje waarop je naam staat bij de boeking. De chauffeur zal helpen met het verplaatsen van je bagage

Brno: privéwandeltocht

9. Brno: privéwandeltocht

Welkom in Brno, een Tsjechische stad die bekend staat om zijn architecturale erfgoed. Het is een van de meest interessante steden van het land, met zijn verbluffende architectuur, lange geschiedenis en vele groene recreatiegebieden. Volg ons om de oude stad te ontdekken, doe een wens bij de Parnas-fontein, het barokke architecturale monument van de stad en bewonder de 12e-eeuwse Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal. Als u door de fantastische parken en de omliggende natuur van Brno wandelt, krijgt u de kans om de belangrijkste architectonische en historische bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Brno

Wil je alle activiteiten in Brno bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.