Datums kiezen

Bruges City Hall

Bruges City Hall: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Amsterdam: Dagje Brugge

1. Vanuit Amsterdam: Dagje Brugge

Ga een dagje naar Brugge vanuit Amsterdam en ontdek het Werelderfgoed. Bekijk het romantische Meer van de Liefde, wandel over het Burgplein en geniet van wat vrije tijd om de Belgische bieren te proeven. Vertrek vanuit het centrum van Amsterdam in een comfortabele bus. Leer van je gids alles over het historische centrum van Brugge en waarom het is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Begin je tour met een inleiding over de geschiedenis van België en Brugge. Bekijk het Meer van de Liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde Belgische bieren en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de charmantste wijken, rond het Djiverkanaal. Vervolg je wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthuse Paleis, het Burgplein met het gotische stadhuis en de Grote Markt met het Belfort. De tour eindigt op de Grote Markt, in het hart van Brugge. Krijg aanbevelingen over waar je kunt eten, drinken en winkelen tijdens je 3 uur vrije tijd in de stad. Leun achterover en ontspan terwijl je terugkeert naar Amsterdam, waar de tour eindigt.

Vanuit Amsterdam: daguitstap Brugge

2. Vanuit Amsterdam: daguitstap Brugge

Klim aan boord van een bus met airconditioning voor een dagtour door Brugge in de regio West-Vlaanderen van België, en ontdek de Belgische hoofdstad van chocolade en kanalen, met voldoende vrije tijd om te kuieren. Vertrek in de ochtend uit Amsterdam en rijd de Nederlandse grens over. Bewonder bij aankomst in Brugge de schilderachtige straatjes en de grachten die Brugge zijn bijnaam "Het Venetië van het Noorden" gaven. Een gids neemt je mee op een rondrit van 3 uur door het stadscentrum en onthult hoogtepunten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de oevers van het Dijverkanaal, het goed bewaard gebleven 13e-eeuwse Sint-Salvatorskathedraal Kathedraal en het Burgplein met zijn indrukwekkende stadhuis. Ga ongeveer 30 minuten te voet verder en geniet van een optionele boottocht van 1 uur langs enkele grachten, voordat u terugkeert naar Amsterdam.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

3. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam gaat u met de bus naar Brugge. Tijdens de tour krijg je een introductie in de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze rit duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge werd in 2000 uitgeroepen tot Werelderfgoedstad en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Geniet van een rondleiding en bezoek de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. Begin bij het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plekken van de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u onder andere een van Michelangelo's meesterwerken "De Madonna van Brugge" kunt waarderen. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na gratis tijd in de stad. Heb vrije tijd om te eten, een wandeling te maken of te gaan winkelen. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Brugge: Musea Brugge Card met toegang tot 11 musea

4. Brugge: Musea Brugge Card met toegang tot 11 musea

Haal het meeste uit je tijd in Brugge met de 72-urige Musea Brugge Card en krijg toegang tot de top 11 musea en monumenten van de stad, waaronder Belfort, Stadhuis, Museum van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, Groeningemuseum, Vrijheid van Brugge, Sint-Janshuis Molen, Onze-Lieve-Vrouw van de Pottenbakkerij, Volksmuseum en nog veel meer. Geniet van de diversiteit van de collectie - van de Vlaamse Primitieven tot hedendaagse kunst, van klassieke beeldende kunst tot archeologische vondsten, meubels en folklore - Musea Brugge heeft voor elk wat wils. Krijg inzicht in de kunst, cultuur, het erfgoed en de mensen van Brugge met gratis toegang tot de volgende attracties: - Belfort (Belfort en Beiaard) - Brugse Vrije - Gezellehuis - Groeningemuseum - Gruuthusemuseum - O.L.V.-kerk Museum - O.L.V.-ter-Potterie (O.L.V.-kerk) - Museum Sint-Janshospitaal - Sint-Janshuismolen - Gesloten in de winter. Opent 1 april - Stadhuis - Volkskundemuseum

