Brugge
Chocolade

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brugge Chocolade: Onze meest aanbevolen

Brugge: workshop chocolade maken

1. Brugge: workshop chocolade maken

Dompel jezelf onder in de rijke chocoladetraditie van België met deze interactieve workshop.  Onder leiding van een deskundige chocolatier leer je hoe je  chocoladelolly's en mendiants maakt, een traditioneel Frans chocoladehapje. Aan het einde van de les smul je van je inspanningen of neem je je chocolaatjes mee naar huis. Sluit je workshop met een bezoek aan het chocolademuseum. Binnen zie je een breed scala aan interactieve tentoonstellingen die  de 4000 jaar oude geschiedenis van chocolade tot leven brengen in woord, beeld en smaken. Bewonder een privécollectie voorwerpen met meer dan 1000 objecten ondergebracht in het museum.

...
Brugge: Choco-Story museumtour Chocolademuseum

2. Brugge: Choco-Story museumtour Chocolademuseum

Van het pittige drankje dat de Maya's en Azteken dronken tot een heerlijke reep melkchocolade: cacao is al eeuwen een geliefd product. Meer dan drie van de vier mensen houden van chocolade. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een enorme fascinatie bestaat voor deze prachtige lekkernij. Deze tour brengt de 4.000 jaar oude geschiedenis van chocolade tot leven in woord, beeld, en smaken. Het museum dompelt je onder in de opwindende wereld van chocolade en neemt je mee op een zintuiglijke reis door de tijd. Jong of oud, gepassioneerd chocoholic of gewoon geïnteresseerd, het Chocolademuseum zal je fascinatie stimuleren. Het museum bestaat uit drie delen en vertelt het verhaal van de oorsprong en evolutie van chocolade door middel van een unieke verzameling van bijna duizend objecten. Naast de geschiedenis onthult het museum ook hoe chocolade wordt gemaakt, met speciale aandacht voor de verscheidenheid van de grondstoffen en de ontwikkeling van het productieproces. In het demonstratiecentrum ontdek je het geheim van mooie zijdeachtige chocolade en krijg je de mogelijkheid om de chocoladeproducten te proeven die in het museum worden gemaakt.

...
Brugge: culinaire privétour - 10 proeverijen met locals

3. Brugge: culinaire privétour - 10 proeverijen met locals

Je wordt meteen verliefd op al het lekkers dat Brugge je te bieden heeft. In een land waar eten erg belangrijk is, vind je beslist iets naar je smaak! Je ontdekt de stad hapje per hapje, samen met een plaatselijke foodie! Je vliegt er meteen in met een bezoek aan een familietraiteur die erg in trek is bij de plaatselijke bevolking. Je plaatselijke foodie helpt je de lekkerste gerechtjes kiezen, van een luxueuze picknick tot creatieve aperitiefhapjes. Wat dacht je van een heerlijke snack, gevuld met garnalen, zalm en kwarteleitjes? De plaatselijke bevolking is er gek op! Doe zoals de locals en bezoek de plaatselijke vismarkt om een uniek Vlaams product uit de zee te proeven. Natuurlijk kan je België niet bezoeken zonder enkele van de beste Belgische bieren te proeven! Je volgt je plaatselijke vriend naar een authentiek café dat het enige bier schenkt dat in het historische stadscentrum gebrouwen wordt. Je eet er nog een smakelijk worstje bij voor je je smaakpapillen verwent met vers gesneden Belgische frietjes. Je wordt meteen een zoetekauw als je in een vers gebakken warme wafel bijt. Wist je trouwens dat Brugge beweert de belangrijkste chocoladestad ter wereld te zijn? Je kan het gewoon zelf ondervinden door een artisanale chocolatier te bezoeken waar je je tegoed kan doen aan artisanale truffels die in je mond smelten. Je verlaat ook even het centrum van de stad om een verborgen juweeltje te ontdekken waar je een heerlijk koekje kan proeven. Je steekt de straat over naar Le Pain de Sebastien, een bakkerij waar je je dag met je plaatselijke vriend af kan ronden met een kopje koffie. De plaatselijke foodies staan al te springen om je een van de smakelijkste privérondleidingen in Brugge te geven.

...
Dagtocht naar Brugge vanuit Amsterdam in het Spaans

4. Dagtocht naar Brugge vanuit Amsterdam in het Spaans

Deze 12-uur durende excursie begint met een vertrek om 08:00 uur vanuit het centrum van Amsterdam voor de 260 kilometer lange rit naar het Venetië van het Noorden. Ontdek waarom het historische centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uw bezoek begint met een inleiding tot de geschiedenis van België en Brugge door uw Spaanstalige gids. Bekijk het meer van de liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde bieren van België en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de meest charmante wijken rond het Dyver-kanaal. Vervolg uw wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthusepaleis, het Burgplein met zijn gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. De tour eindigt op de Grote Markt, in hartje Brugge. Je gids beantwoordt al je vragen en beveelt plaatsen aan voor lunch buiten de toeristische gebieden. Je hebt 3 uur vrije tijd om te eten, de stad te verkennen, heerlijke chocolaatjes te proeven en de beroemde kantwinkels te bezoeken. Je verlaat Brugge rond 17:00 uur en bent rond 20:30 uur terug in Amsterdam.

