Brugge
Sightseeingtours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Brugge Sightseeingtours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

1. Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Ontmoet je gids om 08:30 uur in het centrum van Brussel en ontspan op de 100 kilometer lange reis naar Brugge. Je ontdekt bij aankomst de charmes van het Venetië van het noorden en ontdekt waarom het hele historische centrum tot Unesco Werelderfgoed is verklaard.  Bewonder hoogtepunten zoals het meer van de liefde (Minnewatermeer) en het 13e-eeuwse Begijnhof, gesticht in 1245 om gelovige religieuze vrouwen te huisvesten. Je gaat naar Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek bieden om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plaats van de voormalige rosse buurt van de stad en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Sint-Janshospitaal Kijk naar 's werelds tweede hoogste metselwerktoren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal en het kleine plein van het Tannersplein (Huidenvettersplein). Je gaat naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad bij Rozenhoedkaai en bewondert het Belfort op het Kasteelplein. Bewonder de gevels van het stadhuis in gotische stijl en de 12e-eeuwse Basiliek van het Heilig Bloed. Bezoek het Grote Marktplein om de klokkentoren (Belfort) en de Sint-Salvatorkathedraal te zien. Je geniet vervolgens van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om enkele van de heerlijke chocolaatjes van de stad te proeven.  Rij vervolgens naar Gent, waar de inwoners in de volksmond bekend staan als stropdassen sinds de tijd van Karel V. Neem een rondleiding door de historische gebouwen van de stad, zoals het kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je kunt kijken naar het schilderij De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (de klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissance stijl. Zie een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het huis van de vrijmetselaarsgilde. Je maakt een tocht langs de dijken van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdekt andere hoogtepunten zoals het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen, de charmante wijk Patershol, het Vleeshuis, de oude vismarkt en vrijdagse marktplein.

...
Brugge: culinaire privétour - 10 proeverijen met locals

2. Brugge: culinaire privétour - 10 proeverijen met locals

Je wordt meteen verliefd op al het lekkers dat Brugge je te bieden heeft. In een land waar eten erg belangrijk is, vind je beslist iets naar je smaak! Je ontdekt de stad hapje per hapje, samen met een plaatselijke foodie! Je vliegt er meteen in met een bezoek aan een familietraiteur die erg in trek is bij de plaatselijke bevolking. Je plaatselijke foodie helpt je de lekkerste gerechtjes kiezen, van een luxueuze picknick tot creatieve aperitiefhapjes. Wat dacht je van een heerlijke snack, gevuld met garnalen, zalm en kwarteleitjes? De plaatselijke bevolking is er gek op! Doe zoals de locals en bezoek de plaatselijke vismarkt om een uniek Vlaams product uit de zee te proeven. Natuurlijk kan je België niet bezoeken zonder enkele van de beste Belgische bieren te proeven! Je volgt je plaatselijke vriend naar een authentiek café dat het enige bier schenkt dat in het historische stadscentrum gebrouwen wordt. Je eet er nog een smakelijk worstje bij voor je je smaakpapillen verwent met vers gesneden Belgische frietjes. Je wordt meteen een zoetekauw als je in een vers gebakken warme wafel bijt. Wist je trouwens dat Brugge beweert de belangrijkste chocoladestad ter wereld te zijn? Je kan het gewoon zelf ondervinden door een artisanale chocolatier te bezoeken waar je je tegoed kan doen aan artisanale truffels die in je mond smelten. Je verlaat ook even het centrum van de stad om een verborgen juweeltje te ontdekken waar je een heerlijk koekje kan proeven. Je steekt de straat over naar Le Pain de Sebastien, een bakkerij waar je je dag met je plaatselijke vriend af kan ronden met een kopje koffie. De plaatselijke foodies staan al te springen om je een van de smakelijkste privérondleidingen in Brugge te geven.