Begeleide wandeltocht door Brugge: verhalen, mysteries en mensen

5. Begeleide wandeltocht door Brugge: verhalen, mysteries en mensen

Geclassificeerd als 5⭐ Sterrenwandeling door Brugge! Beste tour met een lokale gids 🎉 Welkom in het betoverende hart van Brugge, waar de geplaveide straatjes verhalen uit vervlogen eeuwen fluisteren en elke kasseien zijn eigen verhaal lijkt te vertellen. Ik ben je trouwe gids, je paspoort naar het verleden en je ticket naar avontuur in deze charmante middeleeuwse stad. 🏰 Stel je dit eens voor: terwijl we door het stadscentrum dwalen, reizen we door de tijd, van de tijd dat ridders glanzende harnassen droegen tot het moderne tijdperk van verrukkelijke Belgische chocolaatjes. Het is als een tijdmachine, maar zonder het risico dat de geschiedenis per ongeluk verandert. Tenzij je dat echt wilt. Maar ik raad het niet aan. 🍫 Nu weet ik dat je waarschijnlijk denkt: "Waarom Brugge? Wat is er zo speciaal aan deze plek?" Nou ja, naast het feit dat het een Unesco-werelderfgoedlocatie is (wat eigenlijk de gouden medaille van coole plekken is), heeft Brugge meer chocoladewinkels dan waar je een cacaoboon kunt schudden. En alsof dat nog niet genoeg reden is, laat me je dan iets over het bier vertellen. Belgen nemen hun bier serieus, en dat zou jij ook moeten doen. Geloof me; het is een schuimig avontuur dat staat te gebeuren. 🏛️ Maar dat is nog niet alles! We ontmoeten torenhoge kathedralen en gezellige straatjes (zeg dat maar eens na een paar Belgische biertjes), terwijl we de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van dit levende sprookje in je opnemen. 🌊 En vergeet de grachten niet! We hebben er meer van dan Venetië (nou ja, bijna), en het zijn de waterwegen die de charme van de stad laten stromen. We slenteren langs de waterkant en ontdekken waarom Brugge ook wel het "Venetië van het Noorden" wordt genoemd (zonder de gondels, maar met nog veel meer wafels). 🍻 Dus, ben je klaar om aan een reis te beginnen die deels geschiedenis, deels chocolade en allemaal leuk is? Pak je comfortabele schoenen, je gevoel van verwondering en misschien een paraplu (want je weet nooit wanneer die Belgische lucht zal besluiten een beetje magie te strooien). Laten we samen duiken in de grillige wereld van Brugge, één Belgische chocolade tegelijk!

Bruges zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

6. Bruges zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Ervaar het beste van Brugge tijdens een privérondleiding met boottocht

7. Ervaar het beste van Brugge tijdens een privérondleiding met boottocht

Brugge mag dan klein zijn, er zijn veel bezienswaardigheden en attracties in en rond de oude stad. Brugge zal je meteen bekoren met zijn middeleeuwse gebouwen, levendige pleinen en zwanen die rustig door de grachten drijven. Het is geen wonder dat deze plaats wordt vermeld als een van de meest romantische steden van Europa. Zelfs als je niet met een partner reist, is deze stad nog steeds een geweldige plek om te bezoeken met familie, vrienden of zelfs alleen. Hoogtepunten: 1. Ontdek de wonderen van Brugge, een van de meest romantische steden van Europa tijdens deze onvergetelijke rondleiding met levendige pleinen, geplaveide straten, middeleeuwse gebouwen en ontdek de verborgen schatten, architectuur, cultuur en ontdek de rijke geschiedenis met verhalen. 2. Wandel door de oude binnenstad van Burgos, bewonder het indrukwekkende Plaza Mayor en bezoek de collegiale kerk van Santa Maria, het Cartuja de Miraflores-klooster, een belangrijk gotisch gebouw, de kathedraal van St. Andrew, het oude stadhuis en het beroemde huis van Blues. 3. Verken Brugge voorbij de typische toeristische plekjes en bekijk de stad door de ogen van een local en ontdek de vele betoverende plekken die Brugge te bieden heeft. 4. Leg de levendige sfeer van deze kleurrijke stad vast tijdens deze gedenkwaardige wandeltocht met een infotainmentstijl zodat u zich niet zult vervelen. 5. Geniet van een boottocht om de bezienswaardigheden vanaf het water te bewonderen met uitzicht over de indrukwekkende grachten, kerken, musea en andere attracties.

