Kies data

Broglio

Broglio: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Siena: Chianti en kastelentour met wijnproeverijen

1. Van Siena: Chianti en kastelentour met wijnproeverijen

Dompel jezelf onder in het schilderachtige Toscaanse landschap tijdens een sightseeing-dagtrip van Siena naar de regio Chianti. Bezoek de Castellina in Chianti voordat u deelneemt aan een wijnproeverij op een wijndomein. Stap aan boord van een ruim en klimaatgestuurd busje op een centraal gelegen ontmoetingspunt in Siena. Bewonder het Italiaanse platteland tijdens de rit terwijl je door ongerepte landschappen rijdt die de Chianti-wijngaarden al eeuwenlang wiegen. Ontdek een harmonie van kleuren die alleen in de heuvels van deze regio te vinden is. Verwen je zintuigen terwijl je duikt in de geluiden, geuren en smaken van dit land en je zintuigen zal vangen door deze unieke ervaring. Bezoek oude kerken, middeleeuwse kastelen en kleine dorpjes waar het ritme van het leven in de loop van de tijd onveranderd blijft. Gaat door naar een charmant wijndomein. Geniet van een wijnproeverij gecombineerd met typisch Toscaanse gerechten. Bekijk de prachtige robijnrode kleur en het karakteristieke boeket met geuren van violet zijn het bijzondere aan Chianti wijn. Geniet van deze melange van Sangiovese, Canaiolo, Merlot en Cabernet Sauvignon-druiven. Ga later naar een andere wijnmakerij in het midden van het Chianti Classico-gebied, waar je een tweede optionele wijnproeverij hebt naast een proeverij van extra vierge olijfolie. De tour eindigt met een terugkeer naar Siena.

Van Siena: Chianti-wijntour met lunch

2. Van Siena: Chianti-wijntour met lunch

Verken de Chianti-regio en zijn beroemde wijn tijdens deze dagtour vanuit Siena. Ga met je lokale gids mee op een mooie rit door het Chianti-landschap en bekijk de pittoreske wijngaarden van dichtbij. Leer meer over de geschiedenis van deze landen die tussen de republieken Siena en Florence werden betwist en bewonder de kastelen en vestingwerken. Nadat je Siena hebt verlaten, kun je de olijfgaarden en wijngaarden in de open plekken van het bos in je opnemen, de boerderijen in het landschap, en een paar stadjes op een heuvel bezoeken om door de geplaveide straten te wandelen en de winkels van lokale ambachten te bekijken en producten. Bezoek een Chianti-wijnmakerij om meer te weten te komen over de lokale Chianti-wijn en hoe Baron Bettino Ricasoli de formule uitvond achter deze wereldberoemde wijn, bekend om zijn kenmerkende smaak en gemakkelijke drinkbaarheid. Bezoek de kelders en proef de wijn met de producent om de passie achter het proces van wijnstok tot fles te horen. Ga zitten voor een traditionele Toscaanse lunch met wijn. Bezoek 's middags een ander wijndomein om de lokale producent te ontmoeten, maak een rondleiding door de oude kelders en leer over de tradities van het Chianti-volk terwijl u geniet van geweldige Chianti Classico en andere lokale rode wijnen.

Antinori Winery & Brolio's Castle: privétour

3. Antinori Winery & Brolio's Castle: privétour

Begin je dag op het kantoor van de lokale partner, perfect gepositioneerd in het stadscentrum. U ontmoet uw persoonlijke chauffeur met een exclusieve auto en uw lokale privégids en wijnexpert. Als u het stadscentrum verlaat, is de eerste stop van uw bezoek aan Chianti de kelder van Antinori in Bargino, een prachtig innovatief wijnhuis gelegen in de groene heuvels van de Chianti. In de kelder kun je verschillende soorten wijn proeven, luisterend naar verhalen en anekdotes over de familie Antinori verteld door de gids die je zal vergezellen op deze prachtige reis. Na dit bezoek zult u lunchen in een typisch Toscaans restaurant "La Cantinetta di Rignana", halverwege tussen de Antinori-wijngaard en het kasteel van Brolio. Hier kunt u lokale salami, kazen, Toscaanse crostini, extra vergine olijfolie, pasta of vleesgerechten proeven, vergezeld van wijnen en lokale producten. Aan het einde van de lunch kunt u genieten van wat vrije tijd in het restaurant, dat ook een boerderij is. De laatste stop van het bezoek is het kasteel van Brolio en de wijngaard Barone Ricasoli. Hier bezoekt u privé het kasteel en de wijngaard, ontdekt u de kelders en de beste kwaliteitswijnen, proeft u het grootste deel van de lokale productie, proeft u elk glas, vergezeld van de uitleg van de gids. Als je klaar bent, keer je terug naar Florence in je exclusieve auto.

Chianti en Kastelen Tour van San Gimignano

4. Chianti en Kastelen Tour van San Gimignano

Dompel jezelf onder in het pittoreske Toscaanse landschap tijdens een sightseeingtrip naar de prachtige regio Chianti. Bezoek de Castellina in Chianti voordat u geniet van een wijnproeverij bij een wijnmakerij in de omgeving. De prachtige robijnrode kleur en het karakteristieke boeket met geuren van violet zijn de bijzondere kenmerken die de identiteit van een van de beroemdste wijnen ter wereld onthullen: Chianti. Deze wijn is het resultaat van de wijze blend van Sangiovese, Canaiolo, Merlot en Cabernet Sauvignon-druiven. Ontdek tijdens deze reis de adembenemende, ongerepte landschappen die de Chianti-wijngaarden al eeuwenlang wiegen en u een harmonie van kleuren presenteren die alleen in de heuvels van deze regio te vinden is. De geluiden, geuren en smaken van dit land zullen je zintuigen prikkelen door middel van een unieke ervaring. Bezoek oude kerken, middeleeuwse kastelen en kleine dorpjes waar het ritme van het leven in de loop van de tijd onveranderd blijft. Ga later naar een wijnmakerij in het midden van het Chianti Classico-gebied, waar je een wijnproeverij zult hebben naast een proeverij van extra vierge olijfolie. De tour eindigt met een terugkeer naar Siena.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Broglio

Wil je alle activiteiten in Broglio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.