...
Brugge: Belgische bierervaring

5. Brugge: Belgische bierervaring

Ga te voet op weg voor een bierproeverij en leer de geheimen van het bierbrouwproces kennen. Leer onderscheid te maken tussen een ale, pils, triple en een historisch middeleeuws bier genaamd Lambic. Ontdek wat voor bier België beroemd is en de beste chocolaterie van de stad. Ga verder naar andere levendige biertrefpunten, waaronder enkele verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij en alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Proef een selectie van traditionele bieren en ambachtelijke bieren, een gedurfde mix van moutige, hoppige, fruitige, roodachtige en kruidige bieren tot zure en drievoudige variëteiten. Trappisten- of Lambiekbieren kunnen verrassend zijn wanneer ze worden gecombineerd met wat chocolade of andere lokale delicatessen om te genieten van de volledige Belgische bier- en eetervaring. Last but not least, ontdek de geheime varianten van een ambachtelijke brouwer en proef meer heerlijke Belgische bieren.

...
Brugge: Belgische chocolade-workshop

6. Brugge: Belgische chocolade-workshop

Tijdens deze 2,5 uur durende workshop leer je hoe je chocolade tempert om 2 soorten Belgische chocolade te creëren. De 2 chocoladesoorten die je tijdens deze activiteit maakt zijn de volgende: Pralines: de meest bekende Belgische chocolade, die bestaat uit een delicate chocoladerand met een romige vulling. Je leert hoe je deze schaal en de vulling van de grond af maakt. Mendiants: chocoladeschijven met gedroogde vruchten, knapperig en heerlijk. Je maakt minstens 30 chocolaatjes, die je ter plekke kunt eten of mee naar huis kunt nemen voor je familie en vrienden Met deze eenvoudige technieken en theoretische chocoladekennis zul je ook in staat zijn om thuis je eigen bonbons te maken.

...
Vanuit Brussel: dagtrip Brugge & Gent

7. Vanuit Brussel: dagtrip Brugge & Gent

Ontdek de hoogtepunten van Brugge en Gent, de aantrekkelijkste steden van België,  met een treinreis vanuit Brussel. Bezoek een van de meest fascinerende middeleeuwse steden van Europa met een Engels-/Spaans- of Franssprekende gids tijdens een begeleide dagtrip van 10 uur. Vertrek alleen op zondag om 09:30 uur vanaf de Grote Markt. Bij aankomst op het centraal station van Brugge begin je met een 2,5-uur durende wandeling en 2 uur vrije tijd om te eten, souvenirs te kopen en een boottocht. De geplande terugkeer naar Brussel is om 18:00 uur en aankomst om 19:00 uur met je gids. Programma in Brugge: in het oude stadsmuurpark is het  ‘Liefdesmeer’ een van de belangrijkste waterreservoirs die het kanaalsysteem van het Venetië van het Noorden voeden. Bezoek het Begijnhof,  één van de best bewaarde voorbeelden van middeleeuwse kloostergemeenschappen waarin alleen vrouwen konden wonen. Brouwerij ‘De Halve Maan’ is de enige nog actieve brouwerij in het stadscentrum. Daarna bezoek je  het oude Sint-Janshospitaal, één van de oudste ziekenhuizen van Europa, waar je 800 jaar Europese architectuur kunt waarderen, meer te weten kunt komen over de geschiedenis en het museum van Hans Memling kunt bezoeken (optioneel). Ga naar  Onze-Lieve-Vrouw van Brugge, één van de oudste kerken van de stad. Bewonder de indrukwekkende toren die nog steeds één van de hoogste metselwerktorens ter wereld is, en bekijk de kunstschatten, waaronder Michelangelo's Madonna met het kind (optioneel). Passeer de  Vismarkt en het Huidenvettersplein, twee van de oudste pleinen van Brugge met hun prachtige gildehuizen en leuke cafés en restaurants. Je bezoekt ook het  Groeningemuseum, het  Burgplein en het  Marktplein, de 10e-eeuwse stadsmarkt die al millennia het economische hart van Brugge is. Bewonder de imposante gildehuizen en de klokkentoren, één van de beroemdste gotische gebouwen in België. Aan het einde heb je een optionele rondvaart door de grachten (8 EUR per persoon, betaal bij het instappen op de boot), wat een van de beste manieren is om Brugge te zien. Programma in Gent: reis naar de havenstad Gent, gelegen aan de schilderachtige samenvloeiing van de Leie en de Schelde. Je begint door de historische stad bij de Sint-Baafskathedraal, waar je de spectaculaire gotische kerk met haar barokke versieringen bewondert. Betreed het marmeren koor en de privékapellen en bewonder Rubens' "Intrede van Sint Bavo" en de prachtige rococo preekstoel. Bekijk de prachtige fresco's in de romaanse crypte. Vervolgens kun je ervoor kiezen tegen een kleine extra vergoeding het altaarstuk "De Aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck te bewonderen, een van de belangrijkste kunstwerken uit de middeleeuwen. Hierna wandel je naar het stadhuis om de bijzondere mix van gotiek, renaissance en barokke architectuur te bekijken. Ga dan verder naar de Markthal, het Belfort en de overdekte markt. Bewonder de nabijgelegen  Sint-Niklaaskerk, Sint-Janskerk en Sint-Michielskerk, die herinneren aan het middeleeuwse verleden van Gent. Ga ook naar de Graslei, de oude haven met een prachtige blik op de Leie en de oude gildehuizen. Vervolgens kun je naar het middeleeuwse kasteel het  Gravensteen lopen, waar de graven van Vlaanderen woonden. Verken de pittoreske buurt  Patershol en zie charmante gebouwen met bakstenen gevels, waar restaurants en cafés het beste van de Vlaamse keuken te bieden hebben. Bezoek ook het 15e-eeuwse Groot Vleeshuis om een van Europa's oudste vleesmarkten te ontdekken.