Brugge: Kaartje Stadhuis

8. Brugge: Kaartje Stadhuis

Stap terug in de tijd in het stadhuis van Brugge Ontdek de rijke geschiedenis van Brugge in een van de oudste stadhuizen van de Lage Landen. Dit architectonische meesterwerk dateert uit de late 14e eeuw en heeft stadhuizen in de hele regio beïnvloed. Beklim een grote trap naar de gotische hal versierd met 20e-eeuwse muurschilderingen die het verhaal van Brugge vertellen. Bewonder in dezelfde ruimte het originele 14e-eeuwse gepolychromeerde gewelf. Verken de aangrenzende historische zaal en duik in de maritieme geschiedenis van Brugge, waar een augmented reality model en een fascinerende verzameling artefacten de band van de stad met de zee tot leven brengen. Beneden sta je oog in oog met levensgrote portretten van vroegere heersers, waaronder burgemeesters, koningen, keizers en zelfs Napoleon. Krijg inzicht in de ontwikkeling van de Burg, het plein voor het stadhuis, dat ooit het middelpunt was van de burgerlijke en religieuze administratie. Vandaag de dag blijft het stadhuis van Brugge het politieke hart van de stad, waar maandelijks raadsvergaderingen worden gehouden in de iconische gotische hal. Het is ook een geliefde locatie voor talloze bruidsparen die deze majestueuze omgeving kiezen om de knoop door te hakken en "ja" te zeggen. Dompel jezelf onder in het verleden en heden van Brugge in dit prachtige historische monument.

Vanuit Amsterdam: Rondleiding naar Brussel en Brugge

9. Vanuit Amsterdam: Rondleiding naar Brussel en Brugge

Begin je avontuur te midden van de idyllische reien van Brugge, waar charmante geplaveide straatjes en historische architectuur een sprookjesachtige sfeer creëren. Terwijl je door deze pittoreske stad dwaalt, word je meegevoerd naar een vervlogen tijdperk, ontdek je verborgen juweeltjes en proef je de unieke sfeer die Brugge kenmerkt. Waag je vervolgens aan de architectonische pracht van Brussel, een stad die middeleeuwse grandeur naadloos laat samengaan met moderne levendigheid. Bewonder iconische monumenten zoals het Atomium en de Grote Markt, waar ingewikkelde gildehuizen en het stadhuis een adembenemend decor vormen. Verwen jezelf met de wereldberoemde Belgische chocolade en wafels en trakteer je smaakpapillen op een symfonie van smaken. Maar daar houdt de reis niet op - dompel jezelf onder in de fascinerende landschappen van het Nederlandse platteland terwijl je tussen deze twee juweeltjes reist. Windmolens, tulpenvelden en charmante dorpjes ontvouwen zich voor je ogen en bieden een schilderachtige achtergrond die de typische charme van Nederland belichaamt. Tijdens deze onvergetelijke expeditie onthullen historische locaties en culturele schatten zich en nodigen je uit om je te verdiepen in het rijke Europese erfgoed. Van middeleeuwse meesterwerken tot hedendaagse lekkernijen, elk moment belooft een unieke mix van verleden en heden, waardoor herinneringen worden gecreëerd die nog lang na je Europese verblijf zullen blijven hangen. Begin aan deze meeslepende rondreis, waar elke stap een nieuw hoofdstuk is in een verhalenboekavontuur door het hart van Europa.

Onvergetelijk Brugge: Bezienswaardigheden, geschiedenis en proeverijen.

