Wat je niet wil missen in Brugge

Brugge: begeleide wandeling en rondvaart door de grachten

1. Brugge: begeleide wandeling en rondvaart door de grachten

Je gids zal je ontmoeten op het ontmoetingspunt, op slechts een paar minuten van het centraal station en begint aan deze 2 uur durende tour. Ervaar de vele charmes van het Venetië van het Noorden en ontdek waarom het historische centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de stadswandeling zie je het Liefdesmeer, het Begijnhof (gesticht in 1245), het Walpleinplein, de Stoofstraat, het Oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusepaleis, de Dijvergracht, de Rozenhoedkaai, het Leerlooiersplein (Huidenvettersplein), de Burg met zijn gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. Aan het einde van het bezoek beantwoordt uw gids al uw vragen en beveelt u plaatsen aan voor de lunch buiten het toeristische gebied. De gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plaatsen om te bezoeken, waaronder musea. Sluit uw bezoek af met een boottocht door de grachten.

Vanuit Brussel: dagtocht naar Gent en Brugge

2. Vanuit Brussel: dagtocht naar Gent en Brugge

Ontdek 2 van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids op een dagexcursie naar het verleden. Kies tussen een privé- en een gedeelde optie. Wandel door beide steden en bekijk enkele van hun beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Sint-Baafskathedraal van Gent, de oude binnenstad van Brugge en het Meer van de Liefde. De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Ontdek de stad en haar geplaveide straatjes te voet met je gids, en je hebt ook de mogelijkheid om een ontspannen boottocht te maken over de smalle grachten.

Brugge: boottocht en begeleide wandeling

3. Brugge: boottocht en begeleide wandeling

Ontdek Brugge tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Ga mee op een boottocht door de grachten om de bezienswaardigheden vanaf het water te bekijken. Ontmoet je gids op de Markt voor een rondleiding door de stad. Ontdek de smalste straat, de prachtige 12e-eeuwse basiliek en de gouden beelden op het indrukwekkende gerechtsgebouw. Verken vervolgens de vismarkt omringd door 126 kolommen. Begin dan aan het tweede deel van de tour. Stap aan de kade aan boord voor een rondvaart door de grachten. Vaar langs met klimop begroeide gevels en onder bruggen, terwijl je meer te weten komt over de prachtige locaties van je kapitein. Bewonder de oude handelshuizen aan de voormalige haven en het Begijnhof. Na een half uur op het water ga je naar de geheime tuin van een hofje, waar je verrast wordt door de schoonheid van het pittoreske Brugge.

Van Zeebrugge naar Brugge: cruiseshuttle heen en terug

4. Van Zeebrugge naar Brugge: cruiseshuttle heen en terug

Bekijk de bezienswaardigheden in je eigen tempo en bespaar geld met een shuttleservice vanaf de cruiseterminal in Zeebrugge naar het historische hart van Brugge. Maak gebruik van een snelle vervoersdienst die in de ochtend elke 30 minuten van de haven naar de stad rijdt, en 's middags elke 30 minuten terug naar de haven. Maak je geen zorgen over je vervoer als je schip in de mooie stad Brugge aanmeert. Neem de gratis havenshuttle naar de terminal en ga dan voor vertrek naar het vertrekpunt van de bus. Je wordt op een paar minuten lopen van het historische centrum van Brugge afgezet.

