Datums kiezen

Brug der Zuchten

Brug der Zuchten

Brug der Zuchten: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

1. Venetië: ticket gereserveerde toegang Dogepaleis

Sla met dit gereserveerde toegangsticket de wachtrij over bij de kassa van het Dogepaleis in Venetië, een historisch monument dat eeuwenlang dienst deed als zetel van de Venetiaanse politieke macht. Bewonder de gotische architectuur. Krijg ook toegang tot het Museo Correr, het Nationaal Archeologisch Museum en de Marciana-bibliotheek. Betreed het Dogepaleis en verken de zetel van een 1000-jarige republiek, en reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen. Herbeleef de angst van de gevangenen toen ze de Brug der Zuchten overstaken. Bewonder de indrukwekkende structuur en versieringen van het paleis, van de originele fundamenten uit de 14e en 15e eeuw tot de belangrijke renaissance- en weelderige maniëristische toevoegingen. Bewonder de rijke details van de magnifieke gouden trap en de spectaculaire kunstwerken. Geniet ook van toegang tot het Museo Correr op het San Marcoplein, een gebouw dat oorspronkelijk was ontworpen als residentie voor Napoleon en later de Venetiaanse residentie van de koning van Italië werd.

Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

2. Dogenpaleis & Basiliek van San Marco met toegang tot het terras

Duik in de geschiedenis van Venetië tijdens deze tour van 3 uur door de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Je kunt een privérondleiding nemen of kiezen voor een groepsactiviteit. Bekijk twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontdek de geschiedenis van wat ooit het handelscentrum van het Middellandse Zeegebied was.  Begin je verkenningstocht samen met je gids op het San Marcoplein, waarna je de basiliek binnengaat. Vanaf het terras op de eerste verdieping kun je het uitzicht over de lagune bewonderen en de beroemde bronzen paarden van dichtbij zien. Ontdek hoe deze in de tijd van Napoleon helemaal naar Parijs en weer terug werden gebracht. De Basiliek van San Marco kan soms zonder waarschuwing voor bezoekers gesloten worden. Bezoek in dat geval in plaats daarvan de kerk van San Zaccaria of het Correr Museum, afhankelijk van de beschikbaarheid. Maak een rondleiding door de prachtig versierde 15e-eeuwse kerk en de ondergelopen crypte of kom meer te weten over de kunst en geschiedenis van Venetië. Vervolgens krijg je voorrangstoegang om het Dogepaleis binnen te gaan, de voormalige residentie van de leider van de Republiek Venetië. Bezoek onder andere de zaal van de Grote Raad en de rechtszalen. De muurschilderingen van Tintoretto en de reuzentrap zijn een aantal van de hoogtepunten.  Steek daarna de beroemde Brug der Zuchten over, die de nieuwe gevangenissen met het Dogepaleis verbindt. Terwijl je van het prachtige zicht op de kanalen geniet, kom je te weten hoe de brug aan zijn naam komt en waarom deze in de 17e eeuw werd gebouwd. Na afloop van de rondleiding kun je langer blijven om het Dogepaleis met tips van je gids verder te verkennen.

Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

3. Venetië: Dogepaleis en San Marcobasiliek, met voorrangstoegang

Ga mee met een wandeling met gids over het San Marcoplein, en naar het Dogepaleis en de San Marcobasiliek met voorrangstoegang. Je ontmoet de gids op het San Marcoplein en gaat vervolgens naar het Palazzo Ducale, het bijzondere paleis dat eeuwenlang het politieke machtscentrum van Venetië vertegenwoordigde. Betreed de prachtige kamers, met honderden geschilderde meesterwerken. Ontdek waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden, en bewonder de details van de middeleeuwse gouden trap. Zie de beroemde Brug der Zuchten. Betreed de beruchte Venetiaanse gevangenis waar Giacomo Casanova vastzat. Bezoek de San Marco Basiliek en geniet van een rondleiding door dit Byzantijnse meesterwerk, met zijn prachtige gouden mozaïeken en marmeren vloerinleg. Bekijk de schat en het terras van de San Marcobasiliek

