Brouwerij Bourgogne des Flandres

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Brouwerij Bourgogne des Flandres: topattracties in de buurt

Brouwerij Bourgogne des Flandres: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Brugge: bezoek aan brouwerij en distilleerderij Bourgogne des Flandres

Brugge: bezoek aan brouwerij en distilleerderij Bourgogne des Flandres

Tijdens je zelfgeleide bezoek met audiogids kom je meer te weten over hop en het brouwproces, ontdek je het fermentatieproces en heb je een fantastisch uitzicht op de beroemdste gebouwen van Brugge zoals het belfort of de Sint-Annakerk! Verken de brouwerij en stokerij, ontmoet de brouwer aan het werk op de zolder en snuif de geuren van het brouwproces op. Leer meer over de spannende geschiedenis van onze brouwerij en sluit de rondleiding af met een gratis Bourgogne des Flandres (of een ander bier van de tap) aan het einde van uw bezoek.

Brugge: Wandeltocht Geschiedenis, Chocolade en Bier

Brugge: Wandeltocht Geschiedenis, Chocolade en Bier

Ontdek het beste dat Brugge te bieden heeft tijdens een historische begeleide wandeling, inclusief stops bij een chocolaterie en brouwerij. Nadat je je gids hebt ontmoet, verken je het middeleeuwse hart van de stad. Bezoek enkele van de meest iconische plekken van de stad, zoals de Grote Markt, het Begijnhof, het Sint-Janshospitaal, het kleinste straatje van de stad en meer. Luister tijdens je wandeling naar verhalen en legendes over de stad. Stop tijdens de rondleiding bij de oudste chocolaterie van Brugge voor een pralinedemonstratie en daarna voor een degustatie. Zie hoe het wordt getransformeerd van boon tot praline, met alle tussenstappen. Na nog wat door de stad te hebben geslenterd, stop je vervolgens bij een bekende brouwerij, Bourgogne des Flandres. De rondleiding wordt afgesloten met een biertje op het terras van de brouwerij, vergezeld van een prachtig uitzicht op de grachten.

Beery Brugge Proeverij

Beery Brugge Proeverij

Deze ervaring gaat over het proeven van de vele soorten Belgische bieren en proberen uit te vinden wat jouw favoriete Belgische bieren of bierstijlen zijn. Als biersommelier zal ik proberen je bij dat proces te begeleiden door je een aantal persoonlijke aanbevelingen te geven voor bieren die je tijdens de rondleiding en daarna kunt proberen... Alle geproefde bieren worden geleverd in kleine glazen, dus de nadruk ligt op de smaak en het aroma en niet op de hoeveelheid bier. In totaal proef je 8 of 9 verschillende bieren, geserveerd in kleine proefglaasjes. Er kunnen 1 of 2 grotere bieren worden geschonken in een van de pubs, afhankelijk van beschikbaarheid en openingstijden van de bars. We ontmoeten elkaar voor de Bourgogne des Flandres brouwerij waar je welkom wordt geheten en je een totebag krijgt met daarin je persoonlijke proefglas. Vanaf daar maken we een korte wandeling naar het biermuseum. Terwijl je een aantal bieren proeft, vertel ik je over de ingrediënten en de productie van bier. Daarna brengen we een bezoek aan 2 nabijgelegen biercafés waar we nog meer bieren proeven en waar ik je wat meer vertel over wat de Belgische bierscene zo uniek maakt. Daarna gaan we terug naar de Bourgogne des Flandres brouwerij voor een workshop bier mengen & chocolade combineren, waarbij je je eigen Bourgogne des Flandres bier kunt mengen uit de twee basisbieren die in de blend worden gebruikt en kunt vergelijken met de echte BdF. Tijdens deze sessie ontdek je ook hoe goed bier en chocolade samengaan, want we proeven enkele Belgische pralines bij de bieren in deze workshop. Andere dingen om op te merken: Dit is een proeverij met alcohol en chocolade. Daarom is de rondleiding niet geschikt voor personen onder de 16 jaar (de wettelijke leeftijd om alcohol te drinken in België) of voor personen die om medische of andere redenen geen alcohol of chocolade kunnen nuttigen. Laat het me weten als je allergieën of intoleranties hebt.

Bierwandeling met bezoek Brouwerij Bourgogne de Flandres

Bierwandeling met bezoek Brouwerij Bourgogne de Flandres

Onder leiding van een deskundige gids maakt u een wandeltocht door het historische Brugge. Je bezoekt een brouwerij en leert hoe bier wordt gebrouwen. (Je proeft drie lokale bieren rechtstreeks uit de tank). Onderweg maak je kennis met tal van plaatsen die verband houden met de Brugse biergeschiedenis en het entertainment dat daarmee gepaard gaat. Je leert wat trappistenbieren zijn en wat er zo speciaal aan is. Dit is een cultuurhistorische wandeling en geen kroegentocht. De degustaties bieden verschillende interessante bieren aan in beperkte hoeveelheden. Wij verwachten dat iedereen de wandeling nuchter begint en eindigt. Kinderen onder de 18 jaar kunnen geen bier proeven en krijgen in plaats daarvan frisdrank of mineraalwater.

De topbezienswaardigheden in Brugge

Activiteiten in Brouwerij Bourgogne des Flandres

Steden in België

Andere activiteiten in Brouwerij Bourgogne des Flandres

Wil je alle activiteiten in Brouwerij Bourgogne des Flandres bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brouwerij Bourgogne des Flandres

Gemiddelde beoordeling

5.0
(2 beoordelingen)