...
Brugge: 3-uur durende privétour bier & chocolade proeven

8. Brugge: 3-uur durende privétour bier & chocolade proeven

Je verkent het historische centrum van Brugge en bezoekt het Choco-Story museum en de brouwerij De Halve Maan. Je komt onderweg meer te weten over de belangrijkste gebouwen en pleinen, zoals Marktplein, De Burg, Vismarkt, de middeleeuwse Dijver en Minnewater. Je verbreedt je kennis over de geschiedenis van chocolade in het Choco-Story museum, te beginnen met de cacaobonen van de Maya's en de Azteken tot aan het high-techproductieproces van vandaag. Laat je verwennen en proef de chocolaatjes. Je geniet daarna van een 3-gangenlunch in brouwerij De Halve Maan en bezoekt de brouwerij waar het Brugse Zot-bier wordt gebrouwen. Je komt alles te weten over hop, mout en het brouwproces.

...
Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

9. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam ga je met de bus naar Brugge. Tijdens de tour maak je kennis met de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze reis duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge dankt haar naam aan de verschillende bruggen die je er in terugvindt. Het werd uitgeroepen tot werelderfgoedstad in 2000 en staat ook bekend als het Venetië van het noorden. Het heeft ook een groot middeleeuws architectonisch erfgoed, waarvan u kunt genieten terwijl u door de stad loopt. Zodra u de Belgische stad Brugge bereikt, volgt u een rondleiding van 1,5 uur en bezoekt u de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. De begeleide wandeling in Brugge begint aan het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plaatsen in de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk waar je een van de meesterwerken van Michelangelo kunt bewonderen: "De Madonna van Brugge", de Kathedraal van San Salvador en onder andere het oude Beaterio. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na vrije tijd in de stad. Heb dan vrije tijd om te eten, een wandeling te maken, te winkelen of om Brugge zelf verder te ontdekken. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad van Amsterdam.

...
Vanuit Brussel: Dagtocht naar Brugge met de trein

10. Vanuit Brussel: Dagtocht naar Brugge met de trein

Reis per trein naar de middeleeuwse stad Brugge en neem bij aankomst een 2,5 uur durende wandeling met een Engelssprekende gids. Bewonder het Minnewater dat de grachten van water voorziet en bekijk het historische vrouwenklooster van het Begijnhof. Bezoek de enige werkende brouwerij van de stad in De Halve Maan en krijg de kans om binnen te kijken in het Hans Memling-museum in het 12e-eeuwse ziekenhuis van St. John. Zie een van de hoogste metselwerktorens ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar het standbeeld van Michelangelo van de Madonna met Kind te vinden is in het transept. Krijg een gevoel voor het dagelijks leven op de historische Vis Markt (vismarkt) en kijk naar de prachtige gildenzalen op Tanners Square. Bezoek het Groeningemuseum en vind een van de beroemdste gotische gebouwen van België op de Markt (marktplein). Ontvang 3 uur vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een optionele rondvaart om de stad vanuit een ander perspectief te waarderen vóór de treinreis terug naar Brussel.

...

Sitemap Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 220 beoordelingen

Leuke tour, wij hadden een prettig gestoorde gids welke deze tour echt fantastisch maakten voor ons. Wist een hoop over de stad te vertellen en dat te combineren met gezellige praatjes.

Het was een zeer aan te raden workshop. Tot in de puntjes verzorgd en top met de warme chocolademelk. Zelfs als de chocolade in de frigo stond nog extra chocoladekoekjes gemaakt.

Geweldige reis Gent zeker een mooie plek, verlies de kans niet om het te weten?

Erg leuke en lekkere tour om de stad te leren kennen!! Echt een aanrader!

Erg leuke workshop met Harry. Was erg leuk. Dank u!