Venetië: Basiliek, Dogenpaleis, rondleiding Brug der Zuchten

4. Venetië: Basiliek, Dogenpaleis, rondleiding Brug der Zuchten

Geniet van het beste van Venetië tijdens een rondleiding met een kleine groep en bezoek drie van de meest iconische monumenten van de stad, de Basiliek van San Marco, de Brug der Zuchten en het Dogenpaleis. Sla de lange rijen buiten over met onze skip-the-line tickets om kostbare tijd te besparen. Ontdek het imposante Dogenpaleis met zijn prachtige kamers en honderden meesterwerken. Hier controleerden de doge en zijn raad het lot van een duizendjarige historische republiek. Beleef het samen met een gids die je de machtshallen laat zien en je onderdompelt in een heel bijzondere historische context: de Europese Middeleeuwen en de onmiddellijk volgende eeuwen. Steek vervolgens de wereldberoemde Brug der Zuchten over en bezoek de vochtige en donkere Piombi Prisons. De naam komt van de suggestie dat gevangenen zouden zuchten bij hun laatste uitzicht op het prachtige Venetië door het raam voordat ze naar hun cel werden gebracht. Vervolg het bezoek met de grote zaal en de glanzende gouden beuken van de Basiliek van San Marco, leer over de geschiedenis van de kunstwerken die de kerk versieren, en indien voorzien in de door u gekozen bezoekoptie, bereikt u het Basiliekmuseum. Bewonder het adembenemende uitzicht op het San Marcoplein, het hart van Venetië, vanaf het terras van de basiliek. Tot slot kun je Venetië zelf blijven bezoeken met behulp van onze audiogids. De mobiele app bevat een digitale kaart die je door de stad leidt met de beste plekjes.

Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

5. Venetië: San Marco basiliek met terras & Dogenpaleis

Combineer de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië tijdens een buitengewone tour onder leiding van een lokale gids. Met vooraf gereserveerde tickets en voorrangstoegang ga je rechtstreeks naar de Basiliek van San Marco en het Dogepaleis voor een rondleiding met gids. Kies voor een rondleiding om 08:00 uur 's ochtends en geniet van exclusieve vroege toegang tot het Dogepaleis en een exclusief bezoek voor jouw groep, een uur voordat het grote publiek arriveert. Stap eerst binnen in de belangrijkste kerk van Venetië – De Basiliek van San Marco – en bewonder de architectuur uit zowel het oosten als het westen en de adembenemende gouden mozaïeken. In gezelschap van een plaatselijke gids kun je een aantal van de grootste schatten van de basiliek van dichtbij bekijken, zoals de duizenden jaren oude Quadriga van vier gouden paarden. Geniet van de unieke mogelijkheid om het prachtige uitzicht vanaf het balkon over het San Marcoplein te bewonderen. Luister tijdens de rondleiding naar de vele fascinerende verhalen over hoe de meeste kostbare bezittingen van de basiliek hier op niet helemaal eerlijke wijze terecht zijn gekomen. De tweede stop op de route is niet minder mooi. Het Palazzo Ducale, oftewel het Dogepaleis, was de thuisbasis van de doge of hertog van Venetië en zijn regeringszetel. Sla de lange wachtrij voor tickets over en loop meteen naar binnen om de enorme raadszalen, ongelofelijke publiekszalen en de prachtige balzaal met levensgrote werken van beroemde Venetiaanse meesters als Veronese en Tintoretto te bekijken. Luister naar de verhalen over de intrigerende geschiedenis van dit gebouw dat de oudste republiek ter wereld huisvestte – en ook plaats bood aan de fascinerende regering, en zelfs een opgesloten Casanova. Om deze ochtend vol ontdekkingen af te sluiten, treed je in de voetsporen van menig minder bedeelde Venetiaan uit voorbije eeuwen. Steek van binnenuit de Brug der Zuchten over naar de grimmige Nieuwe Gevangenissen – een schril maar fascinerend contrast met de weelderige zalen en galerijen in het paleis aan de overkant van het smalle kanaal.

Venetië: Dogenpaleis, Brug der Zuchten & Gevangenis Tour

6. Venetië: Dogenpaleis, Brug der Zuchten & Gevangenis Tour

Bezoek het Dogenpaleis met een deskundige gids en bezoek de buitengewone kamers. Samen met uw deskundige gids wordt u het paleis binnengeleid waar u artistieke meesterwerken kunt bewonderen die zijn gemaakt door de beroemdste schilders en beeldhouwers van die tijd. Tiepolo en Tiziano zijn slechts enkele van de vele kunstenaars die dit paleis hebben versierd. Sta versteld van de gouden trappen, de ingang van de kamers van de Doges en de hallen van de macht van waaruit u het "Laatste Oordeel" van Tintoretto kunt zien, een van de grootste en grootste schilderijen in de wereld. Bezoek het oude koninklijk paleis op het San Marcoplein. Hier ontdek je de levensstijl van Venetië in het verleden; de kamers van Sissi (keizerin van Oostenrijk) en het archeologisch museum.

