Brugge
Activiteiten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brugge Activiteiten: Onze meest aanbevolen

Brugge: ticket Historium Brugge en VR

1. Brugge: ticket Historium Brugge en VR

Reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Het Historium - de meest bezochte attractie van Brugge - laat je een stap terug in de tijd zetten. Krijg een glimp van hoe levendig Brugge was in de Gouden Eeuw op verschillende manieren. In het Historiumverhaal volg je het liefdesverhaal van Jacob, de leerling van Jan van Eyck, terwijl je door deze spectaculaire attractie dwaalt met film, achtergronden en speciale effecten. In de interactieve Historium-tentoonstelling vindt je aanvullende informatie over het middeleeuwse Brugge of ga aan de slag op het maffe familiescircuit. Reis terug naar het jaar 1435 in de Historium Virtual Reality en vaar virtueel de haven van Brugge in! Je zult zien hoe de Waterhalle en de Belfort toren in het verleden keken en over het marktplein kunnen vliegen naar de voormalige St. Donatian's Cathedral. Het is echt een opwindende ervaring.

...
Brugge: workshop chocolade maken

2. Brugge: workshop chocolade maken

Dompel jezelf onder in de rijke chocoladetraditie van België met deze interactieve workshop.  Onder leiding van een deskundige chocolatier leer je hoe je  chocoladelolly's en mendiants maakt, een traditioneel Frans chocoladehapje. Aan het einde van de les smul je van je inspanningen of neem je je chocolaatjes mee naar huis. Sluit je workshop met een bezoek aan het chocolademuseum. Binnen zie je een breed scala aan interactieve tentoonstellingen die  de 4000 jaar oude geschiedenis van chocolade tot leven brengen in woord, beeld en smaken. Bewonder een privécollectie voorwerpen met meer dan 1000 objecten ondergebracht in het museum.

...
Brugge: Choco-Story museumtour Chocolademuseum

3. Brugge: Choco-Story museumtour Chocolademuseum

Van het pittige drankje dat de Maya's en Azteken dronken tot een heerlijke reep melkchocolade: cacao is al eeuwen een geliefd product. Meer dan drie van de vier mensen houden van chocolade. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een enorme fascinatie bestaat voor deze prachtige lekkernij. Deze tour brengt de 4.000 jaar oude geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld, en smaken. Het museum dompelt je onder in de opwindende wereld van chocolade en neemt je mee op een zintuiglijke reis door de tijd. Jong of oud, gepassioneerd chocoholic of gewoon geïnteresseerd, het Chocolademuseum zal je fascinatie stimuleren. Het museum bestaat uit drie delen en vertelt het verhaal van de oorsprong en evolutie van chocolade door middel van een unieke verzameling van bijna duizend objecten. Naast de geschiedenis onthult het museum ook hoe chocolade wordt gemaakt, met speciale aandacht voor de verscheidenheid van de grondstoffen en de ontwikkeling van het productieproces. In het demonstratiecentrum ontdek je het geheim van mooie zijdeachtige chocolade en krijg je de mogelijkheid om de chocoladeproducten te proeven die in het museum worden gemaakt.

...
Brugge: ticket Historium Brugge

4. Brugge: ticket Historium Brugge

Reis terug in de tijd naar de middeleeuwen. Het Historium - de meest bezochte attractie van Brugge - laat je een stap terug in de tijd zetten. Bezichtig hoe levendig Brugge was in de Gouden Eeuw op verschillende manieren. In het Historiumverhaal volg je het liefdesverhaal van Jacob, de leerling van Jan van Eyck, terwijl je door deze spectaculaire attractie dwaalt met film, achtergronden en speciale effecten. In de interactieve Historium-tentoonstelling vindt je aanvullende informatie over het middeleeuwse Brugge of ga aan de slag op het maffe familiescircuit.

...
Brugge: boottocht en begeleide wandeling

5. Brugge: boottocht en begeleide wandeling

Ontdek Brugge tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Ga mee op een boottocht door de grachten om de bezienswaardigheden vanaf het water te bekijken. Ontmoet je gids op de Markt voor een rondleiding door de stad. Ontdek de smalste straat, de prachtige 12e-eeuwse basiliek en de gouden beelden op het indrukwekkende gerechtsgebouw. Verken vervolgens de vismarkt omringd door 126 kolommen. Begin dan aan het tweede deel van de tour. Stap aan de kade aan boord voor een rondvaart door de grachten. Vaar langs met klimop begroeide gevels en onder bruggen, terwijl je meer te weten komt over de prachtige locaties van je kapitein. Bewonder de oude handelshuizen aan de voormalige haven en het Begijnhof. Na een half uur op het water ga je naar de geheime tuin van een hofje, waar je verrast wordt door de schoonheid van het pittoreske Brugge.