...
Brugge: boottocht en begeleide wandeling

3. Brugge: boottocht en begeleide wandeling

Ontdek Brugge tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Ga mee op een boottocht door de grachten om de bezienswaardigheden vanaf het water te bekijken. Ontmoet je gids op de Markt voor een rondleiding door de stad. Ontdek de smalste straat, de prachtige 12e-eeuwse basiliek en de gouden beelden op het indrukwekkende gerechtsgebouw. Verken vervolgens de vismarkt omringd door 126 kolommen. Begin dan aan het tweede deel van de tour. Stap aan de kade aan boord voor een rondvaart door de grachten. Vaar langs met klimop begroeide gevels en onder bruggen, terwijl je meer te weten komt over de prachtige locaties van je kapitein. Bewonder de oude handelshuizen aan de voormalige haven en het Begijnhof. Na een half uur op het water ga je naar de geheime tuin van een hofje, waar je verrast wordt door de schoonheid van het pittoreske Brugge.

...
Brugge: 2 uur begeleide wandeling met reserveringskosten

4. Brugge: 2 uur begeleide wandeling met reserveringskosten

Reserveer je plek voor deze gratis en informatieve wandeltocht en bezichtig 2 uur de bezienswaardigheden van de stad met een lokale gids. Om je plek te reserveren betaal je een kleine hoeveelheid boekingskosten - dan ben je klaar voor je avontuur in  Brugge ! De enthousiaste gidsen bieden hun diensten gratis aan omdat zij vinden dat iedereen het verdient om het allerbeste te zien van  Brugge, ongeacht hun budget. Ontmoet je gids in het hart van  Brugge  en duik meteen in de rijke middeleeuwse geschiedenis van de stad. Al slenterend door pittoreske straten en schilderachtige steegjes vertelt je gids fascinerende verhalen, anekdotes en legendes van het  kleurrijke verleden  van Brugge. Hoogtepunten van de tour zijn  Grote Markt, het Belfort, Sint- Salvatorskathedraal , Sint-Janshospitaal, Tannersplein, Vismarkt en nog veel meer. Tijdens de rondleiding deelt je gids ook persoonlijke tips en aanbevelingen om je verblijf in  Brugge te verbeteren.

...
Brugge: rondleiding met riksja

5. Brugge: rondleiding met riksja

Geniet van een privé-rondleiding door Brugge met een professionele gids. Ga lekker zitten en ontspan op een speciaalontworpen riksja om op een unieke en gemakkelijke manier door de stad te fietsen. Begin je tocht op het plein de Markt en fiets langs de bezienswaardigheden en monumenten van de stad en begeef je in de wat onbekendere delen van de stad. Bekijk de hoogtepunten van de stad terwijl je luistert naar verhalen over lokale legendes en een aantal leuke feiten te weten komt. Geniet van een ontspannende rondleiding door de beste delen van Brugge en het interessante commentaar van je deskundige gids.

...
Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

6. Brugge: 2-uur durende privéwandeltour

Je wordt welkom geheten door de gids op een centrale locatie in Brugge voor je privétour, geprijsd voor maximaal 20 personen. Gedurende de 2-uur durende tour van het historische centrum die op de Werelderfgoedlijst staat, zie je de meest belangrijke attracties van de stad. De volgende beschrijving is een voorbeeld, vertrekkend vanaf het Zandplein, bij de concerthal: Volg de belangrijkste winkelstraat in de richting van het marktplein. Onderweg bezoek je de Sint-Salvatorskathedraal. Bezoek het marktplein met de imposante 83-meter hoge klokkentoren en ga door naar het Jan van Eyckplein, eens het centrum van de Hanzestad Brugge. Van de 13e tot 15e eeuw was dit gebied het economische en financiële hart van Vlaanderen. Bekijk de indrukwekkende huizen die herinneren aan de tijd dat Brugge een leidende rol speelde als commercieel centrum. Je komt langs het stadstheater, de Saaihalle (1399), Huis ter Beurze (de eerste beurs) en het tolhuis. Iets verderop kom je bij de Burg, een van de charmantste pleinen in de stad. Bekijk de prachtige gotische stadshal, Basiliek van het Heilig Bloed en de Vrijheid van Brugge, eens de rechtbank van de stad en vandaag de gemeentelijke archieven. Loop over de vismarkt, het leerlooiersplein en de erg pittoreske Dijver. Ga langs Onze-Lieve-Vrouwekerk en iets verderop maak je een korte stop bij het Oud Sint-Janshospitaal (een van de oudste bewaarde ziekenhuisgebouwen in Europa). De wandeling eindigt bij het Minnewater en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde.

