Wat je niet wil missen in Broek in Waterland

Amsterdam: e-biketour met windmolens, kaas & klompen

1. Amsterdam: e-biketour met windmolens, kaas & klompen

Begin je 3 uur durende fietstocht door de veerboot te nemen naar de noordkant van de stad. Bekijk de Amsterdam Tower en het EYE Filmmuseum, een unieke kennismaking met de Amsterdamse regio Old Holland. Je fietst vervolgens door het natuurgebied Waterland. In dit uitgestrekte polderlandschap met open velden en traditionele boeren kun je optimaal genieten van het moment. Fiets door het oude dorpje Broek in Waterland, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Het land wordt beschermd door kilometerslange dijken en pompstations, waardoor pittoreske dorpjes kunnen floreren en de regio een hotspot wordt voor buitenactiviteiten op land en water. Ten slotte bezoek je een windmolen en een lokale boerderij die kaas produceert die over de hele wereld wordt geëxporteerd.

Vanuit Amsterdam: Zaanse Schans & Zaandam E-Bike Tour

2. Vanuit Amsterdam: Zaanse Schans & Zaandam E-Bike Tour

Er is niets beter dan een zonnige zomerdag door te brengen op het platteland van Holland. Een korte tocht met de veerboot en een gemakkelijke fietstocht van 20 minuten door het noorden van de stad en we bereiken de Waterlands, het platteland net buiten Amsterdam. Al snel zijn het koeien en boerenborden die vers gemaakt ijs en melk aanbieden. Er zullen onderweg tal van fotomomenten zijn terwijl we door het landschap varen op weg naar het Nederlandse erfgoed van de Zaanse Schans. Je hebt vrije tijd om op verkenning te gaan, foto's te maken, wat kaas- en klompenstalletjes te bekijken of de allereerste Albert Heijn te bezoeken. Onze terugweg brengt ons terug naar de stad via Zaandam en het beroemde Intelhotel, gemaakt van bijna 70 traditionele houten huizen in Zaanse stijl. Terug in de stad komen we langs de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Aangezien we het grootste deel van onze tijd buiten de stad zullen doorbrengen, zal de stress van het fietsen in Amsterdam tot een minimum worden beperkt. Omdat Nederland relatief vlak is, hoeft men niet in topvorm te zijn om deel te nemen, maar de mogelijkheid om fysiek actief te zijn tijdens de tour wordt aanbevolen. Het gebruik van elektrische fietsen tijdens deze tour zal er zeker toe bijdragen dat de tour van ongeveer 40 km een fluitje van een cent wordt.

Amsterdam: Dagkaart Openbaar Vervoer Regio Waterland

3. Amsterdam: Dagkaart Openbaar Vervoer Regio Waterland

Ga het Nederlandse platteland in op een van de mooiste busroutes van Nederland, die dagelijks door lokale Amsterdammers wordt gebruikt. Reis langs een route door de regio Waterland terwijl je eeuwenoude dijken ontdekt, pannenkoeken eet in kleine dorpjes en langs de huizen van de 17e-eeuwse rijken en beroemdheden loopt tijdens deze typisch Nederlandse ervaring. Begin uw reis op het ontmoetingspunt waar u uw voucher inwisselt. Stap aan boord van uw comfortabele bus en binnen enkele minuten begint uw rit naar een van de meest pittoreske regio's. Wees getuige van enkele van de klassieke ansichtkaartafbeeldingen van Nederland met monumenten zoals windmolens, schilderachtige gevels, fietsen en boten die door het platteland glijden met koeien, klompen, boerderijen en zelfgemaakte kaas. Maak kennis met Noord-Holland, ook wel de achtertuin van Amsterdam genoemd. Deze regio is gevuld met schilderachtige dorpen en steden zoals Volendam, Marken, Broek in Waterland, Edam en Monnickendam. Krijg een idee van hoe Nederland er vroeger uitzag, met overal geplaveide straten. Hier bevindt zich ook het Unesco-gebied De Beemster, bekend om zijn kaasproductie en authentieke windmolens. En de perfecte manier om dit alles als een local en toch in stijl te verkennen, is met de bus. Je kunt op elk gewenst moment in- en uitstappen.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Broek in Waterland

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Broek in Waterland

Meer zien

Andere activiteiten in Broek in Waterland

Wil je alle activiteiten in Broek in Waterland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Broek in Waterland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 395 beoordelingen

Deze reis is een aanrader! We hebben een kant van Amsterdam meegemaakt die we nooit zouden hebben gezien - en dit was in feite een hoogtepunt van onze vakantie. Onze gids, Rad, was fenomenaal. Hij las precies wie we waren en beheerde onze reis perfect. Hij was zo informatief, vriendelijk en gaf ons onze ruimte om als stel van de tijd te genieten. De e-bikes waren echt geweldig en maakten van de fiets een cruise!