Belevingen in

Brugge

Ontdek schilderachtige huizen, historische pareltjes en heerlijk bier in deze sprookjesachtige Belgische stad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Brugge: 7 hoogtepunten, bezienswaardigheden & tips

Brugge is een Middeleeuws stadje vol grachten en kinderkopjes; geen wonder dat het populair is bij toeristen. Op elke hoek staat wel een mooi gebouw, dus als je je afvraagt wat je nu allemaal moet doen, zijn hier 7 atttracties die je tijdens je stedentrip niet mag missen.

 • Heilig-Bloedbasiliek

  1. Heilig-Bloedbasiliek

  Deze 12e-eeuwse kerk staat nog, en dat is al indrukwekkend, maar binnen bevindt zich ook nog een reliek van Jezus' bloed. Kom doordeweeks om grote drukte te vermijden.

 • Sint-Salvatorskathedraal

  2. Sint-Salvatorskathedraal

  Dit prachtige gotische gebouw staat op het Oude Stadsplein en bevat historische kunstwerken. 's Ochtends kun je een tour volgen tussen de missen door.

 • Béguinage

  3. Béguinage

  Deze serie witte huisjes is een ultieme Instagramspot; ware het niet dat er Benedictijnse nonnen rondlopen! Kom in de lente om van de madeliefjes te genieten.

 • 4. Loppemkasteel

  Alsof je in een Disneyfilm terecht bent gekomen: dit prachtige kasteel is omgeven door water en perfect voor een prinsesje. Raak niet verdwaald in het doolhof!

 • Groeningemuseum

  5. Groeningemuseum

  Neoclassicisme? Check. Expressionisme? Check. Na-oorlogse moderne kunst? Check! Voor elke kunstlover wat wils in het Groeningemuseum. Toegang kost €8, met sommige stadspassen is het gratis.

 • Het belfort van Brugge

  6. Het belfort van Brugge

  Dit icoon is niet te missen. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht; als je zin hebt om in de rij te staan. 's Avonds is de toren prachtig verlicht.

 • Onze-Lieve-Vrouwekerk

  7. Onze-Lieve-Vrouwekerk

  Delen van het gebouw worden momenteel gerenoveerd, maar deze prachtige kerk is het bezoeken meer dan waard: je ziet er Michelangelo's Madonna en Kind. Tijdens de renovering maar €3 entree.

Plan je bezoek

 • Hoe is het weer?

  Brugge is niet heet of vochtig, dus 's zomers is het een perfecte stad voor sightseeing. In de weekends is het echter wel druk, dus als het kan, plan je trip dan doordeweeks. De winter kan koud zijn, dus als je drukte wil vermijden is dat een goede optie. Tijdens de feestdagen trekken de kerstmarkten wel weer veel bezoekers.

 • Hoe kom je er?

  Vanuit Europa kun je met een aantal budget-airlines naar Oostende vliegen. Per trein is Brugge ook goed te bereiken vanuit vele Europese steden, en ook de veerpont is een populaire optie.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  In april en mei is het nog fris, maar de stad staat in bloei en je kunt goede hoteldeals krijgen! Van juni tot augustus is de temperatuur het hoogst, en zijn er dus ook meer toeristen.

Sitemap Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.868 beoordelingen

Deze tocht is een aanrader als je nog nooit in Brugge bent geweest. LOUIS onze gids laat de mooiste plekjes en bezienswaardigheden zien. En kan er heel enthousiast over vertellen. 2 en half uur waar je veel ziet en opsteekt over Brugge!

Louis heeft ons enthousiast over Brugge vertelt. Interessante geschiedenis met humor gebracht. Aanrader om deze tocht als start van je trip naar Brugge te lopen.

Leuke informatieve toer door de historische stad van Brugge. Al die kleine details waar je normaal niet op zou letten, en waar je nu op wordt geattendeerd.

Leuk om eens meer te weten te komen over Brugge ,en de plekjes waar je soms geen weet van heb als je naar Brugge komt.Interessant!! Zeker doen.

Zeer goede uitleg over de stad. Mooie route. Zeer gedreven en enthousiaste gidse.