De populairste activiteiten van Brno

Brno: wandeltocht door het historische centrum

1. Brno: wandeltocht door het historische centrum

Wandel door het historische centrum van Brno, de hoofdstad van Moravië, en bewonder overdag of 's avonds de rijke architectonische schatten. Bezoek topattracties zoals de kathedraal van Saints Peter en Paul. Volg je gids naar pleinen zoals het Vrijheidsplein (het belangrijkste marktplein uit de Middeleeuwen), het Vrijheidsplein en het Kapucijnerplein (Kapucínské náměstí), waar de crypte van het kapucijnenklooster de gemummificeerde overblijfselen van stadse edellieden bevat. Ga naar de Groentemarkt, gelegen boven een labyrint van ondergrondse gangen die werden gebruikt om voedsel op te slaan, bier te brouwen en wijn te rijpen. Bekijk de allegorische gravures van de Parnassus-fontein en bewonder de renaissancegevel van het Reduta Theater, waar Mozart ooit speelde. Luister naar de legende van de draak en het wiel in het oude stadhuis en bekijk het nieuwe stadhuis, het huis van de edellieden van Leipa en de kerk van St. James voordat je terugkeert langs Joseph Street (Josefska). Bezoek tijdens feestelijke feestdagen, zoals Kerstmis en Pasen, traditionele markten en leer meer over de Tsjechische tradities en gebruiken.

Vanuit Wenen: dagexcursie naar Praag

2. Vanuit Wenen: dagexcursie naar Praag

Maak een dagexcursie naar Tsjechië terwijl je in Wenen bent. Verken de cultuur en geschiedenis van de Gouden Stad Praag. Ontdek de belangrijkste hoogtepunten zoals de Karelsbrug, de Joodse begraafplaats en meer. De tour begint met ophalen van je centrale hotel in Wenen op de afgesproken tijd. Terwijl je door Moravië reist tijdens je 4-uur durende reis naar Tsjechië, kun je genieten van het landschap van de historische Tsjechische landen. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van Praag, zoals het Nationale Theater, de Karelsbrug, de elegante woningen langs de rivier, de Parijse straat, de Joodse begraafplaats, het Wenceslasplein en het Oude Stadsplein. Voor alle bierliefhebbers: mis de kans niet om het beste bier ter wereld te proeven door een Tsjechisch brouwsel te proeven. Je tour eindigt met vervoer terug naar Wenen.

Wandeltochten van 3 uur met een Brno-thema

3. Wandeltochten van 3 uur met een Brno-thema

Brno is de op een na grootste stad in Tsjechië. De stad kan trots zijn op haar vele bezienswaardigheden, die het bewijs zijn van haar rijke 800-jarige geschiedenis. De stad werd historisch belangrijk tijdens de Dertigjarige Oorlog, omdat het de enige stad in Midden-Europa was die zich kon verdedigen tegen de belegering door het Zweedse leger. Functionalistische architectuur droeg bij aan de modernistische metropooluitstraling van de stad. U kunt kiezen uit deze drie themawandelingen: Functionaliteit in Brno met ingang Villa Tugendhat Garden: Brno staat bekend om zijn functionalistische gebouwen met een minimalistisch design. Bekijk de architectuur van dichterbij met uw deskundige gids. Bezoek de tuinen van Villa Tugendhat en bekijk gebouwen zie gebouwen van Ludwig Mies van den Rohe, Bohuslav Fuchs, Ernst Wiesner en anderen. Geschiedenis en Architectuur: Deze tour is bedoeld voor liefhebbers van geschiedenis. Het wordt geleid door een historicusgids die de geschiedenis van Brno van de Middeleeuwen tot heden en de belangrijkste architectonische gebouwen zal introduceren. Legenden van Brno: Tijdens deze tour leer je het oude Brno op een leuke manier kennen door meer te leren over de beroemdste oude legendes van de stad. Leer meer over de Brno-draak, de stenen maagd, Baron Trenck, kapucijner-mummies en nog veel meer.

Brno: TRAN Transfer van/naar het centrum van Wenen

4. Brno: TRAN Transfer van/naar het centrum van Wenen

RegioJet biedt uitstekende vervoersverbindingen van en naar het centraal station van Brno naar het centraal station van Wenen. Vermijd het gedoe van het navigeren door het openbaar vervoer voor of na een lange reis, maar ontspan en geniet van het uitzicht vanuit uw comfortabele stoel. Al onze treinen hebben een toilet aan boord en fietsen zijn toegestaan aan boord. Stap aan boord van een moderne bus om uw zorgen achter u te laten en arriveer op tijd op uw bestemming op het vliegveld of in de stad. Blijf in contact met je vrienden dankzij gratis wifi en stroomvoorziening op elke stoel. Word begroet en ondersteund door personeel dat u aan boord zal helpen.

Brno: privéwandeltocht

5. Brno: privéwandeltocht

Welkom in Brno, een Tsjechische stad die bekend staat om zijn architecturale erfgoed. Het is een van de meest interessante steden van het land, met zijn verbluffende architectuur, lange geschiedenis en vele groene recreatiegebieden. Volg ons om de oude stad te ontdekken, doe een wens bij de Parnas-fontein, het barokke architecturale monument van de stad en bewonder de 12e-eeuwse Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal. Als u door de fantastische parken en de omliggende natuur van Brno wandelt, krijgt u de kans om de belangrijkste architectonische en historische bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

Veelgestelde vragen over Brno

Wat zijn de topattracties van Brno?

De topattracties van Brno zijn:

Andere activiteiten in Brno

Wil je alle activiteiten in Brno bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.