Brugge: Belgische workshop wafels maken met bierproeverij

5. Brugge: Belgische workshop wafels maken met bierproeverij

Bereid, bak en geniet van je eigen heerlijke Belgische wafels tijdens deze workshop bier en wafels met een instructeur. Geniet van een proeverij van 3 lokale bieren en maak vervolgens zoveel wafels als je kunt eten met alle ingrediënten en kookgerei. Begin met een bierproeverij. Proef 3 verschillende soorten Belgische bieren en krijg achtergrondinformatie over elk bier. Kies er dan een om toe te voegen aan je wafelbeslag. Vervolgens is het tijd om je handen vuil te maken, op te splitsen in teams van 2 en achter een kookstation te kruipen. Leer hoe je je eigen wafelbeslag maakt met bier, of ga voor een non-alcoholische of glutenvrije optie. Laat je stap voor stap door het proces van het maken van wafels leiden. Bak tot slot je eigen Belgische wafels en geniet ervan met topping en bier naar keuze. Kies uit een breed scala aan toppings om uw wafels te versieren - vers fruit, chocolade, slagroom, speculoos, Nutella en meer.

Brugge: Choco-Story museumtour Chocolademuseum

6. Brugge: Choco-Story museumtour Chocolademuseum

Van het pittige drankje dat de Maya's en Azteken dronken tot een heerlijke reep melkchocolade: cacao is al eeuwen een geliefd product. Meer dan drie van de vier mensen houden van chocolade. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een enorme fascinatie bestaat voor deze prachtige lekkernij. Deze tour brengt de 4.000 jaar oude geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld, en smaken. Het museum dompelt je onder in de opwindende wereld van chocolade en neemt je mee op een zintuiglijke reis door de tijd. Jong of oud, gepassioneerd chocoholic of gewoon geïnteresseerd, het Chocolademuseum zal je fascinatie stimuleren. Het museum bestaat uit drie delen en vertelt het verhaal van de oorsprong en evolutie van chocolade door middel van een unieke verzameling van bijna duizend objecten. Naast de geschiedenis onthult het museum ook hoe chocolade wordt gemaakt, met speciale aandacht voor de verscheidenheid van de grondstoffen en de ontwikkeling van het productieproces. In het demonstratiecentrum ontdek je het geheim van mooie zijdeachtige chocolade en krijg je de mogelijkheid om de chocoladeproducten te proeven die in het museum worden gemaakt.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge

7. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge

Ga op een dagje uit naar Brugge vanuit Amsterdam en ontdek het werelderfgoed. Bekijk het romantische Lake of Love, loop rond het Burgplein en geniet van wat vrije tijd om de Belgische bieren te proeven. Vertrek vanuit het centrum van Amsterdam in een comfortabele bus met airconditioning. Leer van je gids alles over het historische centrum van Brugge en waarom het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je tour met een inleiding in de geschiedenis van België en Brugge. Bekijk het meer van de liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde bieren van België en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de meest charmante gebieden, rond het Dyver-kanaal. Vervolg uw wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthusepaleis, het Burgplein met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. De tocht eindigt op de Grote Markt, in hartje Brugge. Ontvang aanbevelingen over waar u kunt eten, drinken en winkelen tijdens uw 3 uur vrije tijd in de stad. Leun achterover en ontspan terwijl je terugkeert naar Amsterdam, waar de tour eindigt.

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids naar Brugge van 12 uur

8. Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids naar Brugge van 12 uur

Ontdek de ouderwetse charme van Brugge tijdens een tour met gids vanuit Amsterdam. Rijd in een comfortabele touringcar met airconditioning en bekijk bezienswaardigheden zoals het Minnewatermeer, het Gruuthusepaleis en de Grote Markt tijdens een tour met gids, en geniet van vrije tijd om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen.  Vertrek vanuit Amsterdam richting Brugge om samen met een Engelssprekende gids de UNESCO-Werelderfgoedmonumenten te bezichtigen. Je krijgt een overzicht van de geschiedenis van België en bezoekt attracties zoals het Minnewater en het 13e-eeuwse Begijnhof. Komt meer te weten over het Belgische bier en bewonder de bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Verken de charmante buurt van de Dijver en kuier dan over het geplaveide Walplein.  Dwaal door de nauwe steegjes van de Stoofstraat en ontdek het Gruuthuse, de Burg en de Heilig Bloedkapel. Je eindigt op de Grote Markt waar je 3 uur vrije tijd hebt om te lunchen of om de chocolade- en kantwinkels te bezoeken.