...
Brugge: 2 uur begeleide wandeling met reserveringskosten

6. Brugge: 2 uur begeleide wandeling met reserveringskosten

Reserveer je plek voor deze gratis en informatieve wandeltocht en bezichtig 2 uur de bezienswaardigheden van de stad met een lokale gids. Om je plek te reserveren betaal je een kleine hoeveelheid boekingskosten - dan ben je klaar voor je avontuur in  Brugge ! De enthousiaste gidsen bieden hun diensten gratis aan omdat zij vinden dat iedereen het verdient om het allerbeste te zien van  Brugge, ongeacht hun budget. Ontmoet je gids in het hart van  Brugge  en duik meteen in de rijke middeleeuwse geschiedenis van de stad. Al slenterend door pittoreske straten en schilderachtige steegjes vertelt je gids fascinerende verhalen, anekdotes en legendes van het  kleurrijke verleden  van Brugge. Hoogtepunten van de tour zijn  Grote Markt, het Belfort, Sint- Salvatorskathedraal , Sint-Janshospitaal, Tannersplein, Vismarkt en nog veel meer. Tijdens de rondleiding deelt je gids ook persoonlijke tips en aanbevelingen om je verblijf in  Brugge te verbeteren.

...
Van Zeebrugge naar Brugge: cruiseshuttle heen en terug

7. Van Zeebrugge naar Brugge: cruiseshuttle heen en terug

Bekijk de bezienswaardigheden in je eigen tempo en bespaar geld met een shuttleservice vanaf de cruiseterminal in Zeebrugge naar het historische hart van Brugge. Maak gebruik van een snelle vervoersdienst die in de ochtend elke 30 minuten van de haven naar de stad rijdt, en 's middags elke 30 minuten terug naar de haven. Maak je geen zorgen over je vervoer als je schip in de mooie stad Brugge aanmeert. Neem de gratis havenshuttle naar de terminal en ga dan voor vertrek naar het vertrekpunt van de bus. Je wordt op een paar minuten lopen van het historische centrum van Brugge afgezet.

...
Brugge: ticket Frietmuseum

8. Brugge: ticket Frietmuseum

Krijg het antwoord op alle vragen die je ooit hebt gehad over friet in het Frietmuseum in Brugge. Ontdek de oorsprong van deze wereldwijd geliefde snack in het eerste en enige museum gewijd aan frietjes. Leer waar de aardappel vandaan komt, waar friet is uitgevonden en wat het geheim is om de beste friet te maken.Leer op de begane grond over de fascinerende geschiedenis van de aardappel die meer dan 10.000 jaar geleden in Peru ontstond. Ontdek op de eerste verdieping de geschiedenis van de frieten en hoe ze in België zijn gekomen. Mis de kans niet om zelf wat friet te proberen in de middeleeuwse kelders van het gebouw. Dit educatieve museum is gehuisvest in de Saaihalle, een van de mooiste gebouwen van Brugge, een attractie op zich.

...
Brugge: e-bikeverhuur en reistips

9. Brugge: e-bikeverhuur en reistips

Verken de charmante straten van Brugge op snelheid terwijl je rondzwerft op een e-bike die bekend staat als een 'Step'. Geniet van de spanning van deze activiteit voor het hele gezin en bekijk ongelooflijke bezienswaardigheden op een unieke manier. Ontdek de mooiste routes door de stad terwijl je 15 insidertips krijgt van een informatieve stadsplattegrond. Ga weg van de gebaande paden terwijl je ontsnapt aan de plekken die de meeste reizigers naar Brugge bezoeken, en kom weg met herinneringen om te koesteren tijdens deze spannende rit van 3 uur.

...
Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

10. Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

Leer Brugge in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

...

Sitemap Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Geweldig leuke wandeltocht door de stad en alle hoogtepunten kwamen aan bod. Een gids die op een heel leuke manier vertelde over de belangrijkste bezienswaardigheden in Brugge.

Een zeer uitgebreide stadswandeling gemaakt met Gosia, ondanks de stromende regen bleef zij enthousiast en hebben wij enorm veel van Brugge gezien en eover gehoord.

Geweldig leuke Poolse vrouw..(naam vergeten)... woont in Brugge, spreekt geweldig Engels..en vertelt je zoveel...Veel kennis!!! Doen!

De shuttle was gemakkelijk te vinden en alles werkte zonder problemen! Heel erg bedankt!

Een goede en goedkope manier om per schip naar Brugge te komen.