...
Dagtocht naar Brugge vanuit Amsterdam in het Spaans

7. Dagtocht naar Brugge vanuit Amsterdam in het Spaans

Deze 12-uur durende excursie begint met een vertrek om 08:00 uur vanuit het centrum van Amsterdam voor de 260 kilometer lange rit naar het Venetië van het Noorden. Ontdek waarom het historische centrum van Brugge op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uw bezoek begint met een inleiding tot de geschiedenis van België en Brugge door uw Spaanstalige gids. Bekijk het meer van de liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde bieren van België en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de meest charmante wijken rond het Dyver-kanaal. Vervolg uw wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthusepaleis, het Burgplein met zijn gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. De tour eindigt op de Grote Markt, in hartje Brugge. Je gids beantwoordt al je vragen en beveelt plaatsen aan voor lunch buiten de toeristische gebieden. Je hebt 3 uur vrije tijd om te eten, de stad te verkennen, heerlijke chocolaatjes te proeven en de beroemde kantwinkels te bezoeken. Je verlaat Brugge rond 17:00 uur en bent rond 20:30 uur terug in Amsterdam.

...
Brugge: Belgische bierervaring

8. Brugge: Belgische bierervaring

Ga te voet op weg voor een bierproeverij en leer de geheimen van het bierbrouwproces kennen. Leer onderscheid te maken tussen een ale, pils, triple en een historisch middeleeuws bier genaamd Lambic. Ontdek wat voor bier België beroemd is en de beste chocolaterie van de stad. Ga verder naar andere levendige biertrefpunten, waaronder enkele verborgen juweeltjes die geliefd zijn bij en alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Proef een selectie van traditionele bieren en ambachtelijke bieren, een gedurfde mix van moutige, hoppige, fruitige, roodachtige en kruidige bieren tot zure en drievoudige variëteiten. Trappisten- of Lambiekbieren kunnen verrassend zijn wanneer ze worden gecombineerd met wat chocolade of andere lokale delicatessen om te genieten van de volledige Belgische bier- en eetervaring. Last but not least, ontdek de geheime varianten van een ambachtelijke brouwer en proef meer heerlijke Belgische bieren.

...
Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

9. Brugge: zelfgeleide mobiele speurtocht en wandeltocht

Leer Brugge in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, ga de interactie aan met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtocht op je mobieltje (via een link en inloggegevens ontvangen bij de boeking), gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge te voet te bereiken. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

...
Vanuit Brussel: daguitstap Gent en Brugge

10. Vanuit Brussel: daguitstap Gent en Brugge

Verken twee van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids terug in de tijd! De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Verder ontdek je met je gids de stad te voet en heb je ook de mogelijkheid om te profiteren van een aangename boottocht langs de smalle grachten. Vergeet je comfortabele schoenen niet om de geplaveide straten te trotseren! Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

...

Sitemap Brugge

Wil je alle activiteiten in Brugge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brugge

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 37 beoordelingen

Al vele keren in Brugge geweest, maar nog nooit zoveel leuke details leren zien als nu. En met een gids die je voorbij de wachtenden loodst voor het boottochtje voel je je ook een klein beetje VIP.

Geweldig leuke wandeltocht door de stad en alle hoogtepunten kwamen aan bod. Een gids die op een heel leuke manier vertelde over de belangrijkste bezienswaardigheden in Brugge.

Een zeer uitgebreide stadswandeling gemaakt met Gosia, ondanks de stromende regen bleef zij enthousiast en hebben wij enorm veel van Brugge gezien en eover gehoord.

Geweldig leuke Poolse vrouw..(naam vergeten)... woont in Brugge, spreekt geweldig Engels..en vertelt je zoveel...Veel kennis!!! Doen!

Heel vriendelijk gids, leuke weetjes over Brugge, goede verteller, het was een aangename tripje. Het is zeker een aanrader.