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

9. Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Ontmoet je gids om 08:30 uur in het centrum van Brussel en ontspan op de 100 kilometer lange reis naar Brugge. Je ontdekt bij aankomst de charmes van het Venetië van het noorden en ontdekt waarom het hele historische centrum tot Unesco Werelderfgoed is verklaard.  Bewonder hoogtepunten zoals het meer van de liefde (Minnewatermeer) en het 13e-eeuwse Begijnhof, gesticht in 1245 om gelovige religieuze vrouwen te huisvesten. Je gaat naar Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek bieden om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plaats van de voormalige rosse buurt van de stad en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Sint-Janshospitaal Kijk naar 's werelds tweede hoogste metselwerktoren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal en het kleine plein van het Tannersplein (Huidenvettersplein). Je gaat naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad bij Rozenhoedkaai en bewondert het Belfort op het Kasteelplein. Bewonder de gevels van het stadhuis in gotische stijl en de 12e-eeuwse Basiliek van het Heilig Bloed. Bezoek het Grote Marktplein om de klokkentoren (Belfort) en de Sint-Salvatorkathedraal te zien. Je geniet vervolgens van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om enkele van de heerlijke chocolaatjes van de stad te proeven.  Rij vervolgens naar Gent, waar de inwoners in de volksmond bekend staan als stropdassen sinds de tijd van Karel V. Neem een rondleiding door de historische gebouwen van de stad, zoals het kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je kunt kijken naar het schilderij De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (de klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissance stijl. Zie een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het huis van de vrijmetselaarsgilde. Je maakt een tocht langs de dijken van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdekt andere hoogtepunten zoals het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen, de charmante wijk Patershol, het Vleeshuis, de oude vismarkt en vrijdagse marktplein.

Brugge: rondleiding met riksja

10. Brugge: rondleiding met riksja

Geniet van een privé-rondleiding door Brugge met een professionele gids. Ga lekker zitten en ontspan op een speciaalontworpen riksja om op een unieke en gemakkelijke manier door de stad te fietsen. Begin je tocht op het plein de Markt en fiets langs de bezienswaardigheden en monumenten van de stad en begeef je in de wat onbekendere delen van de stad. Bekijk de hoogtepunten van de stad terwijl je luistert naar verhalen over lokale legendes en een aantal leuke feiten te weten komt. Geniet van een ontspannende rondleiding door de beste delen van Brugge en het interessante commentaar van je deskundige gids.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Brugge
Ontdek schilderachtige huizen, historische pareltjes en heerlijk bier in deze sprookjesachtige Belgische stad.

Topactiviteiten

Brugge: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

109 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 7

Voor ieder wat wils

In de buurt van Brugge

Meer zien

Veelgestelde vragen over Brugge

Wat zijn de topattracties van Brugge?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Brugge?

Andere activiteiten in Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.510 beoordelingen

Op een regenachtige,drukke winterse vakantiedag met 2 tienerdochters op een risjka door Brugge?...het was misschien de meest ideale activiteit van onze hele trip: een originele perfecte mix van cultuur,ontspanning,"de stad opsnuiven" met een topgids!absolute aanrader

Rose gaf interessante informatie waardoor de Chocolade workshop leerzaam was en daarnaast maak je met elkaar overheerlijke chocoladelekkernijen. De gezellige sfeer in de groep maakt het ook leuk. Zeker een aanrader en het geld waard!

Makkelijk te vinden. Man op kantoor licht sarcastisch. Even wachten op de coach. Korte rit naar de rand van het centrum van Brugge.

Ontzettende leuke workshop naar afloop mochten we alles meenemen En de vrouw die de workshop gaf leuk en vriendelijk

Lekker creatief en lekker samen met het gezin aan de slag. Heel erg goed georganiseerd. Erg aardige begeleidster.