10. Onvergetelijk Brugge: Bezienswaardigheden, geschiedenis en proeverijen.

Geclassificeerd als 5⭐ Sterrenwandeling door Brugge! Beste tour met een lokale gids 🎉 Welkom in het betoverende hart van Brugge, waar de geplaveide straatjes verhalen uit vervlogen eeuwen fluisteren en elke kasseien zijn eigen verhaal lijkt te vertellen. Ik ben je trouwe gids, je paspoort naar het verleden en je ticket naar avontuur in deze charmante middeleeuwse stad. 🏰 Stel je dit eens voor: terwijl we door het stadscentrum dwalen, reizen we door de tijd, van de tijd dat ridders glanzende harnassen droegen tot het moderne tijdperk van verrukkelijke Belgische chocolaatjes. Het is als een tijdmachine, maar zonder het risico dat de geschiedenis per ongeluk verandert. Tenzij je dat echt wilt. Maar ik raad het niet aan. 🍫 Nu weet ik dat je waarschijnlijk denkt: "Waarom Brugge? Wat is er zo speciaal aan deze plek?" Nou ja, naast het feit dat het een Unesco-werelderfgoedlocatie is (wat eigenlijk de gouden medaille van coole plekken is), heeft Brugge meer chocoladewinkels dan waar je een cacaoboon kunt schudden. En alsof dat nog niet genoeg reden is, laat me je dan iets over het bier vertellen. Belgen nemen hun bier serieus, en dat zou jij ook moeten doen. Geloof me; het is een schuimig avontuur dat staat te gebeuren. 🏛️ Maar dat is nog niet alles! We ontmoeten torenhoge kathedralen en gezellige straatjes (zeg dat maar eens na een paar Belgische biertjes), terwijl we de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van dit levende sprookje in je opnemen. 🌊 En vergeet de grachten niet! We hebben er meer van dan Venetië (nou ja, bijna), en het zijn de waterwegen die de charme van de stad laten stromen. We slenteren langs de waterkant en ontdekken waarom Brugge ook wel het "Venetië van het Noorden" wordt genoemd (zonder de gondels, maar met nog veel meer wafels). 🍻 Dus, ben je klaar om aan een reis te beginnen die deels geschiedenis, deels chocolade en allemaal leuk is? Pak je comfortabele schoenen, je gevoel van verwondering en misschien een paraplu (want je weet nooit wanneer die Belgische lucht zal besluiten een beetje magie te strooien). Laten we samen duiken in de grillige wereld van Brugge, één Belgische chocolade tegelijk!

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Bruges City Hall: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Bruges City Hall

Wil je alle activiteiten in Bruges City Hall bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bruges City Hall

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 858 beoordelingen

Wat een geweldige dag! Ik had geen idee hoe mooi Brugge is. De busrit is eigenlijk best ontspannend en op de terugweg konden we onderweg een dutje doen. Het is eigenlijk een. Tijdens je eigen tour biedt hij echter wel een wandeltocht van 45 minuten door de stad aan, wat bijna iedereen deed (inclusief wij). Het is precies de juiste hoeveelheid tijd om het land goed in te delen. We waren een beetje bang dat we na de lunch geen tijd zouden hebben om alles te bezoeken en te zien, maar uiteindelijk was het de perfecte hoeveelheid en waren we klaar om terug te gaan op de geplande tijd. Een echte aanrader voor een snelle trip naar de mooiste stad van België!

De gids was uitstekend en over het algemeen was de tour zeker de moeite waard. Het was een lange busrit (bijna 3 uur) en ik had het gevoel dat er niet genoeg tijd was om in de stad zelf door te brengen. Er was veel te zien in deze prachtige stad, maar tegen de tijd dat we de stad binnenliepen, een korte oriëntatie kregen en lunchten, hadden we nauwelijks tijd meer om te winkelen. Het was ongeveer 20 minuten lopen terug naar waar de bus geparkeerd stond en we voelden ons gehaast. Verder was het een uitstekende tour.

het was een geweldige ervaring. Ik had graag een iets betere historische uitleg van de gids gehad, maar alles was echt goed en op tijd!

De ontmoetingsplaats was helemaal niet gemakkelijk, we kwamen laat aan omdat we de plek niet konden vinden

De reis was geweldig! Alles rustig en georganiseerd!