Brugge

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brugge: de beste attracties

Brugge: 7 hoogtepunten, bezienswaardigheden & tips

Brugge is een Middeleeuws stadje vol grachten en kinderkopjes; geen wonder dat het populair is bij toeristen. Op elke hoek staat wel een mooi gebouw, dus als je je afvraagt wat je nu allemaal moet doen, zijn hier 7 atttracties die je tijdens je stedentrip niet mag missen.

 • Heilig-Bloedbasiliek

  1. Heilig-Bloedbasiliek

  Deze 12e-eeuwse kerk staat nog, en dat is al indrukwekkend, maar binnen bevindt zich ook nog een reliek van Jezus' bloed. Kom doordeweeks om grote drukte te vermijden.

 • Sint-Salvatorskathedraal

  2. Sint-Salvatorskathedraal

  Dit prachtige gotische gebouw staat op het Oude Stadsplein en bevat historische kunstwerken. 's Ochtends kun je een tour volgen tussen de missen door.

 • Béguinage

  3. Béguinage

  Deze serie witte huisjes is een ultieme Instagramspot; ware het niet dat er Benedictijnse nonnen rondlopen! Kom in de lente om van de madeliefjes te genieten.

 • 4. Loppemkasteel

  Alsof je in een Disneyfilm terecht bent gekomen: dit prachtige kasteel is omgeven door water en perfect voor een prinsesje. Raak niet verdwaald in het doolhof!

 • Groeningemuseum

  5. Groeningemuseum

  Neoclassicisme? Check. Expressionisme? Check. Na-oorlogse moderne kunst? Check! Voor elke kunstlover wat wils in het Groeningemuseum. Toegang kost €8, met sommige stadspassen is het gratis.

 • Het belfort van Brugge

  6. Het belfort van Brugge

  Dit icoon is niet te missen. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht; als je zin hebt om in de rij te staan. 's Avonds is de toren prachtig verlicht.

 • Onze-Lieve-Vrouwekerk

  7. Onze-Lieve-Vrouwekerk

  Delen van het gebouw worden momenteel gerenoveerd, maar deze prachtige kerk is het bezoeken meer dan waard: je ziet er Michelangelo's Madonna en Kind. Tijdens de renovering maar €3 entree.

Plan je bezoek

 • Hoe is het weer?

  Brugge is niet heet of vochtig, dus 's zomers is het een perfecte stad voor sightseeing. In de weekends is het echter wel druk, dus als het kan, plan je trip dan doordeweeks. De winter kan koud zijn, dus als je drukte wil vermijden is dat een goede optie. Tijdens de feestdagen trekken de kerstmarkten wel weer veel bezoekers.

 • Hoe kom je er?

  Vanuit Europa kun je met een aantal budget-airlines naar Oostende vliegen. Per trein is Brugge ook goed te bereiken vanuit vele Europese steden, en ook de veerpont is een populaire optie.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans, Nederlands, Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +32
 • De beste periode voor een bezoek
  In april en mei is het nog fris, maar de stad staat in bloei en je kunt goede hoteldeals krijgen! Van juni tot augustus is de temperatuur het hoogst, en zijn er dus ook meer toeristen.

Sitemap Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.867 beoordelingen

Het was een fantastische rondleiding. Pieter is een geweldige gids die alles met veel liefde en passie voor Brugge deelt met jullie. Hij heeft ons in de regen en koude een prachtige rondleiding gegeven en hebben veel bijgeleerd. Zeker aan te raden.

Een unieke belevenis, gebracht door een zeer goede gids, die ons de mooiste plekjes van Brugge heeft laten zien!!! Super fijn!!!

We hebben een zeer zeer aangename en leerrijke wandeling gemaakt door Brugge met een zeer fijne gids.Bendankt!

Heel goede en rustige gids. Gaf genoeg uitleg. Vriendelijk Tour en gids Pieter echt aan te raden!

Hele leuke ervaring. Zeer leuke uitleg en weetjes over Brugge te horen gekregen van onze gids.