Venetië: stadspas met musea, kerken & openbaar vervoer

7. Venetië: stadspas met musea, kerken & openbaar vervoer

Maak jouw reis naar Venetië comfortabeler met de Venice City Pass. Krijg toegang tot alle prominente kerken, musea, monumenten en meer in de stad. Kies uit meerdaagse passen, met de mogelijkheid om kaartjes voor het openbaar vervoer toe te voegen. Bezoek de Byzantijnse monumenten op het San Marcoplein en bezoek het voormalige paleis van de hertogen, het Dogenpaleis. Krijg toegang tot alle 16 kerken van het Chorus Circuit, zoals de Chiesa di Santa Maria del Giglio, de Chiesa di Santo Stefano en Santa Maria dei Miracoli. Ga naar het Museo Correr, het Archeologisch Museum, de Biblioteca Marciana, Ca' Rezzonico, Ca' Pesaro International Gallery of Modern Art, het Glasmuseum op het eiland Murano, het Natuurhistorisch Museum, het Museo di Palazzo Mocenigo, Carlo Goldoni's huis, het Kantmuseum op het eiland Burano en het Museo Fortuny. Lijst van musea:Dogenpaleis.Museo Correr.Archeologisch Museum.Biblioteca Marciana.Ca' Rezzonico.Ca' Pesaro.Natuurhistorisch Museum.Mocenigo-paleis.Carlo Goldoni-huis.Kantmuseum op het eiland Burano.Glasmuseum op het eiland Murano.Museum Fortuny. De 16 kerken van het koorcircuit zijn onder meer: Kerk van Santa Maria del Giglio.San Stae.Santo Stefano.Sant'Alvise.Santa Maria Formos.San Pietro di Castello.Santa Maria dei Miracoli.Santissimo Redentore.S.Giovanni Elemosinario.Santa Maria del Rosario (Gesuati).San Polo.San Sebastiano.San Giacomo dall'Orio.San Giobbe.Santa Maria del Carmelo (Carmini).S.Giovanni Battista in Bragora.

Venetië: San Marco City Pass met toegang tot het Dogepaleis

8. Venetië: San Marco City Pass met toegang tot het Dogepaleis

Boek de San Marco City Pass voor je reis naar Venetië en krijg toegang tot het Dogepaleis, de drie musea op het San Marcoplein, drie kerken van het Chorus Circuit en de Querini Stampalia Foundation. Haal alles uit je tijd in de stad en kies voor een van de opties met openbaar vervoer. Begin je verkenningstocht op het San Marcoplein, waar je met je pas gratis toegang hebt tot het Dogepaleis. Ga vervolgens naar de andere musea op het plein, met gratis toegang tot het Correr Museum, het Nationaal Archeologisch Museum en Biblioteca Marciana. Je pas geeft ook toegang tot de Querini Stampalia Foundation en drie historische kerken op het Chorus Circuit, de kerk van Santa Maria del Giglio, de kerk van Santo Stefano en de kerk van Santa Maria Formosa. Kies een optie waarbij het vervoer is inbegrepen en profiteer van het gebruik van alle openbaarvervoersdiensten van de stad Venetië, inclusief vaporetto's en bussen, trams en de People Mover. 

Venetië: voorrangsticket Dogenpaleis met gidsboek

9. Venetië: voorrangsticket Dogenpaleis met gidsboek

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen naar de voormalige machtszetel in Venetië over. Geniet van snelle toegang tot het magnifieke Dogenpaleis en dwaal in jouw eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnen over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids in de door jou gekozen taal om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te ontdekken op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer jouw eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

Venetië: Dogenpaleis voorrangstoegang met gevangenissen

10. Venetië: Dogenpaleis voorrangstoegang met gevangenissen

Het Palazzo Ducale, of 'Dogenpaleis', vertegenwoordigde eeuwenlang de zetel van de Venetiaanse politieke macht. Met deze rondleiding van 1 uur krijgt u toegang tot de prachtige kamers, sierlijk uitgerust met honderden meesterwerken van kunst, waar de hertog en zijn raad het lot van een 1000 jaar oude republiek bepaalden. Luister en leer terwijl het paleis tot leven komt in het gezelschap van een deskundige gids, die je de hallen van de macht zal laten zien, in een heel bijzondere historische context - de Europese Middeleeuwen. Laat je verrassen door de rijke details van de gouden trap en door het opmerkelijke realisme van de scènes gecreëerd door de vele kunstenaars die het gebouw decoreerden. Beleef de angst van de gevangenen die de beroemde Brug der Zuchten oversteken en betreed de Venetiaanse gevangenissen, beroemd vanwege onder andere Giacomo Casanova.

94 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Brug der Zuchten: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Brug der Zuchten

Wil je alle activiteiten in Brug der Zuchten bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brug der Zuchten

Gemiddelde beoordeling

4.6
(30.603 beoordelingen)

Kortom, aarzel niet om een audiogids te nemen. Er is uitleg in het Frans in alle kamers, maar als er mensen zijn, is het ingewikkeld. De passage van de brug der zuchten, de gevangenis. Schilderijen, verguldsel tonen rijkdom... Een bad in de geschiedenis voor wie houdt van

De pracht van het paleis is in elke hoek voelbaar. De kleine streepjescode was slecht omdat de scanners hem in de zon niet correct lazen en ik naar het VVV-kantoor moest gaan om het ticket te laten afdrukken. Meerdere Duitsers hadden dit probleem.

Alles aan deze plek was geweldig. Het was zo vermoeiend en overweldigend om zo verbaasd te zijn over de schoonheid van de kamers en schilderijen en de informatie 5*

De invoer was erg snel. Het prachtige paleis, ik raad aan het te kopen om wachtrijen te vermijden, en de prijs is hetzelfde als je het hier of aan de kassa koopt

De digitale gids kon niet worden geladen omdat er geen WiFi in het paleis was, dus ik kon er pas later naar kijken.